Hogyan vakoljunk be a gerendák falát és mennyezetét?

 Hogyan vakoljunk be a gerendák falát és mennyezetét?

Miután megvásárolt egy lakást egy új épületben, mindenki szembesül a lakás befejezésével. Az ilyen kozmetikai javításokban sok fontos türelmet és fájdalmat igénylő összetevő a falak vakolása. Gyakran a ház építése során a mester nem gondolja a falak sima kialakításának szükségességét, így az új tulajdonosoknak sok nehézsége van. Azonban a modern világban van egy jó vakolási módszer, amely megkönnyíti ezt a hosszú és időigényes gyakorlatot. Ez egy új technika, amellyel a falak és a mennyezet vonalak a gerendákkal. Tekintsük a folyamat árnyalatait.

Jellemzők

A falak gerendákon történő vakolásának módszere több funkcióval rendelkezik. A világítótornyok sajátos útmutatók, amelyek korlátozzák a felszín szintezésére szánt síkot. Ha helyesen vannak beállítva, korrelálva a hely geometriai alakjának helyzetét, könnyedén csökkenthetik a munkaerőköltségeket a falak igazítása során. Szükséges előrejelezni a gipszfogyasztást a kezdeti felület kiválasztásának szakaszában (az, amelyre később a többi fal síkjainak megjelenítésekor irányulnak).

A kész világítótestek használata esetén a kész helyiség bizonyos mennyisége csökken. Az anyag maga is csökkenti a helyiség területét, mivel ugyanolyan vastagsággal rendelkezik a teljes hosszon. Jobb, ha nem zárja be a vakolatot az egész világítótorony alatt. Előnyös, ha szöget helyezünk el az alapfal között, amely merőleges a másik kettőre, és maga az anyag. Segíteni fog a fal egyenletesebbé tételében.

Ezzel a módszerrel megtakaríthatja a kiadott vakolat mennyiségét, és hasznos helyet takaríthat meg a szobában.

Ha helyesen illeszti a falakat jelzőkkel, akkor tökéletesen sík felületet kaphat, garantált eredménnyel. A végeredmény azonban jelentős hatással van a profilok helyes elhelyezésére. A befejező munka helyes elvégzéséhez használhatja a vízvezeték rendszerét. A fal széleinél szükség van egy pár vízvezeték leeresztésére. Ezután két síneket helyezünk el függőlegesen e két nyúlvány mentén, és a szálakat egymás között feszítik ki (egy lapos függőleges sík kerül kialakításra, amely mentén a vakolás elvégezhető).

A jelzőfények beállításának egyszerűsítése érdekében egyes gyártók speciális fém- vagy műanyag rögzítőket készítettek. Az ilyen részleteket a kezdőknek a falak szintezésének első szakaszaiban lehet legjobban használni. Ezek növelik a munka ütemét és tovább csökkenti a vakolás költségeit. Amikor építőmunkásokat kapnak a falak vakolására, fontos tudni, hogy maguknak kell teljesíteniük az építési szabványokat, amelyek szobánként körülbelül 10 óra. Függetlenül attól, hogy gyorsabban és jobban elvégezhető.

faj

A falak kiegyenlítésére többféle jeladó is használható.

 • A fából készült világítótornyok tömör fából készültek. Bárhol megtalálhatók. A termék ára alacsony, és ez vonzza a vásárlókat.
 • A könnyűfémekből vagy műanyagból készült profilok kifejezetten jelzők.Az "L" vagy "T" betűk formájában formájúak, jól illeszkednek az alaphoz, amely után a vakolatra a ragasztót vagy a keverékréteget kenjük.

Az ilyen profilok megvásárlásakor fontos az anyag merevségének figyelembevétele. Azok a világítótornyok, amelyek túl vékony fémlemezből készülnek, süllyednek, így nagy működési nehézségeket okozhatnak a működés során. A fém gerendákat nem lehet a fa rúdjával ellentétben megragadni.

A fémprofilok többször is felhasználhatók, szükség esetén a falba is hagyhatók. Az ilyen anyag azonban végül rozsdásodhat, ezért ajánlott a profilok sikeres eltávolítása után eltávolítani a profilokat.

 • A gipszkeverék falainak összehangolására szolgáló világítótornyok ezt a következő rendszer szerint teszik meg.
 1. Szükséges pontosan elrendezni a körmöket, ehhez használd a vékony vonalakat.
 2. Miután létrehozta a körömcsíkot, a kupakokra mészhabarcsot vagy gipszkeveréket kell alkalmazni.
 3. Az oldat megszilárdulása után a felesleget eltávolítjuk a sapkák szintjére.
 4. Ezután egyenes, hosszú sávot kell csatlakoztatni a kialakított dombokhoz, és a megoldást alkalmazni kell az így keletkező résre.
 5. Amikor a habarcs keményedik, a rudat a teljes hosszának megérintésével kell eltávolítani.

  Ezeknek a manipulációknak köszönhetően egyenletes gipszjelzőt kapunk, amely kényelmes a falak szintezéséhez.

  alkalmazási körét

  A szintező felületek beacon módszere nagy kiterjedésű. Könnyűfémprofilokat használnak a mennyezet felszínének kiegyenlítésére. Ebben az esetben azonban számos fontos árnyalatot kell figyelembe venni, amit a befejezés során figyelembe kell venni. Ha a mennyezetre vonatkozó nagy magasságkülönbséget javasoljuk a vakolat alkalmazása nélkül jelzőfények használata nélkül, mivel a nagyobb vastagságú réteg csökkenhet. Ez a helyzet nem korrigálható, még a primer közbenső réteg alkalmazása sem.

  A gerendák segítségével kiegyenlítheti a gipszkarton lapokat, ha valamilyen okból lyukak vagy hornyok vannak.

  Fontos megjegyezni: csak a jelzőfény módszerrel, csak nedvességálló gipszkarton lapokat kell vakolni. Az egyszerű gipszkarton felületét csak részben kell vakolni. A vakolat alkalmazása előtt fontos a gipszkarton készítése. Meg kell tisztítani a különböző szennyeződésekből, távolítsa el a port, és csak akkor alkalmazza a vakolat keveréket.

  Hogyan kell a gipszkarton szintjét?

  Könnyűfémből vagy műanyagból készült profilok, amikor a gipszkarton szintezéséhez járulékos vezetőként szolgálnak, hogy tökéletesen sík felületet hozzanak létre a falon. A sín magasságának minimálisnak kell lennie, körülbelül 6 mm-nek kell lennie, hogy a gipszréteg vékony és a lapokon jól legyen. A felület vakolásához normál páratartalmú meleg szobában van szükség, az egészség megőrzése érdekében jobb légzőkészüléket és kesztyűt használni. A gipszkarton szintezéséhez csak vakolat keveréket kell használni.

  Ajánlások a betonhoz

  A beton is vakolt beacon módszer lehet. Ez egy bizonyos technológiánál történik.

  • Kezdetben el kell távolítani az összes kárt a falról, beleértve a gödröket és a dudorokat.
  • A csatornákat a kommunikációs és elektromos vezetékek alatt kell vezetnie.
  • Szükséges előkészíteni a betonfelületet a vakolat alatt (tisztítani a szennyeződéstől, majd alapozni).
  • Szükséges, hogy a falhoz hozzárendeljünk egy speciális rácsot a vakolatokhoz, amelyekhez tiplik és alátétek.

   Ezután a falhoz csatolhat világítótornyot. Először rögzítse a csavart vagy a dübelet a falra a mennyezet alatt, körülbelül 15 cm-re a saroktól. A sapka és a fal közötti rés meghatározza a vakolat vastagságát. Ezután az első camaopezu-val ellentétes padló mellett helyezzük el a másodikat, amelyet először egy függőleges c-re kell helyezni. Köztük van szükség a kompozitok szintjénél magasabb gipszkeverék darabjai elhelyezésére.

   Ezt követően fém- vagy műanyagprofilt kell csatolni az Ön tokjához, és elönteni egy öntöttvasba. A világítótorony helyét az épület szintjén kell ellenőrizni. Ha eltér az ideális vízszintes iránytól, az egyik mátrixot enyhén meg kell csavarni vagy kicsavarni, és ellenőrizni kell a lécek helyzetét. Mindezen manipulációk végrehajthatók addig, amíg a világítótestet nem függőlegesen rögzítik. Szintén szükséges a fal másik szélétől egy jelzőfény telepítése.

   A lécek között meg kell nyúlniuk a kötelet, és a hosszuk között a fennmaradó jelzőtáblákat.

   A profilok közötti távolságnak kisebbnek kell lennie, mint a szabály hossza, amely elvégzi a falak igazítását. A végén minden lécnek ugyanabban a függőleges síkban kell lennie. Ugyanezt a módszert alkalmazzák, amikor a falbetétek falazatát vakolják.

   Telepítési módszerek

   A szakemberek sokféle módon használhatják a beaconok telepítését. Ezért sok ellentmondás van arról, hogy a labda rendszer kiállításának melyik módszere a legjobb. Tekintsünk több olyan módszert, amellyel a profilok telepíthetők önálló telepítéshez.

   Lézerszint segítségével

   A jeladóprofilok beállítása úgy van kialakítva, hogy egyetlen, egyrészes síkot hozzon létre, amelyet két egymásra merőleges vonal segítségével kell meghatározni. Az egyik segít kiszámítani a vakolat réteg vastagságát, a másik pedig szigorúan függőleges vonal, amely mentén a vakolás történik. A lézergyártó előnye, hogy ezzel párhuzamosan két vonalat építhet. Ezután a világítótornyok telepítése már nem tűnik ilyen nehéz feladatnak. Egy ilyen eszköz költsége meglehetősen magas, nem minden személy megengedheti magának, hogy megjavítsa. Leggyakrabban professzionális építők vásárolják meg, feltéve, hogy ezt a lézerkészítőt újra felhasználják.

   Plumb bob

   Lézerszint hiányában egy régebbi és bevált módszert lehet használni: plumb profilok telepítése. Ez utóbbiak általában két zsinór, amelyek a sarkokhoz közel vannak a mennyezethez. Magában a falon több vízszintes vonal van, amelyek az egyik dübelről a másikra lépnek. Ezután az első két kötelet merőlegesen húzza meg egy másik kábelt. Ezt csúszkának nevezzük, és olyan esetekben használjuk, amikor szükség van arra, hogy pontosan jelezzük az összes jövőbeli lyukakat a dübelek számára, amelyekre a jelzők később rögzülnek.

   String módszer

   Ez a módszer nem olyan régen megjelent, de már nagyon népszerűvé vált. Sok előnye van, amelyeket nehéz kihívni. Ilyen például a profilok létrehozásának egyszerűsége és sebessége, a vízszintes és függőleges beépítés lehetőségei, valamint a vakolat megfelelő alkalmazása. Ahhoz, hogy egy ilyen profilt telepítsünk, két rögzítőcsatornára van szükségünk, amelyekben feszítő- és beállítócsavarokat kell felszerelni.

   A sztring szerepét ebben az esetben a kiváló minőségű acélból készült, körülbelül 1,5 mm átmérőjű rugalmas huzal játszik.

   Rögzítőkkel

   A gerendák telepítésének ez a módja alkalmasabb a kezdőknek a javítási üzletágban és a nem szakemberek számára. Az ilyen rögzítőelemek rögzítési profilokhoz történő rögzítését szigorúan az értékesítési utasításoknak megfelelően kell elvégezni. Ennek az anyagnak a telepítése teljes mértékben a megjelenésétől függ.

   Hogyan kell telepíteni a jeladókat?

   A világítótestek telepítése több technológián is történhet. Sok olyan mesterkurzus van, amely elmagyarázza, hogyan kell a profilokat csatlakoztatni. Gyakran ellentmondanak maguknak. A gerendák telepítése több szakaszban is elvégezhető.

   A kezdetektől fogva gondosan meg kell vizsgálnia a falak felületét függőleges síkban a szint használatával. Meg kell jegyezni, hogy a leginkább észrevehető eltérések vannak a falon a normáljelzőtől. Ezután a szint segítségével meg kell vizsgálni a falat egy vízszintes síkban.Jobb eltávolítani a leginkább észrevehető dudorokat (a lyukasztó kivágásához).

   Ezután el kell távolítania a világítótornyok jelölését. A sarkokról kell indulni: fontos, hogy kb. 30 cm-re mozduljon el tőlük (a minimális tűrés 25 cm). Ezután olyan jeleket kell készítenie, amelyek körülbelül 160 cm távolságra vannak egymástól, hogy a szabály egy világítótoronyról a másikra kerüljön. Lehetetlen a falat egyenlőtlen részekre osztani. Például, ha a jelölés során csak körülbelül 2 méternyi felület marad, jobb, ha a profilt 1 m-re állítjuk be.

   Ezután meg kell szüntetni az összes port és egyéb szennyeződést a falról, majd mélyen behatoló alapozóval kell kezelni. Ezek a manipulációk segítenek megőrizni a fal integritását, védve a penésztől és a penésztől. Miután megvárta a fal teljes szárítását, érdemes fémprofilt venni, csatlakoztatni az előre tervezett vonalhoz és csavarozni a világítótorony tetején egy öncsavaros csavart. Ezután meg kell erősíteni egy csuklós vonalat a csavar fejéhez, ami segít a tájékozódásban azokon a helyeken, ahol más csavarokhoz lyukakat kell készíteni.

   Szükséges a világítótorony összehangolása úgy, hogy egy lapos függőleges sík legyen. Ha nem működik, akkor húzza ki a csavarokat, és igazítsa a jelzőt egy függőleges vonalhoz, amíg pontosan be nem helyezi.

   Csak miután megkapta a tökéletes eredményt, eltávolíthatja a vízvezetéket. Ugyanez a munka szükséges más világítótornyokkal.

   Fontos, hogy a világítótornyokat vakolattal több helyen rögzítsük. úgy, hogy egy részük a vakolat rétegén belül van. Ezután több órára el kell hagyni a szerkezetet, amit kiszáríthat. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a világítótornyok vakolatának szárazságát, különben megszakíthatja a szerkezet integritását. Ezután folytathatja a fal vakolását.

   A manipulációk befejezése után a világítótorony profiljait csak akkor hagyhatja el, ha azt tervezi, hogy a falat kerámialapokkal tervezi. Minden más esetben a világítótornyokat el kell távolítani. A tapéta vagy a festék nem fogja elrejteni a világítótornyok jelenlétét a falban. Ezért a vakolási folyamat befejezése után jobb a profilok lebontása. El kell távolítani az összes csavart, távolítsa el a gerendákat a falakról, majd zárja le a lyukakat gipszel.

   A keverék alkalmazásának folyamata

   A legtöbb esetben a falak saját kezű szintezéséhez ajánlott a vakolat keverékek.

   Az ilyen gipszoldatnak számos előnye van:

   • Ez a vakolat fokozza a plaszticitás növekedését.
   • Ennek a keveréknek a rétegei nagyobb vastagságúak lehetnek, a javítás végén lévő felület nem repedt.
   • A gipsz vakolat magas szintű hang- és hőszigetelést biztosít.
   • Nem lesz csapadék és csomók a falak felületén.

    Előzőleg a falban lévő lyukakat és hornyokat cementhabarccsal kell lezárni és hagyni megszáradni. A vakolás megkezdése előtt óvatosan keverjük össze a keveréket egy perforálóval. Csak akkor lehet a gipsz eloszlani a felületen. A megoldás alkalmazása esetén jobb, ha széles spatulát használunk, hogy vastag gipszréteget lehessen alkalmazni. A gipszréteget az alulról felfelé kell állítani a szabály szerint (sima megerősítés sávja). Jobb, ha a felesleget azonnal ki kell tisztítani a vakolat összehangolása után, hogy ne száradjanak ki, és ne zavarják a befejező munkákat.

    Tippek és trükkök

    Sok tipp és tanács, amit a szakértők kezdőknek adhatnak. Nincsenek kemény és gyors szabályok, minden mesternek megvan a saját titka. Tekintsük a főbbeket:

    • A gerendák rögzítőelemekkel történő felszerelésekor figyelembe kell venni, hogy az ilyen rögzítés után a profilokat nehezebb eltávolítani a falról, eltávolítása szükséges a gerendák oxidációjának elkerülése és a vakolat élettartamának meghosszabbítása érdekében.
    • A beaconok telepítése jobb, ha speciális rudakat használ. Nem haladhatják meg a 80 mm-t, a vastagságuk körülbelül 8 mm.
    • A megoldás jó elosztásához szükséges a speciális dobások alkalmazásának módja. Így megakadályozhatja az üregek megjelenését a falak felületén.
    • Annak érdekében, hogy ne töltsön el egy extra csomagot a vakolatból, azonnal meg kell határozni a legmagasabb szakaszt, amely a falak új magasságának referenciapontjává válik.

    A gerendák telepítése után meg kell számítani a gipszkeverék hozzávetőleges fogyasztását a falonként.

    Ezt a következőképpen teheti meg:

    • mérje meg, hogy az egyes jelzőfények mennyire térnek el a fali síktól;
    • az eredményeket össze kell hajtani, majd fali mérésekre kell osztani.

    A számítások során kapott érték a réteg vastagsága lesz. Ez a sima fal létrehozásához szükséges vakolat fogyasztásától függ. Meg kell jegyezni, hogy a réteg nem lehet kisebb, mint egy széles világítótorony mérete. A világítótorony vastagsága 6 mm. Ezt figyelembe kell venni a vakolat mennyiségének kiszámításakor.

    A beaconok falainak összehangolása, lásd a következő videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba