Befejező egy vidéki ház alagsorát, amely kő alá burkol

Az építészeti struktúrák csomóinak és homlokzatainak díszítése különféle anyagok segítségével történik, amelyek nemcsak vonzó megjelenést biztosítanak a házaknak, hanem megbízható védelmet nyújtanak a nedvesség behatolásának és destruktív hatásának, valamint a környezeti hőmérséklet változásának ellen.

Az ilyen anyagok közé tartozik a talajvölgy iparvágánya. A magas díszítés és a funkcionális jellemzők miatt az építészeti struktúrát számos negatív hatással megmenti.

előnyök

Az alagsor burkolólapjai kiváló minőségű alapanyagokból készülnek. A gyártók megpróbálják meglepni a fogyasztókat saját gyártási technológiájukkal, azonban általában ugyanazokat a komponenseket használják: polimer anyagok, módosítók, természetes talkum és adalékanyagok.

Az akrilbevonatnak köszönhetően a panelek árnyéka nem változik az ultraibolya hatására (melyet az alagsor más anyagai nem tudnak megkülönböztetni).

Ezenkívül a kő alatt elhelyezett iparvágánynak számos előnye van.

 • A speciális adalékanyagok előállításának és felhasználásának javított módszere miatt a késztermék nagyobb rugalmasságot, nedvességállóságot és magas és alacsony környezeti hőmérsékletekkel szembeni ellenállást biztosít.
 • A természetes kő felszínének előnye abban rejlik, hogy az előbbi ellenáll a moha és a penész növekedésének, nem alkalmas a korróziós folyamatokra, és nem változik időben.
 • Az anyag élettartama 45 év. A készüléket nulla alatti hőmérsékleten lehet telepíteni, ami nem lehetséges műanyag panelekkel. A mellékvágány nem okoz kellemetlen kémiai szagot, nagyon tartós.
 • Összehasonlítva más néző anyagokkal, az iparvágány olcsóbb.
 • Könnyen kezelhető. Az alagsor burkolólapjainak szerkezete nem játszik különleges szerepet, az anyagot folyó vízzel lehet mosni.
 • A legtöbb esetben az ilyen bélést nem kell cserélni és javítani.

De ha bármilyen okból a panelek deformálódtak, akkor csak a sérült elemet kell cserélni.

hiányosságokat

Nem olyan könnyű megtalálni a kő alatt fekvő föld negatív oldalát, Azonban néhány pontot érdemes figyelni a vásárlás előtt.

 • Színhatár. Mivel a panelek természetes kőből stilizáltak, nem mindig lehetséges az ízlés szerinti árnyékot választani. Ha azonban nem sikerült kiválasztania a megfelelő katalógusokat a boltok katalógusaiban, közvetlenül kapcsolatba léphet a gyártóval és megrendelheti a panelek színét. Egy ilyen termék ára magasabb lesz, és hogy a vevő dönti el, hogy túlfizet-e egy ilyen szolgáltatásért.
   • Annak ellenére, hogy a panelek tökéletesen ellenállnak a különböző terheléseknek és a környezeti tényezők negatív hatásának, a tűzállóság nem szükséges. Mivel a gyártás fő anyaga műanyag, a panel gyorsan megolvad, ha tűzzel viselkedik, és ezért nem szabad tüzet vagy hulladékot égetnie a ház közelében.
   • Ha helytelenül van telepítve, az iparvágány megrepedhet.ezért meg kell vizsgálni az anyag telepítésének minden aspektusát (ha a telepítést saját kezűleg végzi), vagy a munkát szakembereknek bízza meg.

   faj

   A kő alatti alagsor panelek telepítése nem kezdődhet el anélkül, hogy tudnánk, milyen típusú iparvágány létezik. A gyártók jelenleg négy változatot kínálnak a természetes kőből utánzó panelekről.

   Minden típusú díszítés alagsor építészeti szerkezete saját jellegzetességekkel, előnyökkel, és bizonyos esetekben hátrányokkal rendelkezik.

   • Fa rost. A panelek fa szálakból készülnek. Az eredmény egy olyan termék, amely tökéletesen utánozza a köveket. A fő előny a környezetbarát és az emberi egészségre vonatkozó abszolút biztonság.

   Használható még az épület belső díszítésére is.

   • Vinyl panelek. Ez a fajta panel festékek hozzáadásával készült. Ennek a technológiának köszönhetően a viniltermékek a színek és textúrák széles skáláját különböztetik meg, így könnyen elfogadható árnyalatú anyagot és egy bizonyos típusú kő utánzatot talál.
    • Szendvicspanel. Kitűnő külső jellemzőkkel és kiegészítő hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező anyag. Ezek egy többrétegű konstrukció. A természetes kő ebben az esetben utánozza a felső dekoratív réteget.
    • Poliuretán panelek. Egyfajta kőburkolat, puha műanyagból, márvány zsetonnal. Az ilyen bélés minden fogyasztó rendelkezésére áll, ezért kiváló minőségű, nagyon népszerű.

    Gyártó cégek

    A modern anyagok piacát a gyártók képviselik. A leghíresebbek:

    • "AltaProfil". A márka alagsorának minőségi jellemzői megfelelnek a meglévő szabványoknak, és költsége jóval alacsonyabb, mint a külföldi partnerek.
    • Docke. A cég vezető szerepet tölt be az alagsori iparvágány gyártói között. A védjegytermékek a világ több mint 260 városában találhatók. Kiváló minőségű, praktikus és elfogadható áron.
    • „Dolomit”. A vállalat a termelés alapjaként természetes dolomit kőből áll, így a vállalat neve. Minden alagsori iparvágány széles színválasztékkal rendelkezik. A nyersanyagok az iparvágányok gyártásához vezető európai vállalat, amely a minőségi gyártású termékek garanciája.
    • "Tehosnastka". A cég műanyag termékek gyártásával foglalkozik. A védjegy a földalatti övezet létrehozására specializálódott. A márka munkáját megkülönbözteti a kiváló minőségű homlokzati panelek aránya és elfogadható költsége. A hangsúly az iparvágány, a kő utánzása.
    • Nailite. Amerikai márka. A fő választék téglából és klasszikus panelekből áll, amelyek egy kő követelését követelik. A költség sokkal magasabb, mint a verseny.
    • Orosz szervezet "Aelit" Olyan vinil pincészet iparvágány gyártásával foglalkozik, amely kiváló minőségű és megbízható anyagot használ, amelyet kő / tégla alatti épületek burkolására használnak.
    • Fineber - A legnagyobb orosz cégnek széles választéka van, amelyek átlagos árrésszel rendelkeznek. A márkás termékek a fogyasztók számára a legjobb ár-minőség arányt képviselik.
    • Nordside - a homlokzati anyagok legnagyobb hazai gyártója. A burkolólapok létrehozásához kiváló minőségű polimert használnak, amelyek kiváló európai beszállítókkal ötvözik. A Nordside termékek ellenállnak a szélsőséges hőmérsékleteknek, a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak és az ultraibolya sugárzásnak.

    Hogyan válasszuk ki?

    Ha vásárol egy iparvágányt egy vidéki ház befejezéséhez, több tényezőt is figyelembe kell vennie. A kiváló minőségű bélésnek kiváló műszaki jellemzőkkel és kiváló minőségű felülettel kell rendelkeznie egyetlen hiba nélkül. A panel kivitelezésének anyagától függően meghatároztuk a napsütésben mért kiégés szintjét. Ez minden eladónak megmondhatja az építési központban.

    Jobb, ha kő termálpaneleket vásárolnak azokban a szervezetekben, ahol a termékek köre igen nagy, és kiválaszthatja a panelek színét, textúráját és méretét. Emellett az üzletnek az építőanyagok piacán több mint egy éve léteznie kell, és állandó ügyfelekkel kell rendelkeznie.

    A termék megválasztása befolyásolja annak méretét. A nagyobb panelek gyorsabban vannak felszerelve, de költségük sokkal több, mint a kisebbek.Mindig speciális licenceket és tanúsítványokat kaphat a minőségi berendezéshez.

    Telepítési szolgáltatások

    Az egyik döntő tényező, amely befolyásolja a választást a pincészet iparvágányának megvásárlásakor, a telepítés egyszerűsége. A textúrától, az anyagtól, a gyártástól és a színtől függetlenül a paneleket személyesen, minimális idővel és speciális szerszámok használata nélkül lehet rögzíteni.

    Még olyan lakástulajdonosok is, akik még soha nem végeztek befejező munkát és nem rendelkeznek a legkisebb tapasztalattal az építőiparban, megbirkózhatnak az ilyen munkával. A burkolatokhoz szükség van egy kis eszközkészletre és felszerelésre, amelyek valószínűleg minden otthonban megtalálhatók.

    A telepítési munkákat egy meghatározott sorrendben hajtják végre.

    • Az első szakaszban a burkolat a fémprofilból készül. A csiszoló panelek csavarokkal vannak rögzítve. Jobb, ha speciális rögzítőelemeket vásárolnak, amelyeket kifejezetten polimer anyagok rögzítésére terveztek.
    • A panelek között kis hézagokat kell kialakítani, mivel amikor a terméket az év különböző időszakaiban hűtik vagy melegítik, a panelek mérete változhat (3-5 mm-rel).
    • A panel és a csavar kupakja között 1-2 mm távolságot kell tenni.
    • Az alagsori paneleket nem ajánlott -5 ° C alatti környezeti hőmérsékletre felszerelni. A gyártók azt is javasolják, hogy a telepítés előtt több órán át meleg helyen tartsák.
     • A panelek hosszának eltávolításához vagy vágásához a darálót a legvékonyabb fogakkal kell használni. Így elkerülhető, hogy a peremek mentén mozdulatlanul vágódjon, ami általában a szokásos kézfűrész mögött hagy.
     • A kőburkolatok megvásárlásakor gondosan meg kell vizsgálnia a panelek csatlakozását és széleit. Világosan illeszkedniük kell, és nincsenek hibák. A megbízható gyártók természetes kőből készült mindenféle fajtájú fajtája átgondolt kapcsolattal rendelkezik speciális zárak formájában. A termékeket egymásba helyezik és egyértelműen rögzítik. Az előző panelbe a következőt helyezzük, és így tovább, amíg a ház homlokzata teljesen fedett anyaggal van borítva.

      A munka elég egyszerű. A legfontosabb dolog - ne rohanjon és tegyen meg minden lépést a lehető legpontosabban.

      Hogyan szereljünk egy csatolótestet, nézd meg az alábbi videót.

      Comments
       szerző
      Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

      Bejárat

      Nappali

      hálószoba