Hogyan készítsünk karácsonyi játékokat a kúpokból saját kezeddel?

Az új év előestéjén sokan igyekeznek a lehető legjobban díszíteni otthonukat. Ebben az esetben különös figyelmet fordítanak az ünnepfák díszítésére. Az erdő szépségének felkészítéséhez nem szükséges vásárolt játékokat használni. Ehhez használhatja az improvizált eszközöket, amelyek nagyszerű kézművességet mutathatnak. Egy rendes kúpból egy gyönyörű karácsonyfa játékot is készíthet.

Felkészülés a munkára

Mielőtt elkezdené létrehozni egy szép karácsonyfa játékát kúpokból, elő kell készítenie a munkához szükséges anyagokat. A kúpok nemcsak a tűlevelű erdőkben találhatók, hanem a városi parkokban és az utakon is. Mind a fenyő, mind a fenyőminták alkalmasak a felhasználásra. A kúpokkal való munka meglehetősen egyszerű, de mivel a beltéri hőmérséklet jóval magasabb, mint a külső, megnyithatók. Ha egy ékszer készítéséhez bump szükséges, akkor az integritását fa ragasztóval lehet fenntartani. Elég, ha fél percig leeresztjük a gyümölcsöt, és addig hagyjuk, amíg megszárad.

Ha a díszítés nyitott kúpokat igényel, akkor a nyitási folyamatot előmelegített sütővel lehet gyorsítani. Csak néhány percnyi sütés 200 ° C feletti hőmérsékleten - és a tűlevelű gyümölcsök pelyhesek lesznek. A termék alakja beállítható. Ehhez csak vízzel kell áztatni, és húzzuk meg a szükséges alkatrészeket. Csak a természetes anyag teljes száradására vár.

A színezőanyagok használata nélkül a dudorok könnyítésére a fehérítőt használhatja. Ebben az esetben meg kell áztatni a tűlevelű gyümölcsöket vízben, és hozzá kell adni fehérítőt. 30 perc elteltével a terméket le kell öblíteni és szárítani. A természetes anyagok mellett dolgozni kell:

  • kesztyűk;
  • menet;
  • tűk;
  • fényes festék;
  • pamut gyapjú;
  • oldószer;
  • ragasztó.

A megbízható rögzítés érdekében magas minőségű ragasztót kell beszerezni. Ezenkívül a választott szálaknak elegendő szilárdsággal kell rendelkezniük ahhoz, hogy ellenálljanak a jövő díszítésének súlyának. A tűknek azokat, amelyek könnyen kiszúrhatnak egy darabot. A ragasztóval és festékkel való munkavégzéshez minden biztonsági előírást be kell tartani. Ha a vízi járművet beltérben hozzák létre, akkor stabil levegőztetést kell biztosítani. A közelben nincs nyílt láng forrása.

Lépésről-lépésre mesterkurzus

Mielőtt saját kezűleg díszítené a karácsonyfát, meg kell tisztítania a természetes anyagot a lándzsáktól. Ez lehetővé teszi a festék kiváló minőségű alkalmazását, és szilárdan ragasztja a vattát. A kúp tisztításához rendszeres kefét kell használnia. A munkahelyet a festékkel és ragasztóval szembeni szennyeződéstől védeni kell. Ehhez használhat régi újságokat vagy nemkívánatos ruhát. Annak érdekében, hogy a festési folyamat nem sok időt vesz igénybe, a legjobb, ha a permet zománcot használjuk, amellyel gyorsan el lehet festeni a tűlevelű gyümölcs minden elemét.

A bump jól festéséhez először az állványra kell helyeznie. A teljes szárítás után ragasztóval kell bevonni, és kis mennyiségű vattával kell bevonni. Amint az egész termék kiszárad, a felső részen egy átmenő furat készítése és a szál menete. Meg kell kötni és elrejteni a csomót a lyukban. A folyamat megkönnyítése érdekében szükséges, hogy ne öntsük át a darabot, hanem a gyapotot. Éles tű használatával különös gondossággal kell eljárni. Ezenkívül díszítheti a kézművességet íjjal vagy lándzsával.

Érdekes ötletek

Nem szükséges karácsonyi díszek készítése egyetlen kúpból. Segítségükkel szokatlan kompozíciókat és alakzatokat hozhat létre.Érdekes például megnézni a karácsonyfát nagy csillagokkal. Ahhoz, hogy egy kúp csillagot alkosson, öt azonos kúp, huzal, ragasztó, festék, félárnyék és menet szükséges. Kezdetben egy huzalbázis jön létre: úgy van hajlítva, hogy 5 sugarú sugárzást bocsát ki a központjából.

Ezután a természetes anyagokat a tompa oldalra kell áttörni, ragasztóval bolyhosítani őket, és rá kell nyomni a vezetékes sugarakat. A teljes szárítás után a terméket meg kell festeni, egy lyukat a kúp egyik felső részébe, és egy szálat csavarni. Hasonlóképpen, te is készíthetsz egy csomós hópehelyt. A létrehozásához több különböző kúpot kell készítenie, és a huzalra ragasztani, nem tompa, hanem éles részekkel.

A kúp koszorú nagyon szép lesz a karácsonyfán. A gyártásához különféle kúpokat kell szereznie. A legnagyobb szépségért különböző színekkel lehet festeni. Ahhoz, hogy egy koszorú legyen, egy vastag horgászzsinórra van szüksége, és a kúpok tompa részén lévő lyukakon át kell csavarni. Rögzítse a szükséges termékeket a ragasztóval.

A hópelyhek és a tűlevelű gyöngyök mellett különböző formájúak is lehetnek. Például egy kutya. Ahhoz, hogy létrehozzuk, szükséged lesz egy nagy bumpra, négy kisebbre és két kisebbre. Egy állat teste egy nagy természetes anyagból fog kiderülni, és négy kisebb lesz a lábak szerepe. A fej és a farok kis kúpokból készülnek. A kúp kutyájának összegyűjtéséhez be kell vennie a kagylót, és meg kell őket tenni a kúpokban. A lyuk után ragasztóval kell zsírozni és beilleszteni őket. Minden alkatrész azonos módon van csatlakoztatva. A kutya fülét, szemét és orrát színes kartonból készíthetjük.

Érdekes a karácsonyfa a kis gnómok. Létrehozásukhoz kúpok, gesztenye, ragasztó és ruhadarab lesz szükség. A tűlevelű anyag ebben az esetben a törzs szerepét fogja betölteni, és a gesztenye a fej helyett lesz. A kupakok és sálak törpe szövetből készülhetnek. Hasonlóképpen, készíthet egy karácsonyi angyalot. A feje egy nagy fehér gyöngyből állhat, amelyen a szemet, a száját és az orrát egy jelölővel kell felhívni. Angyalhaja készítéséhez használhatsz gyapotot vagy filctestet, és a halónak meg kell venned a huzalt. Díszítsük az angyal hátát papír vagy szatén szárnyakkal, ragasztóval rögzítve.

A kúpok és a fenti anyagok segítségével különböző karácsonyi díszeket készíthet. Ez lehet áttört koszorúk, vicces pingvinek, aranyos kis egerek, baglyok és így tovább. A karácsonyfa díszítésének fő célja a képzelet használata. A kúpok segítségével különféle kézművességeket hozhat létre. A házi díszítéssel díszített karácsonyfa hangulatos légkört teremt a házban, és vonzza a vendégek figyelmét.

A házi ékszerek előnyei

A tűlevelű gyümölcsöket gyakran használják különböző kézművességek készítéséhez. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a többi természetes anyaghoz képest több előnyük van.

  • Alacsony költség - a kúpok létrehozásához szükség lehet a legegyszerűbb anyagokra és eszközökre. Maguk a csomók természetes eredetűek, ezért szabadon hozzáférhetők. Bármely tűlevelű erdőben gyűjtheti őket.
  • Környezetbarát - mivel a kúpok természetes nyersanyagok, teljesen biztonságosak az emberek számára. Ez különösen fontos a kisgyermekes családok számára.
  • Kellemes illat - tűlevelű kézművesek segítségével nemcsak egy ünnepfát díszíthet, hanem szokatlan illattal töltheti ki a szobát.

Jó, ha gyerekeket használunk kúp ékszerek gyártásában. Hasonlóképpen, fejlesztheti képzeletüket a finom motoros készségek fejlesztésére.

Részletes mesterkurzus a karácsonyi játékok kúpok készítéséről - az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba