Hogyan festhetünk falakat egy hengerrel?

A gipsz és festési munkák bármilyen javítást kísérnek. A falak festésének minősége nem csak a szoba általános megjelenésétől függ, hanem új lehetőségeket is nyit a design számára. Ezért ezt a folyamatot felelősségteljesen kell kezelni. Hagyományosan a színezést henger segítségével végzik. Ez az eszköz sokoldalúnak tekinthető, mivel lehetővé teszi, hogy gyorsan elvégezze a nagy felületű falak befejező munkáit. A födémek felületének megfelelő festéséhez elegendő a megfelelő görgő típus kiválasztása és a festék alkalmazásának elemi technikája.

Festési funkciók

Festési falak nehéz kivitelezésűek, amelyek különleges előkészítést igényelnek, az anyagokat és a speciális eszközöket. Ha a festést kézzel kívánják elvégezni, akkor bizonyos készségekre van szükség ahhoz, hogy a festék egyenletesen elosztható legyen a falak teljes felületén. Az alkalmazást úgy kell végrehajtani, hogy a végső réteg nyomok és foltok nélkül kiderüljön.

A legtöbb mester azt javasolja, hogy a falra festéket használjon hengerrel. Azt is festeni a mennyezet.

Ami az anyagokat illeti, a munka minősége akril vagy víz alapú festék lesz.

Eddig kétféle módon lehet festeni a falakat:

  • Végezze el a függőleges kézmozgásokat felülről lefelé.
  • Végezze el az alulról felfelé irányuló mozgásokat a kiindulási pontra.
  • A felületet vízszintesen festheti görgővel.

Az első módszernek köszönhetően a talp sávok nélkül sima lesz, míg a második technika lehetővé teszi, hogy egyszerre lefedje a festendő fal teljes területét. Ebben az esetben mind az első, mind a második esetben a színezést több rétegben hajtjuk végre.

A festési munkákat csak akkor lehet megkezdeni, ha a falak felülete elkészült, és ideális szerkezetű, repedések és hibák nélkül. Érdemes megjegyezni, hogy a görgőt sík területekre használják, a végek és a sarkok festéséhez speciális kefét kell választani. Emellett a texturált görgő szokatlan mintákat és kompozíciókat hozhat létre a falakon. Ehhez külön megvásárolja a fúvókákat egy mintával. A festés folyamán a görgőre kattintva a festék árnyalatai megváltoznak, és ennek eredményeként gyönyörű absztrakciókat kap.

faj

A fali dekoráció minősége számos tényezőtől függ, amelyek közül az egyik a szerszám helyes választása. Mivel hatalmas területeket festenek hengerrel, először ki kell választani a megfelelő méretet és a „kabátot”. Ha volumetrikus festési munkákat terveznek, akkor kívánatos, hogy nagy opciókat vásároljanak, legalább 30 cm szélességgel, kis szerszámok is rendelkezésre állnak (a rögzítés mérete nem haladja meg a 3 cm-t). Ideálisak a hozzáférhetetlen helyek festésére: ízületek, varratok és sarkok. Attól függően, hogy milyen anyagból készül a görgő felülete, különböző típusú szerszámok vannak.

Habgumi

Ez a henger víz diszperziós keverékekkel való használatra tervezték, és nem ajánlott emulziós festéshez, mivel ez a habhabbal érintkező oldat légbuborékokat képez a falak felületén. Tehát, a befejezés után az alapul kis foltok lesznek, és a festmény elrontásra kerül.

A habszivacs fúvókája porózus szerkezetű, így sok oldatot elnyel, és ha a festéket függőlegesen alkalmazzuk, nem lehet elkerülni a foltokat.

velúr

Jól használható vízalapú és olajfestékekhez.Rövid halom lehetővé teszi az oldat egyenletes eloszlását, így egy lapos és vékony fólia. A szerszám fúvókája a festéket megrázza, és lehetővé teszi a munkák gyors elvégzését.

Szőrme kabát

A felületeket relatív felületű falakhoz használják. Ez a henger mesterséges és természetes anyagokból készül. A "köpeny" halom hossza eltérő lehet. A szerszám univerzális, mivel mindenféle festékkel használható.

Görgő poliamid menettel

Ez a termék könnyen használható és lassan elhasználódik. Az ilyen görgővel történő festéshez szükség van egy bizonyos készségre, mivel a szálak festékkel szóródhatnak.

Festési eljárás

Rendszerint a falakat a javítás végére festik, így minden festményt helyesen és óvatosan kell elvégezni, hogy a fennmaradó felületek finomságát ne roncsolják. Mivel az átfedéseknek nagy területe van, ajánlatos őket hengerrel festeni. Ez nemcsak a teljes munkafolyamatot fogja felgyorsítani, hanem lehetővé teszi, hogy a díszítésben tökéletes díszítést kapjon. A festés a következő lépésekből áll:

edzés

Az összes eszközt fel kell készíteni. Ehhez vásároljon egy speciális vályú festéket, színes keveréket és fúvókákat a henger számára. Ezután elkészül a szoba: a bútorok kivételre kerülnek (mozgathatóak és fóliával boríthatók), a padlóburkolat, az ablaknyílások és az ajtók fedettek.

Győződjön meg róla, hogy kikapcsolja az áramellátást, elrejti az összes készüléket a moláris szalag alatt.

habarcs

A falak felülete csiszolópapírral van csiszolva, így az érdesség és az egyenlőtlenség megszűnik. Miután a talp kiegyenlített, meg kell tisztítani a falakat a szennyeződésektől és a portól. Ehhez használja a tisztítóoldatot és egy puha szivacsot.

alapozás

A terület kerülete körül több réteg primer oldatot helyeztünk el. Ez jól telíti a felületet és további kiváló minőségű színt biztosít.

Festék alkalmazás

A munkához szükséges keveréket előre kell elkészíteni, majd alaposan összekeverni egy keverőfúvókával ellátott fúróval. A festéket egy speciális edénybe öntjük, és a henger belsejébe kerül. A „szőrme bevonatát” jól áztatni kell, majd egy kicsit rá kell szorítani a fürdő hornyos felületén.Ezután végezze el a gördülési mozgásokat, amíg az oldat nem egyenletesen áztatja a fúvókát. Most már lehetséges a keveréket a falra felhordani, függőleges vagy vízszintes görgőkkel mozgatni. Amikor leállítja a festést, ismét beilleszti a tálcába, és folytatja a munkát.

Technológia működik

Fontos szempont, amikor a falakat görgővel festjük, a keverék alkalmazására vonatkozó szabályok betartása. A munkafolyamat a szoba felső sarkából indul - ez biztosítja az egyenletes feltöltést és segít elkerülni a csíkokat és a tereket.

A professzionális mesterek azt javasolják, hogy a falterületet külön szekciókba osztják. Így a munkaterület négyzetekre van osztva, amelyek számát a fúvókahenger mérete határozza meg. Ez azt jelenti, hogy egy négyzet egyenlő a szerszám szélességével, szorozva 5-tel.

A festés a tér jobb felső vagy bal sarkából történik. A feladat egyszerűsítése érdekében a munkaterületet 5 függőleges sávra is megkülönböztetjük, amelyek közül az első áthalad, majd a másodikra ​​a festéket alkalmazzák. Ugyanígy a harmadik csík áthalad, a negyedik görgőn tartva. A végén végül a szélső vonalat és az ötödik sávot színezik, a negyedik, első és harmadik futamot festik.

Ami a második festékréteget illeti, fordított sorrendben lefedik a négyzet felületét: a harmadik jelből indulnak és simán mozognak az első, negyedik és ötödik helyre, a második szalaggal végződve.

Sokak számára ez az eljárás bonyolultnak és lehetetlennek tűnhet. Tény, hogy nem. Ha türelmét és egyenletesen osztja el a festékoldatot a tér kerületén, az eredmény látványos lesz.Érdemes megjegyezni, hogy a görgő mozgását az alulról felfelé lehet tenni. Ezt gyorsan meg kell tenni. Amikor az első feltételes négyzetekről festett, akkor továbbléphet a másikra.

A festés során fontos biztosítani, hogy a falak felületén nincsenek rések. A függőleges csíkok befejezését követően a következő felső négyzet színezése hasonlóan folytatódik.

Befejező munka

Amikor a legbonyolultabb és legnehezebb folyamat befejeződött, meg kell tisztítania a görgőt, tisztítania kell a helyiséget és megszárítania a falakat. Általában több napig tart. A szárítási folyamat a helyiség hőmérsékletétől és a levegő nedvességétől függ. Hogy felgyorsítsa, megnyithatja a szellőzőnyílásokat és az ablakokat, de télen nem lehet megtenni. Amikor a helyiség már nem szagolja a festéket, és a falak szárazsága megszűnik, a javítást befejeznie kell, és a helyiséget eredeti megjelenésében kell elkészítenie.

Nem szabad elfelejtenünk a munkaállomány tisztítását. Minden festési kelléket közvetlenül a festés után meg kell mosni, mivel a felületük gyorsan szárad, és nem alkalmas a rendszeres befejezésre.

A vízben oldódó festékeket vízzel leöblítjük, olajzománcokra aceton vagy benzin szükséges.

Általános ajánlások

Ma mindenki görgővel festheti a falakat. Annak érdekében, hogy az eredmény látványos legyen a festési munka végén, fontos, hogy megfeleljen az összes festékszerelési technológiának, hogy kiválassza a megfelelő anyagot és eszközöket.

Tartsa be az alábbi ajánlásokat:

  • A festés előtt pontos falterület-számításokat kell végezni. Ettől függ a festék mennyisége.
  • A keverék megvásárlásakor fontos figyelni annak színére, amely a szárítás után az árnyékot megváltoztathatja.
  • A falak felületét elő kell készíteni. Az előző bevonatból, szabálytalanságokból és zsírból készült. A festék jobb tapadásához alapozott
  • A következő réteget csak az első teljes szárítása után alkalmazzuk.
  • Minden munkát speciális védőruházatban kell elvégezni.

A következő videó megmutatja, hogyan kell festeni a falat megfelelően.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba