Putty Knauf: a fajok és azok jellemzőinek áttekintése

A Knauf csúcstechnológiai megoldások a javításhoz és a befejezéshez szinte minden szakember számára ismertek, és sok otthoni kézműves foglalkozik a márka termékeivel. A száraz építési keverékek között a Fugenfuller gitt volt, amely a nevét Fugenné változtatta, amely azonban nem befolyásolta annak összetételét, munkakörülményeit és minőségi jellemzőit, amelyek a nagy Knauf család minden tagjához hasonlóan nem dicsérik. Cikkünkben a Knauf Fugen gitt és annak variációinak lehetőségeit, a gipszkeverékek típusait, a velük való munkavégzés árnyalatait és a különböző építményszerkezetek szintező felületeinek kiválasztási szabályait tárgyaljuk.

Jellemzők

Bármely építő tudatában van annak, hogy előnyösebb a vakolat, gitt és alapozó használata ugyanazon gyártótól. A Knauf széles termékválasztékával kiküszöböli ezt a problémát. Az e márka alatt gyártott összes gittkeverék (indítás, befejezés, univerzális) - a javítási munkák lényeges része. A befejező bevonatokat több kritérium szerint osztályozzák.

Használati módszer

A felhasználási területnek megfelelően a kiegyenlítő bevonat:

 1. alap, durva konzisztenciával jellemezve, és a bázis durva illesztésére használják. A készítmény fő összetevője lehet gipszkő vagy cement. A falakon és a mennyezeten lévő indítópálcák, potholok, nagy repedések és kráterek segítségével szintén lezárhatók. Előnyük a jó szilárdsági határ, a további zajszigetelés és a vonzó ár.
 2. egyetemes - szinte ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint az alap, de már nemcsak gittként, hanem a gipszkarton varratok betöltésére is használják. Az előny az a lehetőség, hogy bármely alapra alkalmazzuk.
 3. végső - Ez egy finom keverék vékonyréteg-gitteléshez (az alkalmazott réteg nem haladja meg a 2 mm vastagságot), az alapja a dekoratív befejezésnek. Ez az anyag előkészítő felületeket lát el.

kötőanyagok

A kompozíció összetevőjétől függően, amely nagymértékben meghatározza a műszaki jellemzőket, a gitt keverék lehet:

 • cement - A cementalapú bevonatok homlokzati kikészítéssel és nedves helyiségekkel rendelkeznek, mivel ellenállnak a hőmérsékleti különbségeknek és a páratartalomnak.
 • gipsz - viszonylag olcsó, gipszkő alapú alapozó bevonatok, könnyen simíthatók, ami kellemesen dolgozik velük.
 • polimer - ezeket a befejező anyagokat akkor használják, amikor a javítás a célvonalba kerül. A polimer kompozíciókat kész formában több mint egy napig tárolják, és könnyen polírozhatók, amelyeket különösen a szekrények értékelnek.

A munka iránti hajlandóság

Minden Knauf gitt két kategóriába sorolható. Az első a száraz keverékek, a második pedig a kész gitt. A helyiségek feladatai és feltételei alapján a mesterek kiválasztják a szükséges építési keverékek típusait.

Típusok és jellemzők

A Knauf zsákokat leggyakrabban építési helyeken találják, függetlenül a befejező munkálatok méretétől. A német márka kiegyenlítő bevonatait egyaránt használják a multifunkcionális komplexumok, lakások, irodák és kereskedelmi helyiségek befejezésére.

A Knauf márka által gyártott befejezetlen anyagok felülmúlhatatlan minősége lehetővé teszi a legösszetettebb projektek megvalósítását magán- vagy ipari építésben.

Tekintsünk néhányat közülük.

Fugenfuller Knauf Fugen

A Fugen gipsz-gitt keverékek száraz por alakú konglomerátumok, amelyek fő összetevője egy gipszkötő és különböző módosító adalékanyagok, amelyek javítják a keverékek tulajdonságait. A keresletet a magas műszaki jellemzők, a könnyű használat és a sokoldalúság okozza.

Segítségükkel a következő típusú munkákat végezheti el:

 • A gipszkarton félkörös élével történő felszerelése után töltse ki az ízületeket. Serpyanka (megerősítő szalag).
 • Töltsön fel repedéseket, enyhe cseppeket és egyéb helyi hibákat a gipszkartonból, javítsa meg a sérült nyelv- és hornyos válaszfalat és a betonlapokat.
 • Töltse fel a betonelemek közötti csatlakozásokat.
 • Szerelje fel és töltse fel a gipsz és gipszlemezek közötti kötéseket.
 • A függőleges felületek összehangolása érdekében 4 mm-es megengedett csővel ragasszuk a gipszkarton lapokat az alapra.
 • Különböző gipsz elemek ragasztásához és gitteléséhez.
 • Szerelje fel a fém megerősítő sarkokat.
 • Folyamatos vékony réteg vakolásához a vakolt, gipszkarton, beton alapokat.

A Fugenfuller Knauf Fugen töltő-sorozat egy sokoldalú gipszkeverék és két fajtája: GF-bevonatok gipszszálas felületkezeléshez (GFL) vagy Knauf szuperlistához, és Hydro nedvességálló gipszkartonhoz (GCWM) és nedvesség- és tűzálló lapanyagokhoz (GLCVO) ).

A keverék használatának jellemzői és árnyalatai:

 • Az anyag szerkezete finomszemcsés, a frakciók átlagos mérete 0,15 mm.
 • A rétegvastagság határértékei - 1-5 mm.
 • A munka hőmérsékleti viszonyai - legalább + 10 ° C
 • A kész oldat életképessége - fél óra.
 • Az eltarthatóság fél évre korlátozódik.

Mechanikai tulajdonságok:

 1. Nyomószilárdság - 30,59 kg / cm2.
 2. A hajlítószilárdság 15,29 kg / cm2.
 3. A bázishoz való tapadás mutatói: 5,09 kgf / cm2.

A gipszkeveréket 5/10/25 kg térfogatú, zárt, többrétegű papírzacskókba csomagoljuk. A csomag hátoldalán részletes használati utasítás található. A tároláshoz a gyártó fából készült raklapokat használ.

Előnyök:

 • Ez egy környezetbarát összetétel, amely nem károsítja az emberi egészséget, amit a környezetbiztonsági tanúsítvány is megerősít.
 • Könnyen kezelhető. A munkaoldat elkészítéséhez csak víz és építő keverő szükséges. Az utasítások alapján víz kerül a porhoz, figyelembe véve a megadott arányokat, és alaposan összekeverjük, majd a készítmény felhasználható.
 • Nagy sebességű gyógyítás. A felületek folyamatos feltöltése esetén ez nem annyira nyilvánvaló, bár annak a valószínűsége, hogy a gitt a falról leválik, nulla. A helyi sérülések helyreállítása vagy megerősített sarkok telepítése esetén a nagy szilárdságú keverék használata jelentős előnyökkel jár.
 • A keverék alacsony fogyasztási együtthatója: feltéve, hogy egy tipikus 2-szobás lakás 30-46 négyzetméteres összes falával helyesen van beállítva. m beaconok használatával viszonylag sík felület lehet egy 25 kg-os "Fugen" zsák.
 • Ideális felületminőség a beillesztéshez vagy festéshez. A vakolt alap teljesen sima, mint egy tükör.
 • Elfogadható költségek. Egy univerzális, 25 kg-os gipszkeverék zsák ára körülbelül 500 rubel.

hátránya:

 • A munkaoldat beállításának intenzitása.
 • Nehéz köszörülés, jelentős erőfeszítést igényel. Ezen túlmenően, a probléma gyors és anélkül történő, hogy elég komoly fizikai erő alkalmazása nélkül megoldható, akár egy 100-as szemcsés csiszolópapír-háló segítségével.
 • Az 5 mm-nél nagyobb réteg nem alkalmazható.
 • Nagy valószínűséggel, hogy sötét foltok foltosak, ha vékony színeket ragasztunk.

A Fugen GF (GW) és a standard termék közötti különbség a nagyobb áramlási sebesség. Ellenkező esetben azonosak.

Ami a Fugen Hydro-t illeti, ez a keverék nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik, mivel az összetétele vízlepergető szereket tartalmaz - a szerves szilícium komponenseken alapuló összehúzódó impregnálásokat.

Milyen munkákat végeznek a legjobban a hidrofób száraz keverék:

 • A nedvességálló (GKLV) vagy nedvességálló (GKLVO) lapok varrásainak kitöltéséhez.
 • A nedvességgel szemben ellenálló gipszkartonot előre kiegyenlített alapra kell ragasztani.
 • Töltse fel a repedéseket, a hornyokat és a betonpadlók egyéb helyi hibáit.
 • A nedvességálló válaszfal-fal-hornyos lemezeket szerelje be és tegye.

A nedvességtartalmú keverék kizárólag 25 kg-os kiszerelésben kapható, beszerzési költsége kétszer annyi, mint a szokásos gitt.

Uniflot

Ez egy speciális, nagy szilárdságú, vízálló anyag, gipszkötővel és polimer adalékokkal, amelyek felülmúlhatatlan mechanikai tulajdonságai miatt a meglévő analógok között abszolút vezető.

Úgy tervezték, hogy lapanyagokkal dolgozzon, nevezetesen:

 • Gipszkarton lemezek (gipszkarton) lekerekített, hígított élekkel. Ebben az esetben nincs szükség megerősítő szalag használatára.
 • Knauf-gipsz szuperlisták (GFL).
 • A PVT-elemek Knauf-szuperterülete.
 • Perforált lemezek.

Az Uniflot alkalmazási területe kizárólag a felsorolt ​​anyagok varrásának feltöltésére korlátozódik.

előnyei:

 • A megnövelt szilárdsági tulajdonságok nagy rugalmassággal kombinálva.
 • Kiváló tapadás.
 • Garantált, hogy kizárja a szárítás utáni zsugorodást és az ízületek repedéseinek kialakulását, beleértve a gipszkarton lapok legnehezebb keresztirányú ízületeit.
 • Lehetőség van nedvességtartalmú helyiségekben. Az Uniflot hidrofób tulajdonságai miatt képes ellenállni a nedvességnek.

A kész keverék 45 percig megtartja a működési tulajdonságokat, majd megkezdődik a sűrűség. Mivel a kompozíció nem zsugorodik, az illesztéseket ki kell tölteni velük, hogy ne pazarolja az időt és erőfeszítést a nyúlványok és a csúszások csiszolására. Mivel a gipszet különböző helyeken bányászják, a por színe tiszta, fehér, rózsaszín vagy szürke, ami nem befolyásolja a minőségi mutatókat.

A befejezéshez

A befejező munka végső szakaszában csak a kisebb szabálytalanságok kiküszöbölésére kerül sor annak érdekében, hogy sima, tartós, sima falakat kapjanak a dekoratív díszítéshez.

Csak erre a célra két végső bevonat oldata:

 1. Knauf Rotband Finish polimer adalékokat tartalmazó száraz gipszkitt keverék.
 2. Knauf Rotband tésztaprofil használatra kész paszta vinil gitt.

A belsőépítészet mindkét keveréke nagy plaszticitású, könnyen kezelhető, kizárja a zsugorodást és a megtöltött felületek repedését. Alkalmazási területük a beton, vakolt kompozíciók, cement és gipsz alapján történő folyamatos vékony rétegű öntése, az épületszerkezetek üvegszálas felületeivel.

A falak vagy mennyezetek egy „Knauf Rotband Pasta Profi” kész bevonattal történő kiegyenlítésekor az alkalmazott rétegvastagság megengedett értékei 0,08-2 mm-en belül mozognak. A paszta felületének kezelése kézi vagy gépi lehet. A "Knauf Rotband Finish" keveréke véglegesítéssel és kézzel történő alkalmazással történik. Az alkalmazott réteg maximális vastagsága 5 mm. Zárja be a GKL varratokat, ez az anyag lehetetlen.

Ha költségvetési terméket keres, akkor a Knauf HP Finish létezik erre az esetre.

Ez a gipsz vakolat gipsz falak vagy mennyezetek szilárd alapokkal rendelkeznek. A keverék belső befejező munkát végez a normál páratartalmú helyiségekben. Az alkalmazott réteg vastagságának elfogadható értékei - 0,2-3 mm. A nyomószilárdság ≤ 20,4 kgf / cm2, míg a hajlítás 10,2 kgf / cm2.

Figyelemre méltó a Knauf Polymer Finish, az első porított bevonat, amelyben a gyártó polimer kötőanyagot használt.Azok, akik a falak ideális felületét szeretnék elérni tapéta, festék vagy más dekoratív bevonatok számára, határozottan ezt a keveréket választják. A Knauf Polymer Finish más Knauf termékek, köztük a legendás Rotband vakolat felhasználásával is dolgozható.

Előnyök:

 • Minimális zsugorodást okoz a mikroszálak miatt a készítményben.
 • Nagyon könnyű a homokszórás és a bevonat szétszóródásának megszüntetése az őrlési folyamat során, mivel a gabona kis mérete jellemzi.
 • Rendkívül életképes - a habarcskeverék három napig nem veszíti el működő tulajdonságait.
 • Magas ragasztó képességgel rendelkezik.
 • Repedésálló és műanyag.

Bónusz az ügyfelek számára - egy 20 kg-os zsákok kényelmes mennyisége.

Homlokzatok elindítása

Az alaptömörítő keverékeket, amelyek fő összetevőjeként aggregátumot és polimer adalékanyagokat használnak, a bevonat két változata képviseli - Knauf Multi-befejezés, szürke és fehér.

Segítségükkel:

 • Részben vagy teljesen vízszintes beton- és cementkezelt homlokzati vakolat keverékek.
 • Végezze el a magas páratartalmú helyiségek belső dekorációját.
 • Zárja le a repedéseket és töltse ki a lyukakat, hogy helyreállítsa a falak integritását.

Folyamatos illesztés esetén a lerakódás megengedett értékei 1 és 3 mm között, a részlegesen pedig legfeljebb 5 mm. A fehér keverék használatának előnye, hogy ideális alapot biztosít a belső festékek díszítéséhez.

Mindkét keverék azonos tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Nyomószilárdság - 40,8 kgf / cm2.
 • Ragasztó képesség - 5,098 kgf / cm2.
 • A habarcs életképessége legalább 3 óra.
 • Fagyállóság - 25 ciklus.

fogyasztás

A kiegyenlítő bevonatok fogyasztásának kiszámításakor 1 m2-es felületen figyelembe kell venni:

 1. A keverék vastagságának megengedhető értékei, amelyek különböző szintező bevonatoknál 0,2 és 5 mm között mozoghatnak.
 2. A feldolgozandó bázis típusa.
 3. Az egyenetlen talaj jelenléte és mértéke.

A fogyasztás mértékét a befejező munkák típusa is befolyásolja.

Tekintsük Fugen példáját, hogy mennyi elfogyasztja a keveréket:

 • Ha bezárja a gipszkarton varratait, akkor a termelés mértéke 0,25 kg / 1 m2.
 • Folyamatos milliméter vastagságú rétegben történő kitöltéskor - 0,8-1 kg / 1 m2.
 • Ha a nyelv és horony lapok vannak felszerelve, akkor a befejező bevonat használatának mértéke majdnem kétszer nő, azaz már 1,5 kg / 1 m2 lesz.

Ne feledje, hogy csak a kiindulási gittek nagyobb fogyasztási rátával rendelkeznek, így egyes esetekben 30 kg keverék elegendő csak 15-20 négyzetre.

Míg az univerzális összetételű 20 kg-os zsák 25 négyzetnyi területet fed le.

Hogyan válasszuk ki?

Már tudja, hogy a gitt száraz vagy kész.

A por vagy paszta javára történő választás előtt vegye figyelembe a következő tényezőket:

 • A befejezett kiegyenlítő bevonat költsége magasabb, bár a kész felület minősége megegyezik a száraz keverék használatakor.
 • A porított készítmények eltarthatósági ideje hosszabb, és nem igényel különleges tárolási feltételeket.
 • A száraz keverék megfelelő előkészítése magában foglal egy bizonyos viszkozitású homoktömeg megszerzését és csomók nélkül, amely a kezdőknek nem mindig lehetséges.
 • A feladat alapján kialakított száraz gitt könnyedén megadhatja a kívánt konzisztenciát, és vastagabbá teszi a gipszkarton és az alaplemezek vagy a vékony rétegek vékony rétegeinek a befejezéséhez.

A kiváló minőségű felületkezelés többféle keverék használatát jelenti:

 • A varratok speciális vegyületekkel vannak feltöltve. Ez lehet Uniflot vagy Fugen. Szélsőséges esetekben használja a Knauf Multi-befejezést.
 • A teljes felületet kiindulási keverékkel töltjük, majd egy befejező vagy egyetemes, mindkét fajtát helyettesítve.

Így a gipszkartonnal való munkavégzés tervezése során a legkedvezőbb, ha egy kocsi keveréket és egy speciális vegyületet vásárolnak az ízületek számára.

A közelmúltban az univerzális, belső vagy homlokzati munkákhoz használt acapanelek - cementlapok használata egyre inkább a magánépítésben történik. Ezeket nedves helyiségekben vagy homlokzatokban használják fel a különböző bevonatok építésére szolgáló építmények alapjaként.

Ebben az esetben a legjobb megoldás az lenne, hogy megvásároljon egy speciális száraz keveréket, az Aquapanel-t, a nagy szilárdságú Uniflot-ot vagy a Fugen Hydro-t, hogy lezárja az ízületeket és feldolgozza az ívelt felületeket.

Vélemények

Az a tény, hogy a Knauf-keverékek keverékeinek felhasználói véleménye az esetek 95% -ában pozitív, csak egy következtetés vonható le: a német márka termékeit szeretik, értékelik és ajánlják a barátoknak, amint azt a magas jelek bizonyítják - 4,6-ről 5 pontra. Leggyakrabban a Fugen és a HP Finish kompozícióiról találhat véleményeket.

A Fugen Universal előnyeiről az ügyfelek megjegyzik:

 • Egységes alkalmazás;
 • Jó tapadás;
 • A kiváló minőségű és olcsó felületi felület festése;
 • Nagyon kényelmes használat;
 • Többfunkciós használat.

Érdekes, hogy néhányan úgy vélik, hogy Fugen magas beállítási sebessége előnyt jelent, míg mások hátrányt jelentenek, és panaszkodnak a magas ütemű munkára.

A keverék hátrányai:

 • Szürke szín;
 • A vastag réteg alkalmazásának lehetetlensége;
 • "A kifinomult" technológia a munkaoldat elkészítéséhez.

A Knauf HP Finish a kiváló minőségű, sima felület, a kiváló ragasztó képesség, a kényelmes működés, a kellemetlen szag, a káros összetétel, a repedésállóság és természetesen alacsony áron történő létrehozásának lehetősége. Azokat, akik hosszú ideig Knauf termékeket használnak, lenyűgözte az a tény, hogy minőségük sok éven át állandóan magas.

Alkalmazási tippek

Annak ellenére, hogy a Knauf keverékek könnyen kezelhetők, néhány szabályt kell követnie, amikor velük dolgozik.

Mit kell tudni:

 • Száraz keverékek hígításához csak tiszta, 20-25 ° C hőmérsékletű folyóvizet kell venni. Nem szabad forró, rozsdás vizet vagy szemetet tartalmazó folyadékot használni.
 • A port vízzel töltött tartályba öntjük, és nem fordítva. Ha a dagasztás elektromos szerszámmal történik, akkor azt kis sebességgel kell elvégezni. Nagy sebességgel a készítmény aktívan telített levegővel és elkezd buborékolni a folyamatban.
 • Javasoljuk, hogy a belsőépítészeti gitteknél + 10 ° C-nál alacsonyabb hőmérsékleten dolgozzanak.
 • Bármilyen alapot kell alapozni, hogy növelje a tapadást és ennek következtében a felület minőségét. Miközben a talaj megszárad, nem lehetséges a felületet kiegyenlítő anyaggal feldolgozni.
 • A vakolat keverék új részének elkészítéséhez mindig tiszta eszközöket és tartályt használjon. Ha nem öblítik le, akkor a fagyasztott töredékek miatt a munkaoldat keményedésének sebessége automatikusan növekszik.
 • Amikor az ízületeket gipszalapú vegyülettel töltik, egy serpyanka-t használunk, amelyet spatulával a bevonatba nyomunk. A keverék második rétege akkor alkalmazható, ha az első teljesen száraz.

Ha egy anyagot vásárol, ne felejtsd el, hogy érdekel a gyártási dátum és az eltarthatóság.

Az elavult keverékek esetében a túl gyors beállítás a jellemző, ezért kényelmetlen lesz velük dolgozni, és az ilyen vegyületek életképessége megkérdőjelezhető. Itt van egy ajánlás: a piacok megkerülése és a nagy építési piacokon a gittek beszerzése.

Hogy megtudja, hogyan kell a falakat a Knauf gittel megfelelő szintre állítani, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba