Texturált festék alkalmazása: csináld magad eredeti módon

A texturált (vagy texturált) festék jó anyag a falfestéshez. Ez a dekoratív kompozíció nagyon népszerű, és gyakran használják a belső és külső falak festésére. Tekintsük meg közelebbről ezt a befejező anyagot, és fontoljuk meg, hogyan kell alkalmazni azt, hogy a bevonat szép és szép legyen.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

A textúrázott színsémákkal rendelkező falak festésének fő célja az, hogy a designhoz egyéniséget biztosítson. Összesen 2 fő típusú dekoratív festék van: folyékony és száraz.

A száraz festék különbsége az, hogy a munka megkezdése előtt hozzá kell adni a hozzáadott színnel vízzel. A folyékony textúrájú festék kezdetben használatra kész.

A texturált festék sűrű és sűrű szerkezete lehetővé teszi, hogy szép, érdekes mintákat hozzon létre, amelyek kiegészítik a belső teret. Emellett a falak kis tökéletlenségeinek elrejtésére is használhatók (szemben a tapétával vagy a közönséges festékkel). Vízállósága miatt a szerkezeti színezékek nemcsak a nedvességtől, hanem a penésztől is megvédhetik a helyiséget.

Részletesebben vizsgáljuk meg az ilyen anyagok pozitív tulajdonságait:

 • A finomság minden opciója teljesen biztonságos, és nem okoz allergiás reakciókat emberben, így az óvodában használhatók anélkül, hogy aggódnának a gyermek egészsége miatt.
 • A texturált színezékek meglehetősen hosszú élettartammal rendelkeznek, ebben az esetben felülmúlják a tapétát és az egyszerű festéket. Az átlagos élettartam 5-10 év.
 • A nedvesség, a napfény (szemben a tapétával, dekoratív festékkel szembeni ellenállása nem halványodik) és fagy.
 • Az átjárhatóság nem zavarja a légáramlást.
 • Az anti-age a texturált festékek jellegzetessége. A por és a szennyeződés visszaszorítása az ilyen anyagokból ered, ami lehetővé teszi a felület tisztaságát.
 • Kisebb hibák elrejtése.
 • Egyedülálló kialakítás, mely az ízlés és a preferenciák szerint alakítható ki.

Kevés hátránya van a dekoratív festéknek, de még mindig vannak:

 • Az ilyen készítmények meglehetősen drágák. A fogyasztás 1 kg / m2, és ez egy nagy cikk a családi költségvetésben.
 • Képzésre van szükségük. A felületet ki kell egyenlíteni.
 • A festék elrejti a kisebb hibákat, de a mély repedéseket más módon kell javítani.

típusok

A dekoratív festék a hatókörtől, hatástól, következetességtől és alaptól függően a következő típusokra oszlik:

 • ásványi - száraz összetételű. Alkalmasabb kültéri díszítésre. Mészből és cementből áll.
 • szilícium - ismert a nedvesség, a fagy és a légkör egyéb negatív hatásai ellen.
 • szilikát - csak egy alapozóval rendelkező struktúrában használják ugyanazon az alapon. Más opciókhoz képest nem olyan olcsó, hanem az agresszív környezet hatására leginkább ellenálló.
 • akril - egy univerzális opció, amely azonnal használatra kész. A kívánt hatás eléréséhez töltőanyagokat adhat hozzá.

Vannak festékek is szokatlan tulajdonságokkal. A selyem hatású bevonat nagyon stílusos. Amikor a fény belép, a kompozíció színe megváltozik, ami a kaméleon hatását adja.

Festési módszerek

A textúrázott festékek könnyű használata lehetővé teszi, hogy bárki, aki építési tapasztalattal rendelkezik, érdekes mintát készítsen a lakás falain.

Egy adott kialakítás létrehozásához hozzá kell adnia egy speciális töltőanyagot, amely csak az Ön preferenciáitól függ.Ez lehet kvarchomok (finom részecskék), fűrészpor (nagy részecskék), fényvisszaverő elemek (ragyogás) vagy márvány chipek (élességet ad a díszítéshez). A kiválasztott elemtől függően egy minta alakul ki. Minél nagyobb a részecskék a töltőanyagban, annál keményebbek és jobban észrevehetők az eredmény.

Ha kis részecskéket, például kvarchomokat választ, akkor az eredmény sokkal kisebb és élesebb lesz. A szín a töltőanyagtól is függ. Például fényvisszaverő részecskék felhasználásával a selyem és a nacre hatását érheti el. Minden attól függ, hogy milyen nagy a képzeleted.

Minden szabványos eszköz alkalmas a festési folyamatra ^

 • Spatulával. Alkalmazza a festéket kell durva stroke, egy vékony réteg.
 • Brush. A rajzot a halomtól függően különböző irányokban alkalmazzák.
 • Roller. A kép alkalmazásának legegyszerűbb módja.
 • Egyszerű szivacs. Ez egy kő hatását hozza létre.
 • Fésű. Egyértelműbb képet hoz létre.

Amikor a következetességről és a műszerről döntött, meg kell találnia egy olyan tervet, amelyet szeretne látni.

A legnépszerűbb a megkönnyebbülés. Az egyszerű és gyors festési módszer a kiválasztott töltőanyagtól és az alkalmazás módjától, valamint a választott szerszámtól függ. Például a rövid vagy hosszú halom kefék különböző módon alkalmazzák a rajzot. Ha az ecset napja rövid, a mintázat ecsetvonásoknak fog tűnni, és hosszú napsütéssel hosszúkás vékony vonalak jelennek meg. Ha szivacsot használ, egy kőhatás jön létre.

A görgős munka sokkal könnyebb lesz. Ezzel az eszközzel létrehozhat egy szép és sima vázlatot. A falak mentén egyenes, ismétlődő mintát hagy. Először textúrázott fehér festéket kell alkalmazni, majd egy görgős rajzot kell készítenie, várnia kell 1 napot, majd alkalmazni kell a zománcot. Végül meg kell homokozni az eredményt.

A módosított akril alapú keményítő hozzáadásával mizuri hatás érhető el. Ezzel az opcióval sima és texturált mintát kap. Szárítás után fedjük le a felületet fényes festékkel, amely a kiálló elemek miatt az elegancia falához ad hozzá.

Ha szakembere van az építőiparban, akkor biztosan kedveled Marseille-viaszot. Finomítás - ez a szó pontosan leírja ezt a textúrát. Ez lehetővé teszi, hogy hozzon létre a régi kő hatását vagy a fa kéreg utánzását, a parafa bevonat stílusát. A végén a dekoratív viasz több színt és telítettséget biztosít.

A fényvisszaverő elemek (mint például a kvarchomok vagy a fém részecskék) az Atacam hatását eredményezik. Amikor a bázis kiszárad, ragyog, mint a bársony, és lenyűgöz.

edzés

A fő munka előtt jó szellőzést kell létrehozni. Ha a kivitelezés kívül esik, a levegő hőmérséklete +5 és +30 fok között legyen. Ne dolgozzon forró vagy esős időben.

 • A kezdetektől fogva, mint minden építési munkához, szükséges a mennyezet és a padló elkülönítése a nem kívánt szennyeződésektől. Ehhez használhatja a filmet és a szokásos szalagot.
 • Ezután el kell távolítania a régi befejező anyagot, rozsdát, foltokat, valamint a mély repedések javítását. Kopogjon egy kalapáccsal, hogy a vakolat felesleges töredékei lehullanak. Ha penész van jelen, azt gombaellenes primerrel kell kezelni.
 • Amikor a felület minden hibája megszűnik, az egész munkaterületet „mély behatolással” rendelkező akril alapozóval fedjük le. Ez megnöveli a tapadást a fal és a festék között. Jobb a szokásos festékhengerrel alkalmazni.
 • Legalább 5 órát kell várnia, hogy az anyag megszáradjon.

Hasznos ajánlások

A vízalapú festék alkalmazása előtt alaposan össze kell keverni, majd ismételje meg ezeket a lépéseket a töltőanyag kiválasztása és hozzáadása után. A legjobb, ha fúvókát használunk fúvókával. 5-10 percig kell keverni.

A festéket vastag réteggel kell felhordani. A színezés a legjobban az egész területen történik, hogy elkerüljük az ízületek megjelenését. Készítsen elő egy eszközt, amellyel előre dolgozhat. Az egyik fontos tényező a festék kiválasztása. Ügyeljen a márka termékére. Jobb, ha jól ismert és jó minőségű márkákat választunk, mint például a "VGT", a "Magic" és sok más.

Ha a festék színes szilárd részecskéket tartalmaz, a felület velúr vagy bársony hatással lesz. Ha töltőanyagot ad hozzá, amely olyan elemeket tartalmaz, mint a kvarchomok vagy a kagyló, a minta homokos felületnek fog tűnni (Atacama).

A matt opciók jóak, mert a fény szétszóródik, amikor eléri a falakat, és elrejti a felület tökéletlenségeit. A festékhez speciális pigment töltőanyagok adnak egyedi összetételű gyöngyfényt.

Lépésről lépésre történő alkalmazás lépései

Ha a festék színét, a töltőanyagot, a szerszámot és a belsőépítészetet választja, elkezdheti a festés folyamatát.

Ehhez elő kell készítenie:

 • A ruházatnak hosszú ujjúnak kell lennie (zárja be a test csupasz részeit). Célszerű kalapot viselni, hogy ne foltolja a hajat és természetesen kesztyűt és szemüveget.
 • Jobb, ha dekoratív festékfolyadékot alkalmazunk hengerrel vagy ecsettel. Először keverjük össze a kompozíciót, merítsük a görgőt, és alkalmazzuk a színsémát a falra.
 • A munkát felülről lefelé kell elvégezni, különben nem lehet elkerülni a foltokat. A második réteg alkalmazásához más színeket, valamint egy formázott hengeret is használhat, amely érdekes mintát hoz létre. Szükséges azonban követni a technikát, hogy a rajz ne lebegjen.
 • Az utolsó szakaszban a réteg a beeső fénysugarak irányába kerül alkalmazásra, hogy világosabb hatást hozzon létre.
 • Ha száraz kompozíciós dekoratív festéket vásárolt, akkor legalább egy 10 literes tartályra lesz szüksége. A festék, a töltőanyag és a víz a csomagoláson feltüntetett összetételben keveredik. Minden alkatrészt 5-10 percen belül alaposan össze kell keverni.
 • Amikor a készítmény készen áll, egy kis mennyiséget helyezzen át egy edénybe, amelynek szélessége nagyobb, mint a simítóval. Jobb, ha a festéket rövid szerszámmal alkalmazzuk, és a rajzot egy szélesre kell igazítani.
 • A szerszámok illeszkednek a sima és hornyos simítóval is. Ne feledje, minél nagyobb a fogak szélessége, annál keményebb lesz a megkönnyebbülés.
 • Ahhoz, hogy az elemek kész megjelenést és fényességet biztosítsanak, egy belső lakkot alkalmazunk az alap teljes felületére. A szárítási idő 24 óra, és a teljes szárítás csak 2 hét múlva érhető el.

Ne feledje, hogy a kapott belsőépítészet csak a képzeletedtől függ. Használhatja a stencileket (mintákat), hogy érdekes alakzatokat vagy eredeti ecsetet hozzon létre a csillagpor hatására. Szintén megengedett, hogy fényes (piros, rózsaszín, barna) színeket használjanak, hogy kontrasztot adjanak a szobához. Érdekes hatás érhető el és a kezek használata.

A Ticiana texturált festék alkalmazásához lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba