Dekoratív gipsz "világtérkép"

Dekoratív gipsz "világtérkép" ma sikeresen használják a helyiségek tervezésében. Vonzó, mert texturált alapja igen érdekes hatás elérését teszi lehetővé. Bizonyos típusú mészkeverékek kombinációja biztosítja az alapot ahhoz, hogy a kontinensekre és a szigetekre hasonlítanak a falon. Ezért az ilyen típusú dekoratív vakolat neve.

Jellemzők

Számos cég gyárt ilyen termékeket. Megvásárlásához figyelni kell arra, hogy a csomag "világtérkép" volt. Ezzel a felirattal nem lesz kétséges, hogy ez pontosan a kép. Van még egy lehetőség, amely ugyanolyan hatást gyakorol. A travertin kő utánzatát képező bevonat szintén nagyon eredeti és természetes.

Az ilyen típusú gyártás során környezetbarát anyagokat használnak. Az oldat hidratált mész, márványpor, lenolaj. Ennek a textúranak köszönhetően minden falon egyedi mintázatot kapunk. Stílusos és fényűző.

A kiváló minőségű vakolat egyik fő előnye, hogy „lélegzik”. Ez azt jelenti, hogy a falakat védik a penésztől és a penésztől. Az anyagok biztonsága lehetővé teszi, hogy még egy óvoda is ilyen jellegű legyen. A gyerekek majdnem biztosan tetszenek az eredeti bevonatnak.

Az előnyök közé tartozik, hogy a vakolat gyorsan szárad. Egy nap elteltével ki lehet értékelni a kiadott erőfeszítések eredményeit.

A színséma nagyon változatos. Bármely belső térhez és minden ízléshez árnyékot választhat.

Ha az alkalmazás technológia sérült, idővel a vakolaton repedések jelenhetnek meg. A hígított vakolat új részének segítségével kiküszöbölhetők.

Szerszámok és felületek előkészítése

A dekoratív vakolat megfelelő alkalmazásához elő kell készítenie a következőket:

  • kanál;
  • lapát;
  • habszivacsok;
  • lágy görgők;
  • kefék és festékek;
  • csiszolópapírral.

Egy látványos falat lehet elérni a szigetek formájában, ha csak nagyon jól illeszkedik hozzá, és feldobja. A felületnek tökéletesen tisztanak kell lennie.

A helyiség, ahol a páratartalom meglehetősen magas, a legjobban antifungális készítményekkel kezelhető. Ez a nedvesség negatív hatásai ellen lesz biztosított. A fehér falon a rozsda elkerülése érdekében rozsdamentes acélból készült szerszámot kell használni.

Az első és a második réteg

Minden kezelt felületet kétszer alapozzunk. Az első réteg simítóval van felhordva. Bizonyos esetekben szükség van a falnak egy gyapjúhengerrel történő bevonására. Ezután elérheti a kabát úgynevezett hatását.

Amikor az első réteg megszárad, át kell mennie a csiszolópapíron. Az első réteg csak az alap. A második réteg különböző módon alkalmazható. A legérdekesebb hatás a következőképpen érhető el.

A felületre külön dekoratív vakolatot alkalmazunk. Egyenetlen szigetek csak eredeti képet hoznak létre.

A következő fontos feltételekre van szükség: a simítóval mindig tisztanak kell lennie, és a megoldást a minimális mennyiségben kell alkalmazni. Azonnali dörzsölése és képe miatt. Ha minden alkalommal más-más megoldást szeretne, akkor a szigetek kicsi, közepes és nagy. Így jön létre egy szép és eredeti térkép.

A szárított felületen, majd erőfeszítéssel töltsön egy simítót. Ezt a folyamatot glossingnak nevezik.A szerszámot ötvözött acélból kell készíteni, hogy ne hagyjon fekete jeleket. Néha ezt az eljárást kétszer hajtják végre, öt perces időintervallum fenntartásával.

A dekoratív vakolat különböző. A bevonatok utánozhatják a kő, a bőr, a szövet felületeket. Ez különféle szerszámok - pl. Fogakkal vagy puha kefével - történő használatával érhető el. Egy adott minta létrehozásához használhat sablont (csatolja a felülethez). A bélyeget minden alkalommal meg kell tisztítani, vízzel megnedvesítve.

Van egy olyan árnyalat, amely nagyon fontos figyelembe venni a vakolat alkalmazása során. A rajzokat gyorsan kell alkalmazni és formázni, hogy a vakolatnak ne legyen ideje megszáradni. Ezért kényelmesebb az ilyen munkák elvégzése. Ha önnek kell megbirkóznia, akkor mindent fokozatosan, egy szakaszról a másikra kell elvégeznie, és nem kell egyszerre feldolgoznia az egész felületet.

Végső befejezés

A vakolat felhordása után a falon látható az első fehér réteg, amelyen kiálló minták vannak. Most jön a pillanat, amikor elkezdjük festeni a felületet. A színezés során az egyik réteg sötétebb lesz, a másik pedig világosabb lesz, így két árnyalat lesz. A végső kivitelezés során fémezett festéket, lakkot, viaszot, gyöngyházfestéket használnak.

A viasz nedves szivaccsal van felhordva. Ez biztosítja a felületkezelés egységességét. A lakkkal való munka ugyanaz.

Amikor a viasz kiszárad, további területeket lehet színezni. Ez még nagyobb kifejezést ad nekik. Ez az opció nem a legegyszerűbb, de az eredmény megéri.

Van egy másik technológia, amely a legnehezebbnek tekinthető, de csodálatos hatása van. Ebben a módszerben több réteg vakolat kerül alkalmazásra egymás után, de mindegyiknek saját színe van. A rajzot csak az utolsó rétegre alkalmazzuk (stencil segítségével): elesett árnyék hatását kapjuk. Ha kétségei vannak, egyszerűbb lehetőségeket használhat.

Más módon

Az oldatot a simító teljes területére el lehet osztani. Ezután a falhoz kell támaszkodnia, kissé nyomja meg és távolítsa el. Így az egész falat feldolgozzuk, majd a felületet kiegyenlítik.

A vakolatot szokásos kefével lehet felhordani. Ezután a parcellákat simítóval kell feldolgoznia. Bizonyos esetekben az ecsetet akár ruhával is ki lehet cserélni, és ez szokatlan hatást is eredményez. Minél változatosabbak a képek, annál jobb. A második réteget szivaccsal felhordjuk.

Egy speciális pisztoly használata elfogadható. Ebben az esetben azonban szem előtt kell tartani, hogy a kép kicsi lesz. Nem hozhat létre nagy szigeteket.

Saját kezek készítése

Jellemzően a dekoratív vakolat kész formában kerül értékesítésre: egy speciális tartályban vagy por formájában, amelyet hígítani kell az utasításokban megadott ajánlások alapján. Azonban az ilyen anyagot saját kezével készítheti el. Szakértők azt mondják: ha mindent helyesen csinál, a bevonat minősége nem lesz rosszabb, és hosszú ideig tart.

A dekoratív vakolat gyártásában különböző komponenseket használtak. A nagy mennyiségű mész nagyon tiszta felületet hoz létre, de fennáll a repedési esély. Gipsz hozzáadásakor az összetétel erősebb, és a cement formájában történő adagolás lehetővé teszi a bevonat használatát a magas páratartalmú helyiségekben.

A dekoratív gipsz "világtérkép" különböző helyiségekben használható, és könnyen kombinálható más anyagokkal: festékkel, tapétával, csempe. Ez lehetővé teszi, hogy minden szobát egyedülállóvá tegyünk. Az ilyen vakolat segítségével a tervezési ötletek sokaságát valósíthatja meg.

Hogyan kell alkalmazni a dekoratív vakolat "világtérképét"?

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba