Hogyan tegyük a sarkokat?

A simító belső és külső sarkok kialakítása nagyon fontos pont a befejező munkák során. A helyesen díszített sarkok tisztán látják a helyiséget, és hangsúlyozzák a tér geometriáját. A befejező és a fogyóeszközök megfelelő kiválasztásának technikáját szigorúan betartva az önbetöltő folyamat nem okoz nehézséget.

Anyagválasztás

A modern piacon az építési és befejező anyagok széles körben reprezentáltak. Összetételük eltérő, céljuk, tulajdonságaik és életképességük idején.

Mielőtt megkezdi az anyag megvásárlását, meg kell ismerkednie az egyes típusok bizonyos jellemzőivel:

  • A polimer vakolat egy befejező bevonat és a befejező munka végén használatos. Keverjük jól a fal felszínét és magas a nedvességállósága;
  • A gipsz csak zárt térben használható. Sima felületet képez, gyorsan kikeményedik és szárad;
  • A cementköteg magas nedvességtartalmú tulajdonságokkal rendelkezik, és a fürdőszobák és konyhák befejezésekor használható. Az ilyen típusú hátrány a szárítás utáni repedés valószínűsége. A repedés elkerülése érdekében a felületet időnként meg kell nedvesíteni, amíg a belső réteg teljesen megszárad.

A felszabadító gitt alakja száraz, önmagát előkészítő, és kész. Céljuk szerint speciális, szintező, befejező, dekoratív és univerzális megoldásokat különböztetnek meg. Az anyag kiválasztása egyedileg történik, és az elvégzett munka típusától és a külső tényezők mértékétől függ.

Meg kell vásárolni egy alapozót is. A külső és belső szögek kialakításához ajánlott mély behatolási megoldásokat használni. Ez biztosítja a habarcs jó tapadását a falhoz, és megakadályozza a vakolat hámlását és aprítását.

Az eszközökből három spatulát kell készíteni: két egyenes, 25 és 10 cm széles és szögletes. A homogén oldat száraz keverékekkel történő előállításához egy fúró- vagy építési keverőre van szükség. Felszíni szintezőként csiszolópapírral vagy csiszolópapírral lehet rögzíteni, és a felület ragasztására tapéta készítéséhez jobb, ha egy csiszolóanyagot használunk P100 - P120.

A külső sarkok erősítéséhez perforált sarkokat kell vásárolni, és a belső sarkok kialakításához - egy serpyanka hálót.

Technológia működik

Az első lépés a sarok felületének vizuális ellenőrzése és a nyilvánvaló nyúlványok eltávolítása építési késsel. Ezután ellenőrizze a függőleges falakat egy szinttel és egy ceruza jegyzetet erős eltérésekkel. Ezután mindkét fal a saroktól 30 cm-re van földelve. Ezt követően a szükséges gitt réteget fel kell tüntetni olyan helyeken, ahol kifejezett mélyedés és zseton van.

A réteg vastagságának kicsinek kell lennie, ezért szükség esetén több vékony réteg alkalmazása is szükséges.

A következő lépés egy réteg gitt alkalmazása lesz a szomszédos falfelületre felülről lefelé, és egy újonnan alkalmazott, perforált oldalú fém- vagy műanyag szögben történő beépítésre. A sarokban lévő lyukakon keresztül kilépő habarcsot keskeny spatulával kell eltávolítani.

Műanyag modell használata esetén fontos, hogy ne keverjük össze a vakolattal ellátott sarokkal, amelyeknek elég vastag oldala van, és nem alkalmas a gitt számára. A műanyag fémburkolatok előnye az oxidáció, korrózió és megsemmisítés lehetetlensége.

Ezután a perforált területet a szintre kell állítani, és szükség esetén hozzá kell adni egy oldatot. A gittkapcsok után elkezdhetjük a szomszédos falakat. Az oldatot mindkét felületen felváltva, a saroktól 25-30 centiméteres távolságban helyezzük el, és spatulával kiegyenlítjük. A felesleges keveréket keskeny spatulával eltávolítjuk. A gitt vastagságának elegendőnek kell lennie annak biztosítására, hogy a perforált párna polírozáskor ne legyen csupasz.

Ha a tapétázás nincs tervezve, akkor a csuklót a csuklón el lehet távolítani. Ez megakadályozza a későbbi forgácsolást, de kissé csökkenti a sarok vonzerejét.

Miután a habarcs megszáradt, elkezdheti a sarok csiszolását, majd a felület alapozását. Ezután befejező gittet alkalmazunk, amelyet a szárítás után is gondosan csiszoltak. Ha a befejező oldat felvitele után néhány hibát észlelnek, akkor azokat meg kell ütögetni, hagyni kell megszáradni és polírozni. A végén ismét felszínre kerül, majd készen áll a díszítés befejezésére.

Emlékeztetni kell arra, hogy a meredek szögek végrehajtásakor perforált szögű lejtők kialakítása lehetséges. A ferde sarkok befejezéséhez az anyag nem alkalmazható.

eszközök

Annak érdekében, hogy a belső sarok helyesen megtörténjen, először meg kell tartania az építkezést a mennyezetről a padlóra és jelölnie kell az összes eltérést egy ceruzával. A kiemelkedéseket egy gyalu segítségével vágják, és a mélyedéseket alapozzák és vakolják. Miután a habarcs megszáradt, a sarokba eső falak felületét alapozni kell, és csak ezután haladjon a vakolathoz.

A technológia az egyes falak váltakozó illesztését jelenti az oldat alkalmazásával a lehető legközelebb a sarokhoz. A felesleges oldatot is először egy falról, majd a másikból eltávolítjuk. A szög kialakulásának megkönnyítése érdekében speciális szögletes spatulát kell használnia, amellyel tökéletesen sík ízület alakítható ki. Az oldat és a kezdeti beállítás végrehajtása után szükséges egy szögmérés elvégzése egy építési szög segítségével. A feltárt üregeket újra be kell tölteni, és a következő őrlés során a szabálytalanságokat el kell távolítani.

Ha a csukló kissé lekerekített, akkor a 150-es csiszolással érhető el a derékszög kialakítása. A szomszédos falak csiszolása szintén felváltva történik, amíg éles és egyenletes belső széle eltávolítható.

A gipszkarton sarkok falakhoz való betöltésekor önmagában ragasztó serpyanka rácsot kell felszerelni. Szélessége 5 cm legyen, a matricát nagyon óvatosan kell elkészíteni, elkerülve az anyag hajlítását és ferde elfordulását. További munkát végzünk a konkrét alapítványokhoz használt technológia szerint.

Komplex formák

A bonyolult építészeti struktúrák és ívek kitöltéséhez ajánlott műanyag sarok használata, bármilyen irányba hajlítva és egyenletes és gyönyörű sarkok kialakításában. Mielőtt elkezdené a gitt kitöltését, vizuálisan meg kell vizsgálnia a felületet, és távolítsa el a kiálló részeket egy gyalu vagy építési kés segítségével. A gipszkarton szerkezetek befejezésekor kézzel kell futnia a felület szélén, és ellenőrizni kell a kiálló csavarok jelenlétét. Hajlító kupakok esetén a rögzítőket meg kell húzni.

Ezután a felületet alapozni kell és hagyjuk megszáradni. Ezután meg kell mérni a formázott szög széleit, és mérje meg a kívánt hosszúságú ívelt szöget. Szükséges levágni, hogy az egész bordában nincsenek kötések.

Ha valamilyen oknál fogva a fedőlap vége végbe van szerelve, akkor a sarok dokkoló végeit Fugen ragasztóval kell rögzíteni, és rögzíteni kell egy építési tűzőgéppel.

A rögzítés után a bélésnek göndör hajlításig kell haladnia. El kell kezdeni a sarok lehajlását egy ívelt felületről, majd egy laposra kell mozdulnia. Fontos feltétel a készítmény egységes alkalmazása. A sima átmenetek kialakulásának túlzott vastagsága és pontatlansága a csiszolással kiegyenlíthető, ezért ajánlott a P120 jelöléssel ellátott papír. Továbbá a felületet eldobják és alapozzák.

Végrehajtási példák

A telepítési technológia és a pontosság szigorú betartása a munka során lehetővé teszi, hogy saját kezűleg könnyen javíthasson, időt takaríthat meg, és ne forduljon szakemberek szolgáltatásaihoz.

  • A falak belső csatlakozásának szögletes spatulával történő befejezése.
  • A külső sarok kialakítása műanyag sarokkal.
  • Perforált fémszög elhelyezése a külső sarokban.
  • Áttekintéses sarkok készítése a gittek bevonásához.

Az alábbiakban találhat tippeket a sarkok megfelelő sarkának megadásához.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba