Polimer gitt: mi az és miért van szükség rá

Az építőanyagok piacát évente új és továbbfejlesztett termékekkel egészítik ki. A választási lehetőségek széles skálája a legigényesebb ügyfeleket is teheti.

Az egyik legnépszerűbb építőanyag a polimer vakolatamely nemcsak hazai, hanem külföldi gyártókat is gyárt. Ezzel az anyaggal elkészítheti a padlót, a falakat és a mennyezetet a további befejező munkákhoz.

Különleges jellemzők

Sokan csoda, hogy mi a polimer gitt és hogyan különbözik a szokásostól. A Putty egy olyan anyag, amelynek speciális összetétele polimereken alapul, és a különböző típusú felületek különböző helyiségekben történő összehangolására szolgál.

A polimer gitt viszonylag új típusú ilyen típusú anyag. Újdonsága ellenére Évről évre egyre népszerűbb a leggyakoribb gitt típusokhoz képest:

 • A polimer anyag stabilabbnak és megbízhatóbbnak tekinthető.
 • Az egyik vagy másik felületre alkalmazott megoldás sokkal gyorsabban szárad, mint a szokásos.
 • A szárítási folyamat során nem alakul ki zsugorodás, ami sima felületet eredményez.
 • Miután az anyag megszárad, a falakon vagy a padlón nem keletkezik repedés. A gitt nem zuhanyozott. Természetesen, hogy minden alapozó és befejező munkálatok sikeresek legyenek, nagyon fontos, hogy nemcsak minőségi termékeket szerezzen be, hanem minden előkészítési és alkalmazási utasításnak is megfeleljen.
 • Ez a fajta anyag nagyon könnyen alkalmazható sokféle felületen. A polimer gitt nagyszerű a belső munkákhoz. Ezenkívül könnyedén megbirkózhat vele, anélkül, hogy segítséget kérne a szakemberektől.
 • Az ilyen típusú gittnek köszönhetően gyorsan elkészítheti a falakat tapéta ragasztására vagy festésére.

Ha összehasonlítjuk a polimer gittet más fajtáival, pl. Gipsz alapon, arra a következtetésre juthatunk, hogy a polimer nedvességállóbb, ezért ideális a magas páratartalmú helyiségekben.

A lényeg az is, hogy ilyen a gitt a különböző felületekre alkalmazható, mivel nagyon magas tapadási tulajdonságokkal rendelkezik. Ez annak köszönhető, hogy speciális filmképző komponenseket és polimereket tartalmaz. Ugyanezen összetételből és az anyag nevéből.

faj

Ma az építőanyagok piacán Többféle polimer töltőanyagot találhat, amelyek a következők:

 • latex;
 • akril.

A különböző cégek latex opcióit kizárólag belsőépítészeti, leggyakrabban befejező javításokhoz használják.

A latex töltőanyagoknak a következő előnyei vannak:

 • Nagyon tartósak, rugalmasak és tartósak.
 • Könnyen alkalmazható, nem igényel speciális szakismereteket a főzés során.
 • Biztonságos az emberek és a környezet számára. Nem kellemetlen szaga van.

Másfelől az akril gitt nem megy a háttérben, de a felhasználási tartományuk kissé szélesebb. Nemcsak belső, hanem külső befejező munkákhoz is használhatóak, stabilabb összetétel miatt. Nagyon gyakran akril fajtákat használnak homlokzatokhoz. Vízállónak tartják, nem félnek a nedvességtől és a hőmérséklet változásától.

A polimer gittek fajtáira és a polimer cementre is sorolható. Összetételében cement, mész és néhány ásványi adalékanyag található.Ez a gitt alkalmas komolyabb munkákhoz, mint például a beton falainak, valamint a különböző típusú tégla- és cementfelületek összehangolása. Alkalmas beltéri és kültéri használatra.

Ennek a gittnek a használata különösen fontos, ha repedések és bármilyen hiányosságok vannak a felületen. Ezek a polimer anyagok segítségével könnyen eltávolíthatók.

Melyik jobb?

A latex és akril gitt nem alkalmazható 3-5 mm-nél nagyobb felületvastagságra. Ha nagy hibákat kell elrejteni a felszínen, és komoly hibák vannak rajta, akkor a legjobb, ha polimer-cement típusú gittet használunk, amely 20 mm-es réteggel alkalmazható.

A polimer cementkötésről fontos megjegyezni, hogy technikai jellemzői sokkal magasabbak, mint mások. Ez a fajta fagyálló, nedvességálló, vízlepergető és környezetbarát termék.

Mielőtt megvásárolná a gitt, ügyeljen arra, hogy vegye figyelembe a következő pontokat:

 • milyen befejezési munkát igényel majd;
 • azok a körülmények, amelyekben a felületet gittzel kezeljük (elengedhetetlen, hogy figyelembe vegye a szabályos hőmérsékleti feltételeket, valamint a különbségeket);
 • Kiválaszthatja a gyártót, amelyet meg kell vásárolnia egy jó minőségű építőanyagot, amely sok éven át szolgál.

A gittgyártók kétféle terméket kínálnak: száraz és kész. Természetesen a második probléma kisebb, mert csak a keveréket kell kinyitnunk, és az elsőt az utasításoknak megfelelően kell hígítani. Mindazonáltal az ilyen termékek összetétele szinte azonos. A kész opciók egy kicsit drágábbak, a szárazak pedig további időt és erőfeszítést igényelnek, hogy felkészítsék őket.

Használati tippek

Készítsük fel a felületet gittel, mielőtt a fontos befejező munkák akár önmaguk is lehetnek, szakemberek segítsége nélkül.

Vigye fel saját kezével a gittet a felületre, mivel összetétele nem igényel különleges előkészületeket. Gyakran eladásra kész. Ha a por keveréket választja, akkor az utasítások alapján vízzel kell megfelelően hígítani. Fontos, hogy töltse ki a száraz gitt alkatrészeket, azaz részekben, és nem minden egyszerre.

A gitt nem alkalmazható fel nem készített felületekre és falakra. Ahhoz, hogy elkezdhessük, nagyon fontos a különböző szennyeződések, zsírfoltok és a régi befejező anyagokból származó maradékok tisztítása. Ezen túlmenően nagyon fontos, hogy ne felejtsük el a felület előkészítését. Csak miután ezeket a készítményeket lehet tenni egy réteg gitt.

gyártók

Az építőanyagok széles választéka sokféle lehetőséget kínál a gittek számára a vevő minden íze és pénztárca számára. Továbbá javasoljuk, hogy fordítson figyelmet a különböző gyártók különösen népszerű és igényelt fajtájára.

 • Polimer gitt Axton Ideális tapéta, csempe és egyéb dekoratív falburkolatokhoz. Ezen kívül ez a gitt tökéletesen lélegzik.
 • Tömítés Vezérlés befejezése segít elkerülni a felület különböző hibáit. Bizonyított és biztonságos anyagból készül, amely idővel sem bocsát ki mérgező anyagokat a környezetbe.
 • Különleges figyelmet érdemel a rugalmas gitt Fibrelastic, amely kiváló összetételű és jellemzői.
 • Azt is javasoljuk, hogy figyeljen a befejező gittre. Bolars, Etalon, Polygran és Hercules. Mindegyik kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik, könnyen alkalmazhatók az üzleti élet valódi előnyeire.
 • Azok számára, akik száraz keveréket akarnak vásárolni, a legjobb, ha egy bevált gitt nevezünk "SPP-fehér".

Vélemények

Sok vásárló azt mondja, hogy a hazai gyártóktól származó polimer gitt ideális helyettesítője a szokásos opcióknak, mivel sok előnye van. Annak ellenére, hogy a polimer fajták árai magasabbak, mint a szokásosak, az ügyfelek nem tagadják meg őket.

Sok vásárló rámutat, hogy polisztirolra is használnak polisztirolra, mivel más opciók a legkevésbé alkalmasak. A nagy szilárdságú gitt is a mestereket ismerte fel, akik a beton felületének szintezéséhez használták.

Egyes vásárlók vegyes véleményeket hagynak a polimer agyagból a PVA-ból, mondván, hogy a legjobb, ha a szokásos akril polimer gittet vásárolják a kész formában.

tippek

Annak érdekében, hogy a polimer gitt bevonata kiváló minőségű legyen, ne tegye rá a vakolatra. Bármelyik megoldás a legjobb megoldás. Ez annak köszönhető, hogy többféle gitt is befolyásolhatja a további befejező munkák minőségét.

A műanyag gitt lehetővé teszi az anyagköltségek csökkentését, és ezzel egyidejűleg a legegyszerűbb felület elérését. Emellett a műanyag gitt sokszor gyorsabban szárad, mint mások.

Előkészítéskor a gitt legfeljebb tizenkét órán át tárolható, a legfontosabb az, hogy a tartály szorosan lezárva van. Ez nagyon kényelmes, különösen, ha nincs ideje a javítások elvégzésére: később könnyedén folytathatja őket.

A falak felületének kiegyenlítésére kiváló példa lehet a polimer gitt és egy széles simító. Ezzel sokszor gyorsabban kezelhető. Minden egyes következő réteg előtt győződjön meg róla, hogy megszárította az előzőt.

A polimer gitt segítségével a falak és a mennyezetek nemcsak a házban vagy az ország lakóhelyein, hanem a nyári teraszon vagy pavilonban is feldolgozhatók.

Sok szakértő azt javasolja, hogy egy speciális polimer hálót használjon a falak vízszintes felszínéhez, amelyek tetején a gitt alkalmazzák. Segítségével nem csak sík felületet, hanem tartós és kopásálló anyagréteget is kaphat.

Mindent a 2-es polimer gitt kitöltéséről - KP PRO-ban, lásd alább a videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba