Dekoratív festék falakra a homok hatására: érdekes lehetőségek a belső térben

Napjainkban nagyon népszerűek a falfestéshez nagyon jó minőségű építőanyagok. A közelmúltban sok vásárló különös figyelmet fordít a homok hatására készült dekoratív festékekre. Az ilyen típusú festék egyesíti a szokásos fajták és vakolatok összes tulajdonságát, felhasználható bármilyen belső lakás vagy ház sikeres diverzifikálására. Ez a fajta festék ideális azok számára, akik a közönséges építőanyagok és tapéták unalmasak lettek.

tulajdonságok

Dekoratív festék homokhatással számos előnye vanamelyek egyszerűen nem tudnak fellebbezni még az ügyes vásárlókra is:

 • Az ilyen keverék borítja a háztartásokat sok éven át, mivel a durva festéket nagyon ellenállónak tartják. Sok szakértő szerint a falak átfestése tíz évig nem szükséges.
 • A homokfesték sok tekintetben egyetemesnek tekinthető. Ideális falak festésére bármely szobában, beleértve a konyhát, a nappalit és a hálószobát. Ezen kívül ez a dekoratív vakolat nem fél a nedvességtől, így sok tervező választja azt falak festésére fürdőszobákban.
 • Kiváló tulajdonságainak és tulajdonságainak köszönhetően a festéket nem kell rendszeresen frissíteni, és gondoskodni kell róla. Emellett úgy vélik, hogy az ilyen felületű falak nem olyan szennyezettek, mint a tapéták beillesztése.
 • A legtöbb márka csak kiváló minőségű dekoratív festékeket kínál, amelyek nem tartalmaznak szintetikus anyagokat és káros és mérgező összetevőket. Nem károsíthatják mások egészségét.
 • A tökéletesen illeszkedő kompozíciónak köszönhetően a penész nem indul el festett felületeken. Ezen túlmenően nem lesz nehéz a munka után mosni a festéket, mert csak rendszeres vizet igényel.
 • A dekoratív festék szintén nagyon fontos, mivel a falon elosztva nem alakul ki ízületek, ami egy teljes képet eredményez, ami szíves lesz.

A dekoratív bevonat minden pozitív tulajdonsága ellenére kisebb hátrányaihoz vezethet az a tény, hogy mielőtt a keveréket a falra osztjuk, gondosan elő kell készíteni. Ez a legjobb tapadást biztosítja a falhoz.

típusok

A mai napig számos hazai és külföldi márka sokféle festési lehetőséget kínálhat a falak számára. Ahhoz, hogy részletesebb képet kapjunk arról, hogyan néz ki a homok hatásának hatása, érdemes megfontolni a fő fajtáit.

Díszfesték homokhatású falak festésére:

 • Pearl. A gyöngyházzal készült keverék összetételében különleges összetevőket tartalmaz, amelyek különleges csillogást és ragyogást biztosítanak. Az ilyen típusú kiváló minőségű festékek teljesen biztonságosak az emberek és a környezet számára, mivel nem tartalmaznak káros összetevőket és adalékanyagokat.

Alapvetően az ilyen típusú építőanyagok drágábbak, mint általában. Attól függ, hogy valódi összetevőket tartalmaznak, amelyek a tengeri kagylóból származnak, így ez a gyöngyházat a legjobban értékelik. A kvarchomok opcióit is nagyra értékelik, mivel nagyon szokatlanok.

 • Matt. Ez a festék nem ragyog, de szokatlan, durva hatást fejt ki a falakra, ami sok modern belső térben nagyon előnyös.Ügyeljen arra, hogy figyeljen a fehér homok matt opcióira, ideálisak nagyon tágas szobákhoz.

Mind a gyöngyház, mind a matt fajták nagyon jó szerkezetűek, amelyek könnyen eloszlanak a falak mentén, és nem okoznak felesleges problémákat még önfestés esetén sem. Általában a gyártásuk technológiája nem különbözik egymástól.

Az ilyen típusú festékek fő típusai mellett különböző színekben és árnyalatokban is megtalálható, de ha valamit szokatlan akarsz kapni, akkor bátran kapsz több lehetőséget, és keverd össze őket. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy egyedi színező homokfestéket kapjon.

A nagy választékban megtalálhatók a szokatlan színek is.

Hogyan válasszuk ki?

Ha minden nap szép és irizáló falakat szeretne látni belsejében, akkor bátran válasszon homokos gyöngyházfestéket, fényes hatással, amely különböző árnyalatokban kapható. Ezzel a keverékkel a falakon szokatlan bársonyhatás érhető el.

A festék kiválasztása csak jó hírű gyártóktól származik. Ezenkívül a minőségi opciók festékfogyasztása meglehetősen kicsi, ami segít megvédeni az ügyfeleket a többletköltségektől. A festék nem csak a falakon, hanem a mennyezeten is alkalmazható. A következetesség nem lesz semmi.

