A saját kezünket egy gyermeklemezt készítjük

 A saját kezünket egy gyermeklemezt készítjük

A játszótér elrendezése dia nélkül lehetséges. De nagyon óvatosan ki kell választanunk a tervezést, és figyelembe kell vennünk az összes árnyalatot. Ez a biztonság és a kényelem, valamint a saját kezűség megkönnyítése.

típusok

A gyermek csúszdák típusairól beszélve először két fajt kell megkülönböztetni: kertet és a házban találhatóakat. Leggyakrabban az otthoni terveket a hálószobába helyezik. Ezek véletlenszerűen kiválasztott anyagokból, még rétegelt lemezből vagy forgácslapból is készülhetnek. Az utcán ez elfogadhatatlan - túl sok kedvezőtlen időjárási hatás van. A struktúra kialakításának fő megközelítései azonban változatlanok maradnak.

A különbség az anyagból származhat, amelyből a csúszka készül. Használatához:

 • PVC;
 • egy fa;
 • fém.

A műanyag rendszereket 3 és 5 év közötti gyermekek számára ajánljuk. Fő előnyük:

 • könnyű összeszerelés;
 • minimálisan elfoglalt terület;
 • a különböző formák megszerzésének lehetősége;
 • kényelem és biztonság;
 • szezonális sokoldalúság.

A műanyag lehetővé teszi a lejtők kialakítását spirál, cső vagy hullám formájában. A műanyag lejtő kiváló hőteljesítménye lehetővé teszi, hogy nyáron ne túlhevüljön, és télen is kényelmes hőmérsékletet tartson fenn. A munkálatok nagyon egyszerűek, csak az utasítások szerint kell összeállítani az alkatrészeket. A műanyag azonban törékeny, különösen az olcsó kínai minták esetében. Nem elég hosszú ideig szolgál.

Az apartmanházak közelében gyakran találhatók fémlemezek. Nagyon tartósak és hosszú ideig szolgálnak. Aktív kizsákmányolás esetén a vonzás elég hosszú ahhoz, hogy több generáció használhassa őket. Különböző magasságú és egyenlőtlen leszármazási hosszúságú terveket készíthet.

Azonban, mielőtt egy ilyen szerkezetet választanának az udvarban, figyelembe kell venni a gyengeségeit.

A fém túlságosan jól hőkezel. A melegben nagyon meleg, és amikor a hideg jön, a korcsolyázók könnyen befagyaszthatók. Ez rossz egészségi következményeket okozhat, még akkor is, ha a játék hőjében nem észlelhető. Még mindig emlékeznünk kell arra, hogy a fém gondoskodik. És ha a rámpa acélból készül, korrodálhat.

A fa több okból is vonzó. Környezetvédelmi és egészségügyi szempontból biztonságos. A fa szerkezetek viszonylag könnyűek és bármilyen helyen szállíthatók. Az időjárási körülmények nem akadályozzák azok használatát. De ezt meg kell értenünk még a legjobb fa is deformálható a nedvesség és a szélsőséges hőmérsékletek által.

A különleges bánásmód védelme. Ez azonban bonyolítja és növeli az építési folyamat költségeit. Ezen túlmenően szükség van az impregnálásra szánt készítmények gondos kiválasztására, mivel nem mindegyik elég biztonságos. De egy fából készült tárgylemez könnyen kijavítható saját kezével. Az építési szakaszban nem kell hegesztőgépet használni.

A csúszda által elfoglalt nagy terület (különösen a lejtővel együtt) gondosabb megközelítést igényel a játszótér e elemének megszervezésében. Korlátozza a megfelelő anyag kiválasztását. Gyakran a domb kiegészíti a házat. Ez nem csak egy másik hely, ahol játszani, hanem a nyári hónapokban is segít az esőtől. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a diák típusai mind a ház jelenlétében, mind a szerkezet méretében különböznek.

Rajzok és méretek

Ahhoz, hogy a nyári házukban megfelelően építsenek egy csúszdát gyerekeknek, rajzokat és diagramokat kell készíteni.Ha az interneten talált meredekségprofil nem felel meg a lejtőnek, akkor az óramutató járásával megegyező irányban (a növeléshez) vagy az óramutató járásával ellentétes irányba kell forgatni. Minél meredekebb a lejtő, annál kellemesebb lesz a gyerek. Ezen túlmenően ez a kialakítás kevesebb helyet foglal el, ami különösen fontos az országban.

De ha a domb lejtőjének lejtése több mint 40 fok, akkor gondosan kell elvégezni a számítást, hogy a fékezési terület ne legyen túl hosszú.

Általában a profilokat egyetlen skálán, alulról felfelé rajzolják. Ugyanakkor megpróbálják megegyezni a kiindulási pontokkal. Ezután függőleges metszetvonalakat készítenek, amelyek között azonos távolságra is kell lennie. A meredekség szögét a szabad hely nagysága határozza meg.

Ha van egy fal, medence vagy más veszélyes hely a ház udvarán, nem messze a leszállástól, meg kell tervezni a meredekebb hegy építését.

A rajzok elkészítésekor nem csak a rendelkezésre álló területet, hanem a gyermekek korát is figyelembe kell venni. Tehát, ha a konstrukció egy 3-7 éves kategóriára lett tervezve, akkor a játékfelületet 2 m magasságban állíthatja, de fémből készült korlátokat kell készítenie, amelyek magassága legalább 0,7 m lesz. legfeljebb 0,5 m lehet. A szabad esés magassága 2 m-re korlátozható.

Ha valószínű, hogy a felső peremről való leesés várható, meg kell adni az ütéselnyelő bevonat elrendezését a tervezés során. A számok gyakran nem jelzik a támogató szerkezeteket. És a temetés más elemei sem lehetnek. Az űrlapnak ugyanolyan egyszerűnek kell lennie, mert nehéz egy olyan struktúrát építeni, amely kifinomult a konfigurációban. Az utcai csúszda rajzolását olyan irányban kell elvégezni, hogy a süllyedés ne legyen az út felé.

tervezés

Korán a gyerekek képzelete maga a fő munka. Képes "festeni" a helyszínen a látszólag jelentéktelen elemet, hogy azt mesés helyként mutassa be. De a felnőttek egy részének szándéka, hogy segítsen a képzeletnek, hogy szigorúan meghatározott irányba tolja el, elég helyes. És ha a lejtő nehezen diverzifikálható, akkor az emelkedés sokkal érdekesebb, mint egy egyszerű lépcsőház. Ilyen kiváló megoldások lehetnek:

 • egy hegy "traktor" formájában;
 • fa ház;
 • „Mozdony”.

Hogyan csináld magad?

Az interneten könnyedén megtalálható egy sok program a gyermeklemez megszervezésére. De érdemes komoly figyelmet fordítani csak azokra a rajzokra és rajzokra, ahol az akadályokat részletesen mutatják be. Bármilyen korú gyerekek önzetlenül játszanak, és elveszítik a valóságérzetüket. Ezért szükséges a kerítés és a korlát. Különös figyelmet kell szentelni azoknak az anyagoknak, amelyekből a dia épül, és még a másodlagos részei is.

  Két fő követelmény van: egészségügyi és minimális tűzveszély. A sérülés kockázatának minimalizálása érdekében minden fa- és fémszerkezetet csiszolni kell. A jövőbeni építkezéseken és felépítésén túl szükség van arra, hogy kizárjanak minden réselt partíciót és rést. Játék közben a gyerekek nem követik az ujjaikat és a fejüket. Hasznos elképzelni a csúszkát egy gyermek szemén keresztül, majd világossá válik, hol lehet elrejteni a veszélyeket.

  A sporteszközök lépésről lépésre történő megtervezése a leszállás előkészítésével kezdődik. A lemezek hossza és szélessége egybeesik. A fa gondosan csiszolva van, hogy biztosítsa a leereszkedés biztonságát. A használt lemezek csatlakoztatásához az alján elhelyezett rudakat. A következő lépés az, hogy a szerkezet oldalait a lejtőhöz csatoljuk.

  Annak érdekében, hogy ne gondosan kiszámítsuk az összes arányt, egyszerűen megismételhetjük a gyári diákok méreteit. 55 méteres magasságban 1,3 m magas. Az oldalsó részek lapjait kiválasztják, és úgy állítják be, hogy a végek a helyszín tetején legyenek. Végrehajtják a korlátok működését, amelyek lefelé tartás előtt tarthatók.Az oldalak két oldalról a csavarokhoz vannak rögzítve, úgyhogy a talaj aljához tartanak.

  Fontos: az oldalsó részeket alaposan meg kell dolgozni. Minden éles sarkot vágnak és csiszolópapírral is csiszolnak. Kevesebb időt és energiát költeni egyszerűen egy darálót használhat. Ezután jelölést kell végrehajtania. Ezen a ponton szükség lesz egy kerti munkához szükséges fúróra.

  A talajba történő ásatásokat, amelyek segítségével segítséget kaptak, a gerenda telepítéséhez szükségesek. Tájékoztatás: alulról ezt a rudat masztikázni kell. Most azok a helyek, ahol elhelyezték, beton. Csak egy ilyen megoldás biztosítja a szerkezet megbízhatóságát és stabilitását. Javasoljuk, hogy az M500-as cementet a szokásos arányban gyúrjuk.

  A rúd felső részén a fűrész vágott rések találhatók. Szükségük van a hevederek pántolásához. Az alkatrészek csatlakoztatása csavarokkal történik. A lécek egyszerre két problémát oldanak meg: növelik a merevséget és biztosítják a gyermekek biztonságát. Most meg kell csatolni a kerethez egy pár fa kereszttartót.

  Az egyik oldalon létrát rögzítenek, a másik pedig előkészített lejtőt. Amikor ez a munka megtörtént, meg kell építeni egy fa padlót. A gyártás során a táblát csavarokkal rögzítik.

  Fontos: a táblák nem zárhatók be. A távolságoknak olyannak kell lenniük, hogy a sérülés veszélye megszűnik, de a víz szabadon áramlik.

  Ha maximális erőt igényel, a faelemek ízületei erősítik az acél sarkokat. Javasoljuk, hogy a dombot kétszer olyan hosszú, mint a magasságot. Kiválasztva a telek, meg kell nézni, hogy ez nem ér véget egy alföldön. Amikor az eső megy, ott lesz egy „mocsár”. Minden fa- és műanyag alkatrészt tűzálló anyaggal kell impregnálni.

   De egy fából készült tárgylemez építése egyébként is előfordulhat. Egy másik megoldás azt jelenti, hogy először eltávolítják az összes talajt és a mélyedést. Ez akkor szükséges, ha termékeny föld van - akkor nem lesz üres, és hasznot fog hozni máshol. Ezután a helyszín homokkal van borítva, és egy idő után, amikor letelepedik, az egész területet megőrzi. Ez az idő nem érdemes elpusztítani, akkor:

   • készítsen egy fát;
   • szárítsa meg;
   • a rajz szerint vágva;
   • csiszolva;
   • impregnáljon védőelemekkel.

   A "alagút" építéséhez szükséges lépcsők, korlátok, korlátok és deszkák zománcozással kétszer vannak festve. A festés között csiszolni kell. Ebben az előkészítő szakaszban véget ér. Itt az ideje, hogy építsünk egy alapot: a kútban, melyet egy kerti fúróval készítenek, tegyük a rúdot. Ez minden bizonnyal az építési szinten lesz ellenőrizve.

   Amikor a megerősítést helyezik, azonnal betonozzák, és a sarkokat a tetejére hegesztik. Az alapba helyezendő oszlopokat bizonyos helyeken kell fűrészelni. Ezek a bevágások lehetővé teszik a faanyag rögzítését a sarkokba önmetsző csavarokkal. Ezután a pilléreket húrokkal kötik össze. A létra így történik: a húrok csatolva vannak, majd a lépések egymáshoz vannak kötve.

    A lépcsőház azonban nem használható normálisan, kivéve, ha azt egy indítópult egészíti ki. Amikor ez a munka befejeződött, elő kell készítenie a leereszkedés alapját (bárból készült). A meredekséghez acél ívelt profilt helyezünk el. A lejtő alatt egy alaplap alá helyezzük a rétegelt lemez pajzsát. Erre a pajzsra egy vaslap van szegezve.

    A lemez külső széleit összecsukják és a profilhoz rögzítik. Ellenkező esetben a sérülések elkerülhetetlenek. Most levághatja a lapokat és húzza be a lap szélét. A lejtő alatt egy sétány készül. Az oldalak rétegelt lemezekkel vannak borítva. Most már:

    • tegye a táblát;
    • a lépcső korlátokkal kiegészítése;
    • építsünk egy tetőt, fedjük le a tetején rétegelt lemezzel.

    A kész áramkör azonban nem tekinthető egyetlen helyesnek. Ha a helyzet megköveteli, mindig visszavonulhat belőle. Ahhoz, hogy maga a lejtő, a rétegelt lemez használata nem szükséges. Lehet építeni is:

    • műanyag lemez;
    • linóleum
    • 0,05 cm vastag horganyzott acél.

    A korcsolyát használó laminátum nem praktikus.Állandó terhelés alatt vagy csak vízzel érintkezve könnyen deformálódik. És itt van néhány további ajánlás:

    • Lehetőség van a fa nedvesség elleni védelmére viaszos polírozással
    • az olajfesték sokkal rosszabb, mint az akrilvegyületek és a lakkok, amelyek egy fa csúszda fedésére szolgálnak;
    • nem lehet egy hegyet mérgező növények és méznövények közelében elhelyezni;
    • azonnal látni kell, hogy nincsenek csövek és elektromos készülékek a közelben;
    • lehetetlen irányítani a lejtőt az úttest, a kerítés vagy a főfal felé.

    Gyönyörű példák

    Sorolja fel a diák építésének szabályait, és megtudja, hogy az árnyalatok hosszúak lehetnek. De sokkal jobb, ha a kezdeményezésre és a kész tervezési ötletekre összpontosítunk. Az alábbi képen egy egyszerű, fényes hegy látható, amely szinte teljes egészében fából készült. Csak a lejtő felülete bélelt vasalóval. Ugyanakkor a védőlemezek teljesen fából készültek, és egyesek aggodalmaival ellentétben ez a döntés nem tűnik unalmasnak.

    De színes és színes designt is készíthet, amit még a megemelkedés és a leereszkedés közötti hosszú átmenet is kiegészít. Egy pár sátorépület lehetővé teszi, hogy elrejtse a nem túl nagy esőtől. Van még egy egyszerűbb változat, amelyben a teljes felület fából készült. Ezt a tervezést akkor kell kiválasztani, ha csak funkcionalitásra van szüksége, nem pedig világos megjelenésre.

    Hogy megtudja, hogyan készítsen egy dombot saját kezével egy nap alatt, lásd alább.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba