Falazatok egy téglában

 Falazatok egy téglában

A téglafektetés nem az első század, ami felelős építési munkának számít. Az 1 téglából készült fektetési módszer nem szakemberek rendelkezésére áll. Gyorsan, a tapasztalt kőművesek természetesen nem nyernek, de a saját pontosságuk ingyenes. Itt, mint más építési esetekben, a régi szabály "a mester ügye fél."

Tégla típusok

A tégla minősége nagymértékben befolyásolja az épület tulajdonságait. A klasszikus kerámia vörös tégla 800-1000 fokos hőmérsékleten készül. A klinker a kerámiától csak a magasabb termelési hőmérsékleten különbözik. Ez fokozott erőt ad neki. A szilikát téglának nagyobb súlya van, ami megnehezíti a fekvést, valamint a gyenge hőszigetelést és a nedvességgel szembeni alacsony ellenállást. Bizonyos előny az alacsonyabb ár, azonban a nyersanyagok minősége miatt érhető el. Tűzálló tégla egy tűzálló agyag, amely nem hajlamos a magas hőmérsékleten megsemmisíteni. A tűzálló tűzhelyeket tűzhelyekhez és kandallókhoz, azok működési tulajdonságaihoz használják - gyors fűtés és lassú hűtés.

A gyártáshoz használt anyagok mellett a téglák szerkezeti jellemzőkben is különböznek. Ők testesek és üregesek. Az első nem esik fagyasztásnak, megakadályozza a nedvesség behatolását, jól alkalmazható nagy terhelésű szerkezetekhez. Az üreges téglát használják, ahol könnyű és jó hővezető képességre van szükség.

Az egysoros falazat jellemzői

A téglaház egy szorosan összekapcsolt kis részegység, amely monolit szerkezetet hoz létre. Minden tégla három dimenzióval rendelkezik: hossza, szélessége és magassága. Amikor az egyik sorban történő elhelyezésről beszélünk, akkor ez a sor vastagsága megegyezik a legnagyobb dimenzióval. A szabványos változatban a tégla 25 cm. Húsz méter fölött a tégla nem kerül sor egy sorba a terhelés kritikus növekedése miatt. Ilyen esetekben több rétegezés történik.

A tégla egy szabványos formájú hőkezelt agyag darabja. A termék mindegyik oldalán saját neve van. A pasztell a legnagyobb oldal, a középső a kanál, a legkisebb végrész pedig a dugó. A modern termelés minősége olyan, hogy a tojásrakás előtt kívánatos annak biztosítása, hogy pontosan megegyezzenek a kapott termékek különböző tételei. A jövő építésének minősége attól függ.

Az 1 téglából készült téglafal kis épületek és válaszfalak építésére szolgál. Az építés jövőbeni minősége szempontjából rendkívül fontos pont a tégla geometriája. Az élek szigorúan 90 fokos eltérést igényelnek, különben a szerkezet hibái nem kerülhetők el. A falazat szilárdságának növelése érdekében függőleges kötéseket kell eltolni egy eltolással. A varrási eltolás fogadását nevezzük. A tégla legkisebb felszínével rendelkező végfelület elhelyezése tychkovoy. Ha azonban egy tégla hosszabb oldalával kifelé fektet egy kanállal.

Az egysoros egymásra rakás szabálya: az első és az utolsó sor mindig a tychkovymi. Ezekben az esetekben soha nem használják a törött vagy sérült téglát. A láncos falazat az, ahogyan a csomózott és a kanál sorok folyamatosan váltakoznak. A sarkok rögzítésének helyessége biztosítja a többi rész sikerét.Az épület építése során először két sarkot készítenek, amelyeket téglák sorai kötnek össze, majd a harmadik sarok fordulata jön, ami szintén csatlakozik. A negyedik sarok létrehozza a kész kerületet. A falak mindig a kerületi bypass köré épülnek. Semmi esetre sem lehet falakat építeni.

Az oszlopok vagy oszlopok felépítéséhez 1,5-2 téglára van szükség. A ház alagsorának építésében egy sorban feküdt. Ebben az esetben szezonális nyaralók, fürdők, kis melléképületek. Mint már említettük, az egyfalú falazat csak alacsony épületek építésére alkalmazható.

számítás

A standard tégla 25 cm hosszú, 12 cm szélességű és 6,5 cm magas. Az arányok meglehetősen harmonikusak. Egy tégla méretének ismeretében könnyű meghatározni annak mennyiségi szükségességét. Úgy véljük, hogy ha a habarcs 1,5 centiméter, akkor legalább 112 tégla kerül felhasználásra a falazat minden négyzetméterére. Azonban a gyártás és a szállítás után elérhetővé vált tégla nem lehet ideális (zsetonokkal stb.), És a rakodónak nem lehet nagyon jó képessége. Ebben az esetben a szükséges mennyiség 10-15% -át kell hozzáadni a számított mennyiséghez.

112 tégla négyzetméterenként 123-129 darabra változik. Minél tapasztaltabb a munkavállaló, annál kisebb a további téglák száma. Így egy méterenként 112 tégla egy elméleti minimum, és 129 darab praktikus maximum. Tekintsük a számítás legegyszerűbb példáját. A fal magassága 3 méter, az 5 méter hosszúság 15 négyzetméter. Ismert, hogy 1 négyzetméter egysoros falazat 112 standard téglát igényel. Tizenöt négyzetméter óta a téglák száma 1680-ban további 10-15% -kal nő. Ennek eredményeként nem lehet több, mint 1 932 tégla szükséges ehhez a falhoz.

Mi legyen a megoldás?

Habarcs - alapvetően fontos termék, amely biztosítja a szerkezet megbízhatóságát. Csak három elemből áll: cementből, homokból és vízből, amelyek különböző arányban keverhetők. A homoknak száraznak és szitáltnak kell lennie. Miután a homokot cementbe keverjük és vízzel töltöttük, a keveréket alaposan összekeverjük. A víz kezdetben a térfogat 40-60% -át teszi ki. A kapott tömegnek meg kell felelnie a plaszticitás követelményeinek.

Minél magasabb a cementminőség, annál kisebb mennyiségre van szükség. A cement minősége is meghatározza az erejét. Az M 200 megtartja a 200 kg-os terhelést egy köbcentiméter, M 500, illetve 500 kg stb. Térfogatban. Ha az osztály kisebb, mint M 200, a beton- és homokoldatot egyenként kell elvégezni. Ha a beton erősebb, a megoldás az alapelv szerint készül: a beton egy része három részből áll, és néha kevesebb. A téglák megnedvesítése a betakarítás előtt jobb fogást biztosít.

Ne használjon túl folyékony oldatot. Négy rész homokot használnak az alsó sorokban cement részenként. Ha azonban a fal 60% -a felépül, a nagyobb szerkezeti szilárdság érdekében a cementkoncentrációnak a következő arányban kell növekednie: 1 rész cement és 3 rész homok.

Egyszerre nem szükséges túl sok építési keveréket előállítani, mivel az oldat gyorsan elveszíti a műanyag tulajdonságait. A víz nem adható hozzá, mert nem változtatja meg a tulajdonságait. Ne feledjük, hogy üreges téglák készítésekor a keveréknek sokkal többre lesz szüksége, mert az alkalmazás során üregeket vesz fel. Ezen túlmenően a megoldásnak merevebbnek kell lennie.

A környezeti hőmérséklet a keverő tulajdonságait jobban érinti, mint a keverék tulajdonságai, de még jobb, ha a levegőt +7 Celsius fok alá nem hűti. Mivel a hőmérséklet e küszöb alá csökken, az oldat tulajdonságainak romlása veszélybe kerül.Ő tudja vykrashivatsya, ami jelentősen csökkenti a minősége az erőt. Ebben az esetben speciális adalékanyagok vannak, de egyértelműen csökkentik az ügyfél hangulatát, mert növelik a költségeket.

A téglafektetés szabályai és technológiája magának teszi

Mint minden komoly építőiparban, itt először elő kell készítenie az eszközöket. Ezek általában a következők: egy kőműves simítóval, egy kalapáccsal, egy világos színű építőzsinórral, általában egy szinttel, fém zárójelekkel, egy vízvezetékkel, egy négyzet. A téglának és a habarcsnak a folyamat kezdetétől a végéig felhasználásra készen kell lennie. A tartály jelenlétében az oldat gyártásához kell, és még jobb - egy betonkeverő. Ne készítsen néhány vödröt a kész oldat és a lapátok keveréséhez.

A tégla gyakorlati munkája előtt meg kell határozni a jövő struktúrájának kontúrjait. Természetesen az alapítványnak készen kell állnia a fektetésre. Az első sorban célszerű meghatározni a munkafelület legmagasabb pontját, és téglával jelölni. Szükség van a fektetés síkjának fenntartására a legmagasabb ponton. A vezérlés érdekében a kábelt a jövőbeni szerkezet sarkai közé feszítik. A világítótornyokat is használják (téglák középső pozíciókban a jövőbeli szögek között).

Használat előtt az oldatot alaposan összekeverjük. Aztán egy csíkba helyezte a számot. A bonder-módszer esetében a sávszélesség 20-22 centiméter, a kanál módszerrel történő fektetéshez - kb. Kétszer kisebb (8-10 centiméter). Mielőtt a tégla habarcsot simítóval simítja. A tégla beszerelése a sarokból történik. Az első két téglát egyidejűleg a sarok két oldalához kell igazítani. Az oldatot rendszerint a középponttól a szélig állítják. A tégla pontosan el van látva, ezután sima felületet érünk el enyhén megérintve. Ezeket a műveleteket a sarok mindkét oldalán kell végrehajtani.

A vezető vezetéket úgy húzza meg, hogy a teljes téglából a téglák felső szegélye mentén haladjon a teljes jövőbeli szerkezet mentén. A fektetés a saroktól a középpontig a kábel pozíciójával összhangban történik. Az első sornak ki kell tennie a tégla végét. A további fektetést felváltva végezzük a rendszer szerint: merőleges - párhuzamosan. Bizonyos sorok után (általában nem több, mint hat), egy megerősítő háló van elhelyezve.

A szomszédos sorok függőleges varratai nem egyeznek meg, különben nem csak repedésekhez vezet, hanem összeomlás veszélyét is okozhatja. A sarkok építését különös figyelmet kell fordítani, mivel ezek a stabilitás alapját képezik. Az evezés simítóval történő befejezése után a varratokat simítják, amelyekbe az oldatot befelé nyomják.

Szakmai tippek

Az első lépés, hogy kiválasszuk, melyik téglát használjuk. Alapvetően arc- vagy belső falazat lehet. A leghíresebb klasszikus vörös tégla hosszú időn át nem változtatja meg paramétereit. Minden más esetben meg kell vizsgálni a termék sajátos méreteit és a szerkezet célját. A legolcsóbb megoldás a fehér (szilikát) tégla. Nem különbözik a piros méretétől, de többet súlyoz. Nem ajánlott, hogy szerkezeteket építsenek ki egy sorból 8 m-nél nagyobb távolságra a szerkezet megnövekedett terhelése miatt. Az egyéb típusú téglák számát a négyzetméterenkénti fogyasztás és a megengedett terhelésnek megfelelően kell kiszámítani.

A betonozás előtt a téglát vízzel meg kell nedvesíteni, hogy javuljon a habarcskal való kölcsönhatás, ez különösen fontos meleg és száraz körülmények között. A lényeg az, hogy a burkolatot mindig az épület belsejében végezzük, a vezetéket használjuk. Az első lépések a jövő épületének sarkából származnak. Maximális pontosságot igényel egy vízszintes vonal és szint használatával. A függőleges és vízszintes rakodógépeket folyamatosan figyelemmel kell kísérni, és minél gyakrabban kell tapasztalni a kezelőt.

A fektetés mindig a sarkokból vezet, és tovább mozog a kerület körül, a kéz alatt, ami kényelmes rakodó. A sarkok a fal előtt vannak, legalább négy sorban. Az ötödik sor után szükség van a függőleges sík folyamatos monitorozására egy vízvezetékkel. Ezt a szerkezet külső részén használják.

Módszerek és rendszerek

A falak egy téglában történő elhelyezése két technikai módszerrel rendelkezik. A különbség nemcsak a manipulációkban, hanem a használt habarcs sűrűségében is fennáll.

Zökkenőmentes falazat "Vprizyk"

Jó a folyékonyabb habarcsra és szerkezetekre, amelyeket akkor kell vakolni. Az oldatot azonnal elhelyezzük a sorozat teljes felületén. Az alkalmazott habarcsot simítóval simítjuk, a téglát lefektetjük, a felülethez nyomva. A felületet téglák mozgatásával állítsuk be. Az alkalmazott oldat vastagsága nem lehet több, mint 2 centiméter. A rés szélén két centiméteres oldat nélkül készül. Ez megakadályozza az oldat extrudálását.

Mason "Vprizhim"

Vastagabb oldatot használ, mert a felület nem vakol. Az oldat telepítése után tegye a téglát az oldalra. Ez oldalsó érintkezést és függőleges varrást biztosít. Itt a pontosság és a maximális pontosság fontos, mert hiba esetén a munka minősége nem javítható. A folyamat során a tégla nyomva van a simítóval, amelyet ezután kihúzunk. A szükséges csuklószélességet nyomás biztosítja. A gyakorlatban a vízszintes varratok körülbelül 1,2 cm, függőleges - 1,0 centiméter. A folyamat során nyomon kell követnie a varratok vastagságát.

A módszer meglehetősen fáradságos, mert több mozgást igényel. Az erőfeszítéseket a tény, hogy a falazat sűrűbb.

A sarkok fektetésének és szintezésének folyamata

A szögelés minősítési teszt. A lánclánc alternatívái csomózott és kanál sorok, és a gyakori tesztelés biztosítja a munka minőségét. A fő követelmény a zsinór állandó irányítása, a szög, a sík és a sík eltávolítása. Szükséges szigorúan követni a vízszintes és függőleges irányokat. A sarkok hibái vagy pontatlansága nem megengedett. A beállítás egy saroktéglával történik, minden sor külön-külön vezérelhető.

A méréseket gyakrabban kell elvégezni, mint a mester tapasztalatait. A sorok kötéseinek lekötéséhez, ahol a körülmények nem teszik lehetővé az egész téglák használatát, az anyag részeit használják, amelyeket a helyszínen kell készíteni. Tehát arra a következtetésre juthatunk, hogy az egyik sorban a kezdő is elérhető. A legfontosabb dolog - az építési szabályok végrehajtása, a pontosság, a jó szem és a pontosság. Természetesen a megoldás minősége is fontos szerepet játszik.

Hogyan készítsünk egy megfelelő téglát egy téglában, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba