Hogyan kell varrni egy lapot egy rugalmas szalagra a kiságyban saját kezével?

 Hogyan kell varrni egy lapot egy rugalmas szalagra a kiságyban saját kezével?

Az alvás életünk lényeges része. Mennyire kényelmes vagyunk az ágyban és a hangulatunkban, valamint az alvás minőségében. Az álomban élő gyerekek nagyon aktívak, gyakran megfordulnak, karjukat és lábukat integetik, így gyakran az ágynemű szélei kiütnek és egy darabot képeznek. Ennek a problémának a megoldása lapként használható, amely rugalmas a kiságyban.

A szövet kiválasztása

A rugalmas szalagon lévő lapok szilárdan rögzítve vannak egy modern személy életében, mivel nagyon kényelmesek. Ezeket a lapokat is célszerű használni abban az esetben, ha az ágy alakja kerek, mivel a standard opciók nem megfelelőek.

A lapok varrása saját kezével kis időt vesz igénybe, de jelentősen megtakaríthatja a családi költségvetést. Ehhez a következő tartozékokra lesz szüksége:

 • tűk;
 • olló;
 • varrógép;
 • ruhával;
 • menet;
 • vászongumi;
 • szegélyszalag;
 • vas.

A szövet a tulajdonosok preferenciái szerint választható: színes vagy monokróm, frottír vagy kötött.

A pamutszövet természetes, hipoallergén, lélegző és babák számára biztonságos. A bambusz rost antimikrobiális és anti-atka tulajdonságokkal rendelkezik, valamint nagy abszorpciós képességgel rendelkezik. A Chintz az egyik legolcsóbb anyag, de gyorsan viseli. A szarvasmarhák és a calico nagy sűrűségű - az ilyen termékek alakja a használat vagy a mosás során nem változik.

A flanel a bőrnek kellemesen puha, de használhatja. A szatén nem törik össze és nagy kopásállósággal rendelkezik. A kötött anyagok gyorsan elveszíthetik a színt (az ilyen eredmény elkerülése érdekében gondosan meg kell vizsgálni az értékesítési anyag összetételét, és figyelembe kell vennie a gyártó ajánlásait az ilyen anyagból származó mosószerek hőmérsékleti rendszeréről) és kinyújtani, de jegyezze meg az ilyen termékek lágyságát és kényelmét.

Mit kell keresni?

A főbb mutatók, amelyeket ajánlott figyelni a legkényelmesebb szövet kiválasztásakor az alábbiakban leírt pozíciókat találjuk.

 • Összetétele. A komponensek tanulmányozása lehetővé teszi, hogy megértsük, mennyi természetes, mesterséges vagy szintetikus szál van az anyagban. A természetes szálak tartalmának nagy része növeli a termék értékét. Javasoljuk a túlnyomórészt természetes szövetek használatát, mivel azok környezetbarátabbá tételük miatt sokkal szintetikusabbak, de tartósságuk változhat.
 • Minőség. Mutatói közé tartozik a szövetek szilárdsága és tartóssága. Figyelmet kell fordítani az anyagok színére és módszerére is, mivel a gyártók gyakran elhanyagolják a technológiai folyamatot, ezáltal időt takarítanak meg a szövetek előállítására. Ahhoz, hogy megtudjuk, hogyan festették a festékeket, kiválaszthatja a kiválasztott anyagot, és dörzsölje meg a tenyerét, majd nézze meg, hogy vannak-e festéknyomok a kezedben.
 • A szövet sűrűsége. Ez minden más anyagban történik - a csomagoláson látható. A gyártó meghatározza a szövet összetételét és sűrűségét.
 • ár meg kell felelnie a szöveten és a színen készült rajzok minőségének.
 • len legyen környezetbarát, biztonságos, ne provokálja az allergiás reakció bekövetkeztét a testtel való érintkezéskor. Jó nedvszívó tulajdonságokkal és légáteresztő képességgel kell rendelkeznie, amely lehetővé teszi a bőr oxigén befogadását és felszabadítását.
 • Ha szüksége van ruhára a gyermek számáraakkor figyelembe kell venni a mosás lehetséges idejét; úgy, hogy a mosoda jól mosott, mivel gyakran kisgyermekek kiszáradnak rajta. Gyorsan száradni, vasalót vasalni további erőfeszítések nélkül.

Hogyan varrni?

Az alábbiakban egy lépésről lépésre ismertetjük a flanel lapok testreszabását, mert különösen kényelmes a baba finom bőréhez.

A gyermekágy matracának mérete 60x120 cm, a flanel szélessége 90 cm, ebben az esetben 1,5 m hosszú lesz.

A lehetséges zsugorodási problémák elkerülése érdekében a ruhát a varrás előtt mossa. A zsugorodást a következőképpen számítjuk ki:

 • meg kell venni egy darab 1x1 m anyagot;
 • ugyanúgy mossuk meg, ahogy a ruhákat mossuk;
 • szárítsa meg az anyagot, óvatosan vasalja;
 • az elvégzett eljárások után kiszámítható, hogy hányszor ült le a szegmens: zsugorodás = 100 - (d2x100 / d1).

Azaz, ha a mosás előtt 100 cm-t tettünk, és mosás után 98 cm-t, akkor zsugorodás = 100 - (98x100 / 100) = 2%.

Ezután meg kell mérni az anyagot a lehetséges zsugorodásnak megfelelően. Ezután a kapott téglalap sarkaiban meg kell vágni a négyzeteket - a kartonlapokat négyzetek formájában további 15-17 cm széles felhasználásra teheti.

Miután az alakzatokat kivágtuk, a négyzetek belső széleit össze kell kötni - ily módon egyfajta borítékot kapunk. Ezután át kell fednie a szövet széleit vagy a szegélyszalagot (ez az eljárás esztétikája miatt érdekesebb).

A gumi varrásához négy ilyen szegmensre van szükség, az egyik mindkét oldalra. A gumi minden vágásának hossza 25 cm legyen, a lap széleinél mindkét irányban 20 cm-es sarkokat kell jelölnie. A feszített gumit csapokkal kell rögzíteni úgy, hogy a gumi közepe a sarokvarratok mellett legyen. Lehetőség van egy vas segítségével, hogy vasalja a gumi szalagok kanyarokat a lap kerülete körül.

Akkor ezt az egészet egy cikkcakkolással kell villanni: minél nagyobb a cikkcakk, annál jobb.

A gumi lapok varrására más módok is vannak. Például, ha nem a termék teljes kerülete varrott, hanem csak két ellentétes oldala van. Ebben az esetben helyesen kell kiszámítani a rugalmas szalag hosszát, hogy a termék minden oldalról jól illeszkedjen a matrachoz (matracbetét).

Az így létrejövő ovális esetben végzett munka után az összes csomót kötötte össze. A gyermek egyszemélyes ágynemű készen áll, a matracon kipróbálhatja.

Ugyanezen elv szerint más méretű lapokat is varrhat, függetlenül az ágy méretétől. Ha az anyag mérete nem egyezik meg a matrac szélességével, az oldalak magassága, akkor az oldalakat külön-külön lehajthatja.

A minta elég egyszerű. A legfontosabb az, hogy megvásárolja a szükséges mennyiségű anyagot. Ehhez mérjük meg a matrac hosszát és szélességét, valamint az oldalak magasságát. Átlagosan körülbelül 15-20 cm.

Ezután rajzoljon egy téglalapot az anyagra. Az egyik oldal szélessége megegyezik a matrac hosszával és a két oldal magasságával. Azaz, ha a matrac oldalának magassága 20 cm, akkor 40 cm-t kell tennie, majd 30 cm-rel hozzáadjuk az első oldalt, és tegye meg a megfelelő jelölést.

A matrac másik oldala megegyezik a matrac szélességével, a két oldal magasságával, de további 20 cm-t kell hozzáadnia.

Ezután a kapott téglalapnak 15 + 10 cm-es négyzet alakú sarkokat kell vágnia.

A vízálló lapok varrására esőkabátra van szükség, amelyből esőkabátot és vízálló ruhát varrunk. Lehetőség van rongyos ruhanemű használatára is. Szüksége van a szükséges vízálló anyag méretére és a téglalap kerülete körül, amikor a minta a fő szövetből készül. Az anyagot hosszanti és keresztirányú varrással lehet rögzíteni - így hosszabb ideig tarthat, és a géppel mosáskor nem veszítheti el a megjelenését. Vízálló szövet segítségével könnyen el lehet kerülni a matrac (szőnyegpad) szennyeződését a széklet baba esetében.

méretek

Fontos, hogy az anyag megvásárlása előtt gondosan mérjük meg a matrac méreteit, mivel a méretek a gyártótól függően kissé eltérhetnek.Gyermek matracok a következő méretben érhetők el: 60x120, 60 190, 60 195, 60 200, 65 125, 65 190, 65 195, 65 200, 70 140, 70x160, 70 190, 70 195 , 70 x 200, 75 190, 75 200 és 80x160 cm.

Az egyes variánsok méretei: 80, 190, 80, 195, 80, 200, 85, 190, 85, 200, 90, 190, 90, 200, 95, 190, 95, 195, 90 200 cm

Az ágynemű-készlet kiválasztásakor figyelembe kell venni a gyermek korosztályával arányos méretváltozásokat is.

Az óvodai és általános iskolás korú gyermekek számára a méreteknek 120–60 vagy 125x65 cm-esnek kell lenniük, 6-7 éves és annál idősebb gyermekek esetében - 160x80 és 160x70 cm, az idősebb gyermekek esetében még néhány lehetőség van: 90x200, 80x190, 200x80 és 80x180 cm

A szövetvásárlás és vágás előtt ne feledkezzünk meg arról is, hogy az anyag magassága és az anyag átfedése miatt felhasznált-e a szövet. A szövet textúrájának és méretének gondos kiválasztása lehetővé teszi, hogy a gyermek nyugodt alvást élvezhessen.

Hogyan kell kiszámítani?

A varrás lapok szövetének kiszámításához az alábbi képletet alkalmazhatja, ahol A a matrac szélessége, B a hossza, és C a vastagság.

A lap szélességét a következőképpen számítjuk ki:

W = A + 2xC + 2x2 cm + 2x6 cm (varratokhoz és varrási juttatásokhoz).

Lemez hossza:

D = B + 2xC + 2x2 cm + 2x6 cm (varratokhoz és varrási juttatásokhoz).

A szükséges számítások elvégzése után egy téglalapot kell kivágni a szöveten, amelynek oldalai Ш és D.

Hogyan lehet varrni egy lapot egy rugalmas szalaggal a kiságyban, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba