Fém iparvágány: az előnyök és hátrányok

Magánházak és ipari létesítmények burkoló homlokzataihoz speciális anyagok készülnek, amelyek jelentősek a kopásállóság és a tartósság szempontjából. Az egyik legnépszerűbb és legnépszerűbb bevonat a fém iparvágány. Ma közelebbről megvizsgáljuk ezt az anyagot, valamint részletesen elemezzük, milyen előnyök és hátrányok vannak benne.

Jellemzők

Jelenleg a befejező anyagok piaca annyira gazdag, hogy könnyen eltévedhet belőle. Minden fogyasztó keresi a legmegbízhatóbb és tartósabb bélést, amely sok évig tart, gond nélkül. Ezeket a követelményeket a modern fém iparvágány biztosítja.

Ez az anyag horganyzott lemez, polimer bevonattal. A fém borítás különböző színekben festhető. Leggyakrabban magánépítésben használják, de ipari épületek burkolására is alkalmas.

Ma már az üzletekben nemcsak egyszerű fémlemezek találhatók, hanem a vonzóbbak, amelyek különböző felületeket utánoznak. Jelenleg a legnépszerűbb anyagokat a fa alatt ismerik fel. A hasonló bevonatokkal díszített épületek nagyon szépek és természetesek. Távolságról nehezen érthető, hogy a ház fém-iparvágány, és nem fa.

A fém iparvágány egy meglehetősen formázható anyag. A telepítéssel könnyen megbirkózhatsz önmagával, anélkül, hogy vonzna szakembereket. Nem kell drága eszközökre raktározni.

Ez a befejező anyag kiválóan alkalmas épületek külső díszítésére.mert nem fél a hőmérsékletcseppektől és a csapadéktól. Tartóssága miatt a fém burkolat hosszú élettartamú.

Manapság az ilyen anyagokat sok nagy cég gyártja. Minden fogyasztó kiválaszthatja a kívánt szín megfelelő változatát. A fém burkolat a legjobb megoldás az ár-minőség arányban.

Előnyök és hátrányok

Egy ilyen népszerű homlokzati anyag, mint a fém iparvágány, előnyei és hátrányai.

Kezdetben érdemes megfontolni, milyen előnyei vannak.

 • Először is érdemes kiemelni a fém burkolat hőmérséklet-ellenállását. Nem fél a hőmérsékleti értékek változásától. Súlyos fagy esetén is az ilyen anyag nem deformálódik, és nem veszíti el az alakját.
 • A fém-iparvágány jó tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az élénkítő anyag meglehetősen nehéz sérülni. Egyes gyártók 50 évig garantálják termékeiket.
 • Az ilyen anyagokat gyorsan és egyszerűen telepítik. A telepítés meglehetősen lehetséges, hogy ezt megteheti, és pénzt takaríthat meg a szekrények csapatának.
 • A fém iparvágány tartós anyag. Nem fél az esőtől, a hótól, a fagytól és a mechanikus külső hatásoktól.
 • Az anyagnak nem kell folyamatosan gondoskodnia, sok pénzt költenie a speciális tisztítószerekre. A fém burkolat felületéről a szennyeződések könnyen eltávolíthatók.
 • Az ilyen bélés könnyen javítható, ha szükséges.
 • A fém burkolat telepítése hazánk bármely éghajlati zónájában lehetséges.
 • A fém iparvágány nem érzékeny a moha, a penész vagy a penész képződésére.
 • A fém burkolattal készült homlokzatok tűzállóak. Ez az anyag nem gyúlékony és gyúlékony.
 • A fém burkolat nem érzékeny a korrózióra.Ezenkívül a színe telítettsége általában sok éven át tart, és nem veszíti el az érintetlen fényerejét. Ezek a jellemzők az ilyen anyagok rétegződéséből adódnak.
 • A fém burkolat sokoldalú. Az ilyen bevonatok egyedi termelését is elvégezzük, amelyek specifikus paraméterekre összpontosítanak.
 • A sokszínű díszlécek széles skálája nagyon változatos.
 • Az ilyen bélésanyagok környezetbarátak. Összetételükben nincsenek káros és veszélyes vegyületek, amelyek káros hatással vannak az emberi egészségre.
 • Sem a telepítés során, sem utána a fém burkolat nem bocsát ki kellemetlen szagokat.

A modern fém iparvágány számos előnnyel rendelkezik. Ennek az anyagnak azonban vannak hátrányai.

Fontolja meg őket részletesebben.

 • A fém iparvágány nem büszkélkedhet nagy mechanikai szilárdsággal. Erős ütéssel biztosan emlékezni fog és deformálódik.
 • Ha ez az anyag mechanikai sérülést szenvedett, akkor valószínűtlen, hogy megjavítsák, és visszatérjen a korábbi megjelenéshez.
 • A fém burkolat alacsony hőszigetelési együtthatóval rendelkezik.
 • Sok fogyasztó a fém iparvágány hátrányaira gyakorolja a lenyűgöző súlyát. Az otthoni kézművesek kijelentései szerint az ilyen anyagokkal való munka igen nehéz lehet.
 • A horganyzott acél alapanyagai drágák.

Mint látható, a fém iparvágány hátrányai sokkal kisebbek, mint az előnyök. A legfontosabb dolog egy olyan minőségi anyag kiválasztása, amely nem okoz kellemetlenséget a telepítés és üzemeltetés során.

Műszaki adatok

A belföldi és külföldi gyártók többféle fémfelületet gyártanak. Ma ezeknek a homlokzati anyagoknak a gyártása nemcsak a kiváló minőségű és biztonságos nyersanyagok használatán alapul, hanem a high-tech berendezések használatán is.

A fém burkolat technikai jellemzői nagyban függnek az alapanyagtól, amelyből készült.

 • Az épület homlokzatára szolgáló lemezlemez minimális hossza nem lehet 50 cm-nél kisebb.
 • Ennek a befejező anyagnak a maximális hossza 6 m.
 • A panel vagy lap szélessége az anyagot kibocsátó gyártótól függ. A gyári szélesség általában 22,5 cm, a szerelési szélesség nem haladja meg a 22,8 cm-t.
 • Leggyakrabban a fémprofil magassága kb. 1,4 cm, a lapok 4-26 mm magasságúak.
 • Az ilyen homlokzati panelek vastagsága más. Leggyakrabban a legfeljebb 0,5 mm vastagságú fémek előállításánál. A túl vastag nyersanyagok ezt az anyagot nehezebbé teszik, de nem befolyásolják minőségét.
 • A fém burkolat súlya közvetlenül függ a méreteitől. Az anyag átlagos méretei feltételezik, hogy egy panel súlya körülbelül 5 kg.

A fém iparvágány tartós anyag. Az élettartama 25-50 év lehet. 15-25 évig megőrzi a színtelítettséget.

típusok

A modern gyártók többféle fémes iparvágányt termelnek. Fontolja meg őket részletesebben.

átlyukadt

Ez a fém iparvágány nagyon népszerű a modern vásárlók körében. Vinilből készült.

Jellemzője:

 • tartósság;
 • fokozott erő;
 • a hirtelen hőmérsékletváltozások ellenállóképessége;
 • könnyű telepítés és működés.

Földszint

Az ilyen anyagok téglalap alakú panelek, amelyek a telepítés során egymással dokkolnak. A legnépszerűbb egy tégla vagy kő alatt elhelyezett sötét pince. Ennek az elülső anyagnak a fő előnye a megnövekedett nedvesség és nedvesség ellenállása.

front

Az épületen kívül elhelyezett felületek befejezéséhez homlokzati fémvázakat használnak. Az ilyen anyagok különböző színekben kaphatók. Ma a faanyagokat utánzó bevonatok nagyon népszerűek.

A homlokzati iparvágány felszerelését az utasításoknak megfelelően kell elvégezni, hogy az anyagot biztonságosan a helyszínen tartsák.

felső

MennyezetEz a fém burkolat a mennyezet befejezésére szolgál. Ez lehet nyitott és zárt struktúrák is.

függőleges

Ez a fajta fém-iparvágány úgy van felszerelve, hogy a felületén lévő perforáció felülről lefelé irányuljon.

felmelegítjük

A szigeteléssel ellátott fém burkolat kazetta formájában történik, amelyben a belső és a külső rétegek között fémbázisok vannak.

acél

A fém-iparvágány különbözik az anyag típusától, amelyből készült. Például az acélbevonatok irigylésre méltó kereslet, mivel meglehetősen olcsóak, különösen az alumínium kollektorokkal összehasonlítva. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az ilyen bevonatok színválasztéka kicsi, mivel polimer bevonatokkal kiegészítik őket.

Az acélalkatrészek gyártásában sokkal kevésbé gyakori a porbevonat. Ennek a kezelésnek köszönhetően az iparvágány különféle felületeket, például fa vagy kő utánozhat.

Az acélbevonatok nem korrodálódnakmivel a termelési szakaszban különleges védőkezelésben részesülnek. Az ilyen anyagokat tartósnak és megbízhatónak nevezhetjük - elég nehéz kárt okozni. Meg kell jegyezni, hogy az acélszerkezetek telepítése rendkívül egyszerű.

alumínium

Ez a szemlélet nagy igény van a magánházak tulajdonosai körében. Az anyag kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Nem korróziónak és oxidációnak van kitéve, így univerzálisnak tekinthető.

Az alumínium panelek könnyen elviselik a legsúlyosabb éghajlati viszonyokat is. Nem félnek a hőmérsékletcseppektől és a csapadéktól. Azonban vannak hátrányaik. Az ilyen iparvágány nem elég rugalmas - hosszú ideig visszaállítja az eredeti alakot a mechanikai külső hatások után.

Euro gerenda

A csempézés a kialakítás és a megjelenés tekintetében is változó. Például a fémből készült eurobar alatt lévő panelek nagy igényt mutatnak, mivel megjeleníthetők és drágaak. A legnépszerűbbek azok a bevonatok, amelyek utánozzák a "tölgy" és "arany tölgy".

Általában az ilyen acéllemezeket 0,4-0,7 mm vastagsággal gyártják, sajtolással. Ezek horganyzottak, így kopásállóbbak, és nem tűnnek korróziónak. Ahhoz, hogy ez az anyag úgy nézzen ki, mint a természetes fa, különböző polimer bevonatokat használnak, mint például poliuretán, pural vagy poliészter.

A szakértők azt javasolják, hogy hasonló anyagokat szedjenek le lejtőkkel, spotlámpákkal és egyéb kiegészítő adatokkal. Tehát elkerülheti a megfelelő elemek hosszú keresését a befejezéshez.

Utánzási naplók

Nem kevésbé népszerű a fém-iparvágány, amely egy naplót utánoz. Nagyon természetesnek és természetesnek tűnik, ezért sok fogyasztó választja. Leggyakrabban ezt az anyagot magánépítésben használják.

"Blokkház"

A „blokkház” nemcsak szép, vaslapok, mint a fa panelek. Az ilyen anyagok horganyzott acélból is készülnek, amelyen a megfelelő minta és textúra a fotónyomtatással kerül alkalmazásra. Az eredmény egy kiváló minőségű bevonat, amelyet nehéz megkülönböztetni a természetes béléstől.

Kő utánzat

Ez egy másik népszerű fémes iparvágány.A természetes kő egy drága és nehéz anyag, amelynek összeszerelése nem nevezhető egyszerűnek, ezért a legtöbb fogyasztó inkább az ilyen bevonatok megfizethetőbb utánzatait részesíti előnyben.

A legnépszerűbb lapok, amelyek megismétlik a márvány, a gránit és a klinker tégla szerkezetét.

méretek

Általában a fém-iparvágány hosszú, különböző méretű panelek formájában áll rendelkezésre. Az ilyen elemek hossza 3, 4, 5 m lehet. Megfelelő paramétert kell kiválasztani a befejezni kívánt ház méretének megfelelően. Ezenkívül egy ilyen befejező anyagnak meg kell felelnie az épület geometriájának. A szakértők azt javasolják, hogy paneleket vásároljanak, hogy elkerüljék a nagy számú csúnya ízületeket.

Az acél burkolat szélessége is változó. A standard 120, 300, 550 mm-es mutatók.

Jelenleg számos gyártó fémmegmunkáló gyártási szolgáltatásokat kínál egyedi megrendelésekhez. Ennek köszönhetően az otthoni használatra ideális anyagot is megvásárolhatja. Ezután a bélést nem kell a kívánt paraméterekhez igazítani. Emellett számos vállalat nemcsak az ügyfél méretéhez igazodik, hanem az alapok minden mérését is elvégzi annak érdekében, hogy kiszámítsa a szükséges anyagmennyiséget m2-enként.

tervezés

A fém burkolat tökéletes a kültéri otthonhoz. Az ily módon bélelt épületek nagyon esztétikusan szépek és szépek.

A legnépszerűbb olyan bevonatok, amelyek utánozzák:

 • tégla;
 • egy kő;
 • fa, fűrészáru és fa deszka.

A ház burkolásához vízszintes és függőleges paneleket használnak. Mindkét kivitel vonzónak tűnik. Bizonyos esetekben ezek az anyagok ugyanazon a síkon vannak kombinálva. Így nem csak egy magánházat, hanem egy garázst és más melléképületeket is szervezhet.

A fém iparvágánynak nem csak olyan felülete van, amely különböző anyagokat imitál, hanem különböző színekben is festhető.

A leggyakoribb panelek a következő színek:

 • sárga;
 • tejszín;
 • bézs;
 • bordó;
 • fehér;
 • zöld;
 • kén;
 • karamell;
 • barna.

Ezek a színek a leggyakrabban választottak, mivel semlegesek és nyugodtak. A fekete, sötétszürke, sötétkék, sötétzöld és sötét csokoládé-iparvágányokat ritkábban kezelik, mivel sok fogyasztó számára ilyen anyagok túlságosan homályosnak tűnnek. Valójában az így díszített házak nagyon vonzónak és megjeleníthetőnek tűnnek. A lényeg az, hogy fényes ablakkereteket és más árnyalatú tetőt használjunk - a sötét színeket kontrasztos részletekkel kell hígítani.

Gyakran a házak különböző színekkel díszítettek. Például az egyik épületben a falak fehérek lehetnek, a sarkok pedig sötétbarna vagy bordó panelek lehetnek.

A magánház kialakítása érdekesebb lehet, ha a külső falak mindegyike ugyanolyan színűés az ablaknyílások, amelyek kiegészítik a kontrasztos hangok más anyagainak élét.

A fát imitáló iparvágány szinte bármilyen színű tetővel organikusan néz ki. Ezenkívül a hasonló béléssel párhuzamosan a betétek és a kontrasztos árnyalatok különféle részei harmonikusan átfedik egymást. Például lehet egy bordó ablakkeret vagy sötétbarna külső ajtó és egy bejárati ajtó.

A homlokzat, melyet az iparvágány, tégla vagy falazat (mesterséges vagy természetes) kombinálva, gyönyörűnek tűnik. Leggyakrabban a kő az épület alsó felében fekszik, a függőleges többi része különböző színű fémlemezekkel van kiképezve.

gyártók

Sok gyártó által gyártott kiváló minőségű fém iparvágány. Ismerjük meg a legnépszerűbbeket.

Nagy vonal

Ez egyike azon kevés cégeknek az orosz és európai piacokon, amelyek fémprofilon alapuló paneleket, valamint PVC-ből készült befejező anyagokat gyártanak. A híres márka termékei nagyon népszerűek. A fémvázas Grand Line a legmagasabb minőségű, mivel gyártása környezetbarát nyersanyagokat használ. A gyártási folyamat során a fémmegmunkálás folyamatos ellenőrzésnek van alávetve, így a hibás alkatrészek beszerzésének kockázata nullára csökken.

"Metallokomplekt"

A "Metallokomplekt" növények csoportja kiváló minőségű fém borítású spotlámpákat gyárt. Használható tetőfedő ereszek, vidéki tetők, fogaskerekek, tornácok és egyéb tetőbázisok befejezésére. Ennek a nagy gyártónak a választéka sima és perforált oldalsó burkolattal rendelkezik.

Az összes "Metalkomplekt" üzemcsoport által gyártott termék megfelel a minőségi előírásoknak és a szükséges korszerű technológiának.

"INSI"

Ez egy másik nagy orosz gyártó, amely a színvonalas fémburkolatot kínálja a különböző színekben. Általában az "INSI" termékcsalád számos különböző típusú tetőfedő és homlokzati kikészítő anyagot képvisel.

Az INSI cég nemcsak tartós és kopásálló fémvázakat kínál, hanem minden szükséges doborya - platbands, lejtőelemeket, sarkokat, díszítőelemeket, gyújtóelemeket és kezdeti szalagokat.

"Tehpromstroy"

A fémtermékek nagy gyártója az Ufa-ban.

A vállalkozás főbb irányai:

 • bevonatok készítése épületek és tetők homlokzatainak befejezésére;
 • Fémformázó berendezések fejlesztése és létrehozása;
 • csúcstechnológiájú vonalak létrehozása a porbevonatok polimer alapra való felhordására.

Ezenkívül a "Techpromstroy" kivitelezési és szerelési munkákat végez, és a fém lézeres vágására szolgál.

A gyártó választékában jelen vannak:

 • első kazetták;
 • lineáris panelek;
 • homlokzati rendszerek;
 • homlokzati anyagokra szánt kiegészítő elemek;
 • vízelvezető szerkezetek;
 • tetőfedő részletek;
 • füstfedők és sapkák;
 • tetőbiztonsági struktúrák;
 • fém ajtók;
 • szellőztető rendszerek;
 • szellőzőrácsok;
 • tolókapuk;
 • professzionális padlóburkolatok;
 • fém iparvágány.

Mint látható, ez a gyártó különféle anyagok és szerkezetek gyártására specializálódott, amelyek szükségesek az épületek homlokzatainak és tetőinek tervezéséhez. A Tekhpromstroy 240–270 mm szélességű, 6000 mm-es és 0,45-0,55 mm-es vastagságú fém-iparvágányt gyárt.

„Korona”

A Krona cég kiváló minőségű homlokzati és tetőfedő anyagok gyártására specializálódott. Ennek a gyártónak a tartománya több mint 3000 elemet tartalmaz. Továbbá a „Krona” gyártmányú termékek listája folyamatosan frissül az új termékekkel.

A gyártó fémlemezei a következő előnyökkel rendelkeznek:

 • tökéletesen védik a ház szigetelését és falait a csapadéktól és más kedvezőtlen külső tényezőktől;
 • ezeknek a befejező anyagoknak köszönhetően a csapágyfalak mindig szárazak maradnak, mivel hozzájárulnak a harmatpont optimális megtartásához a szigetelő rétegben;
 • a „Krona” fém iparvágányban szellőztető vizsgálatot végeznek, ezért a nedvesség nem halmozódik fel a szigetelésben;
 • ilyen burkolóanyagot használva további zajszigetelést biztosít az épületnek;
 • A Krona fém iparvágány tűzálló és tartós.

Vélemények

Ma a fém iparvágányt joggal ismerik el, mint az egyik legnépszerűbb borítóanyagot, mivel hosszú élettartammal, szerénységgel és egyszerű telepítési módszerrel rendelkezik.

A magánlakások tulajdonosainak oroszlánrészét megjegyzi, hogy az ilyen jellegű homlokzati dekoráció praktikusabbnak tűnik, mint a valódi fa bevonat.Nem kell rendszeresen kezelnie és kezelnie antiszeptikus vegyületekkel. Ugyanez nem mondható el a fűrészáru vagy rönkökből készült falakról - azokat rendszeresen speciális vegyületekkel kell bevonni, amelyek nélkül megrepednek, elhalványulnak és rothadnak.

Azonban a fém burkolat erőssége kisebb, mint a természetes fa. Például sok vásárló tudomásul veszi, hogy a hornyok könnyen maradhatnak a Grand Line cég anyagából. Ezen túlmenően, néhány felhasználó ruden úgynevezett „konzervdoboz”. Természetesen, ha megvédi a vállalat fémburkolatát a mechanikai sérülésektől, akkor nagyon hosszú ideig fog szolgálni. Az egyetlen hiba, amit ki fog tennie, a színes fakulás.

Jó véleményeket hagynak a fogyasztók a Metallkomplekt termékekről. A gyártó fémgyártása nemcsak hosszú ideig szolgál, hanem elég sűrű és megbízható. Sok fogyasztó választotta a "Metallokomplekt" termékeket, mivel gazdag választékot képvisel. Minden ízlés és pénztárca számára kiválaszthatja a megfelelő iparvágányt.

A fogyasztók nem rendelkeznek a legjobb értékeléssel az INSI cég termékeiről. Termékpalettája meglehetősen gazdag, de sokan találkoztak a vállalat hibás fémszárnyaival, ami egyébként nem került megadásra a szerződésben meghatározott időn belül.

A Tekhpromstroy és a Krona termékeiről meglehetősen jó véleményt hagynak a fogyasztók. Ezek a gyártók nagy választékkal büszkélkedhetnek a meglévő szabványoknak és a GOST-oknak megfelelő termékekkel.

Tippek és trükkök

Kiváló minőségű és szép fém-iparvágány kiválasztásával meg kell hallgatnia a szakértők ajánlásait.

 • Ha sokoldalú és diszkrét verziót keres, akkor válassza ki a naplót szimuláló anyagot. Az ilyen anyagok nem félnek a hőmérséklet csökkenésétől, és külső bevonataik kevésbé hajlamosak a fakulásra.
 • Ha önállóan gyártja a fém iparvágány telepítését, akkor csak egy típusú rögzítőt kell használni - függőleges vagy vízszintes.
 • A fém burkolatnak tanúsítvánnyal kell rendelkeznie: higiénikus és tűzbiztonság. Győződjön meg róla, hogy ezeket a dokumentumokat a furnérozó anyag beszerzése előtt kérje.
 • Ügyeljen a fém iparvágány garancia szolgáltatásának feltételeire. Mind az egy-, mind a kettős részek általában ugyanazzal a garanciával rendelkeznek.
 • A szakértők nem ajánlják túl olcsó fémlemezeket vásárolni. Telepítésük során jelentősen megfizethetik az összetevők anyagát. Annak érdekében, hogy ne szembesüljünk egy ilyen problémával, érdemes tudni, hogy nemcsak az önkormányzat, hanem az összes szükséges alkatrész ára is.
 • Mielőtt megvásárolná a fém iparvágányt, helyesen kell kiszámítania az anyag (négyzetméterenként) mennyiségét, amire szüksége lesz a ház befejezéséhez. Egyes cégek hasonló szolgáltatást nyújtanak.
 • A fém burkolat csak egy robusztus fém ládára szerelhető. Egy ilyen konstrukció megakadályozza a bélés deformálódását és elhajlását, így nem hagyhatja figyelmen kívül a telepítést.
 • A függőleges fémvázakat csak felülről lefelé kell felszerelni.

Gyönyörű példák

A fém burkolattal borított magánházak megjelenése nagyon vonzó. Például, a napló alatti panelekkel bélelt épületek harmonikusabbá tehetők, ha sötétbarna tetőt építenek fel rá, és az ablakok nyílásait ugyanolyan színű keretbe helyezi. Ezek a házak láthatatlanok, de organikusak. Előttük barna, bordó vagy piros kerítést lehet tenni.

A házak nagyon szépek, hófehér vagy krémszínű fémvázas díszítéssel, alsó részén pedig téglafalakkal, sötét bordó csempékkel, valamint ablakokkal és azonos színű ajtókkal egészülnek ki. A kontrasztok játék ebben az esetben szerves és friss.

Kék és sötétkék fém iparvágányok lenyűgözőek, sötét szürke tetővel és fehér ablakokkal / ajtókkal / kapukkal kombinálva.Ahhoz, hogy a ház tervezése érdekesebb legyen, a fémbélés alsó részén téglafalakkal egészíthető ki.

A fém iparvágány előnyeiről és hátrányairól lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba