A homlokzati gitt kiválasztásának finomságai

Annak érdekében, hogy otthonod olyan vonzónak látszhasson, mint a belsejében, fontos, hogy az összes szükséges tevékenységet elvégezzük. A legalapvetőbb fogások egyenetlen felületűek lesznek, annak érdekében, hogy igazodjanak. Annak érdekében, hogy az eredmény legyen a kívánt, fontos, hogy ne csak a munka technikáját betartsák, hanem a megfelelő homlokzati gitt kiválasztását is.

Jellemzők

Homlokzati vakolat használható tégla vagy betonon. Shpaklyuya ezek a felületek, akkor szintet és megvédeni a kedvezőtlen környezeti tényezők. A kültéri munkák elvégzése közben nem csinál zsetonozást, a tégla sarkait és más dolgokat, és ezek elrejtésére és hibáira, és a gitt használatára.

A különböző tulajdonságok miatt, amelyekre a gitt választják, típusai eltérőek. A hideg ellenálló képességet a maximális felületi védelem jellemzi még nagyon hideg időben is. Ha megfelelően falazza a falat, akkor sokáig nem kell kijavítania az idő okozta hibákat. A homlokzatok tetején a legjobban vízálló vakolatot kell alkalmazni.

Ha azt szeretné, hogy otthonod mindig meleg és hangulatos legyen, fontos, hogy helyesen tegyen egy gitt réteget a külsőre, ami biztosítja a kívánt hatást. A homlokzati gitt segít abban, hogy bármilyen külső felület tökéletes megjelenést biztosítson, hogy dekoratív felületet készítsen a tetején. Hogy pontosan hogyan kell díszíteni a ház falát vagy egy másik épületet, a lényeg az, hogy elrejtse az összes hibát, szigetelje a falakat, és készítse elő őket a további díszítésre.

A homlokzati vakolat technikai jellemzőit megfelelően kell kiválasztani a tervezett munkák szerint. Az ilyen árnyalatok figyelmen kívül hagyása időveszteséggé és rossz minőségű javításokká válhat. Gipsz bevonat tervezésénél tudnia kell, hogy melyik réteg optimális egy adott felületre. Leggyakrabban szabálytalan helyek határozzák meg, konvex pontokra és mélyedésekre koncentrálva. Minél vékonyabb a réteg, annál gyorsabban szárad, de a külső tényezőktől is gyorsabban deformálódik.

faj

Mivel a külső falak saját jellemzőkkel rendelkezhetnek, a keverékek is eltérőek.

A leggyakoribbak a következők:

  • Basic gitt;
  • befejező;
  • egyetemes;
  • dekoratív;
  • Gittfa.

Ha az alapvető gittről beszélünk, amelyet szintén kezdőnek nevezünk, akkor a fő feladata a felszín szintezése. A befejezés folyékonyabb összetételben különbözik, és a felületet a dekoratív berendezés előtt segít. Ez nem túl erős, de könnyen kezelhető, kényelmesen őrölhető, és további befejezést tervez. Ha az univerzális gittről beszélünk, akkor hasonló az első két típushoz, de nem használják fel a homlokzat befejezésére.

Ha dekoratív gittről beszélünk, akkor használja a stukkó és a texturált elemekkel való munkát a szoba külső részének dekorációjában. Ha fából készült elemek vannak a külső homlokzaton, akkor a fát tartalmazó gittel kell dolgozni. Segít megvédeni a fát a csapadéktól, és nagyon simavá teszi a fa réteget.

A homlokzati gitten festéket, mozaikot, gipszet, cserépet, zománcot alkalmazhat, és mindez szép lesz, ha a falakat korábban megfelelően előkészítették és igazították.

A gitt is megkülönböztethető. Meg kell különböztetni a vakolatot a cement és a polimer alapokon.Az első típus ideális a homlokzat kialakításához, mert nedvesség ellenálló és alacsony hőmérsékleten is jól működik. A falak számára ez nagyszerű lehetőség, mert szárítás után az anyag nagyon tartós lesz, és nem reped, és így védi a belső hőt.

A dekoratív árnyalatok különböző árnyalatokkal jellemezhetők, ami a különböző vegyi anyagok összetételének köszönhetően lehetséges. Sárgás, szürke és bézs gitt található. Korábban ez is fehér volt, de most az összetevők magas költsége miatt nem készül.

Ami a polimer alapú gittet illeti, köztük az akril és a latex. Az akril változat mind az alap-, mind a befejező munkákhoz alkalmas külső falakhoz. A külső homlokzatokhoz használt latex gitt nem alkalmazható. Ha a homlokzati vakolat előnyeiről beszélünk, akkor ezek közé tartozik az erő, a tartósság, a rugalmasság, a gyors szárítás. Nem zsugorodnak vagy szagolnak. A mínuszok közül meg lehet jegyezni, hogy ezt a megjelenést nem lehet egyes építőanyagokkal kombinálni.

A választott finomságok

A gitt kiválasztásához ki kell választania a megfelelő összetételt. Az ebből az anyagból fakadó komoly követelmények miatt nagyon fontos, hogy ne tévesszen meg. A választás leállítása valami konkrétra, oda kell figyelni az anyag összetételére, amelytől függ a kész bevonat síkosságától és szilárdságától.

Ha a cementösszetételről beszélünk, akkor egy sokkal finomabb és nagyobb szerkezetű. A legjobb, ha kész paszta jellegű keverékekkel dolgozunk.

Ha a keverék kiváló minőségű, akkor megkülönböztetjük a jellemzőit:

  • Gyors beállítás és nincs repedés;
  • Könnyű használat;
  • A műanyag tulajdonságainak hosszú megőrzése;
  • Jól kombinálható festékekkel és lakkokkal, amelyeket a gitt felületén használnak.

A cement vakolat nem fél a nedvességtől és az alacsony hőmérsékletektől. Ennek része kvarchomok, márványpor és mészpor. A készítmény lehet a jobb műszaki jellemzők eléréséhez használt kémiai elemek.

A polimer gitt lehet akril vagy latex alapanyaggal. Latex opció a külső használatra nem használható. Az akril gitt alapként szolgálhat, és befejező felületként is használható. A kényelem az, hogy nem szükséges a keveréket vízzel hígítani.

Szinte az összes gitt száraz és kész keverékként kapható. A kész verziókat speciális, fedéllel szorosan lezárt tartályokban értékesítik. Ha száraz keveréket használunk, akkor a munka során vízzel kell feloldani, majd használni. A csomagolási mennyiségek eltérőek lehetnek, és a választásuk függ az elvégzendő munka mennyiségétől. Mivel a keveréket önállóan hígítják, a legjobb, ha a gyártó ajánlásaira összpontosít, hogy a kompozíciót a legmegfelelőbb legyen a munkához.

A kompozíció vízzel való jól összekeverése érdekében a legjobb, ha a fúrógépen egy speciális fúvókát használnak az építési keverékek keverésére. Amikor minden készen áll, és a gitt krémes konzisztenciát szerez, néhány percet kell adnia ahhoz, hogy bejusson. Az előkészített tömeg három órán át használható, majd keményedik és nem alkalmas a további felhasználásra. Ez fontos tudni annak érdekében, hogy a gitt optimális méretű részeit készítsük el.

Használati tippek

A munka befejezéséhez használt cementköteget megfelelően elő kell készíteni, csak azt követően, hogy elkezdheti alkalmazni az első réteget. Annak ellenére, hogy az alkalmazott tömeg vízálló és fagyálló, a legtöbb esetben szükség lesz egy második gitt rétegre.

Ha új épületeket akarunk felújítani, ne rohanj bele ebbe az üzletbe.A legjobb, ha az építési időt zsugorodik (körülbelül egy év), és csak azt követően, hogy elvégezzük az összes későbbi műveletet. Fontos figyelembe venni a hőmérséklet-szabályozást - az öt és húsz fok közötti hőfok alkalmas a munkára.

Az otthoni dekoráció készítése saját kezével teljesen valós.ami a legfontosabb, hogy ismeri a folyamat módját, és ne rohanjon minden feladat elvégzésére. Az oldat száradási ideje a hőmérséklettől, a páratartalomtól, a csapadéktól függően változik. Nem ajánlott negatív hőmérsékleten dolgozni, mert a gitt vegyület vízzel keveredik, és a tél hűvössége nem teszi lehetővé az oldat száradását, egyszerűen elkezd fagyni.

Azok számára, akik nem tudják, hogy lehetséges-e az esőben kitölteni, fontos mondani, hogy a közvetlen napfény és a csapadék formájában lévő nedvesség nem eshet a munkafalakra, mert a munkák befejezése után azonnal polietilén borítja. A film eltávolítása csak akkor lehetséges, ha minden teljesen száraz. Mivel a cementoldat gőzáteresztő szerkezetű, nem fog túl sokáig tartani.

Meg kell kezdeni a munka minden felületének porról és szennyeződésektől való tisztítását. A következő lépés a mély behatolású alapozó alkalmazása, melynek teljesen száraznak kell lennie.

A homlokzattal való munka azzal a ténnyel kezdődik, hogy a kezdeti gitt segítségével jelentős üregek, repedések stb. Záródnak. Miután mindent teljesen megszáradt, a következő szakaszba léphet. A gitt a falrészre van felhordva, és spatulával kiegyenlítve. Ilyen típusú munkákhoz kizárólag a homlokzati gitt tiszta változata vonatkozik, szennyeződések és adalékanyagok nélkül.

Miután mindent megszáradt, elő kell készíteni a kész felületet, és szárítás után új rétegeket lehet felhordani. Az egyes rétegek vastagsága körülbelül négy milliméter legyen. Amikor az eljárás befejeződött, a szárítás után az alaptömörre egy simítóbevonatot viszünk fel, majd megsimítjuk.

gyártók

Sokan úgy vélik, hogy az építési keverékek a töltés során a legfontosabb dolog, és itt van egy racionális gabona része. A kiemelkedő gyártók nagyobb figyelmet szentelnek a termékeiket előállító technológiáknak, és nincsenek meglepetések számukra.

Ha a legnépszerűbb lehetőségekről beszélünk, akkor a céget is magába foglalja „Talajkutatók”. Kiváló minőségű keverékeket készítenek, ugyanakkor ezek költsége meglehetősen mérsékelt. Ez az anyag hasznos lesz azok számára, akik először találkoztak ezzel a munkával, és szeretnék megszerezni ezt a hajót. Amellett, hogy a gitt, a megoldás segítségével dekoratív design, festék hozzáadásával a kompozíció. Ez az opció olcsóbb lesz, mint a homlokzat festése bármilyen festékkel, még a legolcsóbb.

Fontos azt mondani, hogy ez a megoldás nem csökken. A maximális bevonó réteg egy centiméter, és huszonnégy órán belül megszárad.

cég "Bolars" az árért valamivel magasabb, mint a "bányászok", és ugyanolyan minőségűek. Ez egy nagy nedvességállóságú gitt, amely legfeljebb tíz centiméteres réteggel alkalmazható. Ha száraz keverékkel dolgozik, akkor 24 óra elteltével megszárad. A kész paszta nyolc órán belül teljesen megszárad.

Ami a gittüzemet illeti "Volma", akkor egy 25 kg-os zsák egy kicsit többet fog fizetni, mint egy Bolars. Van egy "Volma aquastard" termék is. Ezek cementkötésű és fehér cement alapú keverékek. Ha száraz, a felület fehér, ami fontos a későbbi festéshez világos színekkel.

"Talált basilk" Ez egy sokoldalú anyag, amelyet felületeken belül és kültéren is lehet kezelni. 20 kg-os súlyú papírzacskóban vásárolhatja meg. A keverék alapja a cement, de különleges adalékanyagokat tartalmaz, amelyek megerősítik a mikroszálas anyagot a jobb szilárdság érdekében.

Hogyan kell a ház homlokzatát gittelni, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba