Dekoratív Travertino vakolat: szép lehetőségek a belső díszítéshez

A mai piacon számos különböző anyagot használnak a belső és külső falak díszítésére. Az egyik legkedveltebb lehetőség a természetes kő szerkezetét utánzó gipsz. A híres márkák olyan termékei közül, amelyek ilyen befejező anyagot kínálnak, a Travertino dekoratív vakolat különösen keresett nyersanyag. A belsőépítészeti fali dekoráció szép lehetőségei nem hagyják közömbösnek mindenkit.

Különleges jellemzők

A travertin egy olyan kőzet, amelynek az építőiparban és a burkolatban bizonyos jellemzői vannak. A Travertino gipszgyártóknak sikerült elérniük a magas eredményeket, aminek következtében a travertin kő szerkezete a lehető legpontosabban átvitt. Ugyanakkor ez a befejező anyagnak számos előnye van.

A Travertino vakolat első osztályú esztétikai tulajdonságokkal rendelkezikaz egyszerűség és az alkalmazás egyszerűsége, teljesen mérgező és mások számára biztonságos. A specifikus gőzgátló készítmény és bakteriosztatikus tulajdonságai miatt ez a bevonat megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését a vágott felületen. Dekoratív bevonat A Travertino kiváló módja a szép, eredeti és harmonikus belső terek kialakításának.

Színezhető, sok árnyalatot biztosítva. A stílusigénytől függően ezek gazdag, nyugodt és visszafogott hangok lehetnek. A leggyakrabban használt árnyalatok pasztellek. Ez annak köszönhető, hogy harmonikusan illeszkednek a belső térbe a dekor különböző elemeivel. A bútorok, a belső textil színárnyalatát felveheti.

A Travertino gipsz az ár és a minőség legjobb kombinációjával rendelkezik. Ezt az anyagot nem lehet olcsónak nevezni, de az esztétikai és gyakorlati jellemzői miatt a költség teljesen indokolt. Ugyanakkor ez a befejezés esztétikusan és stílusosan néz ki. A tekintett gipszen sok előnye van.

Tekintsük a főbbeket:

  • Kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik, a megjelenés bárki számára lenyűgöző. A mester technikájától függően, minden alkalommal, amikor az elkészült felületeken egyedi összetételű, eredeti, nem ismétlődő mintázat keletkezik.
  • Magas gyakorlati tulajdonságokkal, hosszú működési idővel jellemezhető, anélkül, hogy elveszítené az eredeti megjelenés vonzerejét. A bevonat sok éven át megtartja felülmúlhatatlan textúraát, képes lesz a stílus integritását és személyiségét közvetíteni.
  • Ez a vakolat elrejtheti a karcolásokat és repedéseket a bázisban, valamint tartós és megbízható befejező réteget képez, amely ellenáll a negatív hatásoknak. Ez a tulajdonság a speciális összetételnek köszönhető, amely magában foglalja a finomszemcsés márvány-, mész- és polimer gyantákat.

típusok

A Travertino díszítőanyag két típusra oszlik, az összekötő elemtől függően.

ásványi

Az ásványi gipsz vakolatra vagy cement alapra készül. Ez a típusú kivitel jó szilárdsággal, időjárás-ellenállással (beleértve a nedvességet is) beltéri és kültéri használatra alkalmas.

szilikát

Ennek a fajta alapja a folyékony üveg, amely erőssége szempontjából kissé rosszabb a mészkeveréknél, de előnyei is vannak. Ezek közé tartozik a jó légáteresztő képesség, valamint az a képesség, hogy ellenálljon a nagy hőmérséklet-csökkenésnek, ami megtakarítja a bevonatot a repedésektől.

Alkalmazás típusai

A vakolat alkalmazásakor a felületen egy minta jelenik meg, amely a keverék összetételétől függ, az oldat mester által történő alkalmazásának technikáját. A legmegfelelőbb rajzok három típusra oszthatók.

egyszínű

A klasszikus monofonikus rajz bármely felszínen használható, gyönyörűen hullámokkal, csíkokkal, hihetetlenül imitálja a vadon élő kő szerkezetét.

Árnyék kombinációja

A többszínű kombinációt sötét és világos zónák váltják fel, míg az alkalmazás során ezüstbevonatú keveréket használhat a felület mesterséges öregedésének hatására.

Szakadt technika

A dekoratív bevonat repedezett mintája szokatlan az érzékelésre. Egy speciális alkalmazástechnikának köszönhetően kiderül, hogy a különböző árnyalatok rétegei kaotikus módon helyezkednek el. Első pillantásra egy ilyen alkalmazás elég durvanak tűnhet, de ennek eredményeként egyedülálló díszítést kapunk a felszínen. Ezzel a módszerrel egyedi rajzokat és textúrákat hozhat létre.

A bevonás technikája szerint a bevonat monolitikus, texturált és a kő alatt van. A vakolat monolitikus kivitelezése klasszikus mintázattal rendelkezik, a fal egy sziklára emlékeztet. Ez egy igazán lenyűgöző bevonat, amely örömmel szolgál. A texturált vakolat egy fejlettebb opció.

A bevonat lehetővé teszi bizonyos szabálytalanságok és hibák jelenlétét, amelyek egy 3D-s hatást hoznak létre, és a felületet egy sziklafalakké alakítják. Nemrégiben népszerűvé vált akril hozzáadása a gipszkeverékhez, nem nagyon óvatosan keveredve. Az eredmény egy kifejezett rétegű bevonat. Gyakran a travertin vakolat utánozza a kőműveseket. A blokkok mérete és alakja tetszőleges lehet, a vakolat második rétegénél a kívánt benyomásokat kell elérni.

alkalmazási körét

A Travertino bevonat sokoldalú, tökéletes beltéri és kültéri használatra. A beltéri térben ez a vakolat minden helyiségben megfelelő lesz, kezdve a folyosóról és a gyermekszobával. A környezetbarát környezet és a biztonság nem kétséges, sokféle textúrájú minta lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusos irányban alkalmazzuk. Ez a fajta dekoratív vakolat használható nyilvános helyeken (például irodákban, szállodákban, színház- és koncerttermekben, múzeumokban és egyéb létesítményekben).

A színpalettát és az anyag textúrájától függően létrehozhatja a szükséges belső berendezéstmegfelel a kiválasztott szobatípusnak. Jellemzően ez a felület a falak, kevésbé a mennyezet vagy az egyedi belső elemek (például kivetítések) felületének van kitéve. Ennek a vakolatnak a bevonása a magas esztétikai jelzőnek tekinthető. Nem csoda, hogy a Colosseum ebből a kőből és számos híres építészeti struktúrából készül.

gyártók

A dekoratív travertin bevonat annyira népszerű, hogy ezt a kompozíciót különböző vállalatok gyáraiban gyártják. Ahhoz, hogy versenyezzenek, minden vállalat megpróbálja javítani a kompozíciót, maximálisan a legjobb tulajdonságokat nyújtva. Általában minden gyártó tulajdonságai szinte azonosak.

Fontolja meg a legnépszerűbb márkák termékeit:

  • Elf dekoráció és egy sor vakolat Travertino stílus - kiváló minőségű mész bevonat, amely magában foglalja a zúzott travertint. Egy természetes kő utánzása ennek a márka termékének köszönhetően örömét fejezi ki a fogyasztók számára.
  • San marco csoport - világszerte ismert legnagyobb olasz cég, köztük 8 gyár és 7 védjegy. Az olaszországi építőipari piacot vezeti, magas színvonalú, kiváló teljesítményű befejező anyagot gyárt.
  • Line Travertino Romano gyártó Oikos - egy kiváló bevonat, amely magában foglalja a zúzott márványlemezeket is, a homok és a hidratált mész.
  • Ferrara festék - egy több éves tapasztalattal rendelkező vállalat, amely kiváló minőségű bevonatokat készít, amelyek különböző textúrákat közvetítenek.
  • Giorgio Graesan & Friends - az építőipari piac vezető vállalata, amely magas színvonalú dekoratív vakolatot kínál ügyfelei számára (a sorozat több dekoratív befejező anyag gyűjteményét is tartalmazza).

A gyártó választása mindenki számára személyes kérdés. Szükséges a vakolat beszerzése, csak saját preferenciáik alapján. Ugyanakkor fontos a csomagoláson feltüntetett összetétel eltarthatósága.

Befejezés példák

A travertin alatti gipsz ideális minden típusú, klasszikus belső stílusban.

Például az arany vagy ezüst a színezéshez egyéni dekorációs elemek használatát igényli ugyanazon színsémában. Ezek lehetnek vázák vagy kiegészítők, képkeretek.

A patina vagy a mesterségesen öregített felület hatása a neoklasszikus belső tér eleme, etnikai vagy antik stílusokhoz alkalmas. A régi falnak a Parthenonhoz hasonlatos kilátásai eredeti módon kiegészítik a teret, így a belső tér egyedülálló lesz.

A modern stilistikus irányokban az ilyen gipszet előnyösen élénk színekben használják. A tetőtér, a high-tech, az art deco belső terét tökéletesen kiegészíti a tejszerű, fehér, bézs színű árnyalatok.

Bármi legyen is a Travertino vakolat kiegészítője, mindig a belső arisztokratikus, gazdagságot és luxust adja.

Hogyan kell alkalmazni a rajzot a "Travertin" falra, lásd alább a videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba