A gipszfalakra szolgáló jelzők telepítése

A gipszfalakra vonatkozó jelzők telepítése az egész munka fontos szakasza. Az összes bevonat kiegyenlítése attól függ, hogy a gerendák mennyire helyesen vannak beállítva, ezért fontos, hogy a telepítési folyamatot átfogóan közelítsük meg.

Különleges jellemzők

Vakolási falak - a javítási munkák kötelező fázisa. A megfelelően felhordott gipsz a falakat sima, az ilyen falak felületét tökéletesen megtartja. Mindazonáltal ahhoz, hogy az összes vakolási munkát megfelelően végezze el, először be kell állítania a jeladókat.

A vakolás önmagában a falak megjelenésének teljes javítására, átalakítására szolgál. A szabálytalanságok és hiányosságok elrejtéséről van szó. Amellett, hogy megszünteti az összes hibát, a vakolat akkor is a falak, és néha még változtatni az arányokat a szoba, beállítva a hossza és szélessége a falak.

Világítótornyok szükségesek ahhoz, hogy a vakolat tökéletesen egyenletes rétegben alkalmazható legyen. Még a tapasztalt építők sem tudnak anélkül csinálni, hogy a vakolatokhoz beaconokat telepítenek.

A világítótornyok különböző típusúak, de használatuk célja ugyanaz: a falak maximalizálása érdekében. Továbbá a világítótornyok nagymértékben leegyszerűsítik a vakolás folyamatát, mivel ezek a szabályon alapulnak.

A jelzőfények helyes beállításával lehetséges a keverék fogyasztásának minimalizálása. Lehetőség nyílik az anyag mentésére. Ez különösen igaz, mivel általában a vakolat és a vakolás munkák tisztességesek. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy az anyag mennyiségét nemcsak a gerendák helyes telepítése befolyásolja, hanem a felület minősége is. Ha rosszul sérült, egyenetlen, akkor sok anyagot vesz igénybe. A szintek nagymértékben csökkentik a szükséges anyagmennyiséget, ha a felületek viszonylag laposak.

A gerendák telepítésének magasságának megválasztását a keverék választása is befolyásolja. Különösen a szerelési jelzőfények szintje a vakolat keverékének összetételétől függ. Némelyikük előzetes telepítést igényel a gipszhálónak, ami szintén befolyásolja a jeladó és a fal közötti távolságot. Szintén szerepet játszik, és az a tény, hogy néhány vakolat készítményt viszonylag vékony rétegben (5-10 mm) és néhány vastag (60 mm-ig) alkalmazunk. A gerendák kiállításánál minden tényezőt szem előtt kell tartani.

A gipszfalak világítótornyai nem specializálódtak. Ezeket a mennyezet beállításához is használhatjuk, ha ilyen időigényes és költséges tervezési módszer, például vakolás van kiválasztva. A gerendák telepítésének egyik jellemzője a sokoldalúság: nemcsak falakhoz, hanem mennyezethez is használhatóak.

Fontos, hogy a beaconok fülkékben, valamint az ajtó- vagy ablaknyílások körüli telepítések sajátosságai. Ezt a lépést különös figyelmet kell fordítani.

A használat előnyei és hátrányai

Néhány professzionális mesterplasztikus a világítótornyok használatát tanácsolja, a másik fele ezt elriasztja. Érdemes megérteni, hogy miért keletkeztek ilyen ellentmondások. A jelzőfények használatának előnyei:

 • Munka sebessége A világítótornyok telepítése után a falak igazítása sokkal gyorsabb lesz.
 • Egyszerűség. Igazítsa a falakat, miután a jelzők telepítve vannak, sokkal könnyebbé válik, így még a kezdő is elvégezheti a munkát.
 • Ideálisan sima felület. Ha nem használja a jelzőtáblákat, akkor a falak egymáshoz igazítása nem fog működni.

  Vannak hátrányok is:

  • Fokozott anyagfelhasználás. Így a gipszréteg a világítótorony vastagságával növekszik, ami növeli a pénzügyi költségeket.
  • Szüksége van extra időre.A világítótestek telepítése további időt vesz igénybe, további erőfeszítéseket igényel, így néhányan elhanyagolják az ilyen képzést. És hiába.
  • Lehetséges, hogy a bevonat károsodhat. Alacsony minőségű fémjelzők használata esetén idővel rozsdásodhatnak. A tapétán vagy más dekoratív bevonaton a rozsdafoltok jelennek meg, és a javításokat újra kell végezni.
  • Emellett valaki megállhat a beaconok használatától, hogy a falat speciálisan fel kell készíteni a telepítésükhöz.

  Mindenkinek joga van eldönteni, hogy telepítse-e a gerendákat a vakolat falakhoz, de javasoljuk, hogy a kezdők ne hagyják figyelmen kívül ezt a lépést. Még a világítótornyok nélküli falak is nehézkesek lehetnek a tapasztalt építők számára, nem is beszélve a tapasztalatlan emberekről. Többféle világítótorony van. Ez azt jelenti, hogy mindig lehetőség van a legmegfelelőbb lehetőség kiválasztására.

  Minden más, a világítótestek használatának egyik negatív jellemzője a szétszerelés szükségessége. A vakolatok vakolatának vakolását követően a vakolatot nem szabad eltávolítani, mert ha elhagyja őket, előfordulhat előre nem látható események, komplikációk. A gerendák szétszerelése szintén nehéz folyamat, mivel fontos, hogy az idegen eszközöket óvatosan távolítsuk el a bevonatból, hogy ne sérüljön a vakolat réteg.

  A pozitív szempont az, hogy maguk a jelzők olcsóak. Ez minden fajra vonatkozik. Ezen túlmenően néhányat a meglévő gipszanyagból lehet előállítani, ami egyrészt csökkenti a megoldás költségeit, másrészt pedig a jelzők megvásárlására.

  típusok

  Többféle világítótorony van. Mindegyiküknek vannak bizonyos előnyei és hátrányai, ami az anyagból származik, valamint azok mérete. Rendeljen fém, műanyag és gerendákat. A gipszkarton és a fa gerendák is vannak, de sokkal ritkábban használják őket, ezért érdemes csak három népszerű fajtát figyelembe venni.

  • Metal. A fémjelzők különböző hosszúságúak, magasságukban vannak. 250 cm és 300 cm hosszúak, 6 cm és 10 cm magasak, T-alakú és L-alakú profilok vannak. Az elsőeket a fal síkjával, a második pedig a sarkok rögzítésére használják. Az építők gyakrabban választanak fémjelzőket, mert könnyen kezelhetőek, megfizethetőek és különböző méretűek. A mester lehetőséget kap arra, hogy sok időt takarítson meg ilyen modellek telepítésekor. Ezenkívül elég erősek.

  Hátrányaik vannak. A telepítés során például egy fém jelzőfény könnyen deformálódik, ha bármilyen kényelmetlen mozgást végez. Az ilyen jelzők veszélyesek, hogy „felejtsük el” a falakat, mert rozsdásodhatnak, és ez a rozsda a befejezésre fog hatni. A világítótornyokat a habarcshoz kell rögzíteni, ami biztosítja a merevségüket (pl. Gipsz).

  • Műanyag. A műanyag jelzők az acélokhoz hasonlítanak, de saját jellemzőik is vannak. Tehát a műanyag gyártásához használt ragasztó. A műanyag termékek könnyebbek és erősebbek, mint a fémek, így könnyebbé válik a kezdők számára a munka. A műanyag jelzők nem deformálódnak, a fémektől eltérően, de erőfeszítések esetén lebontják őket. Egy másik pozitív jellemző, hogy a világítótornyok a vakolatban maradhatnak, anélkül, hogy aggódnának, hogy valami később történik, mert a műanyag nem rozsdásodik és nem oxidálódik.

  Azonban nem minden olyan egyszerű, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. A műanyag gerendák csak belső falak vakolására alkalmasak, mivel a műanyag nem tolerálja az alacsony hőmérsékletet. Továbbá, ha a jelzők helytelenül vannak telepítve, akkor a szabály nyomása alatt deformálódnak. Ez viszont azt a tényt eredményezi, hogy a falak nem lesznek tökéletesen simaak.

  • Vakolattal. Az ilyen beaconok gyártása az erők alatt csak szakemberek. Ezek azonnal kialakulnak a vakolat öntözéséből, majd a szabályt megkapják a kívánt alakra. A nyilvánvaló előny az anyagi megtakarítás, de a mínusz a gyártók hozzáférhetetlensége egy kezdő számára.

  A közelmúltban ún. Húrjelzők is megjelentek, amelyek két karbin között húzódó fémkábelt jelentenek. Ez az összes fém opció általános mínuszából ered - a rozsdaérzékenységre, de az ezzel való munkavégzés sokkal könnyebb. Minden szint tökéletesen sima, ha megfelelően rögzíti a karbinokat.

  fogyasztás

  A jeladó típusától függően az anyagfogyasztás is függ. Logikus feltételezni, hogy az első helyen - a leggazdaságosabb képviselő a gipszjelzők. Nem kell még további vakolatot költeni még a rögzítő jelzőfényeknél sem.

  A második helyen - húrjelzők. Kicsit többet kell költenie a kompozícióról, csak azért, hogy lezárja a karbinokat, de különben a kábelek megszüntetéséhez szükséges gipsz gyakorlatilag nem szükséges. Ezek elég vékonyak és szinte észrevehetetlenek a bevonat vastagságában.

  Egy kicsit több ráfordítás lesz a fémjelzők telepítésekor. Nem lehet figyelembe venni azt a tényt, hogy kellően nagy mennyiségű habarcsra lesz szükség ahhoz, hogy lezárja a hézagokat a gerendák eltávolítása után. Fontos figyelembe venni a beaconok helyes telepítését. Nem szabad a világítótorony és a falfelület közötti távolságot szükségesnél jobban megtenni. Ne feledje, hogy ha csak 1 cm-rel csökkenti a vakolatréteget, 1 m2-enként akár 10 liter vakolatot is megtakaríthat.

  A vakolat maximális fogyasztása - műanyag gerendák használata esetén. Ez annak köszönhető, hogy a fenti lehetőségek közül a műanyagból készült minták a legvastagabbak. A statisztikák szerint az ilyen opciók használatakor az anyagréteg 6 mm-rel nagyobb, mint a fém beszerelésénél, ami éppen a magjelzők vastagságának különbsége miatt van.

  Ami a beaconok szükséges számának kiszámítását illeti, gyorsan és egyszerűen történik. Először meg kell mérni a fal hosszát. Szóval:

  • egy világítótorony a fal mindkét oldalán;
  • az ajtó vagy ablaknyílás mindkét oldalán egy jelzőfény;
  • egy jelzőfény a falfelület minden 1-1,3 m-re.

  Ha feltételezzük, hogy egy 7 méteres falhoz egy ajtóval rendelkező beaconok számát kell kiszámítani, akkor:

  2 (a fal oldalain) + 2 (az ajtó oldalán) + 4 (egy jelzőegység minden 1,25 m-es felülethez) = 8 jelzőfény.

  A világítótornyok számának legegyszerűbb módja, ha készen áll a helyiségtervre. Ezen a helyen ábrázolhatja, hogy hol lesznek a szintek.

  A jelzőfények közötti távolság kiválasztásánál kezdje el a szabály érvényességét. Tehát a köztük lévő lépésnek kisebbnek kell lennie, mint a szabály hossza, úgyhogy a munkája során szabadon nyugszik a jelzőkön.

  Ugyanakkor nem ajánlott, hogy a lépcsőfrekvencia kevesebb, mint egy méter: ez bonyolítja a beaconok falról történő eltávolításának további munkáját.

  Szerszámok és szükséges anyagok

  A gerendák beállítása előtt meg kell szereznie a szükséges eszközöket és eszközöket. Sokszor megkönnyítik a világítótornyok munkáját, segítenek az események gyors és hatékony megtartásában. A szükséges eszközök közül:

  • Közvetlenül világítótornyok. Ha fa gerendákat használnak beacon profilokként, azokat speciális antibakteriális készítményekkel kell impregnálni.
  • Simító vagy spatulák rögzítő oldat alkalmazásához. Meg kell vásárolni mind a nagy szerszámokat, mind a kisebbeket. Nemcsak a világítótornyok közvetlen rögzítésére, hanem az előzetes felületek előkészítésére is hasznosak.
  • Minden lehetséges szint: lézer, víz (vízmérték), pezsgő. A felsorolt ​​eszközök mindegyike nagyban megkönnyíti a vízszintes vonalak meghatározását és a gerendák helyének további kiszámítását.
  • Zuhannak.Közvetlenül szükséges meghatározni azokat a függőleges elemeket, amelyeken a jeladóprofilok rögzítve lesznek.
  • Szabály. Ezzel a szerszámmal a vízszintes és a függőleges vonalak meghatározása mellett a szint és a vízszintes vonal is használható.
  • Színes ceruzák és ceruzák jelölésre.
  • Fényes horgászvonal vagy kábel. Ezeket az anyagokat az épületek szintjére, az átlós épületekre lesz szükség.
  • Puncher. Szükséges a lyukak fúrásához. A jövőben a világítótornyokat a rögzített dübelek mentén fogják építeni. A lyukasztás mellett külön átmérőjű speciális fúrókészletet kell vásárolnia.
  • Rulett. A legjobb, ha 8 m hosszú fémből választjuk ki az építési lehetőségeket, mivel így mind a függőleges, mind a vízszintes, valamint a falon átlósan rögzíthető.
  • Csavarhúzó készlet. Hasznosak lehetnek mind a kereszt alakú minták, mind az egyenes nyílás, de mindez attól függ, hogy milyen típusú fejű.

  Ha további anyagról beszélünk, szükség lesz egy alapozó megvásárlására. Szükségünk lesz egy mélyen behatoló folyékony alapozóra a szubsztrátum és a paszta kezeléséhez a vakolt felületre való felhordáshoz. A jelzők csatlakoztatásához szükség lehet műanyag klipekre vagy úgynevezett „fülekre”. Ha van választás, akkor jobb, ha inkább a „füleket” részesítjük előnyben: velük lehetőség van jelentősen megtakarítani a vakolat összetételét.

  Szükség lehet a keverékhez vagy a ragasztószerkezethez szükséges sűrítőanyagra is, ha azt tervezi, hogy a fényjelzőket az oldatra szereli. Az ilyen adalékanyagok hozzájárulnak a keverék gyors beállításához és ennek megfelelően a gerenda gyors rögzítéséhez a megfelelő helyre.

  Felület előkészítése

  Mielőtt elhelyezné a jelzőtáblákat, a felületet elő kell készíteni, függetlenül attól, hogy milyen falakat tervez vakolni - tégla, hab vagy gázblokk, gipszkarton, beton vagy más. Az alapítvány előkészítésének folyamata több szakaszból áll, amelyek mindegyike nagyon fontos. Nem hagyhat ki semmit.

  Az első dolog, amire szükséged van a régi bevonat eltávolítására a falról, és nem csak a tapétáról, hanem a gipszről, a festékről vagy valami másról is beszélünk. Ügyeljen az eljárás sajátosságaira. Tehát a tapétát mindenképpen el kell távolítani, valamint a víz alapú festéket is. Ha a falakat olajfesték borítja (szinte lehetetlen eltávolítani), akkor a bevágást követően hagyhatja a festéket, hogy javítsa a vakolat és az olajösszetétel tapadását. A régi vakolat is megőrződhet, ha nem esik le, nem „tekercsel”, de ha még a legkisebb meggyőződés is fennáll, jobb, ha szétszereljük a bevonatot. Elengedhetetlen, hogy az alapfelületet jól tisztítsa meg.

  Ezután a falat tisztítjuk a portól és a szennyeződéstől, a maradék régi bevonat részecskéit eltávolítjuk. A felület legyen tiszta és egy kicsit durva.

  A falakat mélyen behatoló folyékony alapozóval jól alapozzák. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a feltöltést 2-3 alkalommal végezzük. Minden alkalommal, amikor meg kell várni, amíg az előző alapozó réteg teljesen száraz.

  A felület típusától függően szükség lehet bizonyos anyagoknak a falra történő felhordására, mielőtt a gerendákat és a vakolatot telepítenék. Tehát a téglafalak esetében nincs szükség további feldolgozásra. A betonfelületeket folyékony cementhabarccsal kell kezelni. A fa- és fémfalakat speciálisan a világítótornyok között rögzített speciális gipszhálóval erősítik.

  Elvileg ez az előkészítő munka teljesnek tekinthető. A javítások megkezdése előtt meg kell védeni a szomszédos tárgyakat és felületeket a maszkolószalaggal: ragasszuk meg az ajtókapcsokat, ragasztjuk a szalagcsíkokat a padlóra és a mennyezetre, ahol a falakhoz vannak rögzítve. Így kiderül, hogy teljesen védi a környezetet, és a jövőben nem fog sok időbe telni a szomszédos felületek tisztításához.

  jelölés

  Fontos, hogy pontosan meghatározzuk, hová tegyük a világítótesteket.Nem csak a helyes geometria, hanem a falak egyenletessége is a megfelelő jelöléstől függ. A jelölési folyamatot falnak nevezik. A futás nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. Minden amire szükséged van az iskolai geometria tanfolyamának ismerete. A munka szakaszai:

  • Először meg kell határoznia a fal laposságát. Ehhez egy hosszú szabályt kell alkalmazni a fal különböző részeire felváltva, a kiálló helyek vagy a különböző színekben lévő mélyedések jelölésével. Például a zöld kréta felemelkedhet, és kék - üregek.
  • Mérjük meg a fal tetejétől 2 m le. A legjobb, ha a sarok két falának csomópontján mérjük. Használja a lézer szintet a vízszintes vonal felállításához. Ezután mérjük meg 2 m-re a padló melletti vonalat, és egy vízszintes vonalat is építünk.
  • Mérjük meg 10 cm-re a felső vízszintes vonal mentén lévő sarokcsuklókat, és fúrjunk lyukakat ezeken a helyeken és csavarokat szereljünk bele.
  • Egyszerű módja a sima függőleges felépítésnek. Ehhez használunk egy vízvezeték-vonalat. A vízvezeték a felső csavarhoz van rögzítve és a padlótól való távolság 3-4 cm-re csökken, amint a vízvezeték megáll, az alsó vízszintes ponton jelölje meg a pontokat. Vannak fúrt lyukak és csavarok.
  • Ezután a csavarok mérete 10 cm, majd ismét fúrja a lyukakat, és szerelje be a csavarokat. Itt lesz a szélsőséges világítótornyok.
  • A legkülső világítótestek elhelyezkedési pontjainak távolságát több, körülbelül 1–1,3 m hosszúságú egyenlő részre kell osztani. Kérjük, vegye figyelembe, hogy jobb, ha a felső vízszintes pontokat elhalasztja, és az alsó oldalon jelölje meg a megfelelő oszlopokat. Minden új pontban fúrjon lyukakat és csavarokat.
  • Ha van egy ajtó vagy ablak a falban, akkor mindkét oldalon 10-15 cm-re kell visszavonulnia. További világítótornyok kerülnek telepítésre. Győződjön meg róla, hogy az ajtó vagy az ablaknyílás síkja síkban van. Még akkor is, ha a nyílás sima, még mindig jobb, ha a függőleges elemeket egy vízszintes vonal határozza meg.
  • Most húzza a vonalat a kerület mentén és átlósan a szélső csavarok között. Ezután csavarja be a csavarokat, amíg a vonal kissé megérinti a kiálló helyet. Az átlós halászvonalaknak kicsit érintkezniük kell, ugyanazon a szinten kell lenniük, ugyanabban a síkban kell lenniük.
  • Továbbá, a világítótornyok helyzetét meghatározó összes csavart addig csavarják, amíg enyhén érintkeznek a horgászzsinórral. Fontos, hogy könnyedén megérintsék, és ne pihenjen a vonalon. Ezt a vakolat réteg vastagsága jelzi. Győződjön meg róla, hogy a csavarok a fal mögött elmaradnak legalább a kiválasztott jelzőfények magasságától. Ha ez nem így van, akkor szerkessze a pozíciót, és távolítsa el az összes csavart egyenlő távolságra.

  Hogyan lehet javítani?

  A jelölés elvégzése után el kell dönteni, hogy a jelzőfények hogyan rögzülnek. A rögzítőelem függ a használt jeladó típusától, az anyagtól, amelyből készült. Nem lesz baj, ha a kezedből közvetlenül a vakolatról jelzőt készítesz. Más anyagokból származó világítótornyok - fém, műanyag, fa - kétféleképpen rögzíthetők:

  • Használt gipsz habarcs. A kötőelemek kiválaszthatók olyan megoldásként, amely vakolatot hajtott végre, és egy módosított ekvivalens: vakolat az adagolási sebességért felelős adalékokkal, gipsz habarcs és mások. A megoldást felülről lefelé süllyesztjük azon a vonalon, amelyen a világítótorony lesz szerelve. Ezután a fém- vagy műanyagprofil szorosan be van ágyazva az oldatba, amíg teljesen nem lesz a csavarfejekkel. A profil függőlegeshez viszonyított síkosságát a szabály segítségével ellenőrzik. Ha a profil deformálódik a folyamatban, akkor azt azonnal egy másik helyettesíti. Miután a profilt úgy telepítettük, mint amennyire szükséges, eltávolítjuk a felesleges vakolatot, majd folytatjuk a következő jeladó telepítését.
  • Rögzítés megoldás nélkül. Ez az opció modernebb, mert itt speciálisan tervezett eszközöket használnak - műanyag rögzítők vagy „fülek”. Ha a műanyag rögzítők vagy „fülek” közül választhatunk, válasszuk ki a második elemeket, mivel itt a rögzítőelem vastagsága elhanyagolható, ezért kisebb réteg vakolat szükséges később. A rögzítőelemeket a jelöléshez használt csavarok helyett csavarják, majd a profil csak a rögzítőelemekbe kerül. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a műanyag rögzítőelemek eltávolítása a falról meglehetősen nehéz, így sokan hagyják őket a falon.

  Ha új vagy az építőiparban, jobb, ha a második módszert részesíti előnyben. Ez egy kicsit könnyebb.

  Telepítés: lépésről lépésre

  A habarcsjelzők gyártásának technikája meglehetősen bonyolult, különösen egy tapasztalat nélküli személy esetében, de egy határozott plusz az, hogy a rögzítőt itt nem lesz szükség.

  Először is kellően vastag vakolatot kell alkalmazni a jelölőcsavarok között. Ne feledje, hogy az oldatot közvetlenül az útmutató elkészítése előtt kell alkalmazni, nem azonnal az egész falra. A szabály segítségével szükség van egy világítótorony kialakítására, amely mindkét oldalán és tetején egyengető.

  Ezen kívül lehetőség van arra, hogy az útmutatókat a gipszkartonból helyezzük. Amikor a falak viszonylag laposak, ez az opció az egyik leginkább elfogadható és olcsó. Használhatja a javítás után maradó gipszkarton lapot.

  Először is, a gipszkarton vágást 3-4 cm szélességű csíkokra kell vágni. Az oldat tuberkulcsjai közötti távolságnak 20-30 cm-nek kell lennie, ami biztosítja a jó tapadást, ugyanakkor a szabály alatt levő gipszkarton nem szűnik meg.

  Ezután a csíkokat a falhoz préseljük, és a jelölés alatt behelyezett csavarok szabályához igazítjuk. Az eredmény egy sík felület, amelyen célszerű szabályozni. Ebben az esetben a gipszkarton csíkok nem lesülnek meg, és a fal nem lesz megfelelően kiegyenlítve.

  A fából készült vezetők nem használhatók a modern gyakorlatban, mivel a vakolás befejezése után rendkívül nehéz őket kihúzni a falból. Ennek eredményeképpen a fa elkezd rothadni, és a lecsengés nyomai ki fognak jönni. Fontos azonban, hogy ugyanazon technológiát alkalmazó fa világítótornyokat telepítsenek, mint a fém vagy műanyag. A fadarabok valamivel szélesebbek lesznek, ellenkező esetben a rögzítési eljárás ugyanaz.

  A húrjelzők kissé eltérő megközelítést igényelnek a telepítés során. Ezek telepítésekor kövesse az alábbi utasításokat:

  • Miután a felületet kétszer alapozták és jól szárították, szükséges, hogy azokban a helyeken, ahol a jelzőtáblákat telepítették, a rögzítőelemek zárójelét rögzítse.
  • Ezután meg kell húzni a zárak közötti húrokat. Az elhelyezésük és a faltól való távolságnak meg kell egyeznie a jelöléskor meghatározottakkal.
  • A húrok az úgynevezett csengetésre nyúlnak: ha egy csipet megérint, egy jellegzetes csengőhangot kell megjeleníteni.
  • Ezután a karakterlánc fix megoldás. Ezt úgy végezzük, hogy a vakolási folyamat során ne csökkenjen, és a fal síkja nem veszélyeztetett.
  • Miután a zárt oldat teljesen megszilárdult, elkezdhetjük a falak vakolását.

  Függetlenül attól, hogy melyik szerelési módot választja - rögzítőkkel vagy habarccsal, a profilok vagy más típusú vezetők telepítése nem okoz nehézséget. A lényeg az, hogy gondosan előkészítse a felületet, majd kövesse az utasításokat lépésről lépésre.

  Hasznos ajánlások

  A professzionális vakolók hasznos tippeket osztanak meg, hogy segítsenek a telepítés előtt a vakolatok telepítésében. A legmegfelelőbb ajánlások a következők voltak:

  • Az alapozónak jól telített felületet kell adnia.Ez úgy történik, hogy az oldatban lévő világítótornyok jobbak legyenek, és a vakolat tovább ne essen le.
  • Bár sokan arra késztetnek, hogy hagyják abba a világítótornyok telepítését, ezt nem szabad megtenni. Először is, nagyban megkönnyítik a falak összehangolását, ha nagy területet kell feldolgozni. Másodszor, a vakolási munkák gyorsabbak lesznek. Harmadszor, a felület ideálisan sima lesz, feltéve, hogy a világítótornyok helyesen vannak beállítva.
        • A munka befejezése után ne hagyja a falon a többi anyag profilját vagy vezetőjét. Az idő múlásával érezhetik, hogy a tapéta vagy a dekoratív gipszfoltok festetté válnak. Műanyag profilokkal minden más. Ha mérgező olcsó műanyagból készülnek, idővel káros anyagokat szabadíthatnak fel a levegőbe, amelyek káros hatással vannak az emberek és az állatok egészségére.
        • Az anyag mentéséhez válassza ki a legkisebb magasságú profilokat, ha a falak görbülete lehetővé teszi. Például, ha új blokkok épületeiben felületeket dolgozunk fel, beacon nélkül is megengedhető, míg egy régi téglaházban, ahol a falak ferde és egyenetlenek, 10 mm-es vagy annál nagyobb gerendákra lesz szükség.

        A gipszfalakra vonatkozó jelzőfények gyors és hatékony telepítéséhez lásd az alábbi videót.

        Comments
        szerző
        Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

        Bejárat

        Nappali

        hálószoba