Befejező gitt Sheetrock: az előnye és hátránya

Az építőanyagok piaca ma sokféle befejező anyaggal van feltöltve. A gitt kiválasztása a legfontosabb, hogy ne tévessünk el, máskülönben az egyetlen hiba tönkreteheti az összes további javítást. A Sheetrock márka jól alakult a gitt anyagok gyártói körében. Az anyag jellemzőiről és előnyeiről a cikkünket elmondhatjuk.

struktúra

A Sheetrock gitt nemcsak az építők körében népszerű, hanem azok között is, akik önállóan javítanak. Az oldatot különböző térfogatú műanyag tartályokban értékesítették. 17 literes és 3,5 literes, 28 kg és 5 kg-os vödröt vásárolhat.

A befejező megoldás összetétele:

 1. Dolomit vagy mészkő.
 2. Etil-vinil-acetát (vinil-acetát-polimer).
 3. Attapulgit.
 4. A talkum vagy a pirofillit szilíciumot tartalmazó komponens.
 5. A cellulóz mikroszálas összetett és drága összetevő, amely lehetővé teszi az oldat üvegfelületekre való felhordását.
 6. Gombaellenes komponensek és egyéb antiszeptikumok.

Általános jellemzők és jellemzők

A Sheetrock-megoldás számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amelyek közül az alábbiakban felsoroltak:

 • A csomagolás megnyitása után a gitt használatra kész.
 • Krémszínű és egységes olajos tömege van, amely könnyen alkalmazható és nem folyik le a spatulán és a felületen.
 • Nagy sűrűségű.
 • Nagyon nagy tapadás, így a delamináció valószínűsége kicsi.
 • Könnyen megszárítható, és teljesen megszáradt.
 • A szárítási folyamat meglehetősen rövid - 3-5 óra.
 • Fagyálló. Tíz fagyasztási / felengedési ciklust tart fenn.
 • Az oldat vastagsága ellenére az 1 m2-es fogyasztás kicsi.
 • +13 fokos hőmérséklettartományra tervezték.
 • Az oldat minimális zsugorodása.
 • Megfizethető árkategória.
 • Univerzális szintezés és korrekciós eszköz.
 • Lehetőség a magas páratartalmú helyiségekben való használatra.
 • Azbeszt nélkül.

Számos ország gyártja ezt az építőanyagot. - USA, Oroszország és több európai állam. Az egyes gyártók esetében az oldat összetétele kissé eltérhet, de ez nem befolyásolja a minőséget. A különbség lehet például antiszeptikus jelenlétében vagy hiányában. A gyártótól függetlenül a szakmai építők és a javítás során a gitt használatát végzők véleménye csak pozitív.

alkalmazási körét

Az ilyen típusú töltőanyag alkalmazási területe nagyon nagy. A falak és a mennyezet összehangolására használják. Tökéletesen eltávolítja a vakolat bármilyen méretű repedését. Ez lehet téglafelület vagy beton. Speciális konstrukciós sarok alkalmazása után a helyiség külső és belső sarkait a habarcs segítségével lehet kiegyenlíteni.

Az oldat jó tapadást mutat a fémfelületekhez, így az első rétegként a fémre kerül. Felületként és kiváló minőségű díszítésben használják.

típusok

Az amerikai Sheetrock gitt három fő típusban kapható:

 1. Megoldás a helyreállítási munkákhoz. Fő célja, hogy a repedéseket vakolt felületeken lezárja és a gipszkartonon használja. Ez a típus rendkívül tartós és hosszú időn át ellenáll a repedéseknek. A lamináláshoz is használják.
 2. Superfinishing gittamely jellemzői szerint ideális az utolsó réteghez. Az összetételéből adódóan ideálisan más típusú indító gittekbe kerül. Nem alkalmas a sarkok szintezéséhez.
 3. Univerzális megoldás, amely minden olyan befejező munkához használható, amely a márka töltőanyagaihoz készült.

Alkalmazási szabályok

Mielőtt elkezdené dolgozni az anyaggal, elő kell készítenie a felületet és vásárolnia kell egy gittszerszámot.

Szükséges eszközök:

 • két spatula - keskeny (12,2 cm) és széles (25 cm);
 • Speciális szalagszalag vagy öntapadó háló „Strobe”;
 • egy darab csiszolópapír;
 • szivacs.

A kitöltendő felületet a törmelék, a por, a korom, a zsír, a régi festék, a tapéta. Ezután nyissa ki a tartályt az oldattal, enyhén keverje meg. Néha a túlzott sűrűség miatt az oldatot kis mennyiségű tisztított vízzel hígítjuk (legfeljebb egy pohár 250 ml). Fontos tudni, hogy minél több vizet tartalmaz az oldatban, annál nagyobb a zsugorodás valószínűsége.

Az oldat átlagos fogyasztása 1,4 kg / m2. A gitt kiváló minőségű volt, hogy a mennyezet vagy a falak felületét megfelelően kell kenetezni. A gitt csak száraz bevonaton. Minden további alkalmazás előtt időt biztosítunk a száradásra.

Példák a felhasználásra

A Sheetrock gitteket a következő esetekben használják:

 • A gipszkarton lapjai közötti kötések befejezése. Töltsön be minden varrást egy keskeny spatula segítségével. A központban speciális szalagot vezetünk be és jól nyomjuk meg. Megjelenik a megoldás feleslege, amelyet egyszerűen eltávolítanak, és vékony réteg oldatot helyezünk a szalagra. Ezután a csavarok fejét dörzsöljük, és hagyjuk megszáradni, majd a következő réteg kezdődik.

Tágas simítóval készül. Az oldat alkalmazása az első réteggel szemben 5 cm-rel szélesebb lesz mindkét oldalon. Ismét a szárítási folyamat. Itt az ideje a harmadik réteg alkalmazása. Az eljárást a legszélesebb spatula hajtja végre a második réteg elvének megfelelően. Szükség esetén a teljes szárítás után nedves szivaccsal készítsen habarcsot.

 • Belső sarkok készítése. Vigye fel az oldatot a szalagra mindkét oldalon egy keskeny spatulával. Ezután összecsukjuk a szalagot a középre, és nyomjuk meg a sarokba. Távolítsa el a felesleget, majd az oldatot vékony rétegben helyezze a szalagra. Adjon időt a szárításra.

Ezután elkészítjük a második réteget a szalag egyik oldalán, megszárítjuk és ugyanezt az eljárást hajtjuk végre a szalag második oldalán. Szükség esetén dörzsölje meg nedves szivaccsal, de a víz ne csepegjön.

 • Külső sarkok regisztrálása. A fém sarokprofilt rögzítjük. Az oldat alkalmazása három szakaszban történik, szárítási időközzel és az egyes rétegek szélességének fokozatos növekedésével (a varratok befejezése) különböző méretű spatulák alkalmazásával. Végül simítsa fel a felületet nedves szivaccsal.

Hasznos tippek

Annak érdekében, hogy ezzel a befejező anyaggal való munka ne okozzon bajt és sikeres volt, emlékeznie kell az elemi szabályokra:

 • Bármilyen megoldás veszélyes a nyálkahártyákkal érintkezve.
 • A végső szakaszban szükséges a nedves köszörülés, mivel a száraz őrlés során a légzőrendszerre káros talkum és csillám jelenhet meg a helyiségben.
 • Sokoldalúsága ellenére a gitt nem alkalmas túl nagy gödrök és repedések eltávolítására. E célból más anyagok is vannak.
 • Nem ajánlott a gipszalapra felhordani a gitt, mert ez hátrányosan befolyásolja a bevonat minőségét.
 • A Sheetrock gitt tökéletes eredménye a kiváló minőségű kezelt felület.

Az alábbi videóban lásd a Sheetrock gitt tesztelését.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba