A falak festése festéshez: technológia és a folyamat részletei

Talán a lakás minimális pénzügyi befektetése a falak festése. De mielőtt elmozdulna a javítás utolsó szakaszába, meg kell erősítenie a falakat gipszel, el kell rejtenie a hibákat, hibákat, kiegyenlíteni a felületet. Ez a folyamat szorgalmas, sok időt és erőfeszítést igényel, de nem nehéz, bárki megbirkózhat vele, miközben betartja az összes szabályt.

Különleges jellemzők

A falak felhelyezése fontos, felelős, de egyáltalán nem bonyolult folyamat. A falak építési megoldásokkal történő felületi kikészítésével ideálisan sima, a falak felszínén lévő hibák és hibák nélkül érhetők el. Kis repedések, sekély gödrök megszűnnek, látható és láthatatlan gipszáramlás simul. A munka minősége a színes felületek egységességétől függ. A kezelések után a falak bármilyen színnel festhetők.

A falak kitöltésének folyamata több szakaszban történik. A kezdeti szakasz - a régi lakberendezési felület tisztítása, tapéta. A felszín minden megduzzadt helyét megtisztítják, a repedéseket és a lyukakat frissen elkészített vakolattal oldjuk meg. Kizárólag a felület tisztítását követően alapozót alkalmazunk. Akkor elkezdheted a felület kitöltését. Gitt gitt több szakaszban. Minden egyes összetételű réteget megszárítunk. Néhány napig tart ez a hosszú folyamat.

Melyiket választani?

A festéshez szükséges helyiségek előkészítése magában foglalja a falak felszínének feltöltését és feltöltését, a szükséges belsőépítészeti anyagok beszerzését. A gitt a kész oldat formájában vagy száraz keverékek formájában is megvásárolható. Szükséged lesz speciális szerszámokra is - különböző méretű és formájú spatulákkal, kefékkel, simítóval.

A gyártók a keverékek gyártásánál ragasztó alapokat, krétát, gipszet, építőanyagokat és egyéb alkatrészeket használnak, amelyek a tartósabb, megbízhatóbb és tartósabbak.

Mielőtt megvásárolná a kívánt keveréket, meg kell tisztázni a kompozíció minőségét, hány réteget kell alkalmazni a munkafolyamatban, az egyes rétegek vastagságát.

Kiválaszthatja a megfelelő gittköteget, meglehetősen kevés tudást arról, hogy hol és milyen típusú építőanyagot használjon jobban:

 • Nedvességálló cement keverék. Jobb a magas páratartalmú helyiségekben. Ez a típusú töltőanyag-keverék alkalmasabb a kiindulási rétegre - a bevonat csúnya szürke színét nagyon nehéz elrejteni festékkel és még a háttérkép alatt is.
 • A száraz helyiségek, a hálószobák, a nappali szobák belső díszítésére nagyon alkalmas a gipsz vakolat. Ez a fajta épületkeverék teljesen ellenáll a magas páratartalomnak. A vakolat és a szárítás után a felület sima, fehér.
 • Ideális a végső réteghez a polimer texturált gittben. A drága, magas színvonalú, modern anyag hosszú ideig szárad, de a végeredmény meghaladja az összes elvárást. A fal felülete tökéletesen sima, nincsenek hibái, az ilyen bevonat festéke könnyen áramlik, anélkül, hogy áramlásokat képezne.

Az építőanyagok piaca különböző kompozíciók széles skáláját képviseli. Minden ilyen anyag megkülönböztető tulajdonsága a tulajdonságok, a szerkezet, a specifikációk. A vásárlás előtt nagyon fontos eldönteni, hogy szükség van-e bel- vagy kültéri gittelésre.

Ezután a fizikai és műszaki paraméterek alapján válassza ki a megfelelő gittkeveréket a befejező munkálatok minden egyes szakaszához:

 • A kiindulási rétegnek a gitt keveréke az ásványi anyag nagy részecskéi. Ideális a bevonat gitt nagy és erősen kifejezett hibáihoz. A felületen elhelyezett gitt kiindulási réteg vastagsága nem lehet nagyobb, mint 20 mm;
 • Gitt keverék a befejező réteghez. Ennek a készítménynek a szerkezete finomszemű, miután az utolsó gitt réteg teljesen megszáradt, a falfelület teljesen felkészült a festésre. Az ilyen szerkezetet a falon nem lehet feldolgozni és tisztítani a régi vakolatból;
 • Univerzális habarcs. Előkészített, vastag, finoman diszpergált polimer alapú oldat, ásványi adalékanyagokkal forgalmazva javítja a réteg rugalmasságát. Vízálló, ezért alkalmas fürdőszobára.

A kiváló minőségű gittösszetétel mellett speciális eszközöket kell megvásárolni a munkához. A kivitelezés minősége a megfelelő eszközöktől függ.

Belsőépítészeti igény esetén:

 • Ahhoz, hogy megkönnyítsük a primer felvitele a falak felületére, egy széles görgőt kell vásárolni. A görgővel történő alapozáshoz nem hozzáférhető helyeken szokásos kefe használható.
 • Ahhoz, hogy saját megoldást készítsen konténerekben, jobb építési keverőt használni. Ennek az eszköznek a hiányában teljesen lehetséges hagyományos fúvókával ellátott elektromos fúrógépet használni.
 • Különböző méretű és formájú spatulák nélkül a felület feltöltésére irányuló munka nem lehetséges. A legnagyobb felületek esetén a legszélesebb - 50-60 cm. Ez sokkal simábbá és gyorsabbá teszi a befejező megoldás alkalmazását. Közepes méretű spatula - körülbelül 25 cm széles, nagyon kényelmes a felületkezeléshez a szoba sarkaiban. Kicsi - kb. 10 cm méretű, ideális a nehezen elérhető helyek és a falfelület látható hibáinak kitöltésére. A szoba sarkainak kitöltéséhez jobb, ha szögletes spatulát használ.
 • Miután az utolsó gitt réteg megszáradt, a falfelület egy speciális hálóval van dörzsölve. A bevonat egyenletes és sima lesz. Ezért szükséges a finom szemcsés habarcs feltöltése.

Van egy keverék, amely nemszövött. Még autóval is használható. Jó nedvességálló hatású.

faj

A munka megkezdése előtt meg kell határozni a munkában használt gitt anyag típusát. Tehát vannak:

 • Cement-homok homlokzati vakolat. A keverék neve megérthető a bevonat összetevőinek. A szokásos építési cementen alapul, és finom homokot használnak ásványi adalékként. Használat előtt elegendő, ha a keveréket tiszta vízzel hígítjuk az utasításoknak megfelelően. Megvásárolhatja bármely szaküzletben. Eladó cementkeverék zsákokban, csomagok 25 kg-os csomagolásban.

Ezen összetétel fő jellemzői az alacsony ár, mivel az alkotóelemek - homok és cement - könnyen hozzáférhetők. A falak cementkeverékkel való feltöltésére szolgáló munkák alacsony áron különböznek.

A kompozícióban jelenlévő cement miatt külső díszítésre és magas páratartalmú helyiségekben használható, mivel a bevonat hosszú ideig ellenáll a víznek. A cementhabarcs befejezése után a felület durva és kiváló tapadást biztosít a víz-diszperziós festékekhez.

Egy bizonyos idő elteltével az ilyen oldattal kezelt felületen repedések jelennek meg, a teljes szárítás után az anyagnak nincs rugalmassága. Ezért néha szükség van a felület újratöltésére.

 • Gipsz vakolat. Ezeknek a keverékeknek a műszaki jellemzői nagyon hasonlóak, de a felhasználási feltételek kissé eltérőek. Csak száraz helyiségekben használható. A teljes szárítás után a felület teljesen sík, fehér. Bármilyen színben festheti a falat, vagy használhat fantáziát és rajzolhat képeket vagy díszeket. A gipsz teljesen biztonságos az egészségre. Gipsz vakolattal kezelt szobában a levegő páratartalma mindig kedvező lesz az emberek számára. A felesleges nedvességgel a bevonat száraz levegőbe szívja fel.

A keverék ára valamivel magasabb, mint a cement-homok keverék ára.

 • Akril tapadási oldat. Ez a fajta gitt jó, mert már megvásárolhatja a kívánt konzisztenciát tartalmazó kész megoldást különböző kapacitású műanyag vödrökben. Az akrilgyanták és az ásványi anyagok, mint például a kréta, nagyon finom kvarchomok, a polimer alapú keverék legjobb kötőanyagának anyagaként szolgálnak. A falak akrilhabarccsal való felületkezelése csak célszerű, mivel ajánlott, hogy ezt a készítményt kb. 3 mm-es vékony réteggel alkalmazzuk. Használható mind külső, mind belső munkákhoz. Az edzett réteg teljesen ellenáll a nedvesség hatásainak.

Akril gitt, sűrű textúrájú, nagyon jól támasztja a különböző bevonatokat (fa, forgácslap, tégla, beton). Jobb, ha a mennyezet befejezéséhez kiváló gőzáteresztő védőréteg keletkezik.

Az ilyen megoldások költsége jóval magasabb, mint a száraz keverékek költsége.

 • Latex gitt - polimer alapú kész megoldások. Valójában ez egy akril oldat, amelyben kis mennyiségben a termeléshez latexet adunk a bevonat plaszticitásának és rugalmasságának növelése érdekében. A specifikációk szinte azonosak az akril keverékkel, különböző kapacitású műanyag vödrökben értékesítik.

Az akriloldat összetételében a latex keményítés után kiváló rugalmasságot biztosít a bevonatnak, így a felület befejezése után ellenállhat a sokknak, rezgésnek és egyéb mechanikai hatásoknak. Bizonyos tulajdonságok miatt a latex gitt használata lehetővé teszi, hogy elrejtse a gipszkarton lapjai közötti varratokat és ízületeket. Ezeknek a megoldásoknak a költségei meglehetősen demokratikusak a minőséghez képest.

Mindezek a keverékek a gipszkartonon, a betonfelületeken, a gipszkartonon, az OSB-n, a fémen, az üvegszálon dolgozhatók. Alkalmasak nedves helyiségekhez, de a felületet először alapozni kell. A padlóhoz használjon gipszkarton vagy rétegelt lemez.

Az alkalmazás technológia lépésről lépésre

Mielőtt a gittet a saját kezével helyezné a falra, elő kell készítenie a felületet. Tisztítja a finom portól, így a bázissal való tapadás ellenállóbb, kiváló minőségű, tartós. A falak alapozásánál jobb, ha széles görgőt használunk, nehezen elérhető helyeken és ízületeknél használjon kefét. Az alkalmazott talajréteget alaposan megszárítjuk.

Ezután a felületet csiszolják, például csiszolópapírral, majd az első kiindulási gitt rétegét alkalmazzuk. Az oldatot használat előtt kell elkészíteni. A száraz keveréket vízbe öntjük, keverjük, és lassan hozzáadjuk a vizet, amíg az oldatnak a kívánt konzisztenciája van. Az oldat nem lehet túl folyékony és túl vastag. A gitt alkalmazása során egy speciális spatulát használjon. A kiindulási gitt rétegét óvatosan megszárítjuk, és a primert újra alkalmazzuk. A falfelület szárított, alapozott felülete újra őrlik.

A következő szakaszban a végső összetételt alkalmazzuk. Néha a befejező oldatot kétszer 12 órás időközönként alkalmazzuk. Minőségi szárítás után a felületet gondosan csiszolni kell.

A gitt elhelyezése nagyon munkaigényes folyamat, amely készségeket és tapasztalatot igényel.

A hatékonyabb munkavégzés érdekében nem árt elfelejteni néhány hasznos tippet:

 • Készítsen nagy mennyiségű keveréket azonnal, és ne érje meg. Úgy tűnik, hogy kiszárad. Gyorsabban, de gyakrabban.
 • A készítmény elkészítéséhez csak tiszta edényeket és vizet kell használni.
 • A megoldást egy kis spatulával kell megtenni, egy nagy spatulára és csak a fal felszínére helyezni.
 • Különböző módszereket tudhatunk: vízszintesen, függőlegesen és olyan módon, mint a "csokor", "halszálkás", "cikkcakk".
 • Kiválaszthatja a simítóval a dőlésszöget, a legfontosabb dolog az, hogy lefedje az összes repedést, repedést, látható hibát.
 • A lefedettség szintjének ellenőrzéséhez fémfelületet használhat a felülethez való rögzítéssel. Minden szabálytalanság könnyedén levágható spatulával.
 • A gittelés során az alkalmazott szerszám néha alig észrevehető hornyokat hagy el, miután az utolsó gittkeverő réteg alkalmazása után eltűnik.
 • A falak felületének csiszolása sokkal kényelmesebb a csiszológéppel.
 • Ügyeljen arra, hogy a dudorodó helyeket csiszolja.
 • A megbízhatóság érdekében végül bevonhatja a falat víz alapú festékkel. Ez az olajkeverék rögzíti a készítményt.
 • A falfelületek befejezése után alaposan tisztítsa meg az építési szerszámokat és edényeket folyó vízzel és szárítsa meg.

A gipszkarton felületek és a rostlemezlemezek esetében a legmegfelelőbb nem szőtt kompozíciók. Még a sütőt is kezelhetik, mivel nem repednek.

gyártók

A modern építőanyag-piacot számos különböző befejező száraz keverék és a különböző gyártók kész megoldások formájában tölti ki.

Knauf

A vállalat termékei nagy mennyiségben képviseltetik a kiskereskedelmi üzletekben. A vállalat építőanyagokat gyárt a kiváló minőségű helyiségek befejezéséhez, és bemutatja a legújabb technológiákat ezen termékek használatához. Ennek a cégnek a gömbölyve a piacokon többféle formában jelenik meg:

 • Knauf Fugen. Építési keverék, amely alkalmasabb a gipszkarton lapok közötti javításra és tömítésre. A gipsz csak egy szakaszon hívja.
 • Khauf Rotband. A kiváló minőségű gitt kicsi a költsége. A keverék keményedési ideje körülbelül egy óra.
 • Knauf Multi-kivitel. Alacsony ár, jó minőségű, könnyen őrölhető.
 • Knauf Multi-befejezés M. Gitt a gép számára, de szokásos simítóval is alkalmazható.
 • A Knauf -HP befejezése. Az alacsony költség, a minőség átlag, mint befejező vegyület.
 • Knauf Multi-befejező paszta. Használatra kész keverék. Megkönnyíti a plaszticitást, a puhaságot, a rugalmasságot, az elfogadható árat.

Ez nem a márka bemutatott termékeinek teljes listája.

Henkel Bautechnik

Elég jó német gyártó száraz és kész keverékek. Cernit, Thomsit, Econ. Ezekből a márkákból származó termékeket Oroszországban külföldi technológiák alkalmazásával gyártják. Az építőanyagok minősége kissé csökkent, de a kereslet ugyanazon a szinten maradt.

Weber-Vitonit

A gyártó építőanyagai kiváló minőségűek, hosszú élettartamot, tartósságot, plaszticitást és magas árakat tartalmaznak.

Stabill

Lengyel gyártó. E márka szerint a jó minőségű, száraz és kész készítésű keverékek készülnek. A javítási szakemberek közül sokan a cégek által gyártott keverék és habarcs rajongói.

sHEETROCK

Amerikai gyártó. A termékek minősége nagyon magas. Ma Oroszország gyártja a márka termékeit. A díszítéshez használt keverékek magas árai eltérőek.

Sok kenőanyaggyártó van. A különböző vállalatokban gyártott, belsőépítészeti építőanyagok minőségben és árban különböznek. Vásárláskor jobb, ha meghallgatják a tapasztalt mesterek véleményét a díszítő és felújító szobákban.

Vélemények

Sok építési területen és portálon tapasztalt kézműves szakemberek a helyiségek javításában sok pozitív véleményt hagynak a Sheetrock gittről. Az elegyet a kívánt konzisztenciájú kész oldat formájában értékesítjük. Ideális gipszkarton felületekhez, sarkokhoz. Annak érdekében, hogy a nem megfelelő minőségű termékeket vásárolják, a megfelelőségi igazolást a vásárláskor ellenőrizni kell. A nagy helyiségek kezelésére jobb, ha nagy csomagolásban vásárolunk gittet.

A Knauf gyártó keverékeinek minősége a vélemények alapján meglehetősen jó. A bevonat tartós és megbízható. A felületkezeléshez szükséges építőanyagok ára a lakosság többsége számára megfizethető.

A Putty Henkel jó minőségű, jó műszaki jellemzőkkel, könnyen használható. Még ajtókon is használható.

A gyakorlati előadások és a professzionális mesterek véleménye a helyiségek javításában szükségessé válik, hogy a festéshez a falfelületek előkészítésére egy befejező anyagot válasszunk, gondosan mérve az összes előnyt és hátrányt. Sok gyártó megígérte, hogy termékeik a legjobb és legjobb minőségűek. De nagyon gyakran az eredmény nem felel meg az ígéreteknek. Ezért meg kell hallgatnia a szakértők véleményét, olvassa el a különböző gyártók építőanyagairól szóló információkat, megfelelően értékelje pénzügyi lehetőségeit, és csak akkor válasszon egy gittet.

Elhelyezés és festés - a falak fontos és döntő pillanat a javításban. Végül is, a kemény munka eredményei több évet várnak. Ne készítsen rossz minőségű anyagokat a belső kialakításhoz. Valószínű, hogy egy falfelület jelenik meg a festékrétegen. Ez arra utal, hogy a végső keveréket helytelenül választották. Vagy ami még rosszabb, a bevonat leesik. Ezután meg kell ismételni mindent újra, és ezek további pénzügyi költségek, idő és erőfeszítés. Ezért a falak festésére való felkészítésének szemlélete szándékosan kell, hogy legyen, minden egyes lépést mérve.

Ha építőanyagot vásárol a díszítéshez, győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a megfelelőségi igazolásokat és a lejárati dátumokat, majd az elvégzett munka eredményei sok éven át örülnek.

Ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy egyedül tudod csinálni, jobb, ha professzionális belsőépítészek és felújítók szolgálnak. Gyorsan, hatékonyan és időben elvégzik a munkát. Természetesen az ilyen szakemberek szolgáltatásai nem olcsóak, de bizonyos esetekben jelentősen megtakarítják a pénzt, mivel a közeljövőben nem kell újra javítania, pénzt költeni a belsőépítészeti anyagok új anyagok beszerzésére. A javítás komoly és időigényes folyamat, amely pénzügyi költségeket és erőfeszítéseket igényel.

Mesterkurzus a festéshez szükséges befejező gitt alkalmazása, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba