Selyemhatás dekoratív falfesték: alkalmazás jellemzői

A lakásban végzett javítások során különös figyelmet kell fordítani a falak díszítésére. A tapéták természetesen a felületek megmunkálásához vezető anyagok közé tartoznak, de a belső térnek nagyobb egyéniséget és eredetiséget használnak a dekoratív festékek. Minden nap egyre gyakrabban kérik ezt az anyagot.

A selyemhatású festék a legnagyobb igény. Értjük meg annak előnyeit és alkalmazási módját.

Mi különbözik a megszokottól?

Ha összehasonlítjuk a közönséges és dekoratív festéket, azt mondhatjuk, hogy a dekoratív textúrák vastagabbak a szokásosnál, bizonyos anyagok hozzáadódnak a bevonat tartósságának növelése érdekében, érdekes hatások elérése érdekében. A dekoratív bevonatok alkalmazásakor fát imitáló rajzot alkalmaznak, ami a homok, a „nedves selyem” hatását eredményezi, a falak drága velúr- és bársonyszövetekkel borítottak, gyöngyháznak tűnik. Ez az oldószerbe belépő különböző kiegészítőkkel és műanyagokkal érhető el.

Az egyik legnépszerűbb, selyemhatású dekoratív festéket hívhat. Használja a falak, a mennyezetek díszítésére, segíti a helyiségek díszítését. Válassza ki a különböző típusú, textúrák, színek díszítőanyagát.

A dekoratív bevonatok típusai

Szóval, te vagy a boltban, ahol a polcokon hatalmas számú festék, lakk, oldószer található.

A vásárlás előtt vegye fel a kapcsolatot az értékesítési tanácsadókkal, vagy olvassa el a banki leírást:

 • választott akril festék, tudnod kell, hogy hosszú ideig nem lesz száraz. Az akrilgyantának köszönhetően a felületen védőréteg keletkezik. Akril festékkel festett falakat vízzel lehet tisztítani.
 • Alkid festék könnyen kezelhető, tartós és rugalmas, az épület belsejében, külső munkáknál használatos. Nyilvánvaló előnye, hogy nagyon gyorsan szárad, de csípős szaga van.
 • latex bármilyen felületen használható, a tapétán dekoratív vakolatú falakon is alkalmazhatja. Ezt a festékfajtát lágyan alkalmazzák, hosszú ideig megtartja színét, de meglehetősen magas áron.

További hatások

A dekoratív festékek segítségével elérheti a kívánt eredményt. Bizonyos alkalmazási módok segítségével hihetetlen hatásokat hozhat létre.

Először döntse el, mit szeretne elérni, válassza ki az anyagot és kezdje el a munkát:

 • A selyem hatású dekoratív festék kiválasztása fényes selyemhatást érhet el. A falak festése ilyen anyaggal egyszerű anyag, mivel különleges anyagok jelenléte miatt gyorsan szárad.
 • A képzelet megtestesülhet, és eredeti dekorációs lehetőségeket hozhat létre, rajzolhat egy tengeri hullámot, víz hullámokat és sok más érdekes dolgot a dekoratív vakolat utánzó anyaggal.
 • A bársony vagy a velúr hatás eléréséhez olyan anyagokat használhat, ahol a kompozícióban kis színű részecskék vannak. Amíg meg nem éred a falat a kezeddel, azt gondolhatod, hogy a falon textíliák vannak.
 • A szoba vizuális növeléséhez gyöngyházfestéket használjon. Egy ilyen bevonat nagyon szépnek és eredetinek tűnik, mivel a szög, amelyből a felszínre néz, függ az árnyéktól, amely folyamatosan változik. A Pearlescent festék lehet különböző színek, fehér vagy fekete, arany vagy ezüst - a választás a tiéd.
 • Kísérletezzen, konzultáljon a tervezőkkel, tanulmányozza a fotókat és keresse meg a legjobb megoldást a szobájához.
 • Az anyagot márvány vagy gránit alá helyezve, nem tekintheted meg a kő darabjainak összetételét. Akril, szárítás, buborékok keletkeznek, amelyek vizuálisan összetéveszthetők a gránit vagy márvány felületre. Szeretné, hogy szobája arany színű vagy ezüst - használjon fémből.
 • További hatás eléréséhez használhatja a szitanyomtatást. A "selyem szűrés" kifejezés szó szerinti fordításban selyem szitával történő nyomtatást jelent. Ebben a formában a szitanyomás különböző anyagokból álló rács segítségével, gyakran található szálakkal.

Előkészítő szakasz

A festés folyamatához való felkészülést előkészítő munkával kell végezni. Kezdjük előkészíteni a falakat: távolítsuk el a régi tapétát, távolítsuk el az előző festmény nyomokat, a ragasztó maradványait, mészkővel, a felszín szintjével. Végezze el a munkát a vakolattal, nagyon könnyű, és nem igényel speciális készségeket. Ha vannak olyan helyek, amelyeket nem lehet teljesen megtisztítani, használjon alkid alapozót.

A repedéseket vagy repedéseket óvatosan kell alapozni. Ahhoz, hogy jobb alapozó legyen a falon, nedvesítse meg vízzel.

Ne felejtsük el ragaszkodni a csatlakozóaljzatokhoz és a ragasztószalaghoz, ragasztószalaghoz.

A festék kiválasztásakor és a falra és a mennyezetre való alkalmazásakor bizonyos követelményeket kell figyelembe venni:

 • kezdje meg a javításokat és festeni a felületet, ha meleg vagy külső. A falak sokkal gyorsabban száradnak, az élettartam növekedni fog;
 • ha vizuálisan szeretné nagyítani a szobát, vásároljon fényes festéket;
 • kisebb hibákkal matt festéket vásárol;
 • adja meg, hogy az anyag mennyire ellenáll nagy tisztaságnak;
 • a magas páratartalmú helyiségek esetében válasszon bankokat, ahol gombaellenes kiegészítőket vagy antiszeptikumokat jeleznek;
 • válasszon helyet a bútorok számára, készítsen tervet, majd kezdje el a folyamatot.

méltóság

A selyemhatású festéket egy szobai ünnepség, eredetiség, rejtély készítésére használják. Az anyag használatakor a szoba többszínű sugarakkal fog játszani, különböző szögben változik. Az első, amely egy fehér gyöngyszemű olaszokat hozott, olaszok próbáltak. Most már mindenütt használják, nagyon népszerű.

A megfelelő alkalmazással csodálatos festményeket hozhat létre a felszínen, hogy elérje a falakon lévő elegáns festmények hatását.

Kizárólag természetes anyagokat használó termeléséhez, így környezetbarát, nem tartalmaz káros anyagokat. Ha az anyagot selyem hatására alkalmazza, nem lehet félni, hogy a falak elkezdenek elhalványulni, repedések vagy hibák jelennek meg, és a szennyeződéseket nedves ruhával könnyen eltávolíthatja a felületről.

Ez a színező bevonatnak van egy jellemzője: képes elrejteni az előző réteg arcát. Az ilyen anyagok helyreállíthatók, ha szükség van ilyen munkára. A kompozíció megvédi a felületet a dörzsölésektől, helyes hibáktól és szabálytalanságoktól. Miután a keveréket felhordjuk, víz elpárologtatása következik be, és védő réteg képződik, amely megvédi a külső hatásokat.

Ennek az anyagnak a legfontosabb tulajdonságai az eredetiség és a kiváló megjelenés. A felület különböző színű, különböző látószögű, többszínű fényekkel játszik. Egy ilyen alkalmazás további mentességeket, egyedi hatásokat hozhat létre.

Tekintsük a keverék fő előnyeit:

 • érdekes és egyedi design létrehozásának lehetősége;
 • széles színpalettával rendelkezik;
 • mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás;
 • kiváló restaurációs tulajdonságokkal rendelkezik;
 • nedvesség és tűzálló;
 • gyorsan szárad;
 • nincs kifejezetten sajátos szaga;
 • könnyű alkalmazás;
 • szinte minden felületen használható;
 • megfizethető áron.

Alkalmazási módszerek

A selyemhatású festék bármilyen szobában használható. A csodálatos hatást nagy szobákban, hálószobákban, selymes-matt vagy selymes fényű festés után festik meg.Nem csak a falakon, hanem a mennyezeten is alkalmazhatja, ami vizuálisan növeli a szobát és a mennyezet magasságát.

Készítse elő a felületet, vakolja a falakat és a mennyezetet. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a falnak teljesen síknak kell lennie, különben a festés után a hibák és szabálytalanságok jól láthatóak lesznek. Használjon színes akril alapozót, vigyünk fel egy réteget, majd nedvességet. Vigyen fel egy alapfestéket az alapozóra, adjon hozzá textúrát és simítsa ki.

Ne várjon, amíg a festék teljesen száraz.

A magas páratartalmú helyiségekben ajánlott egy másik réteg alkalmazása. A tetején védőfesték kerül alkalmazásra. Ennek a technológiának megfelelően mindenféle dekoratív festéket alkalmazhat.

A "nedves selyem" hatásának megteremtése után tegyen néhány réteg alapozót, hagyjuk megszáradni néhány órán át. A következő lépés az alapréteg alkalmazása. Nem kell várni, amíg a felület teljesen megszárad, sima körkörös fürtökön "folyékony selyem" réteget alkalmaz, anélkül, hogy túl keményen nyomja a szerszámot. Kiderül, hogy gyönyörű kilátás nyílik a felszínre, ami nagyon érdekesnek tűnik a különböző szögekből.

A "sűrített selyem" hatásának megteremtésével a készítményt a fent leírtak szerint végezzük. A folyékony selyemréteg nem sima mozdulatokkal és kaotikus, szivaccsal történik. A kép kialakítása egy műanyag spatula lehet körkörös mozgásban.

A primer klasszikus változatában több órán át szárítjuk, helyezzük az alapréteget. Nem szabad sokat igazítania a felületre, megkönnyítenie kell. A velencei simítóval végzett szárítás után simítsa ki a felületet, mozgassa különböző irányokban.

Ez a tervezési lehetőség ideális a klasszikus stílusban kialakított belső terek számára.

Hasznos tippek

A festési felületeken arany festéket és ezüstöt készítenek. Az érdekes stílus létrehozása érdekében leggyakrabban ezüst színt kapnak, több ezer ilyen árnyalatú, csak száz arany árnyalat.

A kompozíció speciális hatásának elérése érdekében adjunk hozzá speciális adalékokat. Egy vagy több színezőanyagot adhatnak hozzá, így érdekesebb árnyalat jön létre, különböző szögekből a belső tér másképp néz ki. A festék színe megváltozik, mint a kaméleon, a fény előfordulási szögétől függően.

A dekoratív bevonat nehéz feladat. Ha először csinálod, tedd azt a helyet, ahol a bútorok állnak, így elrejtheti a lehetséges hibákat, és a kezedet tovább javíthatja.

A selyem hatású festék alkalmazása során úgy tűnik, hogy a falakon drága, mutatós selyemszövet van ragasztva. Az anyag alkalmazása többlépcsős, időbe telik a kiszáradás, csak a végső szakaszban érhető el a kívánt szín.

Ez a festék "kaméleon", amely számos színnel fog játszani, lehetővé teszi, hogy átalakítsa a szobát, könnyebb legyen, magasabb, gazdagabb legyen.

A festett felületek tervezése ajánlások felhasználásával önállóan történhet, vagy szakemberek szolgálatára. Nem akarod, hogy a szobád vad színe, ami nincs összhangban a bútorokkal, kiegészítőkkel, csillárral?

A harmonikus stílus létrehozása nem mindig könnyű, a tervezővel való konzultáció hasznos lesz. Ha jó íze van, próbálja meg saját egyedi stílusát létrehozni, otthon javítani, dekoratív anyagokat használni.

Helyesen gondoskodjon a bútorokról, kiegészítse a belső kiegészítőket, kellemes apróságokat, lógjon egy gyönyörű csillárot, és élvezze a munkájának gyümölcsét. Nem mindenki képes önállóan elvégezni ezt a munkát, tisztán követni a szakemberek tanácsát és ajánlásait.

Hogyan festjük meg a falakat bársonyhatással: "A szálak villogása", lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba