Hogyan készítsünk falat a gipszkartonnak?

A lakások elrendezése tisztán személyes ügy, és az, ami szereti, teljesen más lehet, mint mások. Annak érdekében, hogy saját beállításokat készíthessen, újratervezheti a helyet magának, van egy egyszerű, de megbízható módja annak, hogy a gipszkarton lapjait használják, amellyel még egy kezdő is dolgozhat. A lényeg az, hogy tudjuk, hogyan készítsünk falat az anyagból.

Különleges jellemzők

Az otthon egy igazi erőd mindenkinek, mert annyira fontos, hogy felszerelje azt úgy, hogy magabiztos, kényelmes és jó benne legyen. Új otthon vásárlása vagy a régi lakosok számának megváltoztatása szükségessé teheti a tér újratervezését, hogy mindent kényelmes legyen belőle. A régi házban további helyekre lehet szükség, ha a családban pótlás történik, vagy ha valaki a családból saját, zárt térre van szüksége, ahol egyedül lehet.

Különösen akut a szabad típusú új épületek tervezése.ahol nincs világos keret a szobából, és minden bérlő megteszi a tetszését. Lehetőség van téglafalak építésére, ennek előnyei vannak, mert egy ilyen konstrukció hosszú ideig tart, és semmi sem fog megtörténni. De az ilyen falak építése nem túl könnyű, és ami a legfontosabb, nagy mennyiségű anyagot igényel. Azoknak, akik soha nem tettek téglát, nem lesz könnyű megbirkózni ezzel a feladattal, és minőségi és tartós partíciót készíteni.

Mindezen körülmények között az egyik legegyszerűbb és legkényelmesebb megoldás a gipszkartonból készült falak építése. Az ilyen formatervezési minták könnyen elvégezhetők önmagukban, és ezt a folyamatot még nem szakemberek is elvégezhetik. Ebben az esetben fontos tudni, hogy mi szükséges a fal építéséhez, és milyen nehézségekkel kell szembenéznie.

A gipszkarton falának számos fontos előnye van. a téglához viszonyítva - könnyen telepíthető, nem hoz nagy súlyt a padlóra a vékony profilok és az egyszerű lapok miatt, amelyek vastagsága nem haladja meg a centimétert.

Egy másik tényező, amely az ilyen struktúrák előnyének tekinthető, a válaszfalak, falak és falak felállításának lehetősége anélkül, hogy megfelelő átengedési engedélyt kapnánk, ami felgyorsítja a folyamatot és megszünteti a felesleges eljárásokat. Az új térhatárok megteremtése érdekében meg kell határozni, hogy mi változik, és hol, jelölje meg a területet, és kiszámolja, hogy mennyi anyagra lesz szükség.

A gipszkarton lapok vastagsága meglehetősen kompakt, és ha egymáshoz adják hozzá, sok anyagot lehet egyszerre hozni. A súlya is kicsi.

Annak érdekében, hogy az új falak melegek legyenek, és ne engedjék át a hangot, a szerkezet belsejében egy melegítő és hangszigetelés kerül. Huzalozásra, kapcsoló és kimenet telepítésére is használható, hogy a szoba funkcionalitása ne sérüljön az átalakításból.

A nagyméretű objektumok átdolgozásának tervezésekor fontos megérteni, hogy ez vagy az anyag használata milyen indokolt lesz, mert csak meg kell értenünk, hogy egyértelműen megértsük, mi a előnye és hátránya a gipszkartonnak, és mit tesz lehetővé egy lakónegyedben.

Előnyök és hátrányok

A gipszkarton használata lehetővé tette, hogy olyan fantasztikus lehetőségeket szerezzünk, amelyek korábban rendkívül nehézkesek, ha nem lehetetlenek voltak, téglát használva a fő anyagként és az épület falaként, falaként és válaszfalakként.

Az anyagból beltéri lehet:

 • egy fal, amely megosztja a szobát;
 • olyan partíció, amely lehetővé teszi a tér zónáját vagy a bonyolult kialakítás miatt dekoratív hatást;
 • komplex dekoratív design és az eredeti formák és textúrák elérése a szobában.

A gipszkarton egyik jellemzője, hogy könnyedén dolgozhat vele. Ahhoz, hogy egy falat építsen, keretet kell kialakítania, és lapokkal kell lezárnia. A vázszerkezet fémprofilokból vagy fából készült. A kapott szerkezetet mindkét oldalon gipszkarton borítja.

A lapok hagyományosak, vízállóak és tűzállóak lehetnek.választásukat az új fal vagy partíció létrehozásának helye határozza meg. Amikor egy fal burkolódik, üveg vagy ásványgyapot kell elhelyezni a szerkezetbe, hogy a falak ne csak a két részre oszlanak, hanem a fűtés és a hangvédelem funkcióját is ellátják.

Ennek az anyagnak az előnyei a következők:

 • bármilyen típusú és bonyolult kialakítás egyszerű telepítése;
 • képes bármilyen alakú és típusú szerkezetek felépítésére;
 • a falak vagy válaszfalak építésével kapcsolatos munkák során nincs szükség külön vagy drága eszközökre;
 • A falon belül elhelyezhetjük a vezetékeket, a telefonkábelt, a csatornát, ami azt is funkcionálja;
 • az eredményül kapott fal teljesen sík és sima lesz, mert az összehangolásának munkája a födémek közötti illesztésekhez és a teljes felület kitöltéséhez további dekoratív munkákhoz csökken.
 • az előkészítő munka után a kész fal bármilyen színű, tapéta vagy akár csempe is festhető.

Ez az anyag hátrányai vannak, amelyek magukban foglalják:

 • az anyag tulajdonságainak vízzel való érintkezéskor bekövetkező változásai, a gipszkarton megduzzadhat;
 • minden terhelést előzetesen át kell gondolni, és a kép, a lámpa vagy a lámpa rögzítésének helyét először meg kell erősíteni;
 • ehhez a felülethez nem kell túl nehéz tárgyakat telepíteni, amelyeket kezdetben figyelembe kell venni az egyes díszítő elemek helyeinek tervezésekor és meghatározásakor.

   Tehát a gipszkarton segítségével bármilyen alakú és megjelenésű falat készíthet, amit el tud képzelni, míg a helyiség hangszigetelése és hője magas szinten lesz, mert ehhez a megfelelő töltet a szerkezetbe kerül. A kapcsolókkal ellátott aljzatok nem korlátozzák az új hely lehetőségeit.

   Anyagok és eszközök

   A gipszkarton falának tervezésénél meg kell választania a megfelelő anyagokat, és minden szükséges eszközt meg kell tennie, hogy a munkafolyamat a lehető legkevesebb időt vegyen, és ne vegyen sok erőt és energiát. Annak érdekében, hogy a fal elég erős legyen, egy fémprofilból készült keret készül. Különböző célokra különböző profilok találhatók.

   Leggyakrabban hasonló konstrukciók esetén két opció használható:

   • Profil, de amely közvetlenül a gipszkartonra kerül. Kisebb, és hagyományosan "D" -nek nevezik.
   • A profil, amellyel a fal fő keretét felépítik. Erősebbnek és nagyobbnak kell lennie, hagyományosan "W" -nek jelölve.

   A fenti profilok mindegyikénél további két lehetőség van, amelyek közül az egyik a referencia, és „C” -nek van jelölve, a második pedig az „U” elnevezésű. A vezető profil egyszerűbb, U alakú kialakítású és sima falak. A támogatási profilt a végére beillesztik. További különbség van a vezetőtől a bordázás formájában, ami nagyobb szilárdságot biztosít az anyagnak, és nem teszi lehetővé, hogy spontán hajoljon.

   A keret fő hordozóelemeként támogatást és kisebb profilt kell használnia, amelyhez a gipszkarton lapja hozzá lesz csatolva. Mérete 60 és 27 mm között van. Ennek a kialakításnak a rögzítésének útmutatásaként keskeny vezetőprofilt kell használni, amelynek méretei 28 és 27 mm között vannak.Ahhoz, hogy a fal csontvázát képezzük, egy 50 mm-es, 50-es, 75-ös vagy 50-es mérettel 100 mm-es méretekkel kell ellátni egy támaszt és egy nagy profilt. Ennek a tervezésnek az útmutatójaként egy nagy profilvezetőt alkalmazunk, amelynek méretei 50 és 40, 75 és 40, 100 és 40 között vannak.

   A profilnak egy másik verziója van, amely egy nagy támogatási profil vastagabb és erősebb verziója. Az egyszerű falak építéséhez csak széles profilokat használnak, de a bonyolultabb struktúrák esetében, ahol bármilyen kommunikációt terveznek, vékony profilok használata szükséges.

   Ahhoz, hogy a profilt keretbe lehessen kötni, közvetlen felfüggesztés szükséges, vagy univerzális csatlakozót kell használni. A csavarási folyamatot kis önmetsző csavarok segítségével végzik, amelyeknek végén egy fúró van. Ezen kívül speciális fémcsavarokat használnak, amelyeknek titkos fejük van. Annak érdekében, hogy a keretet a falhoz rögzítse, nem lehet műanyag dübeleket és önmetsző dübeleket tenni.

   A falra szerelt gipszkarton lapok optimális vastagsága 12,5 mm. A kötelező elemnek széles lapkával kell rendelkeznie a lap oldalával. A szobától függően ki kell választani a megfelelő anyagot - a konyhában és a fürdőszobában nedvességálló lapra van szükség, és a szokásos szoba egy szokásos helyet foglal el. A szín megkülönböztető jel lesz - zöld a nedvességálló lapokhoz, szürke a szokásosakhoz.

   Így a gipszkarton építése leggyakrabban fémprofilból készül, de bizonyos esetekben fát is használhat. A konstrukció típusától függően egy vagy másik anyag kiválasztása és vastagságának kiválasztása lehetséges.

   A gipszkarton falak építéséhez szükséges eszközök:

   • legalább 3 méter hosszú mérőszalag;
   • 80 vagy 120 centiméteres szint;
   • vonalak;
   • horgászzsinór kötéllel;
    • hálózati vagy vezeték nélküli csavarhúzó, ütőfúró fúvókákkal csavarokhoz;
    • ütni;
    • olló, amely fém vágására képes;
    • építési kés gipszkarton lapok vágásához;
    • gipszkarton reszelő.

    váz

    A gipszkarton kiváló minőségű és egyenletes falának elkészítéséhez először egy fémkeretet kell felállítani, amelyre a lapok már rögzítve lesznek. A telepítés helyesen történt, figyelembe kell venni bizonyos mintákat. Az első lépés az, hogy megjelöljük azt a területet, ahol a szerkezet építését tervezik. A következő lépés a sarkok egyenletességének ellenőrzése.

    Annak a ténynek köszönhetően, hogy a szoba falai gyakran nem túl simaak, egy új fal építésekor nem csak egy falra kell összpontosítania, hanem két ellentétes oldalt is figyelembe kell vennie. Ha a falak túlságosan egyenetlenek, a legegyszerűbb módja, hogy mindegyiket ragasztószalaggal ragasztják, ami egybeesik őket. Csak egy új profil telepítése után.

    Az állványok kiegyenlítéséhez a lézer szintje a legmegfelelőbb., de ha nem, használhat egy egyszerű zuhanást. Mielőtt a profilt falra, mennyezetre és padlóra telepítené, egy speciális tömítőszalaggal kell beilleszteni. Ez segít az értékcsökkenésben és a hangszigetelésben. Mielőtt elkezdené rögzíteni a profilokat, egyértelműen fel kell tüntetnie a helyeket a padlón, a falon és a polcokon, amelyek a keret keretéhez csatlakoznak.

    Ha minden készen áll, elkezdheti a vezetőprofil rögzítését, és lépést tesz egy méterre. Ha a szerelvény fa felületre kerül, akkor a távolság 50 centiméter, és a markolat önmetsző csavarokkal van ellátva. Ha a munkát betonfelületen végezzük, a keretet 75 cm-es lépcsők segítségével dübelekkel csavarjuk. Ebben az esetben fontos, hogy lyukakat előzetesen készítsen.

    Mind a hordozó, mind az állványprofil rögzíthető a falhoz, de fontos, hogy szilárd legyen. Ha a vászon magassága több mint három méter, akkor a konstrukciónak hosszabb anyagokat kell használnia.Abban az esetben, ha egy ajtót új falba terveznek, fontos, hogy a padlón hagyja a kívánt szélességű nyílást. A 80 centiméteres szabványos ajtóméretek esetében fontos, hogy a nyílás 8 cm szélesebb legyen, hogy az ajtókeretet lehessen felszerelni.

    A rackprofil az ajtóból van felszerelve, és meghatározza annak szélességét. A profil első rögzítésének helye a padló, majd az egész szerkezet szintje ellenőrzött, és a mennyezethez van rögzítve. Az állványok bármilyen lépéssel telepíthetők, ez függ a gipszkarton lapjától. Leggyakrabban a szerelvények szerszámként vannak felszerelve a lapok széléhez és közepéhez. A két lap csomópontja egyértelműen a profil közepén fekszik.

    Ha az állványokat gyakran telepítik, a fal erőssége növekszik, sokat fog ellenállni, de a munka költsége is növekszik. Ami az ajtót kialakító profilt illeti, a nagyobb merevség érdekében egy fából készült rudat vagy hordozóprofilt lehet elhelyezni benne. Használhatja a keresztirányú támaszokat is, amelyeket egy bárral is megerősítettek, és ahol vízszintes gipszkarton csatlakozás található.

    A tetején lévő ajtó áthidalással van ellátva. A szerelési magasság az ajtó méretétől függ. Ha két méter, akkor a jumperet két méter és öt centiméter magasra kell telepíteni. Egy rackprofilból készülnek, amelyet hosszabb ideig kell vágni - nem 20 vagy akár 30 centiméter. A profil mindkét oldaláról 10 vagy 15 centiméteres távolságra 45 fokos bemetszést kell végrehajtania. A ferde oldalnak kifelé kell néznie.

    A vágott oldalakat le kell hajlítani, és meg kell adni az U alakú kialakítást. A függőleges részeket állványra kell helyezni és fémcsavarokkal rögzíteni. A gipszkarton lapokkal való munkavégzésnél fontos, hogy csak speciális csavarokat használjon, amelyeknek nyomóalátétük van. Segít könnyen átjutni a vászonon, anélkül, hogy károsítaná a kartonot, és lehetővé tenné, hogy a kupak mélyebb távolságra menjen.

    Lépésről lépésre telepítési útmutató

    Ha önnek is létre kell hoznia egy gipszkarton építést, megfelelően kell szerveznie a munkát. Az első dolog, amire szükség van, a padló és a falak, amelyekhez a jövő fala épül, a szintre kerül. Csak ezután lehet a padlóra a jelöléseket figyelembe venni, figyelembe véve mindkét párhuzamos falat, hogy a szerkezet megfelelő szögét hozza ki. Ha a szomszédos falak gipszkarton bevonattal is rendelkeznek, akkor a burkolatot kezdetben felépítik nekik, majd megkezdődik az új fal kereteinek telepítése.

    A padlóra és a falakra alkalmazott jelöléssel csak a profilt kell szintbe állítaniés a teljes fal szélessége a gipszkarton és a gitt telepítése után növekszik. Feltétlenül jegyezze fel az ajtó helyét, ha van ilyen. A jelölés befejezése után a következő lépés a fal és a mennyezet jelölése. Ahhoz, hogy minden tökéletesen pontos legyen, jobb lézerszintet használni. Ha nincs ilyen, akkor egy egyszerű plumb lesz.

    Amikor minden készen áll, egy fém keret kerül felállításra. Az első profil a padlóhoz van rögzítve. A második szakasz a szerkezet felépítése a mennyezeten. Ha mindkét alkatrész készen áll, a CW tartószerkezetek segítségével közös szerkezethez csatlakoznak. Ha van ajtó vagy ablak, ugyanazt a racket kell használnia. A telepítés az alulról felfelé történik, az elülső oldalt az ablak vagy az ajtónyílások felé kell irányítani.

    A következő lépés a függőleges támaszok telepítése. ugyanazon CW profilból, egymástól 55 és 60 cm távolságban. Ha minden készen áll, a szint ellenőrzi az összes támogatást. Ezután megkezdődik az UW profillal rendelkező vízszintes felületek telepítése. Amikor mindezek a munkák befejeződtek, elkezdhetjük a gipszkarton lapok beszerelését.

    Feltételezve, hogy ez az anyag standard méretei: 1,20 m, 2,50, 1,20 m és 3, 1,20 m, különböző méretekre van szükség a különböző mennyezetre. Ha a helyiség nem magas, akkor a lapot valószínűleg le kell vágni, ugyanezt az elvet kell alkalmazni a három méteres felső határoknál, amikor a hosszat meg kell növelni.

    Egy lap vágásához használjon építési kést.

    A vágási folyamat a következő lépésekből áll:

    • fektetik a lapot a felületre, amelynek a lehető legegyszerűbbnek és szilárdabbnak kell lennie;
    • meg kell rajzolni egy vonalat, amely mentén a bemetszés ceruzával megy;
    • Vágjuk óvatosan és csak a kartonot;
    • a lapot a vízszintes támasztó széle felé húzzuk a húzott vonalra, a préseléssel szükségessé válik a törés mentén;
    • flip gipszkarton és felhívja ugyanazt a vonalat a hátoldalon, amelyre ugyanazt vágja;
    • mozgassa a bemetszési vonal mentén, nyomja le és teljesen törje meg a gipszkartont.

    A szélső rész ajánlott egy kicsit lejtős, ami hozzájárul a kész fal jobb befejezéséhez. Ahhoz, hogy ezt az űrlapot megadja, vágja le a gipszkarton simítóval.

    A következő lépés az, hogy a gipszkartonot a kész keretre szereljük.

    Ehhez:

    • Az első lapon eltávolítjuk az oldalsó széleit, amelyhez egy 55 mm-es csíkot vágunk.
    • A lapok rögzítése a fal alsó sarkából történik. Fontos, hogy a padlótól kis távolságra legyen 10 vagy 15 mm.
    • Rögzítse a lapot a ládahoz 3,5 és 35 mm-es önmetsző csavarokkal. Az élek először rögzítve vannak, majd a közepére mennek. A csavartól a csavarig terjedő szélesség nem haladhatja meg a d25 centimétert. A kalapokat enyhén be kell mélyíteni a lap felületébe.
    • Miután telepítette az első gipszkarton elemet, meg kell mérni a távolságot a mennyezetig és levágni a megfelelő darabot.
    • A lapon elcsúszás keletkezik.
    • Telepítse a keretre.
    • A következő lapok fontosak, hogy lépcsőzetes rögzítésre kerüljenek, de nincs szükség a fűrészlap vágására. Így van rögzítve az egész lap, vágás nélkül. A hegy a mennyezetről a padlóra megy. Így a jövő fal teljes oldala burkolva van.

    Ha az egyik oldallal végzett munka befejeződött, fontos megvizsgálni, hogy az új helyiségekben szükség lesz-e a kábelezésre és a telefonkábelre. Ha igen, a következő lépés a telepítés. Kábelezéshez szükség van hullámos csövek készítésére és a vezetékek beillesztésére. Ezután a profilban 3,5 cm átmérőjű lyukakat kell kialakítani, és a csöveket huzalokkal ellátni. Fontos, hogy meghatározzuk az aljzatok és kapcsolók furatait, és előzetesen készítsük el őket.

    A magas minőségű fal építéséhez megfelelő anyagokkal kell kiegészítenie belső térét., amely hangszigeteléssel rendelkezik, és magabiztos és kényelmes lesz, mintha egy kőfal mögött lenne. Ezt a 6 vagy 12 centiméter vastagságú hengerelt ásványgyapot használatával kell elvégezni. A gyapjú szorosan illeszkedik a profilok közé, ez elég lesz a jó rögzítéshez. Miután minden megtörtént, felhelyezhet egy második falat.

    A burkolatának technológiája ugyanaz. Amint az összes telepítési munka befejeződött, elkezdődik Új szakasz, ahol a kész falat feldolgozzák:

    • a gipszkarton lapok közötti illesztéseket szerpyanka segítségével ragasztják;
    • a fal kezelése kiindulási gittel;
    • a falnak a befejező gittzel történő feldolgozása, a helyek kiegyenlítése, ahol a csavarok találhatók;
    • csiszolópapírral;
    • dekoratív falszerkezet.

      Falshstena elég gyorsan készen áll, mindent a mester és az ő tapasztalatának tudásán alapul. A kezdő is képes lesz összeállítani egy ilyen konstrukciót, csak több időt vesz igénybe.

      A belső falak hosszú ideig szolgálnak, a fő dolog az üzemi körülmények figyelése. Használhatja a festéket, tapétát vagy csempe, mint ilyen elemek díszítését, mindez a helyiségtől, a belső terektől és a tulajdonosok vágyától függ.

      tervezés

      A gipszkarton egy nagyon kényelmes anyag a munkához, különösen érdekes és szokatlan képek készítéséhez a belső térben. Ez azért lehetséges, mert a lapok a legkülönbözőbb formát ölthetik, nemcsak vághatók, hanem ívesek is, amelyekhez elegendő csak a lap nedvesítése és a kívánt alak megadása.

      Ezt az anyagot bárhol használhatja. - egy magánházban, egy lakásban, és minden esetben teljesen eltérő lehet. A konkrét helyszín pontos megjelenésének változatai stílusban, alakban és textúrában változhatnak. Lehetőség van a fürdőszobában, hálószobában, folyosón és bármely más helyiségben gipszkartonlapokkal rendelkező építmények építésére, csak a befejező anyag lesz más. A magas páratartalmú helyiségekben nedvességálló lapokat használnak.

      A hamis fal teljesen hasonlít a megszokotthoz, ráadásul ajtóval is felszerelhető, és a tulajdonosok számára a terem egyes területeinek elválasztására szolgál. Ilyen ötletek végrehajtásához a designban teret kell hagyni a nyitásnak, majd később behelyezheti az ajtót.

      A tér zónázásához nem szükséges egész falak felállítása, csak egy kis partícióra korlátozódhat, amely hatékonyan megnézheti a fenti világítást és a dekoratív fiókokat. A partíció megvalósítása nem folyamatos ruhával teszi lehetővé a tervezési könnyűséget. A befejező polcok segítik a kényelmet és elrejthetik a kis dolgokat. Ez a lehetőség leginkább a nappaliban, de a hallban is használható.

      A gipszkarton megkülönböztető tulajdonsága az, hogy a díszítés bármely módját alkalmazhatja. A nappaliban hangulatos légkör megteremtéséhez ragaszthatja a tapétát a kész falra, vagy bármilyen színűre festheti, sőt természetes vagy mesterséges kőbe is helyezheti. Az utóbbi opció különösen alkalmas a kandallóra, amely szintén GCR-ből is készülhet. A konyhában vagy a fürdőszobában a festés lehetősége is alkalmas, de a burkolólapokat is be lehet helyezni, hogy pontosan megvédje a falakat a felesleges nedvességtől, és egy igazi téglafal teljes érzését hozza létre.

      tippek

      A gipszkarton falának tervezésénél először elő kell készíteni a helyiséget. Nem szabad semmit feleslegesnek lenni, mert hogy egy 2 vagy 3 méteres lap elhelyezése nem lesz könnyű. A helyiségnek elég tisztanak kell lennie ahhoz, hogy a gipszkarton lapok ne legyenek piszkosak, mert akkor meg kell szabadulnia a foltoktól, hogy ne jelenjenek meg a tapéta vagy festék felületén.

      Fontos a helyiségek helyes megtervezése., vegye figyelembe a fűtési rendszert, és szükség esetén hozza be az elemeket egy új lakótérbe. Szükséges figyelembe venni azt a fényt, amely átfedi az új designt. Ha az ablakok csak az egyik oldalon helyezkednek el, fontos, hogy ne akadályozzák meg a hozzáférést.

      Ha ez nem egy fal, hanem egy partíció, akkor jobb, ha polcokkal, és nem egy darabból álló konstrukcióval végezzük el, amely lehetővé teszi a tér megosztását, a tárolási helyet és a szoba második részéhez való hozzáférést, hogy fényt biztosítson.

      Példák a belső térben

      A gipszfal igazán kiemelkedhet a belső térben, ami a legfontosabb, a tervezési folyamathoz való megfelelő megközelítés, a megfelelő anyagok kiválasztása, amelyek segítik a szobát díszíteni és hangsúlyozzák annak jellemzőit.

      A hálószobában a gipszkarton segítségével létrehozhat egy eredeti és egyedi designt. Az ágyban lévő fal virágos vonalak segítségével készül, a puha formák kényelmet biztosítanak és elősegítik a teljes pihenést. A polcok jelenléte lehetővé teszi, hogy ott apró dolgokat tárolhasson, és használja őket lámpák helyeként.

      A nappaliban, különösen, ha a konyha határolja, és nem osztja a falakat, akkor az eredeti félkör alakú szerkezetet használhatja, amely a falról a mennyezetre emelkedik. A tér két zónára van felosztva. Ebben az esetben a fehér szín használata leginkább segíti a két zóna térének növelését.

       A gipszkarton falát közvetlenül egy ajtóval lehet megtervezni, hogy a két szoba közötti helyet megosztják. Ajtók lehetnek egy- vagy kétágyas, üveg vagy süket, ez függ a szoba kialakításától.

       A gipszkarton partíció elkészítésének módját lásd az alábbi videóban.

       Comments
        szerző
       Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

       Bejárat

       Nappali

       hálószoba