Mi az alapozás?

A falak megfelelő alapozásához először minden szennyeződést meg kell tisztítani. Nagyon fontos, hogy nincsenek foltok vagy maradványok a korábbi falakból.

A műveletek sorrendje:

 • A falak alapozójára a szokásos vakolat kerül felhasználásra, a legjobb, ha a vakolat alapját választja, mivel gyorsabban szárad. Ennek ellenére sok vásárló vásárol cementet alapul véve.
 • A falak felületének végleges igazításához használt gitt. A legjobb, ha akril alapú anyagot használ. Az akril gitt nagyon gyakran antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ami a legnagyobb előnye.
 • A gipsz és a gitt felületének felhordása után a csiszoláshoz speciális rúd segítségével kell kiegyenlíteni.
 • Az összes előkészítési eljárás elvégzése után szükség van egy speciális alapozó összetétel alkalmazására a kiegyenlített falakra, melyeket a boltokban vásárolhat.

A dekoratív homokfesték ezen az ideálisan elkészített falazaton a lehető leghosszabb ideig tart.

Hogyan kell jelentkezni?

Az ilyen típusú falak festése akár önmagában is elvégezhető, mivel a festék alkalmazása nem igényel sok bajt.

Annak érdekében, hogy a homokfestéket a falakon megfelelően el lehessen osztani, egy kis utasítást kell követnie:

 • Először is nagyon fontos a festék megfelelő elkészítése a készletben található utasításoknak megfelelően.
 • A keveréket hengerrel (szőr vagy szál) kell felhordani, a réteg vastagsága nem haladhatja meg a három millimétert. Minél nagyobb a réteg, annál szigorúbb lesz a szerkezet.

Ezután meg kell várni, amíg az alkalmazott réteg kissé száraz, és használjon egy speciális finom görgőt. A festéket egy kicsit emelik, és sajátos megkönnyebbülést hoz létre.

 • Szükséges a hagyományos tapétára is használni, amellyel kissé dörzsölje a felületet. Ezt különböző irányokba teheted, ahogy tetszik a legjobban.

Az összes lépés után a festéket hagyjuk megszáradni. Kívánatos, hogy 24 óra telt el.

Amikor a falak megszáradnak, a szobában nem lehet huzat.

gyártás

Gyakran a festéket kész formában értékesítik, és az alkalmazás előtt csak megfelelően kell keverni. Néhány esetben azonban a kívánt konzisztencia előállításához vízzel kell hígítani.

A saját kezűleg szokatlan színű festéket hozhat létre. Ehhez meg kell vásárolni több különböző színt, és össze kell keverni őket. A legjobb, ha ugyanazokat a gyártókat választjuk, különben az összetétel és a konzisztencia más lesz.

Gyártók és vélemények

A sok gyártó, amely kiváló minőségű homokhatású festéket kínál, különös figyelmet érdemelnek a Monaco és a Mirage festékek. A francia gyártó textúrázott festéke számos gyöngyházfény-választékban kapható. Sok vevők jó véleményt adnak az ellenálló német Alpina falfestékről.

A legtöbb vásárló elégedett a homokfestékek minőségével, mert jól illeszkednek a falakhoz, gond nélkül elváltak és gyorsan száradnak. Néhányan azt mondják, hogy a gyöngyház anyaga sokkal jobb, mint a hagyományos matt.

Általánosságban elmondható, hogy az interneten sokféle véleményt találhat az ügyfelekről az ilyen típusú festékekről. Egyes gyártók pozitív és negatív véleményeket is tudnak teljesíteni.

példák

 • A homok hatására készült falak festése egyaránt jól illeszkedik a klasszikus és a modern belső stílusokhoz. A lényeg az, hogy a falak megfelelnek a szoba általános kialakításának, és nem ellentétesek.
 • Fehér, tej-, tejszín- és bézs színű gyöngyfesték segítségével homokhatással vizuálisan bővítheti a helyet, könnyebbé, kényelmesebbé és tágasabbá teszi.
 • A homokfesték segítségével például csak egy falat rajzolhat. Vagy zónázza a szobát különböző színekkel.
 • A gyöngyházfesték színei mindig nagyon előnyösek lehetnek a barokk vagy a rokokó belsejébe illeszkedve. A világos szürke matt árnyalatok, vagy teljesen fekete színek minden bizonnyal kiegészítik a modern hi-tech stílus belsejét.
 • Szokatlan megoldás lenne a falak matt vagy gyöngyház festékkel történő befejezése a folyosón. Minden meztelen és csokoládé színárnyalat nyerő.

Ha nem biztos benne, hogy önállóan választhatja ki a belső festék kívánt árnyékát, és elvégezheti a befejező munkát, a legjobb, ha a szakemberek szolgáltatásait használja.

A homok hatására készült falakhoz dekoratív festéket kell alkalmazni, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba