A falak festése: a felkészüléstől a végrehajtásig

Mindenki azt akarja, hogy otthonában szép és harmonikus legyen. Szerencsére ennek a célnak a elérése érdekében a magánházak és apartmanok tulajdonosai bútor- és díszítőanyagok széles választékával rendelkeznek. Ma a falak festékkel való megtervezéséről beszélünk, és megismerkedünk a partíciók színezésének minden szakaszával.

Jellemzők

A falak festése kiváló választás a lakberendezéshez, legyen az akár bármilyen hosszúságú városi lakás vagy egy hangulatos magánház. A legfontosabb dolog az, hogy a megfelelő színt választja a környezetében, hogy szép legyen.

Jelenleg sokféle szín van minden ízléshez. Ez arra utal, hogy szinte bármilyen körülmények között kiváló minőségű falakat lehet festeni. Például a kis felvételek kis helyiségeiben világosabb vagy pasztell színeket kell használni, amelyek vizuálisan bővíthetik a helyet és frissíthetik azt. Ha tágas szobában festeni szeretné a falakat, akkor a sötét árnyalatokhoz, amelyek stílusosak és vonzóak.

Egy adott terület kijelölésének fontos szerepe. Tehát, hangulatos hálószobákban ajánlott nyugodt és semleges palettákra hivatkozni, mivel kedvező hatást gyakorolnak az ember hangulatára és idegrendszerére. Ilyen körülmények között a háztartások gyorsabban elaludnak. Ami a keskeny folyosót illeti, itt a tervezők nem javasolják túl sűrű, sötét színek használatát, mivel vizuálisan korlátozzák a helyet. A fényes és gazdag skálák rajongói a nappaliban és az óvodákban használják őket.

Ugyanabban a szobában többféle szín kombinálható. Néhány tónussal különbözhetnek egymástól, vagy akár egymással ellentétesek is lehetnek. A megfelelő kombináció kiválasztása a belső stílus és a tulajdonosok preferenciáitól függ.

Jelenleg gyönyörű keverékek nagyon népszerűek.fényes ragyogással. Az eredeti színek különösen organikusan és hatékonyan néznek ki a modern stilisztikai trendek körülményei között. Ha olyan festéket keres, amely nyugodt és teljes harmóniát teremt a szobájában, akkor nézd meg az egyszerű matt festéket. Ideális kikapcsolódásra vagy alvásra.

Ami az összes belső festék legfőbb jellegzetességét illeti, érdemes megemlíteni a szép megjelenést, amit nehéz összekeverni más befejező anyagokkal. Természetesen sok a bázis megfelelő előkészítése, mielőtt a színező keveréket alkalmazzuk. Ha minden munkát rendesen és helyesen végeztek, az eredmény nem fog csalódni.

Sokan jobban kedvelik a festékeket, mert különféle minták és nyomatok segítségével speciális kialakítású keverékkel alkalmazhatók. Ennek a technikának köszönhetően az eredeti kialakításban valóban egyedülálló belső teret hozhat létre.

Ma az üzletekben az építőanyagok megfelelnek a különböző típusú festékeknek. Minden egyes összetételnek előnye és hátránya van, amit figyelembe kell venni a vásárlás során. Például egyes keverékek nem használhatók magas páratartalmú helyiségekben, míg mások nem alkalmazhatók a falakon egy szobában napos oldalon, különben elhalványulnak.

típusok

A belső festékek többféle típusa van. Ismerjük meg a sajátos és működési jellemzőiket.

Víz alapú

Az ilyen hipoallergén festékek a boltokban a leggyakrabban megtalálhatók és nagyon népszerűek a fogyasztók körében. Hasonló keverékek készülnek különböző alapokon, és különböző minőségben különböznek.

Ezeknek a színeknek több közös jellemzője van:

 • mindannyian környezetbarátak és teljesen biztonságosak a környezetre és az emberi egészségre;
 • minden víz alapú festék alig illat;
 • Ezek a befejezési lehetőségek gyorsan száradnak, és esztétikusan tetszenek.

Ezeknek a festékeknek a népszerűsége számos előnnyel jár:

 • A víz alapú festékkeverék könnyen leesik a falakra, és szinte bármilyen felület lehet. Ahhoz, hogy a bázis egyenletes legyen és tiszta legyen, elegendő két rétegben festeni;
 • miután ez a festék teljesen megszáradt, egy speciális vékony film képződik a falakon, amely lehetővé teszi a vízgőz átjutását;
 • hasonló kompozíciók, amelyek tökéletesen alkalmasak színezésre;
 • a víz alapú festék viszonylag olcsó és gazdag választékban kerül bemutatásra.

Természetesen a vízalapú színkeverékek is gyengék. Például ezek nem erősen ellenállnak a mechanikai sérüléseknek. Gyakran karcolások és más hasonló hibák jelennek meg. Ezenkívül az első színes réteg szinte nem rejti el az átfedési hátrányokat.

Ha úgy dönt, hogy befejezi a szobákat víz alapú festékkel, akkor ne feledje, hogy ez a befejező anyag nem tolerálja a nedvességgel és nedvességgel való ütközést. Emiatt erősen nem ajánlott használni a fürdőszobában vagy a konyhában.

emulzió

Az ilyen színező készítmények vizesek és vízzel hígítottak. Az ilyen festék jó, mert egy speciális kötőanyag-összetevőt, valamint a vízi környezetben elosztott színezőanyagot tartalmaz. Így egy emulzió képződik ebben a festékben. A teljes szárítás után a hasonló színezőanyagot nem mossuk le a falak felületéről.

Az emulziós festékek irigylésre méltó népszerűségnek örvendenek, mert számos olyan pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, amelyekre a fogyasztók olyan gyakran választják őket:

 • Érdemes megjegyezni e keverékek költséghatékonyságát és demokratikus fogyasztását a színezés során;
 • ezek a keverékek környezetbarátak és teljesen biztonságosak, így a gyermekszobákban is biztonságosan alkalmazhatók;
 • az emulziós festékek tűzállóak és nem gyúlékonyak;
 • ezek a befejező anyagok könnyen leesnek bármely felületre. Ha azonban fém alapanyagra van szükség, akkor először ajánlott előkészíteni, hogy elkerülhető legyen a korrózió kialakulása a jövőben;
 • Az emulziós festékek gyorsan száradnak, és nem rendelkeznek erős kémiai szaggal.

Az emulziós festék kiválasztásakor tisztában kell lenni azzal, hogy nem alkalmazható olyan felületre, amelyet korábban fényes vagy lakk festék keverékkel vagy speciális ragasztóanyaggal készítettek. Az emulziós festék befejezése után azonban a falak bármilyen összetételűek és bármilyen zománc használható.

A vízalapú festékek ilyen fajtái több alfajra oszthatók:

 • Vízemulzió
 • Akril.
 • Polivinil-acetát (PVA).
 • Latex, víz diszperzió és szilikon

Vízemulzió és víz-diszperzió

A legtöbb fogyasztó úgy véli, hogy a vízemulziós és a víz-diszperziós keverékek nem különböznek egymástól. A falakról nem hámoznak, lélegzőek, és nagyon alkalmasak a magas páratartalmú helyiségekben való befejezésre. Ezek azonban nem különböznek a fagyállóságtól, és végül elveszítik eredeti színüket.

Vannak azonban különbségek közöttük. Tehát a matt emulziós bevonatok idővel lemosódnak, és a víz diszperziója nedvességálló és nem fél a vízzel való érintkezéstől. Ezeket többször is meg lehet mosni, ami nem befolyásolja a megjelenést.Ezen túlmenően, a víz-diszperziós keverékek általában egyszerű fehér színnel rendelkeznek, és a vízalapú festékek meglepik a vásárlókat széles színspektrummal.

Jelenleg a boltokban szép vízalapú festékek találhatók, amelyeket egyedi volumetrikus hatások létrehozására használnak. Ezeket a keveréket textúrának (vagy szerkezeti) nevezik. Segítségükkel nagyon eredeti és fényesen díszítheti a falakat egy adott szobában. Ezen vegyületek fő előnye a megnövelt szilárdság és tartósság.

akril

E festékek részeként speciális akrilgyanták vannak, amelyek kötőanyagként játszanak szerepet. Az ilyen keverékek rugalmasak, így akár a fa falainak befejezésére is használhatók. Ezenkívül az akril festékek tartósak és meglehetősen nehézkesek. A kiváló minőségű akril kompozíció segítségével a hajrepedések könnyen letilthatók (akár 0,5 mm-ig).

Sajnos ezek a festékkeverékek meglehetősen drágák. Természetesen az üzletekben számos, megfizethetőbb lehetőség található az akrilpolimerek alapján. Az ilyen keverékek vonzóak, de kevésbé praktikusak.

Az akril változatok fagyállóak, de ez a hatás csak akkor érhető el, ha teljesen megszáradt. Ezen túlmenően alacsony gázáteresztő képesség jellemzi őket, így sikeresen védhetik a megfelelő anyag, például vasbeton korrózióját. Ilyen festéket bátoran alkalmazhatunk az alkáli bázisok befejezésére, azonban a frissen felhordott gipszre lehet alkalmazni, legkorábban 30 nap után.

Az akril festék tartós és kopásálló. A mechanikai sérülésnek nincs kitéve, és sok éven át megtartja a szín fényerejét. Ezen kívül ezek a festékkeverékek nem félnek a napfény hatásának.

A pozitív tulajdonságok lenyűgöző listája ellenére az akril festékek hátrányai vannak, például ezek a befejező anyagok nem tolerálják a magas páratartalmat. Nem ajánlott nedves falakkal ellátott területeken.

latex

A legdrágább vízalapú festékek latex variánsok. Hasonló keveréket állítunk elő latex alkalmazásával, amely a bevonatot megnövelt vízlepergető hatással biztosítja. Ennek a megkülönböztető tulajdonságnak köszönhetően a latex bevonatok biztonságosan moshatók, anélkül, hogy félni kellene a megjelenésük romlásától.

Ezek a festékek átfedik a haj repedéseket 1 mm-en. Ezek biztonságosan használhatók különböző alapokon. Például lehet strukturált tapéta, gipsz borított falak, gipszkarton vagy tégla, valamint mennyezet a szobában. Általában a latex keverékek csak 30-60 perc alatt száradnak.

Ami ennek a befejező anyagnak a negatív aspektusait illeti, annak gyenge fényállóságának tulajdonítható. Emiatt idővel a latexfesték fokozatosan elhalványul és kevésbé esztétikus.

Polivinil-acetát (PVA)

A belső festékek polivinil-acetát fajtái viszonylag olcsóak, ezért sokkal gyakrabban választják ki, mint a drága latexkeverékek. De sajnos nem különböznek a magas vízállóságtól. Emiatt a rendszeres mosás körülményei között a polivinil-acetát festék eltávolításra kerül.

Az ilyen modern festési keverékek környezetbarátak és ellenállnak a napfénynek. Ezen túlmenően ezek a festékek nem félnek a zsírokkal és olajokkal való érintkezéstől, így a ház számos területén biztonságosan használhatók. Ma a fogyasztók polivinil-acetát festéket használnak nem csak falakhoz, hanem mennyezethez is.

szilícium

Ezeknek a festékkötő komponenseknek a tartalma speciális emulgeált gyanták. Ezeket az összetevőket gyakran akril keverékekben találjuk.Szárítás után a szilikonos festékek egy speciális vízlepergető felületet képeznek, de ugyanakkor nem szűnnek meg a levegő és a vízgőztől.

Az ilyen típusú festékeket fokozott rugalmasság jellemzi. Segítségükkel elrejtheted a 2 mm-ig terjedő hajszálrepedéseket. Ezenkívül megengedett, hogy két nap múlva ezeket a festékeket az alapra, vakolatsal fedjük be. Az ilyen festékkeverékek felhasználhatók minden típusú ásványi felületek befejezésére.

A szilikonfesték akril-, latex- és ásványi keverékkel kombinálható. Ezenkívül félelem nélkül alkalmazhatók a korábbi szilikát bevonatra.

Ezen keverékek fő előnyei:

 • fokozott ellenállás a szennyezés ellen;
 • a gomba és a penész képződésével szembeni ellenállás, valamint a különböző mikroorganizmusok szaporodása;
 • nedvességgel és nedvességgel szembeni ellenállás;
 • tartósság;
 • erejét.

A szilikon festék hátránya a magas költség. Ebből kifolyólag a leggyakrabban csak a szoba dekorációjával foglalkozik, vagy ha a lakástulajdonosok a luxust és a bemutathatóságot hangsúlyozzák.

Szerves oldószerrel

Ezekben a kiviteli alakokban a kötő komponens egy alkidgyanta, ezért alkidgyantának nevezik. Ideálisak a vakolt padlók, valamint a fémből vagy fából készült padlók befejezésére. Szárítás után az alkidfesték nem bocsát ki kellemetlen szagokat vagy mérgező vegyületeket, ami jelzi annak biztonságosságát és környezetbarát jellegét.

olaj

Az olajfesték egyfajta alkid keverék. Az ilyen kompozíciók népszerűek voltak a múltban. Ezek szárítóolaj alapján készülnek, fehér szeszes, terpentin vagy akár benzinzel hígítva.

Ezeknek a kompozícióknak az elsődleges előnye az elfogadható ár, és az üzletekben meglehetősen gyakori. Az ilyen lehetőségek azonban nagyon hosszú ideig száradnak - gyakran több napig tart. A teljes szárítás után az olajfesték káros és mérgező anyagokat bocsát ki, ezért ajánlatos külső díszítésre használni. Az ilyen kivitelezés másik jelentős hátránya, hogy idővel sárga színűvé válik.

zománc

Az ilyen festékek lakk alapján készülnek, aminek köszönhetően egyedi fényes felületet kapnak. A modern zománckeverékeket gyakran használják fém alapok, különböző szerszámok és készülékek, fafelületek és vakolattal kezelt falak festésére.

Megengedhető, hogy a zománcszerkezeteket mind belső, mind külső felületre alkalmazzák. A nitro-zománc opciók nagyon gyorsan száradnak - 15-45 perc. Ezeknek a keverékeknek a fő jellemzője a kopásállóság és a vízállóság, sőt, nem félnek a rozsdától és a napfénytől.

szilikát

A szilikát színező keverékei folyékony üvegen alapulnak, így számos ásványi anyagnak minősülnek. Az ilyen festékek a legeredményesebbek az épületek homlokzatainak befejezéséhez.

Sok pozitív tulajdonságuk van:

 • Magas hőmérséklet-ingadozásokkal és kemény éghajlati viszonyokkal szembeni ellenállás.
 • Légáteresztő képesség és gőzáteresztő képesség.
 • Ellenáll az agresszív napfénynek.
 • Lazaság.
 • Tartósság.
 • Letörölhetetlenül.

A modern szilikátfestékeket vízzel kell hígítani. Bizonyos mennyiségű lúgot tartalmaznak, ezért nagyon óvatosan kell dolgozni velük. Ügyeljen arra, hogy megvédje és megvédje a kezét, a szemét, ne próbálja meg a keveréket a bőrön.

Ezt a festéket nem lehet alkalmazni az alapra, amelyet korábban alkid- vagy akril keverékekkel borítottak. Nem ajánlott az üveg, kerámia, fém és kő alapjait szilikát kompozícióval festeni. De biztonságosan befejezhetik az alkáli felületeket, például vakolattal. Ha a festés előtt elvégezzük az alap alapozóját, akkor a primernek is szilikátnak kell lennie.

tapadó

Ezek a festékek vízalapúak és szerves polimert tartalmaznak. Környezetbarátak és összetételükben nincsenek káros vegyületek. A ragasztóalapú vegyületek azonban nedvességre és nedvességre instabilak, ezért használatuk korlátozott. Ezeket csak meleg és száraz helyiségekben szabad használni. A ragasztófestékek folyékony és por alakúak.

kazein

Ezen keverékfajták alapja a fehérje komponensek. Ilyen festékek beszerezhetők mind a belső, mind a külső falakhoz. A vakolat, a beton vagy a tégla jól borítja őket.

Dekstrinirovannye

Ezek a csont ragasztó festékek kizárólag belső díszítésre használhatók, mert nem tolerálják a nedvességgel való érintkezést. Az ilyen bevonatokat könnyen és tartósan alkalmazzuk, különösen akkor, ha száraz helyiségek befejezéséhez fordultunk hozzájuk. Ezen túlmenően a dextrinizált festékek köre olyan gazdag, hogy bármilyen belső és stílushoz megfelelő színt lehet választani.

Ezeket a bevonatokat, mint minden ilyen mintát, a nedvesség és a szén-dioxid elpusztítja. A rosszul szellőztetett helyen és magas páratartalom mellett a dextrinizált festék hajlamos a penész és a penész képződésére.

Színes megoldások

A legegyszerűbb a szoba monokróm díszítése. A festék alkalmazása a tervezési megoldással egyszerű, és nem túl sok időt vesz igénybe.

Mint korábban említettük, a kis helyiségekben érdemes világos színeket választani, és tágas körülmények között mind a világos, mind a sötét paletták harmonikusak lesznek, valamint a hatékony kombináció.

A szoba díszítésében használt egyik legnépszerűbb szín a fehér, bézs, krém árnyalatok. Ezek a színek "nyugodt" és alacsony kulcsúak. A háttérben a szerves és a kontrasztos bútorokat tekintve organikusan néz ki. Ha túl sok fényt tartalmaz a belső térben, és a padló és a mennyezet is fehér vagy bézs, akkor az ilyen együttes fényes díszítéssel (telített színek díszítésével) kell hígítani.

Ha úgy dönt, hogy könnyű palettákra fordul, akkor válasszon ki egy mosható festéket. Ez az ilyen keverékek forgalmazhatóságának köszönhető.

A sötét játékok magabiztosabbak és merészebbek, de nem lehetnek túl sokak. Például, ha a falakat sötét szürke, sötét csokoládé vagy fekete festékkel készítette, akkor egy ilyen szoba bútorait érdemes megvilágítani. Illessze a fényes felületeket.

Ha szereted a világos és lédús színeket, akkor óvatosan kell választanod őket. Ne felejtsük el, hogy a túl sok tarka árnyalat irritálja és izgatja az idegrendszert. Nem ajánlott hasonló palettákat használni, ha egy hálószobát vagy egy tanulmányt tervez. Még egy pozitív és vidám gyermekszobában is el kell kerülni a behatoló festékeket.

A sokszínű és gazdag festék hátterében a bútorok és a dekorációk nyugtató színekben kell lenniük a belső tér egyensúlyának biztosítása érdekében.

A legnépszerűbb élénk színek a következők:

 • Blue. A háttérben fehér vagy kék színárnyalatú tárgyak jól fognak kinézni.
 • Pink. A rózsaszín tökéletes megoldás egy kis lány szobájához, de nem kell túl soknak lennie. Az akcentus falát ilyen telített kivitelben rendezzük, és a többit sápadt rózsaszín festékkel festjük.
 • Green. A természetes zöld szín nyugtató hatást gyakorol az idegrendszerre, ha inkább nyugodt hangja van. Savas zöldrel a lehető legtisztábbnak kell lennie, mivel ez negatívan befolyásolhatja a háztartás érzelmi állapotát.
 • Red. Ez az érzéki szín jól néz ki, fehér és fekete színnel kombinálva.Az ilyen megoldásokat azonban csak akkor kell kezelni, ha nem bosszantja az ilyen kemény tandemeket.
 • Lila, lila. Ezek a színek "édesek" és vonzóak. Sok szobában használhatók és fehér részekkel, valamint fényes üveg és kristály elemekkel hígíthatók.
 • Sárga. Ez a pozitív szín lila, kék, kék, fehér és barna részletekkel kombinálva lenyűgöző.

Érdekes, hogy a belső terek színkombinációk. Egyszerűbb és kevésbé tolakodó az azonos színű különböző árnyalatok tandeme. Ha jobban észrevehető kombinációkat szeretne hozni a helyzethez, forduljon a kontrasztos megoldásokhoz, például a fehér és fekete vagy sárga és kék színek ütközéséhez.

A gyártók áttekintése

Napjainkban számos gyártó gyárt kiváló minőségű és szép festéket. Ismerjük meg néhányat.

"Paints Faydal"

A festékek Faydal LLC a németországi Feidal Coatings cég jelentős képviselője. Ennek a gyártónak a kínálata festékbevonatokat tartalmaz mind professzionális, mind otthoni kézművesek számára. Lehetőség van arra, hogy ideális helyet biztosítsunk egy kis szoba egy nappaliban való festésére, valamint egy nagy épület teljes homlokzatának díszítésére.

Minden festék, amelyet a „Paints Faydal” cég kínál, kizárólag a német receptek alapján készül, a high-tech német berendezéseken és az importált nyersanyagok felhasználásával. A márkás termékek környezetbarátak, tartósak, és különböző színek széles választékával rendelkeznek.

"Uralinteh"

Ez a nagyvállalat nagy mennyiségű poliuretán, poliészter, epoxi-poliészter és hőre keményedő festékeket állít elő por formájában. Minden termék a jól ismert és népszerű Prolak márkanév alatt készül.

Száraz festékek készülnek a legmodernebb berendezéseken. A termékek minden összetevője kiváló minőségű.

A gyártó festékeinek előnyei a következők:

 • Megfizethető árak.
 • Kedvező kedvezmények.
 • A legrövidebb szállítási idő.
 • Különböző árnyalatok keveréke által képviselt széles választék.
 • A bevonatok tartóssága és kopásállósága.

"Quil"

Ez a nagyüzem kiváló minőségű lakkbevonatokat állít elő, amelyek nemcsak vonzó megjelenésük, hanem kiváló teljesítménytulajdonságaik is megkülönböztetik.

A Quil látványos dekoratív festéket készít a fogyasztói piac, valamint az ipari komplexumok számára. A befejező anyagok színezőrendszereit különböző körülmények között is tervezték, a hétköznapi lakóépületekről és a lakásoktól a nagy műhelyekig és vállalkozásokig.

marcopolo

Ez a márka lenyűgöző festékeket készít, amelyek nemcsak tökéletesen sima, hanem kissé durva felületűek is. A napfénynek kitett érdekes szerkezet miatt a bevonat hatékonyan túlcsordul, és egyedi kromatikus kontrasztokat mutat.

A Marcopolo termékcsaládot dekoratív belső bevonatok képviselik, amelyek teljesen tetszőleges stílusválasztásra választhatók ki. Ezek egyedi anyagok lehetnek, amelyek alkalmasak klasszikus és díszes együttesekre, vagy durva festékekre, amelyek jól illeszkednek a high-tech vagy loft stílusokhoz.

Egyszerű művészet

Ez a cég valóban exkluzív lakkbevonatokat gyárt, amelyek érdekes hatással vannak, és a fém fényét imitálják. Ezen kívül az Easy art klasszikus matt és fényes festékeket is kínál.

Ennek a márkának a termékei hosszú élettartammal, szép megjelenéssel és kellemes szerkezettel rendelkeznek. Bármilyen felületre alkalmazható, legyen az természetes fa, olcsó műanyag vagy beton és tégla falai.

Hogyan lehet felvenni?

A festék kiválasztását nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni, hiszen ma már sok különböző lehetőség áll rendelkezésre a piacon, amelyek nem alkalmasak minden körülmények között.

Így olyan népszerű anyagok festésére, mint az MDF, a szakértők tanácsot adnak poliuretán alapozó, speciális poliuretán festék és speciális lakk használatához az MDF panelekhez. Ezeket az anyagokat úgy tervezték, hogy befejezzék ezt az alapot, és nem okoznak kárt. A poliuretánvegyületek általában drágák, de hosszú ideig szolgálnak, és esztétikailag kellemesek. Az MDF-hez is használható az alkid, alkid-uretán és olaj alapú zománc. Az utolsó lehetőség nem a legjobb, de olcsó.

A festés gipszkarton leggyakrabban válassza ki a népszerű víz alapú festék. Könnyedén hozzáadhat különböző színeket, és megadhatja a kívánt színt. A festékek széles választéka alkalmas a közönséges beton falakra, valamint megbízható epoxi-, akril-latex- és fényes keverékekre.

Válasszon egy adott színt a jövőbeli hely szerint. Tehát az óvodában több pozitív és pályázati lehetőséget kell használni, valamint a felnőtt hálószobában, ahol a pasztell és a nyugtató hangok a legjobban néznek ki, de a nappaliban valami világosabb lehet.

Festék - nagyszerű befejező anyag, amelyet gyakran tapéta helyett vásárolnak. A szakértők azt javasolják, hogy vegyenek olyan keveréket, amelyet vízzel lehet mosni, különösen fényes opciók esetén.

Csak a kiváló minőségű és környezetbarát termékekre vonatkozik. Vigyázzon a mérgező vegyületeket vagy lúgokat tartalmazó festékekkel (például olajfestékkel). Az ilyen bevonatok kezeléséhez különféle védőeszközöket kell használni, például magas kesztyűt és maszkot.

Ha azt tervezi, hogy festeni a konyhát, akkor győződjön meg róla, hogy vásárol egy lélegző és nedvességálló festéket, különben a bevonat összeomlik és gyorsan elveszíti vonzerejét állandó páratartalom mellett.

A kiváló minőségű és megbízható festék megvásárlásához ajánljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a város nagy és jól ismert üzleteivel, amelyek jó hírnévnek örvendenek. Tehát Ön megmenti magát az alacsony minőségű keverék vásárlásából.

műszerek

Az önfestésű falak esetében az alábbi szükséges eszközöket kell feltölteni:

 • Spatula (széles és keskeny szerszámra van szükség).
 • Roller.
 • Közepes és kis ecset.
 • Nettó kapacitás.
 • Festék tálca vagy speciális háló.
 • Ruhával.
 • Csiszolópapír a kiindulási réteg feldolgozásához.

Továbbá sok felhasználó vásárol önfestőpisztolyokat vagy egy praktikus szórópisztolyt.

Hogyan kell festeni?

A helyiségben egy szoba festése fontos folyamat, amelyre megfelelő figyelmet kell szentelni. El kell döntenie a belső tér stílusát, amit ebben a térben szeretne látni, valamint a festék közvetlen árnyalatával. Miután megállt a konkrét tervezési megoldásokon, és megvásárolja az összes szükséges anyagot, folytathatja a falak díszítését.

Stílus kiválasztása

A festék kiválasztása a belső stílustól függ.

Például egy szokatlan együttes a tetőtér irányába szürke, sötétbarna vagy hamufehér festékkel egészíthető ki. Ezek a durva felületek, amelyek közel vannak az ipari stílushoz, nagy hangsúlyt fektetnek az ékezetes padlóval, téglafalakkal díszítve.

A klasszikus irányban sok szín alkalmas, de a tervezők gyakran terveznek hófehér, krém, bézs és barna tónusokat.

A modern hi-tech stílusban a lakonikus és egyszerű színek fényes és matt keverékei tökéletesek. Lehet például fehér vagy fekete bevonat. Az ilyen belső terekben is jól néz ki a kombinációk.

A vidéki stílusban a fafelületek dominálnak, de fehér, bézs, halványzöld, tompa sárga vagy halványkék festékkel díszített kiemelő falakkal könnyen hígíthatóak.

Provence-i stílusban a puha és pasztell színeket, például őszibarackot, halvány rózsaszínű, bézs vagy halványkéket kell használni.

A minimalista belső tér érdekében a legjobb megoldás egy egyszerű fehér festék, amely ellenére néhány belső tárgy és fényes díszítés kiemelkedik.

Felület előkészítése

Miután eldöntötte a belső tér stílusát és a festék színét, kezdje el előkészíteni a falakat a befejező anyag alkalmazásához.

 • Először megszabadulnia kell a szennyeződéstől és a portól.
 • Ha a falakon szabálytalanságok és repedések vannak, akkor azokat ki kell üríteni, különben a festék kiemeli ezeket a hibákat.
 • Ügyeljen arra, hogy eltávolítsa a régi befejező anyagot, legyen az régi festék vagy tapéta. Tapéta esetén a régi ragasztó réteget is el kell távolítani a padlófelületről.
 • Szükséges a penész és a gomba eltávolítása a falakról, ha ezek a hibák megtörténnek.
 • Javasoljuk, hogy tisztítsa meg és javítsa meg a falakat, amelyeken a vakolat elkezdett lemaradni, és fedje fel az összes repedést és golyót.

A festék felhordása előtt ne hagyja figyelmen kívül az alap előkészítését. Ha az előkészítő munkát sietve és gondatlanul végzik, akkor a tinta keverék rosszul fekszik, és hangsúlyozhatja a falak különböző hibáit és problémás területeit, ha vannak ilyenek.

Alkalmazási technikák

A gondos előkészítés után folytathatja a falak közvetlen festését. Különböző irányban kell előállítani (először vízszintesen, majd függőlegesen). Próbáld meg alkalmazni a festéket úgy, hogy ne legyen foltok és cseppek a falakon. Ezeket a problémákat el lehet kerülni, ha egy kis hengerrel tekercset. Ezenkívül erősen nem ajánlott egyszerre két réteget alkalmazni, mivel ez pontatlan felülethez és csepegő cseppekhez vezet.

A falra való felhordás előtt ne hígítsa túl a festéket, különben nehéz lesz, és az eredmény csalódást okozhat. Ha olajfestéket használ, akkor ajánlott egy speciális hajkefével készíteni.

A falfelületet több különálló részre osztjuk. Még a szakemberek is ezt a technikát használják, mert segít abban, hogy a bázist könnyebben, pontosabban és gyorsabban befejezzék. A vizuális határokon ragasztószalagot kell ragasztani. Az első telek, amelynek mérete nem haladhatja meg az 1 négyzetet. m, kell alkalmazni festék három vízszintes csíkkal, majd gyorsan árnyékolni őket a helyszínen. Ehhez az illeszkedő keféhez vagy görgőhöz. A folyamat befejezéséhez közeledve a kefe mozgása felülről lefelé történik.

Ha eredeti színeket szeretne létrehozni különböző színekből, akkor előzetesen jelölje meg a bázist, majd ragasszon rá papírszalag szalagokat. A speciális maszkolószalag eltávolítása csak akkor lehetséges, ha a festék teljesen száraz.

Az adott technológia a legegyszerűbb és érthetőbb. Ha a falakat eredetiebbé és szokatlanabbá szeretné tenni, akkor a modern dizájn ötletekre támaszkodhat, amelyek a felületet elismerés nélkül átalakíthatják. Ismerje meg őket jobban.

dísztárgyak

Egy gyönyörű mázhatás létrehozásához először be kell borítani a falat egy alapszínnel, majd egy ráncos és száraz, különböző árnyalatú festékkel véletlenszerűen töltse ki a képet a festék felületén. Használhatja a nyersanyagot is. Az ilyen „szerszámnak” köszönhetően a falakon lágyabb improvizációs díszek fognak megjelenni.

Természetesen nem csak papírt vagy ruhát használhat, hanem más eszközöket is.Például lehet egy szivacs, amely pöttyös díszet vagy ecsetet képez, amely szórással szokatlan mintákat képez.

Texturált domborművek

Ha azt szeretné, hogy a falak dombornyomott legyen, akkor ragasztót vagy mázas festéket kell használni. Lehetőség van arra, hogy durvaak és dombornyomottak az egyszerű eszközök segítségével, amelyek szinte minden otthonban megtalálhatók. Ehhez a szokásos szivacs, valamint a ruházati vagy cipő kefe. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy az üvegezett vagy ragasztó keveréket csak az alapfesték teljes szárítása után lehet megmunkálni.

színátmenetek

Ha tetszik a nem szabványos megoldások, akkor a díszítést kreatív gradienssel kell kiegészítenie.

Ehhez elő kell készítenie:

 • 3 festék vödör különböző árnyalatokkal;
 • Roller és különleges ételek neki;
 • 2 kefe kemény és lágy sörtékkel;
 • Papír ragasztószalag.

Először a görgőt könnyebb festékbe kell meríteni, és a falra kell felhordani, az egész területre terjedve (a padlótól a mennyezetig). A keveréket több rétegben kell felhordani, hogy a bevonat sűrűbb és megbízhatóbb legyen.

A falat vizuálisan 4 részre osztjuk. Vigye fel a sötétebb festéket az alsó negyedre. Ne féljen túlságosan telített és kontrasztos színekkel, és nem törekszik tökéletesen sima élek kialakítására.

Most össze kell kötni egymással a fal sötét és világos fele. Keverjük össze a két színt egy külön fürdőben, engedjük le a hengeret a keverékbe, és húzzunk egy szalagot a fal második alsó negyedére, kissé túlhaladva az első negyedévtől.

A bázis harmadik negyedévében a közepes fényerőnek kell lennie. Általában ez a legszaftosabb. Mindezen lépések után csak egy csík marad érintetlenül, ami az alapszínben van festve. Óvatosan érintse meg a hengerrel, és enyhén simítsa meg a közepes és világosabb hangok közötti átmenetet. Természetesen nem tudod ezt megtenni, és mindent elhagyni, mint amilyennek van - érdekes és kreatív lesz.

A munka végére gondosan ellenőrizze a falat. Ha úgy tűnik, hogy túl sötét vagy világos festék van rajta, akkor nem szabad megzavarnia. Jelenleg még mindig lehetőség van arra, hogy újabb árnyalatot hozzon létre a tökéletes színegyüttes kialakításához.

A falak festésénél a színátmenet létrehozásának részleteit az alábbi videó tartalmazza.

Gyönyörű példák

Egy kis folyosón a legjobb megoldás a könnyű festék. A kő vagy falazat alatt kiemelő felületekkel hígítható. A csokoládéhangok ajtói és bútorai csodálatosan kitűnnek a bézs vagy krémszínű festékkel.

A folyosón szép lesz két élénk színek tandemje. Lehet például függőleges sárga és fehér csík közepes szélességgel váltakozva egymással. Ilyen környezetben harmonikus, világos padló és fehér mennyezet fog kinézni. Magas színvonalú és fényes világítást biztosítson ebben a térben, és a folyosó nem tűnik szűknek.

A hangulatos faház belsejében látványos akcentusú fal látható, fehér, karamell, bézs vagy puha kávéfestéssel. A fennmaradó padlók természetes fa szerkezetükkel érintetlenül maradhatnak. Ilyen belső terek, bútorok, amelyek kárpitai az ékezetes fal árnyékában vannak, és a fából készült keretek ideális megoldást jelentenek.

A fából készült falak finom és pasztell színekkel is festhetők. Például lehet fehér, halványkék, őszibarack, karamell és akár hamutartó változatok is. A hasonló részletekkel rendelkező belső terek nagyon hangulatosak és melegek.

A teremben díszítheti a falakat és a merészebb színeket. Például lehet egy sötét piros vagy bordó bevonat, amely ellen dekoratív polcok, bőröndök és szürke korallcsíkokkal ellátott bútorok kerülnek elhelyezésre. Helyezze a padlóra fekete és szürke szőnyeget egy csíkkal, és tegyen egy kis asztalt kerekekkel, stilizált antik.Ilyen belső tér lesz a tökéletes megoldás a kreatív és kreatív megoldások szerelmeseinek!

A sárga színű nedvességálló festék jól fog kinézni egy fekete négyzet alakú és üvegpolcos fürdőszobában. Használjon krómozott részeket ebben a beállításban, valamint a divatos négyzet alakú mennyezeti lámpákat. Ennek eredményeképpen modern stílusban kap egy stílusos együtteset.

A szürke-kék árnyalat lakonikus festékének hátterében az arisztokrata belső tárgyak nagyszerűek lesznek: havas fehér kanapé, hegyes részletekkel a háton, kávé szürke-fehér asztal ívelt lábakon és egy fehér szék. Ilyen együttes díszítésére pasztell színű párnák, szüreti faágú vödör, valamint az asztalon lévő apró, fényes gyertyák is készíthetők.

Egy szelíd gradienshez a hálószoba kialakításánál lehet hozzáférni. Ez lehet az akcentusfal zökkenőmentes átmenete zöld-kékről fehérre. Helyezzen egy világos fából vagy parkettát a padlóra, és készítsen ágyat egy könnyű raklapos raklapról. Ilyen érdekes együtteset készíthetünk fehér és kék színárnyalatú függönyökkel, a keleti stílusú festett járdákkal és egy égszínkék színű padlószőnyeggel.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba