Viasz dekoratív vakolathoz: összetétel receptek és alkalmazási jellemzők

A viasz dekoratív gipsz bevonataként szolgál, és az utolsó érintés a teljes kép létrehozásához. Annak érdekében, hogy a fal vakolatsal kész legyen, teljes megjelenés szükséges, rá kell vinnie a viaszt. Ez különbözik az alkalmazás összetételétől és jellemzőitől. A viaszos felület idővel nem zavar. A védő viaszréteg nem teszi lehetővé, hogy a festékek elveszítsék eredeti színüket, sok év után ugyanolyan gazdagok maradnak.

És nemcsak a viasz előnyeiből. Képes megvédeni a falakat a nedvességtől, de ugyanakkor levegőbe enged, aminek köszönhetően a falak lélegeznek, a penész és a gomba nem jelenik meg rajta. Ez azt jelenti, hogy a legelegánsabb javítások, amelyekre jelentős pénzeszközöket költöttek, sok éven át örömmel fogadják a tulajdonosokat. Természetesen a viasz alkalmazása közvetlenül kapcsolódik a vakolat alkalmazásához, valamint a falak vagy mennyezetek előkészítéséhez. Annak érdekében, hogy minden szép és funkcionális legyen, minden folyamat technikáját be kell tartani. Nem lesz megfelelő hatás, ha legalább egy kapcsolat sikertelen ebben a fontos láncban.

Vannak, akik attól tartanak, hogy önmagukban alkalmazzák a kompozíciót, nehéz folyamatnak tekintik. Valójában meglehetősen megvalósítható feladat, ha mindent az utasítások szerint csinál, és kiválasztja a megfelelő viaszot. Ön is megteheti magát, egy bevált recept segítségével, valamint további alkotóelemekkel is elérheti a kívánt árnyalatot.

Különböző bevonatok

Ma, a szupermarketek építésének nagy nehézségei nélkül, kiválaszthatja azt a viaszot, amely egy adott felületre illik, olvassa el az alkalmazási utasításokat és kérjen tanácsot az eladótól.

A velencei vakolat készítésekor a nedvességtől védőként működikamely vékony filmet hoz létre. Emellett az ilyen viaszgal kezelt fal elegánsnak tűnik és extra fényt kap.

Ebben az esetben két lehetőség van a viasz kiválasztására. Ez folyékony vagy gél formájában van. A fényes felület egyszerűen bevonható folyékony viaszgal. A porózus felület alkalmas gél viasz.

A viasz tartalmazhat természetes vagy szintetikus összetevőket. A méhviasz természetes termék, melynek köszönhetően vékony réteget hozhat létre a falon, ezáltal ragyogva.

Ha a fényesség nem számít, akkor a kompozíciót szintetikus anyagokon alapuló mesterséges eszközökkel készítheti. Hajlamos a ködnek a falra, de úgy vélik, hogy ez a bevonat sokkal biztonságosabb és hosszabb ideig tart.

Mindegyik viaszváltozat a vízben van. Ennek alapján kicsit módosíthatja a boltban vásárolt összetételt. Ha túlságosan vastagnak tűnik, enyhén melegíthető, de nem nyílt tűzön, hanem egyszerűen egy meleg hely közelében, például az akkumulátor közelében. Ha megolvad, hozzáadhat vizet. A mennyiség nem haladhatja meg a három százalékot. Ezután a készítményt három napra kell hagyni, hogy a tömeg homogén legyen. Ezt követően megkezdheti a munka befejezését.

Egy másik felülethez választunk

A viaszbevonatot nem lehet elkülöníteni a vakolat típusától, mert ez a viasz, amely a vakolat és a falfedés kiválasztásával kezdődött munka logikus következtetése. A gipsz vakolat egy bevonási lehetőséget igényel, marokkói vagy velencei - egy másik.

Szükséges, hogy többféle dekoratív vakolatot használjunk, amelyek ma különösen népszerűek, és bevonatuk variánsai.

A dekoratív vakolatok és viaszok széles választéka lehetővé teszi, hogy a legkisebb részletre gondoljon a szoba stílusára. és hozzon létre egy bevonatot, hogy megfeleljen a teljesítményének. Például, feltéve, hogy a vakolatot viasz vagy lakk kezelik, azzal a fürdőszobával és a fürdőszobával, valamint a konyhával díszíthetjük.

Ha a választás a velencei vakolatra esett, akkor a szobában lévő bevonat fényes, sima szerkezetű lesz, a minta áttetsző lesz. Mindez lehetővé teszi a több réteg alkalmazásának technikáját. Ennek eredményeként lehetséges márvány, gránit, jáspis imitációja.

A velencei vakolatot több rétegben alkalmazzák. Az ilyen „kő” falaknak köszönhetően a hatás egyszerűen elképesztő lesz. A viasz kiegészíti a kompozíciót, hála neki a tükröződések és a játék. A gipsz és a viaszbevonat nemcsak az eredeti kialakítást, hanem az erőt is létrehozza. Az évek folyamán ez a lefedettség nem fog feltörni, és nem fakul el, és legalább 15 évig tart. Ezenkívül a végső szárítás után biztonságosan mosható anélkül, hogy valamit elrontanának. Végül is, a viasz védőfóliát hoz létre egy ilyen drága bevonat számára.

Van egy másik lehetőség, hogy elérjük az ókor hatását - speciális lakk használatával, a szárítás után, amely a falon repedéseken jelenik meg. De ez csak vizuális hatás. A burkolat tartóssága és minősége semmilyen módon nem szenved.

Van velencei vakolat, amely már tartalmaz viaszot, és az ilyen bevonat vízzárósága miatt még fürdőszobában is használható.

A velencei vakolatot legelőnyösebben átlátszó viaszgal kezelik, mivel maga a vakolat színe általában azon a ponton történik, hogy nem igényel további árnyalatot. Kivételek csak azok az esetek, amikor a ragyogás mellett meg kell értenie az arany vagy ezüst hullámát is. Ez a hatás speciális komponensek hozzáadásával könnyen megvalósítható.

Más típusú vakolatokhoz színes viaszot használhat, amely lehetővé teszi, hogy különböző árnyalatokat hozzon létre a falon. Ez az opció alkalmas marokkói vakolatra.

A készítmény viaszot és lenolajat tartalmaz, ami szintén vízlepergető hatást eredményez. Az előkészítő és megkönnyítő réteg egyedi mintákat hoz létre a falon. A felső védőréteget, amelynek alkalmazása a végső fázisban szükséges, viaszt alkalmazzuk. És jelenléte kötelező. Ezért a szakértők azt javasolják, hogy megvásárolják a készterméket, hogy a bevonat pontosan így legyen. Ezután hosszú ideig működni fog a garancia arra, hogy a vakolat nem lesz megsemmisítés és deformáció. Az utolsó szakaszban az arany levél hozzáadható a viaszhoz a vénás hatás eléréséhez. A marokkói vakolat csak abban az esetben áll fenn, ha kívánja, hogy kezelje a színezett viaszos területeket a hatás fokozása érdekében, a festékek mélységének és telítettségének biztosítása érdekében.

Hogyan kell jelentkezni?

A falnak egységes árnyalata volt, átmenet nélkül, a munkát nem lehet megszakítani. Ezután a falnak egységes szerkezete és színe lesz. Ha nehéz egy nem elég tapasztalt mester számára, akkor a kettő sokkal könnyebben kezelhető.

A viasz megvásárlásakor ajánlatos előre kiszámítani a fedett területet. A fogyasztás különböző lehet, de a viasz és a vakolat összetételétől függ, amely feldolgozott fal, valamint a végső hatás, amelyet el kell érni.

Miután a vakolat minden rétegét felvisszük a falra, és jól száradtak, elő kell készítenie a felületet a viaszolási eljáráshoz. Ismét meg kell vizsgálnunk az egész területet gondosan megvizsgálni a korábban észrevétlen hibákat. Miután alkalmazta a viaszt a javításhoz, nagyon problematikus lesz. A falnak pormentesnek kell lennie.Ha korábban nedves ruhával törölték, meg kell adni egy kis időt a száradáshoz.

A viasz alkalmazása során a felületnek teljesen száraznak és tisztának kell lennie.

A legalapvetőbb a pontosság és a sietség.

A szakemberek általában viaszot használnak simítóval, gumi simítóval. A kezdők könnyebbek lesznek, ha kis mennyiségű viaszot szedünk, és kis felületet kezelünk. Tehát nagyobb a valószínűsége, hogy elkerülje a hibákat, mert a viasz gyorsan szárad, és ha nem elég gyorsan cselekszik, a felület lehet egyenetlen. A viaszot egy tiszta, fehér puha ruhával, lehetőleg flanellel dörzsöljük a felületre, amíg a fal meg nem ragyog.

A viasz száradási ideje attól függ, hogy melyik céget gyártják. Egyes gyártók azt ígérik, hogy a viasz három órán belül megszárad, mások pedig hat a csomagoláson. Mindenesetre a teljes megszilárdulás két-három hét alatt történik. Ezután a falak nem lesznek veszélyesek nedves ruhával, és nem agresszív hatású mosószereket használnak.

A viasz korlátlan lehet. - ez az utolsó akkord hozzáadja a szobáját. A legfontosabb az alkalmazásának technikájának megismerése. Szükség esetén megkönnyítheti a felületet, vagy különböző színekkel kísérletezhet. De ne csináld ezt. Egyértelmű elképzelésnek kell lennie arról, hogyan néz ki a valóságban. És ez nem zavarja az előgondolt vázlatot. Ezzel elkerülhető a felesleges frusztráció. Még jobb, ha egy kis falról indul, és nem központi, de nem feltűnő. Ez lehetővé teszi az első tapasztalat megszerzését és a hibák észlelését a láthatóbb felületek javításakor.

Hiba javítás

Ha a munka befejezése után a falon találtak hibákat, akkor nem túl késő korrigálni. De négy óra múlva nehéz lesz megtenni. Ezért jobb sietni. Tisztítsa meg a tiszta ruhával. Ha nem, akkor enyhén nedvesítse meg fehér szeszben és törölje le a felületet.

Az is előfordul, hogy a kompozíció teljesen kikeményedik, és csak ekkor a szembe süllyedt. Ne essen pánikba. Bizonyos esetekben az építési hajszárító segíthet. Ezzel felmelegíti azt a területet, ahol a hiba megtalálható. Ezután a bevonatot forró vízzel mossuk. Megpróbálhatja az elrontott darabot egy speciális oldószerrel feldolgozni, amely eltávolítja az alapozót a fa felületéről.

Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a manipulációk után ez a terület eltérhet az egész faltól.

Ezért jobb, ha az összes hibát egyszerre megszüntetjük, amint azt mondják: „késedelem nélkül”. Még jobb, ne felejtsd el őket.

Legyen ez ne olyan nehéz. A viasz használatakor ne vegyen túl sokat a simítóval vagy a spatulával. Jobb, ha egy kicsit, jól dörzsöljük, fokozatosan dolgozhatunk kis területeken, fokozatosan egy irányba haladva. Ezután a bevonat egységes réteget képez.

A gipsz és viasz alkalmazásával jártas mesterek szerint olyan típusú bevonatok találhatók, amelyek néhány nap múlva semmi sem rögzíthetők, és még nem kell még rosszabbra tenni. Beszélünk viaszról, amely magában foglalja az akril komponenst is. Nem lehet forró levegővel olvasztani és vegyszerekkel öblíteni. A film nagyon tartós. Ez egy nagyon jó és jó minőségű viasz, de valószínűleg jobb, ha használjuk, ha bízik a képességeiben és legalább egy kis tapasztalattal a vakolatban.

A viasz az utolsó szakasz, melynek köszönhetően ragyogó és érdekes hatás érhető el a felületen. De néha előfordul, hogy az alkalmazott vakolat színe a valóságban eltér az eredetileg tervezett színtől. Ez gyakran előfordul azokkal, akik az ilyen típusú anyaggal dolgoznak először.A fal megváltoztatása nehéz és zavaró, és drága, figyelembe véve, hogy a dekoratív vakolatnak nincs alacsony költsége. Van egy esély, hogy mindent viaszdal kijavítson. Lehet vásárolni sárga, ami a fény aranyozás hatását adja. Ha ezüstöt színtelen viaszban adagol, ezüstös árnyalatú felületen érhető el.

A legtöbb esetben az átlátszó viasz vagy a sárga falak lefedésekor alkalmazzák. Vannak olyan színek is, amelyek lehetővé teszik, hogy magad árnyékoljon.

Texturált vakolat díszítésére gyakran kiválasztott gyöngyház, arany vagy ezüst komponenseket tartalmazó kompozíciókat. A színes viasz alkalmasabb, ha Marokkó belső terét vagy természetes kő utánzatát kívánja létrehozni.

Hogyan lehet magad?

Használhatja a házi viaszot, de először ajánlott minden olyan felületen ellenőrizni, ami a falra helyezve végleges kivitelként történt.

Az alap a nem szőtt tapéta ragasztója. Meg kell hígítani az utasítások szerint, nagyon jól összekeverni egy építési keverővel vagy egy speciális fúvókával a fúráshoz. Ha nincs sem az egyik, sem a másik, akkor a szokásos keverő lesz. Homogén tömegnek kell lennie egyetlen csomó nélkül. Ezután hozzáadjuk a panel fényes lakkját, mindezt alaposan összekeverjük. Ha azt tervezték, hogy a viasznak árnyalata legyen, akkor a festéket az arany vagy ezüst hatására hozzák hozzá.

Elmehetsz a másik irányba. A viasz alapja az áruházban vásárolt átlátszó viasz lesz, és ezüst, bronz vagy arany finom por alkalmas lesz további komponensekként. Ez a kompozíció a kiválasztott összetevőtől függően a fal fényét és bronzát, ezüstjét vagy aranyát adja.

Költség és minőség

A viasz ára a gyártótól és a természetes vagy szintetikus anyagtól függ. Ahhoz, hogy megértsük, hogy mennyi viaszra lehet szükséged, alapul veheted az átlagot, ami 50-70 g / m2. A dekoratív vakolat bevonatának ára négyszáz-négyezer rubel között változik.

Például egy oroszországi WGT-viasz egy kilogrammért vásárolható 440 rubelért., ugyanaz a térfogat a velencei vakolatnál csak tíz rubel drágább. Ez a típusú bevonat szintetikus anyagokból készül. Természetes összetevőkkel a keverék jelentősen drágább. A "Cera di Veneziano" (Oroszország) lefedettsége literenként 3900 rubelt fog fizetni. Ez az összeg a csomagban. Svédországból a Parade-ból származó színes viasz 700-800 rubelt fog fizetni.

Természetesen a fogyasztó választása. De a mesterek erősen ajánlják, hogy ne mentse a viasz megvásárlását, legalábbis azért, mert ha a kezdeti különbségeket nem lehet látni, nem ismert, hogy a viasz több év múlva működik, és hogyan fog kinézni a felület.

Ez elsősorban a velencei vakolatra vonatkozik, ahol a viasz az egyik legfontosabb összetevő. Függetlenül attól, hogy a felső réteg védi-e a falat és élvezi a fényességet és a fényességet, függ a viaszos befejező munkától. És még egy plusz a természetes viasz javára - csak erről a termékről tudjuk biztosan kijelenteni, hogy száz százalékos nem toxikus. Emellett a kiváló minőségű viasz kellemesebb dolgozni, jobban elhelyezhető és eloszlik a felületen. És ez azt jelenti, hogy vele való munka öröm.

A Cebos-Ecocera olasz cégnek tekinthető az egyik vezető az eladások számában és az e területen kínált termékek minőségében. A fehér méhviasz bevonatának tartalma biztosítja a felület és a fényes fényesség hosszú távú, megbízható védelmét, amely természetesen a színeivel és modulációival is szolgál.

Mit kell cserélni?

A vakolat végső feldolgozása nélkül lehetetlen a viasz, mert nem kapja meg a kész megjelenést, hogy azt tervezték.Néhány esetben azonban, ha például nincs elegendő készség a viasz alkalmazására, vagy nem lehetett megvásárolni a kívánt opciót, van alternatíva. A lakk ugyanazokat a funkciókat látja el, mint a viasz. Megvédi a felületet a káros hatásoktól, hosszú ideig megőrzi a festéket, ragyog.

A lakkozás után néhány nappal a felület könnyen nedves ruhával mosható, anélkül, hogy a burkolat károsodna.

A lakkoknak is van saját besorolása. A dekoratív vakolathoz azok, amelyek biztonságos készítményeket tartalmaznak az emberek számára és vízben oldódnak. A lakk matt vagy fényesebb lehet, a szárítási idő változhat.

A legfontosabb dolog, hogy figyelmet kell fordítania a kompozíció kiválasztásakor - hogy lélegző és ugyanakkor nedvességálló. Ezek a jellemzők a legfontosabbak.

A dekoratív vakolat kezelésére általában vízi alapú akril lakk van kiválasztva. Nincs szaga, nem mérgező, és környezetbarát anyagnak minősül.

Szárításkor a fehér folyadék védő átlátszó rétegré válik, amely fényes fényt ad a falnak, és egyáltalán nem változtatja meg a színeket. Néha ez a megoldás színezett, ha nemcsak a felület fényessége szükséges, hanem árnyékot is ad.

A lakkot általában nagyon gyorsan szárítja. Három óra elegendő a teljes szárításhoz. Ezen túlmenően, a lakkot akkor használják, ha a felületet az ókor hatásának és repedéseknek kell adnia. Ilyen esetekben általában gyöngylakkot használnak. Ez egy ezüstös vagy arany játékot ad.

A lakk alkalmazása a falra nem nehéz folyamat, de még kellemes is. De figyelembe kell venni néhány olyan pontot, amely megkönnyíti a munkát és javítja a végső bevonat minőségét. A lakk vakolt felületre történő felhordása előtt alapozóval kell kezelni. Ez tovább védi a felületet a penésztől és a penésztől, erősíti a vakolatot és csökkenti a lakk fogyasztását. Ezt többféleképpen alkalmazzák: spray-vel vagy ecsettel, hengerrel, szivaccsal.

Ami a lakkot illeti, könnyebben kijavíthatja a hibákat, mint a viasz. Elég, ha a régi réteget egy speciális megoldással eltávolítjuk, és egy újat alkalmazunk.

Vélemények

Mielőtt ezt vagy a munkát elvégezné, a professzionális mesterek vagy azok, akik úgy döntöttek, hogy javításokat végeznek, az ilyen típusú bevonatok mint dekoratív vakolat és viasz használatával.

Amint azt sokan megjegyezték, a vakolat előnyeinek előnye nyilvánvaló. Úgy néz ki, hogy a kezelt borító elegáns és elegáns. Bármelyik helyiséget el lehet ismerni. A helyesen választott színeknek és textúráknak köszönhetően a szoba kialakítása harmonikus.

A háziasszonyok arra a tényre összpontosítanak, hogy az összes technológiai folyamatnak megfelelő viaszgal kezelt felületek idővel még a nedvesség hatására sem romlanak. És nagyon fontos, hogy könnyen kezelhetőek.

Számos fogyasztó jelzi azt a pillanatot, hogy mind a gipsz, mind a viasz olyan drága anyagok, amelyek hosszú ideig tarthatnak. Ezért nagyon óvatosan kell kezelni őket.

Figyelembe kell venni, hogy ha egy különálló rész sérült, lehetetlen lesz az eredeti verzió visszaállítása. A helyreállítás során az árnyék szükségszerűen eltér az általánostól. Néha az árnyalatokat annyira óvatosan választják ki, hogy pontosan ugyanaz a hang elérése egyszerűen irreális. Még a legjobb mester sem tudja ezt megtenni. Ebben az esetben csak egy lehetőség van - a teljes lefedettség megváltoztatása.

A következtetést lehet levonni: egy dekoratív vakolat kiválasztásakor érdemes egyidejűleg megfontolni, hogy melyik viasz kerül felhasználásra, és megvásárolja az összes szükséges anyagot és eszközt.

Hogyan kell alkalmazni a viaszot a dekoratív vakolatra?

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba