Pisztoly kazetta pisztoly: alkalmazás jellemzői

A kártya pisztoly népszerű építési eszköz. Ez nagyban megkönnyíti a vakolási felületek folyamatát, és lehetővé teszi a minőségi javítások elvégzését.

Műszaki leírás

A kártya pisztoly egy félig automatikus eszköz, a következő elemekből áll:

 • fogantyú, amely egy triggerrel van felszerelve, amellyel a készülék be van kapcsolva;
 • rövid acélból készült hordó;
 • a fúvóka egy komplett fúvókákkal van ellátva, amelyeknek különböző átmérője és alakja van;
 • 3–5 literes tölcsér,
 • a kompresszorhoz csatlakoztatott sűrített levegő beszívására szolgáló szívótömlővel ellátott ház;
 • legalább négy atmoszférájú és körülbelül 200 liter levegő / perc kapacitású kompresszor;
 • a pisztoly lyukainak eltömődésének kiküszöbölésére tervezett törlőkar.

Az eszköz működési elve a következő: a nagynyomású levegő a pisztolyfúvókába áramlik, ahol az oldat egyidejűleg folyik a tartályból. A levegőfúvóka erőteljesen fújja az oldatot a készülékből, és egyenletesen elosztja a felületen.

Minden összetételhez egy bizonyos típusú fúvókát tervezünk.Ajánlott az oldat egyedi vastagságára és granulátumára. A diffúzor fúvóka aljzatának szöge függ a keverék konzisztenciájától. Minél vastagabb a megoldás, annál nagyobb a szög. Például egy vastag vakolatkészítéshez legalább 30 fokos jelzőt kell választani, és folyékony keverékek esetén 15-20 fokos szög elegendő.

A főbb különbségek a cartouche pisztoly és a házi garat vödör között a tartály és a kompresszor közötti kapcsolat hiánya és az oldatellátás szöge. A tartályban az attól függ, hogy melyik szöget zárja be a levegőáramlás az oldatba, és a patronban a fúvóka szögétől függ.

Jellemzők és előnyök

A pneumatikus pisztoly nagy a fogyasztói igény, ami az eszköz számos előnye miatt:

 • a modellek széles választéka lehetővé teszi, hogy bármilyen típusú vakolattal dolgozzon, valamint pisztolyt használjon felületek festésére és önszintező padló kialakítására;
 • a képződött réteg nagy sűrűsége biztosítja a pórusok és üregek szinte teljes hiányát, ami jelentősen növeli a szilárdságot és meghosszabbítja a bevonat élettartamát;
 • a 60 km / h-ig terjedő nagy munkaidő lehetővé teszi a nagy területek vakolását rövid idő alatt;
 • gazdasági megoldások fogyasztása;
 • elfogadható áron (a költségvetési modellek legfeljebb két ezer rubel költségei);
 • a sima és sima bevonat kialakításának lehetősége anélkül, hogy a munka befejezésére lenne szükség.

A megoldások típusai

A modern építési piacon a pisztoly pisztoly keverékei száraz és kész formában vannak feltüntetve. A száraz készítmények az alacsony költség, az egyszerű használat és a hosszú élettartam miatt nagyobb keresletet igényelnek.

A habarcsok gipsz vagy cement alapúak és kiegészítve számos adalékanyaggal, amelyek javítják az anyag viszkozitását és plaszticitását. A cementkeverékek nagy nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek, és felhasználhatók az épületek, medencék és WC-k homlokzatainak befejezésére. A gipszoldatokat legjobban normál vagy alacsony páratartalmú helyiségekben kell használni. A gipsz előnyei a keverék nagy rugalmassága és finom szemcsemérete, jó csúszás és az oldat gyors előkészítése.

A keverék konzisztenciája hasonlít a vastag tejföllel és szabadon „feltérképezni” a tölcsér falain. Megengedett a márvány vagy csillám morzsának használata, ami lehetővé teszi a szokatlan szerkezetű gyönyörű felületek kialakítását. Ahhoz, hogy egy további mechanikai mintázatú textúrázott felületet hozzunk létre, jobb, ha folyékonyabb készítményt használunk. A patronokat bármilyen típusú oldattal, köztük ragasztó és szintetikus alap keverékével lehet feltölteni.

Használati utasítás

A munka első szakasza a vakoláshoz szükséges felület előkészítése, amely a munkapad tisztítását, elszívását és alapozását jelenti. Nagy magassági különbségek jelenlétében el kell távolítani azokat a kiemelkedő elemek levágásával, majd a cement-homok keverék segítségével a szabálytalanságok későbbi lezárásával. Ezután telepítenie kell a jelzőtáblákat, amelyek a formázott réteg vastagságának útmutatásaként szolgálnak. Ezután meg kell kezdeni az oldat keverését, amelynek során meg kell valósítania a teljes homogenitását, ellenkező esetben a felület száradhat. A keverék és a víz arányának szigorú betartása mellett ajánlott kis adagokban gyúrni. Ez különösen igaz a rövid „életképességgel” rendelkező és gyorsan beállítható gipsz-vegyületekre.

A kompresszor teljesítményét nagyon óvatosan kell beállítani. A gyenge fejjel a keverék különböző irányokban szétszóródik és a felületről áramlik, és a túl nagy nyomás a tömlő kihúzásához és a munka leállításához vezet. Javasoljuk, hogy a pneumogun 35-40 cm távolságban legyen a faltól. Pisztoly használatával kapcsolatos tapasztalatok hiányában válasszon egy fúvókát közepes vastagságú oldathoz, és a keverék jobb, ha egy kicsit folyékonyabb, mint a kézi vakoláshoz. A fúvóka méretének és a kompozíció sűrűségének ilyen optimális aránya segít a szükséges készségek megszerzésében, és gyorsan elsajátítja a munkát a fegyverrel.

A pisztolyt a derék szinten kell tartani úgy, hogy az oldat jet csak a szögben érje el a falat. A fegyvert egyenes vonalban kell vezetni a fal mentén, és a következő sort átfedni az előzővel, az ellenkező irányba mozogva. Alkalmazzuk az oldatot több rétegben, így mindegyiknek meg kell száradnia.

Egy 2 centiméteres réteg kialakulása egyszerre elfogadhatatlan. A felső előfestési réteget szabályozni kell, és teljesen megszáradt után építési simítóval kell kezelni. Kivétel lehet egy gipsz habarcs, amely gyakran egyidejűleg végzi a kiindulási és befejező réteg funkcióját. Ebben az esetben megengedett a 10 mm-es vastagságú habarcs egyetlen rétegének alkalmazása. A munkát az egyéni védelmi intézkedéseknek megfelelően kell elvégezni, kesztyű, szemüveg vagy műanyag pajzs használatával.

Hasznos tippek

A gipszpisztollyal végzett munka során meg kell szabályozni a felrakott réteg egységességét. Ez segít megelőzni a repedések megjelenését a készítmény egyenetlen száradása miatt. Ez különösen lengő cementhabarcs. A centiméterréteg kialakításakor az átlagos keverékfogyasztás 25 kg / másfél négyzetméter.

Nem ajánlott a tölcsért feltölteni a tetejére. Ez megkönnyíti a munkát a fegyverrel, lehetővé téve, hogy nagy erőfeszítés nélkül emelje a kívánt magasságba.

A pneumatikus sokkok és a keverék túlzott felvételének elkerülése végett a trigger simán és folyamatosan kell nyomni az alkalmazási ciklus alatt. A dekoratív vakolat telepítésekor a keveréket több vékony rétegben alkalmazzuk a permetezés módszerével.

Népszerű gyártók

A legnépszerűbb modellek mind a amatőrök, mind a szakemberek körében a svájci márka termékei. «Dandártábornok» 4200 rubel értékű, alumínium tölcsérrel, hosszú élettartammal és nagy szilárdsággal jellemezve. A pisztolyok is népszerűek. «Mátrix»amely két és fél ezer rubelért vásárolható meg. A vállalat termékei is érdemelnek figyelmet. «Fubag», amelyek termékei kiváló minőségűek és alacsony súlyúak. Az ilyen pisztolyok ára 3400 rubel.

Vélemények

  A kártya pisztoly népszerű befejező eszköz, és sok pozitív véleményt kapott. A vásárlók tudomásul veszik a készülék könnyű használatát és a nagy sebességű munkát. Figyelembe veszik az önjavítás lehetőségét tapasztalat és bizonyos készségek nélkül is. A mínuszok közül néhány olyan modellt tartalmaz, amelyek a kitöltött kapacitással kombinálva némi nehézséget okoznak a megoldás alkalmazásakor. A felhasználók arról is beszélnek, hogy az elkészített keveréket egyszerre kell felhasználni, ami szükséges ahhoz, hogy elkerüljük a készülék belsejében lévő összetétel megzavarását. Felhívjuk a figyelmet néhány modell magas költségére.

  A gipsz falakról pisztoly pisztoly segítségével, lásd alább.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba