Hogyan készítsünk egy téglafalat a vakolatból saját kezedben?

Napjainkban nagyon népszerű a téglák használata vagy a design utánzása. Különböző helyiségekben és stílusokban használatos: loft, ipari, skandináv. Sokan tetszenek az ötletnek, hogy falazatot adjanak egy valódi tégla utánzásnak, és annak megvalósításában semmi bonyolult.

Befejező módszerek

Kétféleképpen lehet elvégezni ezt a befejezést. Az első gipszlemezekkel van ellátva, amely téglát hamisít, és nedves vakolatra kerül. A második módszer a téglafal utánzás, miközben megkönnyíti a felületet. Ez a fajta falazat eredetiséget és frissességet biztosít a belső térnek.

A téglafalú falak felülete egyesíti a sorok szigorú vonalait, és kiemeli az egyes négyzetek textúrájának különleges díszítését. A tégla természetes felülete durva és egyenetlen, ezért sokan használják utánzásukat. Ez a befejezési módszer előnyösebb, mint a természetes téglafal, és a loft építészeti stílusára utal.

Jellemzők

Ebből a célból egy anyag kiválasztásakor az alábbi kritériumokat veszik figyelembe: esztétika, árképzés és ártalmatlanság.

Ebben az esetben a tégla utánzatára szolgáló gipsz a legmegfelelőbb megoldás, számos előnnyel:

 • Ennek az anyagnak a megvásárlása nem igényel nagy pénzügyi befektetéseket.
 • A fal burkolása viszonylag kevés időt vesz igénybe.
 • Ez a bevonat vékony rétegben van felhordva, és nem kell aggódnia a szoba szűkülése miatt.
 • Ez a bevonat könnyen kezelhető saját kezével, anélkül, hogy szakembereket vonzna, és elkerülné a további költségeket.
 • A tégla vakolat nemcsak a fal felszínét, hanem a konyhában, a sarkokban vagy az ajtókon lévő kötényt is díszítheti.
 • Az ilyen vakolat utánozza a drága klinkerlemezek befejezését.

Hogyan válasszuk ki a vakolatot

A munka megkezdése előtt meg kell vásárolni az összes szükséges anyagot. A téglaépítés után a gipsz vakolat leginkább elfogadható Vásárláskor a következő anyagi jellemzőket kell figyelembe venni:

 • Könnyen alkalmazhatónak és rugalmasnak kell lennie.
 • Fontos a zsugorodási tulajdonságok hiánya a kikeményedés után.
 • Használat előtt előzetes és további gittfelületeket nem szabad használni.
 • Az anyagnak környezetbarátnak és ártalmatlannak kell lennie.

Nem rossz bizonyította, hogy a homok hozzáadásával cementoldatot képez, amelyet önállóan, 3: 1 arányban használnak.

De még mindig előnyben kell részesíteni a kész keverékeket, nagyobb rugalmasságot és könnyű használhatóságot kell biztosítani. Ezt az anyagot a kívánt konzisztenciára hígítva felhasználásra kész formában értékesítik. Ez a keverék homogén tömeg, amelyet azonnal alkalmazni lehet. Az ilyen vakolat előnye, hogy a maradék keveréket tartalmazó tartály szorosan zárva van, és hosszú idő után is használható.

  A száraz keverékek változatosak és heterogének lehetnek. Ezek közé tartoznak a különböző komponensek, például egy nagy kő morzsa formájában lévő adalék. Ehhez a gyártó a csomagoláson jelzi, hogy mely felületre alkalmas a készítmény.

  A munkafelület feltöltéséhez folyékony és paszta formájában sokféle készítmény készül. De ez a fajta munka előtt jobb, ha a falat mélyen behatoló folyékony kompozícióval dolgozzuk fel.

  Alkalmazási folyamat

  Mielőtt elkezdené egy szimulált téglafelület létrehozását, meg kell találnia, hogy a falak alkalmasak-e ilyen munkára.Egy sík felületűnek kell lenniük, nem pedig „leesett” állapotban, a padlóhoz képest megfelelő falnak 90 fokos szöge van. Fontos, hogy nincsenek nagy gödrök, dombok és kudarcok. Ilyen felhasználás esetén cementhabarcsot kell használni, a gerendákat és a gipsz rácsot igazítani.

  Hosszú szabály hozzáadásával becsülheti meg a felület állapotát. Ha a szabály és a falfelület között 3 cm-nél hosszabb rések vannak, akkor folytassa a szintezéssel.

  Ha egy kis falon kicsi hibák (repedések, kis szabálytalanságok) vannak, nem szükséges a vakolat, csak töltse ki a hibákat cementrel vagy gittel. A teljes szárítás után a felületet mélyen behatoló alapozóval kell kezelni, amelyet előzetesen összekeverünk ragasztóval. Alapozás szükséges, ellenkező esetben a vakolat dekoratív rétege végül leválik és leesik.

  A munka előtt vakolatra van szükség, készítsünk segédeszközöket, hogy szükség esetén mindig kéznél legyen: egy ragasztószalag, széles és keskeny spatula, szabály vagy lézerszint és egy vezeték a jelzők kiállításához. A keverék nagyon kényelmes a keverőhöz csatlakoztatott fúrógép irányításához - egy speciális fúvóka az alapos keveréshez. Annak érdekében, hogy ne lerombolja a padlót, feküdjön egy olajszövet.

  Miután minden szükséges feltétel teljesült, elkezdhetjük a vakolat keverék indukálását. A legegyszerűbb és leginkább alkalmazható módszer a szín hozzáadását jelenti az indukált oldathoz. Csak a használati utasításban leírtak szerint kell hígítani a száraz oldatot, hozzá kell adni egy színezőelemet, és keverjük össze alaposan egy keverővel.

  Ha még soha nem találkozott ilyen munkával, ebben az esetben nem szabad túl sok megoldást kapnia. Egy idő múlva meg kell próbálnunk dolgozni, különben megragad és használhatatlanná válik az alkalmazáshoz. Meg kell indítani az oldatot egy bizonyos viszkozitásig, amíg meg nem szerezte a vastag tejföl konzisztenciáját, és egyenletesen elcsúszik a spatulától, anélkül, hogy a darabokat csepegné.

  Az indukált oldatot egy spatulára visszük, és a felületre helyezzük, miközben felfelé simítjuk. Ha azt szeretné, hogy a felület egy téglát utánozzon, ne próbálja meg simítani az alkalmazott oldatot. A tégla nem sima felületű, általában egyenetlen és durva.

  A tégla díszítésekor figyelembe kell venni a varrás szélességét, ha ezt a feltételt nem tartják be, a vágott felület megjelenése természetellenes. Ebben az esetben a leggyakoribb tégla méretei nem nagyon fontosak, mivel ez az anyag hosszúkás és négyzet alakú.

  Jelenleg texturált és dombornyomott nem szabványos téglákat állítanak elő. És ez a megjelenés utánozza ezt a vakolatot. Az ilyen munkák elvégzését megelőzően előnyösebb, ha a szokásos tégla utánzata befejezésekor szerzett tapasztalat van.

  Ha a hegesztett téglák közötti varratokat alkalmazza, használjon vonalzót, vagy jobb - a szabályt. Ezután a vonal tökéletesen sima lesz. Ha hajlított vonalat szeretne, kézzel rajzolhatja. A varrásnak időt kell tennie, mielőtt az oldat a felületen megkeményedne. A sávok vezetése esetén többlet jelenik meg, amely száraz ruhával jól tisztítható.

  Így minden alkalmazott mintát felváltva felveszünk. Ennek előfeltétele, hogy a bevonat legyen nedves, és a díszítőanyagot a habarcskészletek előtt vagy a keményítés előtt kell alkalmazni. Az eljárás után a felületet megszilárdulni kell, és nem ajánlott megérinteni a szárítás során. Annak érdekében, hogy az eredeti textúra a tégla lehet elvégezni a dekor egy száraz és kemény ecsettel.

  A falburkolat szárítása és erősödése után használjon homokpapírt és homokot a díszítéssel, de ez függ a preferenciáktól.Az utolsó pont az összes felesleges gipszelem eltávolítása, amely rontja a rajzot. A kapott dekoratív felület későbbi feldolgozása az alkalmazott oldat típusától és a benne lévő színezőelemek jelenlététől függ, amelyek nem mindig kerülnek hozzáadásra.

  szín

  A téglát utánzó gipsz nem értelme természetes világos szürke színben hagyni. Ehhez festett. Ebben a folyamatban számos tervezési lehetőség és teljes választási szabadság áll rendelkezésre, minden az Ön ízlésétől függ. A természetes téglák különböző árnyalatokkal rendelkeznek, így a színezett pigmentek több változatát is összekeverheti, jobb vizuális hasonlóságot biztosítva.

  Először ugyanolyan színű festéket alkalmazhat, és néhány perc után hozzon létre egy másik színt, vagy világosabb megjelenést adjon az egyes tégláknak. A természetes téglafalban sokféle árnyalat van, így a téglát utánzó dekoratív bevonat sok tónusú.

  A színezést kísérletezheti anélkül, hogy félne, hogy elrontaná.a különböző színekből álló téglákat jelenleg termelnek - fényestől sötétig. És kevesen tudják kitalálni, hogy a „fektetés” hamis. Az egyetlen dolog, ami elronthatja a belső megjelenést, az a különbség, amit a falazat utánzat és a bútorokkal vagy padlóburkolattal rendelkező színsémák között találunk. Ezért lefedve válassza ki a megfelelő hangokat.

  A téglát utánzó dekoratív bevonat a skót szalag segítségével történik. Erre a folyamatra építőszalagra van szükség a falazatban lévő varrással megegyező szélességgel. Ezután a falazatra, amely tégla utánzattal készül, vízszintes és függőleges vonalak húzódnak a vonalzó mentén, amely megfelel a csatlakozó varratnak. Meg kell jegyezni, hogy az egy vízszintes soron áthaladó függőleges vonalak féltéglával eltolódnak. A kitöltött csíkokat az alkalmazott keverék színéhez hasonló festékkel festjük, és szárítás után a ragasztószalag a festett vonalakra tapad.

  Először ragasztjuk a vízszintes, és csak akkor a függőleges csíkokat, más sorrendben nehéz lesz később eltávolítani őket.

  Ezután a ragasztott szalagra dekoratív gipszréteget alkalmazunk, simítva és kiegyenlítve. A simaság attól függ, hogy a dombornyomott vagy tökéletesen egyenletes dekorációval szeretne.

  Amint az alkalmazott oldat kezd megszilárdulni, távolítsa el a szalagot. Elég kevés erőfeszítést kell tennie ahhoz, hogy a vízszintesen ragasztott szalagot áthúzza, és az egész kialakítás könnyen leáll. A teljes szárítás után a díszítő falnak a tégla alatt történő befejezéséhez bármilyen módszert alkalmazhat.

  tippek

  A dekoratív téglafal valósághűbbnek tűnik, ha az anyagot könnyebben festik. Szárítás után a festék sötétebb lesz.

  Az új épületek dekoratív díszítése az összes munka befejezése és az objektum üzembe helyezése után egy év elteltével hajtható végre. Az épületek az első hónapokban zsugorodnak és repedések jelennek meg a dekorban.

  Ne keverje össze a gipszkeveréket cement csempe ragasztóval, mert egyébként a felületről hámolódik, és repedések jelennek meg.

  A festés során az edzett vakolat felületét vízalapú festékek, víz-diszperzió vagy emulziós készítmények használják. Különböző színekben kaphatók, és egy bizonyos szín eléréséhez hozzáadhat egy bizonyos hangot a festékhez.

  A keményített és festett felületet célszerű lakkolni, lehetőleg nem egy réteg. Ennek következtében a dekoratív bevonat növeli a különböző mechanikai hatásokkal szembeni ellenállóképességet, és hosszabb ideig fog szolgálni.

  Gyönyörű példák a belső térben

  Sok érdekes fali dekoráció technika tégla vakolat.

  Használhatja a kontraszt technikáját, kombinálva a "tégla" felület sötét szürke területeit a fénygel.

  Néha a belső térhöz további gondatlanságot kapnak, ha kontrasztos színeket adnak hozzá a vakolathoz.

  Ha a fal hasonló területeit más bevonatokkal kombinálják, akkor hasonló színű, de nem teljesen azonos árnyalatok kombinációja lesz sikeres.

   Ha úgy dönt, hogy önmagában alkalmazza a gipszet, ajánlatos szigorúan betartani a szakembereknek adott utasításokat és tanácsokat.

   Hogyan készítsünk téglafalat saját kezével, lásd a következő videót.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba