Üvegszövet vakolat háló: az előnye és hátránya

Az épületek külső és belső díszítése során jelenleg "nedves" módszereket használnak, például gitt és gipsz. Ezeket a manipulációkat a falakon és a szobák mennyezetén is elvégezhetjük. A megerősítés az ilyen módszerek elengedhetetlen része. Ez vele együtt és üvegszálas háló.

Amikor az építés az utolsó szakaszban van, ideje befejezni. Feladatuk nem csak a szerkezet javítása, hanem a főbb struktúrák további erősítése és a külső befolyástól való megvédése. Gipsz üvegszövet háló - nélkülözhetetlen eszköz az ilyen problémák megoldásához.

Jelenleg ez a bevonat igen népszerű. Mi történhet távollétében? Ha közvetlenül a falra és a mennyezetre alkalmazza a bevonatfelületet, kikerülve a rács elrendezését, az ilyen felületek idővel repednek. A bevonat ebben az esetben egyszerűen eltűnik.

Éppen ezért olyan fontos, hogy a befejező anyag alapjaként használják a fő terhelést viselő vakolat rácsot. Ezen túlmenően a gipsz a kívánt felülettel való összekapcsolása erősebb lesz.

struktúra

Az üvegszövet hálózat alumínium-boroszilikát üvegből készül. A gyártási folyamat során a jó rugalmassággal és tartóssággal rendelkező tiszta fonalakat húzzák ki. A szálak nem törnek össze, így kicsi kötegeket képeznek belőlük, amelyekből a hálózatok szőttek.

Az ilyen rácsokban lévő sejtek bármilyen méretűek lehetnek. A leggyakrabban használt anyagok 2x2 mm, 5x5 mm és 10x10 mm. A tekercsek szélessége általában 1 méter, a hossza 100 méteren belül változhat.

A sarkok és az összekötő pontok problémáinak elkerülése érdekében az alapanyaghoz különböző erősítőelemeket lehet hozzáadni.

típusok

Annak érdekében, hogy a munkához szükséges anyagot kiválasszuk, szükség van a sajátosságainak megértésére. Különösen fontosak a sűrűség, az impregnálás típusa és az a terület, amelyre a termék típusát szánják.

A felületi sűrűség a hálózat erősségét és megbízhatóságát mutatja. Három típus létezik:

  • 50 és 160 g / m2 sűrűségű vakolási és festési termékek. m belső munkákhoz használható. A vakolás nagyobb sűrűséggel és nagyobb cellamérettel rendelkezik.
  • Homlokzatok és egyéb külső munkák vakolásakor nagyobb sűrűségű rácsokat használnak - akár 220 g / m2. m. - 5x5 mm és 10x10 mm között.
  • Az épületek és földalatti épületek alagsoraival való munka során azonban a sűrűbb hálót kell használni - akár 300 g / m2. m. Az ilyen anyagok ellenállnak a súlyos terheléseknek, a páratartalomnak, a hőmérséklet-változásoknak és más kedvezőtlen körülményeknek.

Minél nagyobb a sűrűség, annál nagyobb a termék ára. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy növeli az anyag fogyasztását a termelés során.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a bizonyos szilárdsággal rendelkező anyagok kiválasztását, az egyes termékek tulajdonságai fel vannak tüntetve. Például az "SS" jelölés azt mondja, hogy a háló üveg; A „H” és „B” figyelmeztet arra, hogy külső és belső munkákhoz kell használni; az "A" betű az alul- és alagsori szerkezetekkel, az "U" -vel megerősített és más megerősített anti-vandál megerősítő termékeket jelöl.

Nem lenne baj, ha megkérdezné az eladót, és ellenőrizze a megfelelőségi dokumentumokat a hálózaton, ha nem hallott semmit a gyártóról, vagy kétségei vannak a tulajdonságokkal.

felszerelés

Az üvegszövet hálós felszerelése nem okoz sok nehézséget.

Egy alapozót egyenletes és tisztított felületre kell felhordani. Ezt követően a ragasztót előkészítjük, amelyet vékony réteggel felhordunk a primerre. A gipszhálót a befejező rétegbe préselik és teljesen megszáradják. Ezután a primert ismét felvisszük és a végső gitt réteget alkalmazzuk.

Az üvegszövet hálós csavarokkal és más fémtermékekkel való rögzítése rendkívül nem kívánatos. Használatuk azt eredményezheti, hogy ha külső körülményeknek vannak kitéve, előfordulhat, hogy rozsdásodás következik be, a felület megjelenése károsodhat.

Erősségek és gyengeségek

Az üvegszálas háló helyettesítheti a fémes anyagokat. Jó hatást gyakorol a szerkezetek szilárdságára, kiküszöböli a kész felületet a lehetséges repedések megjelenéséből és meghosszabbítja az élettartamot.

Ha nem használnak további elemeket fémből, a korróziós jelenségek megjelenése kizárt. Ez ellenáll a kémiai megoldásoknak, így idővel a rozsda nem jelenik meg a felületen.

Az anyagok könnyűek, és gyakran a mennyezet befejezésekor használatosak.

A rács ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek, ezért az épület külső és belső díszítésére is használható.

Az üvegszálak meglehetősen rugalmasak, ami lehetővé teszi számukra, hogy nem túl sima felületen dolgozzanak.

Az anyagok telepítése nem okoz nehézséget, így önállóan is elvégezhető. A helyes megközelítéssel a munka befejezése hosszú ideig tart.

Amikor az épületek első emeleteit külső felületen végzik, célszerű olyan fém rácsokat használni, amelyek a leginkább ellenállnak a külső hatásoknak.

A termék használata során az egyik nehézség az, hogy a telepítőnek nehéz lehet egyedül megbirkózni a feladattal. A mennyezettel való munkavégzés során ki kell zárni a megereszkedés lehetőségét, mivel a jövőben ez problémává válhat. Ezért sokkal kényelmesebb együtt dolgozni, hogy az egyik a nyújtás, a másik pedig az anyag rögzítése. Ha a hálózat nem elég feszes, a levegőbuborékok megjelenhetnek.

A mínuszok között megemlíthetjük a termékek és összetevőinek viszonylag magas árát. Gondoskodni kell azok kezeléséről, mivel az üvegpor irritációt okozhat.

Ezenkívül a munkában alkalmazott primer mennyisége a bevonat jó felszívódása miatt meglehetősen magas.

Ha azonban a befejező munkák során a minőségre, a biztonságra és a praktikusságra helyezik a hangsúlyt, ez az anyag elengedhetetlen.

Az üvegszálas gipszhálóval végzett munka jellemzőiről lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba