Festési falak: a javítás sorrendje

Az élettérnek szépnek és kényelmesnek kell lennie. Annak érdekében, hogy ezt megtehesse, ne végezzen javítási munkát. A leggyakrabban szükséges a falak szintezése, hogy felkészítsék őket a további cselekvésekre. Az ilyen művek sorrendje nagyon fontos, különösen akkor, ha úgy dönt, hogy előkészíti a falakat a festésre, mert a technológia megsértése esetén a végeredmény egyáltalán nem lesz szíves.

A munka jellemzői

Először is fontos, hogy vigyázzunk a leltárra, melynek veled kell lennie. Ez biztosítja a folyamat sebességét és minőségét, ami nagyon fontos. A legjobb, ha egy véső vagy egy kalapácsfúró van, amellyel eltávolíthatja a régi réteget a falakon. A kalapács, egy fémkefe rögzítő egy fúróra vagy csiszolóra, egy puha kefe segít eltávolítani a port.

Ha festék van a falon, akkor azt egy hajszárítóval kell eltávolítani., kaparó, véső és simító. Ez utóbbi esetében 120-150 mm szélességű szerszám lesz a legmegfelelőbb az ilyen típusú munkákhoz.

Abban az esetben, ha eltávolít egy fehérre meszelt olajat, az első dolog, amit kellett volna egy spray-palack és egy nagy mosogatórongy. Használhat egy nagy halomú hengeret is, amely hatékonyan nedvesíti a falat és eltávolítja a felesleges bevonatot.

Ha el kell távolítania a tapétát a falakról, akkor készítsen olyan eszközöket, mint például a permetező pisztoly, amely meleg vizet és egy spatulát.

Ha a pénzügyek megengedik, megvásárolhat egy gőzölőt, ami segít gyorsan elválasztani a tapétákat a falaktól. Szükség lehet egy tűgörgőre is.

Miután elvégezte a tisztítási munkát, közvetlenül a fal kiegyenlítéséhez kell lépnie.Szükség van egy másik szerszámépítési szintre, kefére és görgőre, melyet alapozóval, közepes méretű spatulával a gitt falakhoz, kézi szálcsiszolóhoz vagy darálóhoz, egy fúrófúvókával a habarcs gyúrásához és kapacitásához.

Attól függően, hogy melyik helyiségben végezzük el a munkát, egy másik eszközt fog használni.

Például egy fürdőszobában szükség lehet arra, hogy a cserépet le lehessen húzni valahol, hogy a falakat a festékből tisztítsa. Ha beszélünk a konyháról, akkor is ott lehet részlegesen csempe, de leggyakrabban a falakon olyan háttérképek találhatók, amelyekből megszabadulni kell. A WC-t leggyakrabban festik, de bizonyos esetekben csempe lehet, mert itt is a szerszámkészlet eltérhet. A hálószobában csak a tapétát ragasztják, mert a legegyszerűbb szórópisztoly és simító a helyiségben elegendő az Ön számára.

Előnyök és hátrányok

Tervezi a falak festését a szobában, figyelembe kell vennie a felhasznált anyagok minden előnyét és hátrányát, elsősorban az Ön által választott festékekre vonatkozik.

Jelenleg a legnépszerűbbek a víz-diszperziós lehetőségek, amelyek között különböztethető meg:

 • latex;
 • akril;
 • vinil;
 • Kombinált összetételű;
 • Latex-akril.

Fontolja meg a festészet előnyeit és hátrányait, pontosan a festékek minden egyes lehetőségének elemzésével. Tehát a latex festékek egyenletes és sűrű rétegűek, rugalmasak és vízállóak, ami lehetővé teszi a festett felületek mosását és tisztítását. A mínuszok közül kiemelheti a magas költségeket. Ha latex festéket használ külső felületként, nagyon gyorsan kiéghet a napsütésben, de a szobában sok éven át szolgál.

Az akril festékek ellenállóak, gőzáteresztőek és hosszú élettartamúak.ez a kétségtelen előnye.Az akrilokat falakon kívül és kívül is lehet festeni. Az akril festékkel ellátott felületek kiváló moshatóak, és a festék fényereje idővel nem veszít el. Ezt az opciót leggyakrabban a munka befejezésére használják.

A vinilfesték célja a szoba belső elemeinek festése, kültéri munkákhoz nem használható.

Az ilyen bevonat látványos és gyönyörű, és mindez megfizethető áron is, ami kétségtelen előnye a vinil festékek használatának.

Ha vegyes összetételű festékekről beszélünk, akkor leggyakrabban azokat a helyiségeket célozzák meg, ahol kedvezőtlen körülmények figyelhetők meg, ami vitathatatlan előny. A latex-akril festékek nagy szilárdságúak, vízállóak, könnyen tisztíthatók és jól néznek ki, amelyek számos olyan festékbe helyezik őket, amelyeknek nincs jelentős hátránya.

A modern festékek nem okoznak erős szagokat, így a munkavállalók nem tapasztalnak kellemetlenséget a javítások során, de a zománc használata nem akadályozza meg az erős kellemetlen szagot, ami gondosan gondolja át, amikor ilyen festéket választ ki bármilyen bevonatra.

Felületek típusai

Minden festett felületnek tökéletesen laposnak kell lennie, amelyhez számos előkészítő munkát kell végezni. A falfelület anyagától függően különböző műveleteket kell végezni. A vakolt falak készen állnak a festésre, de figyelembe kell venni, hogy mennyire sima. Ebben az esetben, ha a falak felülete sima és a gipszréteg nem sérült, akkor azonnal haladhat a gitthez vagy dekoratív vakolattal. A vakolt falak már készen állnak arra, hogy a kiválasztott festékkel lefedjék és a javítást logikus következtetésre hozzák.

Ha a szoba falai nagyon egyenetlenek, és a kiegyenlítés költsége nem praktikus, a legegyszerűbb és kényelmesebb megoldás a gipszkarton használata.

Neki is sok kis munkát kell készítenie, hogy a teljes felület teljesen sík legyen, különösen fontos az ízületek területén és olyan helyeken, ahol a lapokat önmetsző csavarokkal rögzítik. A gipszkartonot ki kell üríteni, azt követően jól tisztítani kell, és csak akkor kell alapozni. Ha minden szakasz befejeződött, elkezdheti festeni vagy beilleszteni a háttérképet.

Ami a betonfelületeket vagy az egyszerű téglagyártást illeti, a munkaterület sokkal szélesebb.mint a korábbi verziókban. Ilyen esetekben az illesztés a vakolat rovására történik, ahol a jelzőt is használják, így az eredmény a lehető legpontosabb volt. Ha attól tart, hogy a festeni kívánt felület, vagy amelyen a tapétázást tervezi, a hőmérsékletkülönbségektől vagy más tényezőktől megreped, használhatja az üvegszálas anyagot, amely megvédi a falakat az ilyen jelenségektől és megerősíti azokat.

A felület szilárdságának és simaságának eléréséhez festék üvegszálas anyagot kell használni, amelyet egyszerűen a falra illesztenek.

Az ilyen üvegszál textúrája teljesen eltérő lehet - a vastag és a barázdáltól a nagyon vékony, például pókhálókig. Ezzel az anyaggal való munkavégzés egyszerű, és az eredmény sok éven át, ha sem a hő, sem a hideg, sem a páratartalom nem változtatja meg a festmény vagy a háttérképek megjelenését.

Hogyan válasszunk ki egy festéket?

Attól függően, hogy pontosan mit fog festeni, a megfelelő bevonatot kell használni. Festékek vannak külső és belső munkákhoz. Ezek különböznek a nedvességállóságtól és az ultraibolya sugárzással szembeni ellenállástól. Ebben az esetben, ha a felületet a festés előtt ki kell töltenünk, akkor az első dolog, amit kapsz, egy alapozófesték, amely segít abban, hogy a felületet egy szintre állítsa.

A legjobb, ha vízalapú festéket használnak beltéri használatra, mert nem rendelkeznek erős szaggal, könnyen alkalmazhatók, és a kefék munka után könnyen tisztíthatók.Ebben az esetben, ha meg kell festeni az óvodát, akkor a legjobb, ha akril és víz diszperziós festéket használunk, amely lehetővé teszi a falak lélegzését, és nem tartalmaz mérgező anyagokat a készítményben, mert vízen alapulnak.

Ha érdekel a festés tapéta, akkor vízfestékekkel is festik őket.

Azonban a fürdőszobában tökéletes más opciót kell használni. A legmegfelelőbb az olaj vagy fényes festékek, amelyek az oldószer alapján készülnek. Előnyük a gyors felszívódás, az egyszerű szintezés és a nedvesség és a kopás jó ellenállása.

Ha tetszik ez a fajta festék, fontos tudni, hogy többféle fényességgel is rendelkezik, amelyek a csomagoláson jelennek meg.

Összesen 6 lehetőség van:

 1. 90-100 - a legnagyobb fényesség;
 2. 60-89 - csak fényes festék;
 3. 30-59 - félig fényes változat;
 4. 11-29 - félig matt változat;
 5. 6-10 - matt festék;
 6. 0-5 - supermatte.

Abban az esetben, ha tökéletesen sík felülete van, nem lehet félni és fényes festéket használni, ami hasznos lesz a szoba kifogástalan alakjának hangsúlyozására. Azokban az esetekben, ahol hibák vannak, jobb, ha a falakat átlátszatlan festékekkel festjük, segítenek elrejteni az összes hiányosságot. Abban az esetben, ha a kellemetlen felületeket festik, ahol a festék az arcra áramolhat vagy csepeghet, jobb, ha a szokásosnál vastagabb tixotróp festékeket használnak, így kényelmesebbek a használatuk.

Meg tudod érteni, hogy a festett falak milyen jól néznek ki a belső térben, és hogy kényelmes-e festeni a festményeket azoknak, akik már elvégezték ezt az eljárást. Sokan azt mondják, hogy a festékek jelenlegi generációja sokkal jobb, mint az azonos zománc, amely korábban kellett dolgoznia. A zománc hátránya, hogy erős, éles és kellemetlen szaga van, sőt gyakran cseppek is megfigyelhetők, ha a felületet vastag réteggel festjük.

A modern festékek könnyen alkalmazhatók és kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek.

Annak érdekében, hogy ne tévesszük meg a választást, a legjobb, ha konzultál egy szakemberrel. Ha az óvodában történik a javítás, fontos a megfelelő festék kiválasztása, hogy a baba ne lélegezzen káros anyagokat. Az akril alapú termékek használata csodálatos, mint a vásárlók. A könnyű alkalmazás, az erős szag hiánya, gyorsan száradó, csodálatos megjelenés és abszolút biztonság - mindez önmagáért beszél. Ahhoz, hogy ugyanazt az eredményt érjük el, csak a megfelelő festék típusát kell választanod, és a szobád hamarosan új színekkel fog játszani.

Fali előkészítés

Ha úgy dönt, hogy a falakat festeni szeretné, elő kell készítenie őket erre az eljárásra. Az első dolog az, hogy elkészítsük a szükséges eszközöket: spatulát, csiszolópapírt, gittet, gipszet, keret hálót, alapozót, görgőt és ecseteket. A technológia nagyon egyszerű. Először el kell távolítania az összes feleslegeset a falról (gitt, gipsz, tapéta), és csak ezután folytassa a beállítási folyamatot.

Annak érdekében, hogy könnyen megszabaduljon a régi háttérképektől, meg kell nedvesíteni őket meleg vízzel, és távolítsa el a spatulát. Ha van vinil tapéta, akkor kell tennie őket egy tűgörgővel vagy tapétával "tigris", különben a víz nem fog eléggé elnyelődni, és nem segíti elő a háttérkép eltávolítását. A tapéta egyszerű eltávolításához speciális megoldásokat is használhat. Ha túl sűrűek, akkor azokat egy gőzölővel lehet eltávolítani, amely forró gőzzel hat a vászonra, és megkönnyíti a falról való tartást.

Ha meg kell szabadulnia a mészkőtől, nedvesítse meg és mossa le mosogatórongyal és meleg vízzel. Használhatja a spatulát, amely egyszerűen tisztítja a gittet. Ennek a változatnak a hátránya egy nagy mennyiségű por lesz, amely az egész szobán repülni fog, ráadásul az idő, amely a legdrágább lehetőség. A spatulával való munkavégzés során védőszemüveget és légzőkészüléket kell használnia, hogy megakadályozza a por bejutását a szemébe és az orrába.

Abban az esetben, ha van egy daráló és egy építő porszívó, akkor azok összekapcsolhatók, majd a meszelt gyorsan eltávolíthatja anélkül, hogy körülötte elkeveredne. Ha nincs ilyen eszköze, akkor megvásárolhat egy speciális megoldást a meszelés eltávolítására. Melegnek kell lennie az optimális eredmény érdekében.

Ha megszabadulnia kell a vakolatról, amely elkezdett repedni, akkor ezt alaposan és a végére tegye.

Ha a réteg nem vastag, elegendő vízzel áztatni és spatulával eltávolítani. Ha vannak olyan helyek, ahol a gipsz nem mozog, használjon vésőt és kalapácsot, vagy egy kalapácsfúrót. Használhat egy excentrikus csiszolót, amelyet ajánlatos egy építő porszívóhoz csatlakoztatni, hogy ne lélegezze be a port. Ami a lapkát illeti, ugyanúgy eltávolítják - egy kalapáccsal vagy perforálóval ellátott vésővel.

Ha a falak régi festékkel rendelkeznek, akkor azt egy fúrószerszámmal ellátott fúróval lehet eltávolítani. Ha a festékréteg vastag és lemarad az egész szeletekről, akkor spatulával távolítsa el, ami hosszú és nem könnyű. Ha nehézségek merülnek fel, használhat egy épületszárítót, amely felmelegíti a felületet és segít megtisztítani mindent sokkal gyorsabban. Megpróbálhat egy speciális szerszámot "Remover", amely a felületre kerül, és egy bizonyos idő elteltével lemosódik.

Amikor eltávolította az összes felesleges burkolatot a falról, meg kell vizsgálnia azt, és meg kell javítania minden lyukat, repedést és repedést. Fontos, hogy megakadályozzuk a repedések terjeszkedését, mert mesterségesen növekszik, ellenőrizve a gyengeségeket, amelyek idővel leeshetnek. Amikor minden megtörténik, egy kefével a rést eltávolítják a por, homok és más maradékok után, majd ezt alapozza meg. Fontos, hogy a legtávolabbi sarkokhoz jussunk, őrölt festékkel feldolgoztuk őket. Amikor minden száraz, a repedés zárva van. Ennek legelterjedtebb anyagai a cement, gipsz, polimer tömítőanyag, javításra alkalmas gitt vagy poliuretánhab, amely kiterjedési hatással rendelkezik.

Amikor minden készen áll, az üvegszál a falon elakadhat, hogy elrejtse a lehetséges hibákat, és megakadályozza, hogy a jövőben megjelenjenek a festett felületeken. Mindezeket az eljárásokat kézzel lehet elvégezni, ami a legfontosabb, ne rohanjon és tegyen meg mindent minőségileg, akkor a hatás megfelelő lesz, és a javítás sok éven át szívesen fogadja Önt.

A tapétát teljesen el kell távolítani, majd tisztítsa meg a falat, a gittet és a szintet.

Ha a falon korábban vízbázisú festék volt, akkor egy egyszerű mosogatórongy segítségével eltávolítható a víz bevonásával. Az olajfestéket és a zománcot spatulával vagy speciális fúróval távolítják el a vetőgépen. A stukkó falakat gondosan meg kell vizsgálni, hogy hiányosságokat kell elhárítani.

Készítse elő a falat a festéshezamelyet a felületre csak akkor használnak fel, ha teljesen felkészült, és nem kell beállítani. A feltöltés után hat órát kell várni, ami után folytathatja a munkát. Ezután a gittnek kell dolgoznia, amely az anyagból van kiválasztva, amelyből a fal készül. Ha van tégla, amit nem kell gipszelni, mivel ez a munka előtted volt, azonnal leteheted. Ha van egy betonfal, jobb, ha nylon hálót készítünk rajta.

Ha ez a szakasz befejeződött, használhat egy befejező gittet.

Ezután a falak habarcsa tökéletes állapotban van. Szabálytalanságok esetén újra feldolgozzák őket, és szárítás után ismét megdagad.

Ha a falai gipszkartonból készülnek, akkor egy kicsit könnyebb dolgozni velük. A lépések szintén leesnek, hogy a felületet egy gittzel egyenlítsék ki. A lemezlemezek lapjai továbbá megerősítő hálóval vannak ellátva, amelyre a gittet alkalmazzák. Finomszemcsés csiszolópapír használatával a fal földre kerül.

A fali szintezés a legfontosabb lépés, amelyre elegendő figyelmet kell szentelni.

Ahhoz, hogy ne hagyj ki semmit, jobb, ha hordozható lámpát használunk, amely segít megnézni a felületen lévő összes szabálytalanságot, gödröt és kupakot. Amikor minden befejeződött, a falat alapozni kell.

A vízalapú festékekkel előállított gipszkarton befejezése.

ajánlások

Mielőtt megtisztítaná a felesleges falakat és előkészítené őket a festésre, távolítsa el mindent a szobából, hogy semmi ne zavarjon a javítás során. Ha hiányzik néhány eszköz, meg kell vásárolni őket, vagy egy ideig kérdeznie kell, különben előfordulhat, hogy nem működik.

Amikor megkezdődött a fali tisztítási folyamat, fontos tudni, hogy ez a javítás egyik leghosszabb szakasza, és fizikailag és erkölcsileg is készen kell állnia erre. Amint megbirkózik a tisztítással, minden szabálytalanságot meg kell tömítenie, és várnia kell, amíg az anyag jól bevesz és megszilárdul. Csak akkor tudsz homokozni a falakat, és szintetizálni. Ha minden jól ment, akkor elindulhat a primerre, de abban az esetben, ha nyilvánvaló szabálytalanságok vannak, jobb, ha ismét megismételjük a gittelést, mint hogy ívelt falakkal éljünk.

A festéknek, amelyet festeni fogsz, nemcsak a megfelelő típusnak, hanem a kívánt színnek kell lennie. A sötét helyiségek esetében a világos színek kötelezőek, de a napsütötte szobákban gazdag és élénk színeket biztosíthat, ami felejthetetlen hangulatot biztosít a szobának.

Gyönyörű példák a belső térben

A csarnokhoz különböző színes megoldásokat használhat, és ebben az esetben a festék nagyon hasznos, mert nagyon egyszerű a különböző színű textúrák és szemantikai zónák kiválasztása, és a hatás lenyűgöző. A preferenciáktól függően a színséma olyan nyugodt lehet, ha egy hangulatos környezetben ül, és beszélgetni vagy kedvenc filmjét nézni, vagy fényes és agresszív, ha otthon szeretne szórakoztató, zajos pártokat és aktív kikapcsolódást.

A színezés segítségével csodálatos dizájnot készíthet a szobából, képzeletképeket készíthet, vagy szép képet alkothat a falán. A tervezési megoldás leggyakrabban csak egy falra van kiválasztva, amely a fő szemantikai terhelést viseli. Ellenkező esetben a helyiség túlterhelt lesz, és a belsőség könnyűsége és eredetisége helyett negatív érzelmeket okoz.

Eredeti díszítésként használhatja a fali dekorációt absztrakciók formájában és számos színes foltot, amelyek elkapják a szemet és vonzzák a figyelmet. Ebben az esetben fontos, hogy ne túlzásba vegyük a színt, és válasszuk ki a helyes mintát, amely kiegészíti a szoba helyét és különlegesvé teszi.

A festék használatával nemcsak unalmas és monoton szobát hozhat létre, hanem olyan világos és egyedi szobát hozhat létre, amelyben a képzelet és a képzelet lehetővé teszi, hogy mentálisan elmeneküljenek a lakáson, élvezve a kellemes és kényelmes légkör által okozott kreatív impulzust.

A falak festéshez való megfelelő előkészítéséhez, valamint a festéshez lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba