Vakolat a beton alatt egy modern belső térben

A beton vakolat viszonylag népszerű és szokatlan változata a külső és belső díszítésnek. Ez a bevonat egyszerre egyszerű és stílusos. Stucco a beton jól néz ki a modern belső térben, különösen olyan stílusokban, mint a loft, a hi-tech és a minimalizmus.

Jellemzők

A beton vakolat nem csak eredeti és vonzó bevonat, hanem megvédi a falat a mechanikai feszültségtől és kopástól. A betonbevonat jó műszaki jellemzőkkel rendelkezik.

A keverék fő előnyei a következők:

 • Eredeti megjelenés. Ezenkívül a beton vakolat sok anyaggal (fa, természetes kő, tégla) jól működik.
 • Különböző textúrák, árnyalatok és különböző domborművek vannak.
 • Jó indikátorok vannak a nedvességállóságra és a hangszigetelésre. Az anyag magas páratartalmú helyiségekben falakhoz használható.
 • A bevonat kiválóan utánozza a betonfalat. Első pillantásra nehéz megállapítani, hogy a felületet vakolták-e.
 • Megengedett, hogy az anyagot bel- és kültéri használatra használják.
 • A kikeményítés utáni vakolat nagy szilárdságú bevonatot képez.
 • A befejező munkák egyszerűsége. Az ilyen vakolat alkalmazása nem igényel speciális építési képességeket.

A betonból készült gipsz segítségével különböző megkönnyebbülésű és textúrájú bevonatokat készíthet. Ez az anyag különböző vastagságú rétegekben is alkalmazható. A jó plaszticitás és a sűrűség miatt a gipszbeton segítségével különálló díszítőelemeket hozhat létre a felületen. Ennek az anyagnak a fő hátránya a hosszú szárítási idő.

Díszítő vakolat díszítése a beton alatt nem rosszabb, mint a drága anyagok bélésepl. gránit vagy természetes kőlapok. Ezzel az anyaggal az öreg felület hatását hozhatja létre.

A beton hatására kialakított dekoratív vakolatot a porozitás jellemzi. Ezt a készítményt előnyösen legalább két rétegben alkalmazzuk a felületre. A keverék alkalmazásának különböző technikáit felhasználva különböző árnyalatok és textúrák bevonásával érdekes hatásokat érhet el.

faj

A beton gipsz összetétele, célja, színe és szerkezete változik.

Az összetétel szempontjából:

 • gipsz keverékek;
 • gipsz és mész;
 • homokbeton;
 • meleg keverékek;
 • további speciális adalékokkal rendelkező keverékek;
 • gipsz dekoratív tulajdonságokkal.

A gipsz- és gipsz-mész kompozíciókat főként lakberendezési célokra használják fel a befejező dekoratív bevonat alkalmazása előtt. Az ilyen keverékek fehér árnyalatúak, ami megkönnyíti a további befejező munkát. Az oldat kisebb felületi hibák eltávolítására alkalmas.

A Peskobetonnye vakolat segít megszüntetni a súlyosabb szabálytalanságokat és egyéb felületi hibákat. A homokbeton keverékek különböző adalékanyagokkal rendelkezhetnek, amelyek befolyásolják a kész oldat tulajdonságait. Feltételesen lehetséges, hogy a homokbeton anyagot három típusra osztjuk: finomszemcsés, közepes és durva szemcsés. Alapvetően ezt az anyagot külső befejező és vakolási alapokra használják.

A meleg keveréket száraz formában állítják elő, de a homok helyett a készítményben porózus töltőanyag van.A porózus komponensek ennek az anyagnak a fő összetevői, és nagy részét foglalják el, ami jó szigetelési tulajdonságokat biztosít a vakolat számára. Az ilyen anyag használható a fal további szigetelésére.

Amellett, hogy a meleg keverékek szigetelésként használhatók, ez az anyag dekoratív szemcsés szerkezetű. A meleg vakolat mind belső, mind külső falakat tud befejezni.

Az egyik vagy más típusú befejező anyag összetétele különleges adalékanyagokat tartalmazhat, amelyek javítják a vakolat bizonyos műszaki jellemzőit. Az ilyen keverékek magas szintű hangszigetelést vagy hőszigetelést biztosíthatnak.

A befejezéshez dekoratív hatású keverékeket használnak. Ezt a felületet nem kell dekoratív réteggel lefedni.

A dekoratív vakolat összetétele két fő típusra oszlik:

 • mikro beton anyagok;
 • mikrocement alapú termékek.

A mikro-beton anyagok összetétele cement, polimer adalékanyagok, kvarc chipek és festékek. Az ilyen megoldás jó hajlékonysággal és nagyfokú tapadással rendelkezik. A bevonat ellenáll a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak, a magas páratartalomnak és a vegyi anyagoknak. A felület tisztításához használhat szintetikus tisztítószereket.

A kompozíció további előnyei:

 • mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás;
 • tűzállóság;
 • nem szívja fel a szagokat;
 • kopásállóság.

A mikro-cement keveréket cement és polimerek alapján készítik. Ez az oldat befejező bevonatként használható, és más anyaggal való bélés előtt. A mikro-cement keverék a legtöbb felszínre esik, és jó vízálló réteget képez.

Tekintsük a keverék fő előnyeit:

 • a bevonat nagy sűrűsége;
 • nedvességállóság;
 • mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás.

Kívánatos, hogy a felületre mikroszerkezetet alkalmazzunk három rétegben: az első réteg egyfajta primer bevonatként szolgál; a második dekoratív bevonat; a külső réteg védő.

Annak érdekében, hogy a bevonat vonzóbbá váljon, a felületet speciális viasz vagy tiszta lakk kezelheti.

Színek és design

A dekoratív bevonat ritkán teljesen utánozza a betonszerkezetet. Egyes gyártók bizonyos töltőanyagokkal készítenek betonkeveréket a betonhoz, ami lehetővé teszi érdekes hatások létrehozását a felületen. Ezenkívül a színek hozzáadhatók a hagyományos készítményekhez, amelyek színtartománya sok szürke árnyalatú.

A következő típusú betonra vonatkozó szerkezeti vakolat népszerű:

 • Változatosság a kő vagy a hegyvonulatok enyhülésével.
 • Arany levél. Speciális készségeket igényel, mivel a befejezéskor manuálisan le kell vágni a felszínen a dombormintát.
 • Vakolat fém zárványokkal. Ezzel a keverékkel rozsdás felület jön létre.

Sablonokkal vagy speciális alkalmazási technikákkal különböző texturált és dombornyomott bevonatokat készíthet. A mikro-betonbevonat könnyen simítható, tökéletesen sima állapotú, a tapintású bevonat selyemre hasonlít. A beton vakolat jól kombinálható számos anyaggal: fa, fém, porcelán. A betonbevonat tökéletesen kiegészíti az olyan modern belső stílusokat, mint a tetőtér, a high-tech, a modern, az ipari.

alkalmazási körét

Ez az anyag a legmegfelelőbb nagy területű és magas mennyezetű szobákhoz. Az alacsony mennyezetű kis helyiségekben a konkrét hatású bevonat vizuálisan csökkentheti a helyet. Egy kis teremben megengedhető, hogy egy falat furnérozzanak ezzel az anyaggal, miközben egy hangsúlyt kapnak rá.

Lehetőség van a vakolat betonozás mellett, nem csak a falak, hanem a mennyezet is. A mennyezet felé nézve kívánatos, hogy a betonburkolatot más anyagokkal cseréljék.Első pillantásra a betonfelületek meglehetősen durvaak. A betonburkolat segítségével azonban kényelemérzetet hozhat létre, ha a belső tér természetes fával kombinálódik.

A betonfelületek tökéletesen kombinálhatók a bútorokkal és az élénk színek díszítőelemeivel. A felület bizonyos területeire a világítóeszközök segítségével hangsúlyt helyezve a beton alatti bevonat textúráját hangsúlyozhatjuk.

A mikro-cement kompozíciók különböző anyagokhoz alkalmazhatók: fém, fa, műanyag, kerámia, és nem csak függőleges, hanem vízszintes felületeken is. Az ilyen tulajdonságok jelentősen növelik ezen keverék alkalmazási körét.

gyártók

A befejező anyagok sok gyártója a betonbevonatok tartományában van. Az ilyen termékek sora a különböző cégek minőségétől, színétől és anyagi tulajdonságaitól eltérő lehet.

San marco

A híres olasz gyártó, San Marco termékeit Oroszország „Festékei Velencében” értékesíti Oroszország területén. A San Marco dekoratív festékek és vakolatok széles választékát kínálja külső és belső díszítéshez. A vállalat anyagai kiváló minőségűek és környezetbarátak. Minden termék természetes összetevőkből készül, mérgező anyagok használata nélkül.

A beton gipszvonalát a különböző hatású bevonatok nagy választéka jellemzi. Ezenkívül minden egyes terméktípus, függetlenül attól, hogy rozsdamentes beton, vagy mesterséges öregedés hatására van, egyszerre több árnyalatban áll rendelkezésre.

Cravel

A francia Cravel cég vezető szerepet tölt be a dekoratív anyagok gyártásában és értékesítésében az egész világon. A dekoratív bevonatok mellett a cég széles skáláját kínálja a térfogat-sablonok, hogy érdekes mintákat és mintázatokat hozzon létre a felületen.

A Cravel betongyártó gipszvonalat Loft-Betonnak nevezik. Ez a termék víz alapú. A szerkezet könnyedén különbözik a rajzolásban, a kiváló minőségben és a szag hiányában.

A Cravel vakolat egyéb előnyei:

 • jó hangszigetelés;
 • magas szigetelési teljesítmény;
 • különböző árnyalatok és dekoratív hatású anyagok széles skálája.

Derufa

A német Derufa cég innovatív technológiákon és saját fejlesztéseken alapuló, dekoratív bevonatokhoz készült anyagokat gyárt. A cég kínálatát folyamatosan frissítik új termékekkel, ami az új anyagok magas bevezetésének köszönhető.

A Derufa betongyártó dekoratív bevonatok sorát Calcestruzzo-nak hívják. Az anyag felhasználható a falak összehangolására, valamint kisebb felszín alátámasztására a felületen.

A Calcestruzzo sorban előállított anyagok következő előnyei különböztethetők meg:

 • Környezetbarát. A keverék nem tartalmaz toxikus anyagokat és oldószereket.
 • Jó gőzáteresztő képesség.
 • Nagy rugalmasság. A vakolat nem terjed, ha alkalmazzák.

Szép példák a használatra

 • Stukkó a betonhoz jól illeszkedik a magas lina stílusú tetőtéri stúdió típusú apartmanok kialakításához.
 • A falak és válaszfalak rozsdás beton hatására a belső térben hideg árnyalatokban készülnek.
 • A betonburkolat nemcsak durva minimalista stílusban használható. Ezzel az anyaggal kellemes hangulatot hozhat létre.
      • Speciális sablonok segítségével a beton bevonatát különböző minták vagy minták díszítik.
      • A modern belső betonburkolat tökéletesen kombinálva van a tégla cseréppel.

      Még több lehetőség a gipsz beton alatt a belső térben, lásd a következő videót.

      Comments
       szerző
      Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

      Bejárat

      Nappali

      hálószoba