Tégla vakolat: előnyök és hátrányok

Napjainkban az emberek egyre inkább dekoratív vakolatot használnak a belső díszítéshez. A strukturált bevonatokat az esztétika és a kiváló teljesítmény jellemzők jellemzik, különböző belső stílusokhoz alkalmasak. Sokan dekoratív vakolatot választanak a tégla alatt, mert az ilyen felületek nagyon érdekesek. Részletesebben vizsgáljuk meg az ilyen anyagok előnyeit és hátrányait, az ilyen „falazat” fő típusait, különösen a kompozíciók használatát.

Különleges jellemzők

A fogyasztók nagyszámú előnnyel rendelkeznek a vakolat alatt a tégla alatt.

Az ilyen bevonatok fő előnyei a következők:

 • A munka befejezésének egyszerűsége. Az ilyen anyagokat nagyon egyszerűen alkalmazzák, nem kell tapasztalt szakemberektől segítséget kérni. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy maga a „falazat” kialakulása időt és türelmet igényel.
 • Az ilyen bevonatok ellenállnak a mechanikai terhelésnek, a tartósságnak, a hosszú élettartamnak (természetesen nagyban függ a befejező munka elvégzésétől). A tégla vakolatai különböző helyiségekhez alkalmasak.
 • Ez az anyag nagyon környezetbarát, biztonságos az emberi egészségre.
 • Az ilyen készítmények hő- és hangszigetelést biztosítanak a helyiségekben.
 • Az ilyen anyagok különböző színekben találhatók.
 • Az ilyen lefedettség ára meglehetősen megfizethető, megengedheti magának a különböző jövedelemszintű fogyasztókat.

Ha beszélünk a „tégla” felületeinek mínuszairól, meg tudjuk jegyezni a textúra sajátosságait. Esztétikai szempontból ez egy plusz, de gyakorlati értelemben extra kényelmetlenséget okoz, mert a különböző szennyeződések gyorsan felhalmozódnak a hornyokban. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen bevonatok alkalmazása előtt az alapokat a lehető legmélyebben kell előkészíteni. Ellenkező esetben a „tengelykapcsoló” nem néz ki szépnek.

típusok

A belső téglából a dekoratív vakolat használatával a különböző módszerek alkalmazhatók.

Lehetõségek lehetnek:

 • gipszlemezek használata (használható tégla utánzására);
 • a képet a texturált vakolatra kell helyezni (nedvesnek kell lennie).

Különösen népszerű az a lehetőség, mint a kép felszínére való rajzolás. A módszer kiválasztásával sokat takaríthat meg, mert nem kell nagy mennyiségű anyagot vásárolni.

tervezés

A falazat utánzatának készítése a vakolaton meglehetősen izgalmas és kreatív folyamat (különösen, ha magadra fested a téglát). Kicsit torzíthatja a varratokat: így a felület nagyon érdekes lesz. A valódi falazat illúzióját könnyű gondatlanság segítségével hozhatja létre.

A téglával díszített fal a lehető legtermészetesebbnek tűnik: ehhez természetes színben kell festeni őket. Vannak azonban más lehetőségek, amelyek világosabbak és szokatlanabbak. Néhányan kiemelik a varratokat, sötétebbé teszik őket.

Kísérletezhet mind formákkal, mind felületekkel. Hagyja a téglákat durva, egyenetlen vagy a lehető legegyszerűbb legyen - mindkét esetben nagyon érdekes lesz a fal. Az öreg felületek nagyon alkalmasak bizonyos mintákra. E hatás elérése érdekében különleges kezelést végezhet.

Különböző lehetőségek állnak rendelkezésre: egy gyönyörű, homlokzati tégla utánzat, "utcai" klinker vagy akár antik stilizálás.A bevonatot geometrikusan ellenőrizheti, tisztán tarthatja, vagy a felületre szándékosan durva megjelenést adhat.

Nem szükséges, hogy az egész szobát tégla utánzással díszítsük. Ez a dekoráció még jobban kombinálható a hagyományosabb befejező anyagokkal: csempe, festék, tapéta.

A következő lehetőségek népszerűek:

 • Különböző nyílások (ablak, ajtó), ívek díszítése. Tehát az objektumot vonzóbbá teheti, személyiséget adhat. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen felületű felületek ellenállóbbak a különböző mechanikai hatásokkal szemben.
 • A "tengelykapcsolóval" rendelkező telkek kaotikusan helyezhetők el. Ezzel a módszerrel kiválaszthatja a belső tér bizonyos elemeit (festmények, kandallók, tükrök).
 • Lehetőség van egy téglafalú falra a szobában. A tégla alatti vakolat használatának ez a változata a legnépszerűbb: a szobában legszebb helyet választhat.

Tippek és trükkök

Mielőtt dekoratív vakolatot használna a falak igazításához. Az előkészítés nagyon fontos: ha ezt a lépést figyelmen kívül hagyja, az idővel a bevonat elkezdhet lemorzsolódni, repedés.

A következőket kell tennie:

 • távolítsa el a régi burkolatokat a falról, tapéta;
 • kiküszöböli a zsetonokat, a hornyokat, a repedéseket és más hasonló hibákat;
 • tegye a legproblematikusabb helyekre.

A dekoratív anyag használata előtt alapozót kell alkalmazni a falra. Ezt a bázis típusától függően kell kiválasztani. A primer mennyisége attól függ.

Mi a jobb választani?

Ha szeretne tégla utánzatot készíteni, jobb, ha a vakolat vakolatát leállítja.

Előnyben kell részesíteni az alábbi előnyökkel rendelkező anyagokat:

 • környezetbarát;
 • nincs zsugorodás;
 • könnyű használat.

Nem ajánlott a cementcsempe ragasztó és a vakolat vakolat keverése. Ellenkező esetben a bevonat reped, leválik a felületről.

Használjon kaparót

Ha tervezi a vakolat alkalmazását, készítse el a következő eszközöket:

 • vakolási szabály;
 • acél spatula (a pengének elég szélesnek kell lennie - kb. 25 cm);
 • az összekötés, amelyet a kőművesek használnak;
 • kevésbé széles simítóval (legfeljebb 10 cm széles): egy ilyen eszköz alkalmas a kisebb hibák kijavítására;
 • kaparó (házi acéllemez, véső).

Számolja ki a kezelt felületet, összpontosítania kell az elkészített anyag mennyiségére. Ha egy alapozót alkalmazunk a felületre, használjon gipszet. Vigyen fel egy réteg réteget, és tegye a lehető legegyszerűbbé.

Varratok létrehozása akkor indítható el, amikor a habarcs megszárad: ehhez használjon hosszú építési szabályt. Az optimális csuklószélesség akár 10 mm. Varratok létrehozásakor vegye figyelembe a kívánt mintát.

Miután felvázolta a varratokat, kezelje őket egy kaparóval. Ezzel az eszközzel el kell távolítania a felesleges vakolatot. Milyen mélyen kell tisztítani a varratokat, a tervezési ötlet függvénye. A kötés segítségével egy bizonyos formát kaphat.

Maszkolószalag

Néhányan inkább a maszkszalagot használják a téglafal utánzásához. Ez a munkamódszer munkaigényesebb, mert a szalagot nagyon nehéz eltávolítani a felületről. Egy darab gipsz eltávolítható a falról a szalaggal együtt. A szalag eltávolítása után a varratokat, a "téglákat" is feldolgoznia kell.

Ha még mindig ezt a módszert választja, helyezzen egy alapozót a felületre, és jelölje meg a jövőbeni varratokat egy ceruzával. A szegélyezett ragasztószalagot alkalmazza. A ragasztószalagnak a feldolgozott területen kívül kell lennie.

Egy spatulával felhordjon egy vakolat habarcsot a felületre. A gipszet ragasztószalaggal kell fedni a varratokon. Ezután a réteget a lehető legegyszerűbbé tegye. Amikor az anyag kiszárad, óvatosan távolítsa el a szalagot a végein húzva. Ne húzza meg a ragasztószalag eltávolításával, mert akkor a vakolat keményedik, és ez sokkal nehezebb lesz.

Miután megkapta a varratokat, ki kell javítania a rajzot, és várja meg, amíg a bevonat teljesen megszárad. Ahhoz, hogy az élek sima és sima legyen, nedves szivaccsal kezelheti őket.

színezés

Annak érdekében, hogy a tégla utánzatú vakolat a lehető legszebbé váljon, esztétikus felületkezelést végezhet. Sokan inkább színező készítményeket használnak. Választhat egy szokásos festéket, vagy próbálhatja meg a különböző festékeket, hogy az árnyékot egyedülállóvá tegye.

A színező készítményt általában két szakaszban alkalmazzák:

 • Először is, a festék- és lakkanyag a teljes felületet lefedi. Ehhez spray-t vagy ecsetet használhat.
 • Egy ecset segítségével alkalmazza a kiválasztott árnyalat színező összetételét a varratokra.

A festésnek számos lehetősége van - mindez a preferenciáktól és a képzeletektől függ. A varratokat fehérre tehetjük, sötét színekkel jelölhetjük ki. A festék felhordása előtt a felületet csiszolópapírral kezelheti: így a fal a lehető leginkább sima lesz, és a bevonat tökéletes lesz.

A téglafal utánzat színezéséhez szürke, barna, vöröses árnyalatokat választhat. Vannak, akik nem szívesen festik meg a falat, hanem hozzáadják a szükséges festékeket a vakolathoz. Ezenkívül a lakk a festékre is alkalmazható: így a felület esztétikumossá válik, a bevonat mellett a védelem a fakulás ellen. Ha „durva” felületet szeretne kapni, használjon különböző színárnyalatokat, amelyek kissé eltérnek a hangszíntől. Tehát a "tengelykapcsoló" a lehető legtermészetesebb lesz.

A téglaépítés utánzatát a helyiség belsőebbé teszi. Ez a kialakítás sokféle stílusra alkalmas. Teljesen lehetséges megbirkózni a dekoratív gipsz tégla használatával: csak kiváló minőségű anyagokat kell választania, kényelmes eszközöket kell használnia, és figyelembe kell vennie bizonyos ajánlásokat.

Gyönyörű példák a belső térben

Ön által létrehozott "tégla" úgy néz ki, mint a drága klinker termékek.

Az akcentus falazat tégla utánzattal jelentősen megnöveli a belső teret.

       A "Kőműves" szándékosan gondatlanul nézhet ki.

       Sokan jobban szeretnek festeni a varratokat a sötét színnel. Ez egy közös tervezési lehetőség, amely különösen jól illeszkedik a skandináv stílushoz.

       A tégla alatti vakolat előnyeiről és hátrányairól lásd a következő videót.

       Comments
        szerző
       Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

       Bejárat

       Nappali

       hálószoba