Hogyan festhetünk téglafalat az erkélyen?

 Hogyan festhetünk téglafalat az erkélyen?

A falak külső szépsége nagyon fontos, és sok esetben festék alkalmazása. De a téglafelület meglehetősen nehéz festeni. És az erkélyeken és a loggiákon való festés még nehezebb, mint általában.

Jellemzők és előkészítés

A falak védelme érdekében gyártott téglák növelik a szerkezetek ellenállását. A védelmi funkció rendkívül fontos, ha a hőmérséklet és a páratartalom viszonylag gyorsan változik. Ilyen védelem nélkül a téglát gyorsan vízzel átitatják, és nagyon könnyen elpusztítja. A falakat túl gyorsan elpusztítják. Ugyanígy fontos az esztétikai paraméterek javítása is - ha először is vannak, akkor javított dekoratív tulajdonságokkal rendelkező festéket kell használni.

A festékek és lakkok szakszerű használata segít abban, hogy magabiztosan illeszkedjen egy téglafalba egy szoba megjelenésébe, még akkor is, ha alapvetően ellentmond a kiválasztott stílus kanonjainak. Sok lehetőség van az erkélyek falainak önkialakítására, de fontos, hogy ezt a munkát elvégezve emlékezzünk a szokásos szabályokra. A csak falazatra színezett színezék legalább 1 évig állt. Ez a követelmény annak a ténynek köszönhető, hogy a kimosódásnak elsőnek kell lennie. 12 hónap alatt a nedvesség kiegyensúlyozott, és a téglaépítés befejezi zsugorodását.

Mind a tégla, mind az őket összekötő cement gazdag lúggal telített. Bár különleges reakciók miatt semlegesítik, nem lehet festeni az anyagot. Inkább vegye fel a kefét, a görgőt vagy a spray-t. De hamarosan az alkalmazott festékanyag a padlón lesz. A téglafalat még a penész és más gombák kis megnyilvánulásaiból is meg kell tisztítani.

Annak érdekében, hogy az ilyen megnyilvánulások ne forduljanak elő újra, alaposan impregnálják antiszeptikus készítményekkel. A téglafal az erkélyen történő festése előtt mechanikusan megtisztítják, és szappannal vagy mosószerrel mosják. Ezeket az eljárásokat a munka megkezdése előtt 24–48 órával be kell fejezni. Folytassa az ügyet csak akkor legyen, ha minden teljesen száraz. A sók minden rétegét eltávolítják a falazatból, és a felületet akril keverékekkel kezelik, amelyek csökkentik az anyag higroszkóposságát.

A festékanyag kiválasztása

Újra elkezdeni: ha az előző készítményt nem végezték el, vagy helytelenül hajtják végre, minden színező készítmény, még a legjobb is, teljesen haszontalan. A legolcsóbb jogorvoslat a lecsapott mész. A loggiában ez félelmetesen használható, mert megvédi a téglafalat az időjárási elemektől. A mész széles körű sörtéjű kefével hígítjuk. Szükség van 2 vagy 3 réteg mészre, majd teljesen a legkisebb érdességet fedi le.

Az ilyen lefedettség előnyei:

  • kitűnő gőzáteresztő képesség;
  • mérsékelt antiszeptikus aktivitás;
  • nincs szükség primer alkalmazásra.

De emlékeznünk kell arra, hogy könnyedén megpuhul a ruhák és a kezek. Ha aktívan kell használni az erkélyt, sok bajt okoz. Ebben az esetben különböző típusú víz-diszperziós festékeket kell használni. Fontos megérteni, hogy minőségük drámai mértékben változik. Tehát, még akkor is, ha helyesen használod a szilikát ragasztóanyagokat, legfeljebb 3-4 évig tartanak. Ennek oka a szélsőséges hőmérsékletek és a nedvesség alacsony ellenállása.

A szilikát ellentéte az akril-szilikon keverékek. Az eredeti minőséget átlagosan 12 évig tartják. Az ilyen keverékek hátránya a magas költség. Az akril és a szilikon kombinációja hiányzik a párok között, jól tapasztalt erős mechanikai hatások. Ha elegendő pénz áll rendelkezésre, ez a festék, amit félelem nélkül választhat.

Az első három az erkélytéglafalak festésére homlokzati akril keverékeket tartalmaz. A vegytisztítás ellenálló. Ezen túlmenően ezek az anyagok garantálják az eső, a sál vagy a jégeső elleni védelmet. Az akril festék lehetővé teszi, hogy megmentse és még mindig tisztességes eredményt kapjon. Ami fontos a belső festés során - a megközelítés alapvetően más.

Hogyan festjük be az erkély falát

A megfelelő színek kiválasztásakor természetesen figyelmen kívül hagyhatja az időjárás-ellenállás követelményeit. A vízgőz-áteresztőképesség és a vízállóság minimális jelentőséggel bír. De sokkal fontosabb esztétikai jellemzők. A legjobb választás mindig a tégla típusának figyelembevételét jelenti. Tehát a legjobb, ha fehér szilikátfestékeket alkalmazunk a fehér színű szilikátmaszkra.

Előnyök:

  • elfogadható ár;
  • az emberi és állati egészség biztonsága;
  • nagy mechanikai szilárdság.

Ha a fal kerámia téglából készül, akkor szinte bármilyen színezőanyagot használhat. Talán az egyetlen kivétel az olajfesték. Ezek nem felelnek meg a legújabb követelményeknek. A szakemberek úgy vélik, hogy az akrilát festékek a legjobb megoldás. Kiváló tartósságuk, könnyen tisztítható és elegáns.

Alternatív megoldás lehet egy tiszta lakk. Ez a fajta anyag tökéletesen kombinálható bármilyen típusú téglával. Ilyen lefedettség különösen jó az eredeti felület kialakításakor. A szerencse jól néz ki a csupasz téglán. A megfelelő megoldás kiválasztásakor azonban figyelembe kell venni az egyes bevonatok műszaki jellemzőit, valamint a fogyasztói véleményeket.

Hogyan lehet egy tégla kora

Ez a technika teljesen kombinálódik a könnyű, elegáns festékek használatával. Kezdjük a véletlenszerűen elhelyezett, különböző szögben elhelyezett chipek kialakítását. A falazat felületét nagy csiszolószemcsés anyaggal kell kezelni. A kontraszt elérése érdekében az egyes parcellákat egy fáklyával kell égetni. Ezt követően világos szürke festék kerül alkalmazásra, amelynek éles löketei 1 és 2 cm hosszúak, továbbá kis méretű foltok kerülnek hozzáadásra (egy nagyon régi tégla hatását reprodukálják), és végül 2 vagy 3 réteg akril lakkot alkalmazunk matt bevonattal.

Az egyes festékanyagok jellemzői

Kiválasztva a legjobb lefedettséget, nem lehet az első festéket venni. Csak azokat kell megtenni, amelyek kifejezetten a kőalapítványok feldolgozására lettek kifejlesztve. Az alkidfesték a lenyűgöző tartóssága miatt kiemelkedő, a vezető gyártók széles választékában sok tónusú. Az alkalmazás után a fóliát szorosan rögzítik. Amikor megszárad, nem lesz rossz szag.

Emlékeznünk kell azonban arra, hogy a festés folyamata során a ház belsejében nagyon kellemetlen lesz. A magas költségek jelentős költséggel együtt - ez két dolog, ami megnehezíti az akril festék használatát.

Az oldószerek használatával pénzt takaríthat meg. Nem csökkentik a hangok fényerejét és az alkalmazott film erősségét. Emellett ugyanaz a fehérjáték egyszerűsíti és felgyorsítja a festék alkalmazását.

Akril festékek választhatók a legmodernebb tervezési projektekhez. - végül is sokféle hangja van, amelyeket kis mennyiségben fogyasztanak. A meglévő tartomány lehetővé teszi az akril festékek kiválasztását bármilyen javításra. A rossz szagok kezdeti hiánya lehetővé teszi, hogy ezeket a termékeket a legkisebb kockázat és kényelmetlenség nélkül dolgozzák fel.Fontos korlátozás, hogy az akrilbevonat nem elég tartós. A legmegfizethetőbb változatai nem teszik lehetővé a kis hibák megszüntetését (e tekintetben rosszabbak, mint az alkid analógok).

További ajánlások

Először is érdemes megfontolni a közelgő javítás konkrét megközelítését. A legegyszerűbb módja az, hogy válasszon egy festéket, amely egyetlen színnel monoton lefedi az egész falat. Ha egy tónusú festéket választ ki egy tónusú festékkel és a másik varratokkal, akkor mind a megfelelőség elvéből, mind a kontraszt elvéből indulhat. Figyelem: azoknak, akik nem eléggé ismerik ezeket az elveket és azok alkalmazását, a professzionális tervezőkre kell fordulniuk. Azt is meg kell válaszolni a kérdésre a kezdetektől fogva: hogy szükség van-e sima vagy texturált felületre.

Ha a választást egy régimódi olajfestéknél állítják le, akkor a külső (utcai) felületek fedezéséhez csak fehér festéket kell használni. Bármilyen más tonalitás az anyag gyors égése miatt hamarosan elveszíti vonzó megjelenését. A belső fal befejezésekor egy ilyen körülmény figyelmen kívül hagyható.

Ha szükség van egy egyenetlen téglafelület festésére, akkor egy 15 cm széles szélességű kefét kell alkalmazni.

Minden oldószert tartalmazó festéket szintetikus sörtékkel ellátott kefékkel kell felhordani. A természetes szálak a legjobban kompatibilisek az olajfestékkel. Görgős fogás, mikor használjon egy sablont. Színezéshez használatos, nem befolyásolja a varratokat. A téglafestés tapasztalatainak hiányában jobb, ha a professzionális kézművesek felé fordul.

Hogyan festhetünk egy kőművességet, nézd meg a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba