WPC mellékvágány: előnyök és hátrányok

Fa-polimer kompozit, más néven "folyékony fa" - új termék az építőanyagok piacán. Tulajdonságai a természetes fa és a polimer műanyag legjobb tulajdonságainak egyedülálló kombinációja. Ez az anyag pozitív visszajelzést ad, és tökéletes a ház lefedésére.

Különleges jellemzők

A WPC iparvágány kialakításának folyamatában a fűrészpor és a fafeldolgozó ipar különböző hulladékai poros frakcióra alaposan őrölnek. A fa-polimer kompozit teljes tömegének 60-80% -át alkotják.

A polimer komponenst természetes és szintetikus hőre lágyuló anyagok és származékaik képviselik. A polimerek százalékos aránya a WPC-i mellékvágány típusától függően változik. A pigmentáló összetevők felelősek a termékek egyenletes színének és az UV sugárzással szembeni ellenállásának.

Erősítő modifikátorokat adnak hozzá egy adott terméktípus létrehozásakor, hogy javítsák a teljesítményt egy adott környezetben, például megnövekedett víz- vagy fagyállósággal.

A kiadási formanyomtatvány szerint a WPC befejező anyagok különböző változatokban találhatók: lécek, táblák, panelek, teraszlapok stb.

Esztétikai szempontból a fa-polimer vászon textúrája szinte megkülönböztethetetlenül utánozza a természetes fát, és ugyanakkor széles színválasztékot kínál a színteljesítménynek.

A legnépszerűbb panelek a természetes fából készültek. Az ilyen iparvágány és a természetes faanyag szerkezetének megkülönböztetése csak gondos és részletes vizsgálattal lehetséges. A fa-polimer kompozit panelek hulladékmentes gyártása örömmel fogadja a környezetvédelmet.

Pozitív és negatív tulajdonságok

A WPC Siding bevonat a fa és a polimer anyagok legjobb tulajdonságait ötvözi. Ugyanakkor a szabványos anyagi hiányosságokat két összetevő kombinált felhasználása, valamint a paneleket alkotó további szintetikus anyagok kompenzálják.

A fa-polimer kompozit fő előnyei a következők.

 • Könnyű feldolgozás. A fa alkatrészből örökölt anyag könnyen feldolgozható, például vágással, gyalulással vagy őrléssel, körmökkel vagy önmetsző csavarokkal szerelhető.
 • Jó hővezető képesség. Ez a mutató kissé alacsonyabb, mint a természetes fa, de meghaladja a fennmaradó homlokzati anyagok megfelelő paraméterét.
 • Magas zajszigetelés. A WPC sűrű szerkezete miatt a fa-polimer kompozitból készült panelek jelentősen csökkentik az utcáról érkező hangot.
 • Kiváló nedvességállóság. A természetes fával ellentétben a KDP nem fél a víztől, nem duzzad, nem vezet. A vízszigetelés magas arányát az iparvágány részét képező polimer vegyületek biztosítják.
 • Tűzbiztonsági. A faanyagok és a műanyag polimerek éghetősége ellenére a speciális anyagok a WPC-t nem éghetik. A panelek elmosódhatnak, de nem égnek tűzzel.
 • Hőmérséklet-stabilitás. A melléképítmény még rendkívül alacsony (akár -60 ° C-ig) és nagyon magas (+ 90 ° C) hőmérsékleten sem deformálódik, és nem veszíti el pozitív tulajdonságait.
 • Biológiai tehetetlenség. A WPC panelek anyaga nem alkalmas rovarok és rágcsálók táplálására, az agresszív mikroorganizmusok, például a penészgombák nem szaporodnak felszínén, nem oxidálódik.
 • Ellenáll a napfénynek.Az UV sugárzás nem roncsolja az anyag szerkezetét, és az infravörös sugárzás nem eredményezi az oldalfal színének gyors elhalványulását. A WPC polietilén alapú panelek alacsony költségű lehetőségeinél ez a minőség hiányzik, így a bevonat gyorsan elveszíti a kellemes megjelenést. minőség
 • A termékek idővel és egyenletesen elhalványulnak a bélés teljes területén.
 • Ökológiai összetétel. Nem tartalmaz mérgező vegyületeket, a kompozit mikrorészecskék nem okoznak allergiás reakciókat.
 • Esztétikus minőség. A fa-polimer termékek nagyszerűnek tűnnek, tökéletesen utánozva a természetes fa szerkezetét. Az ízületek minimális méretei szinte láthatatlanok és szilárdságérzetet teremtenek. A tűzálló anyagok feldolgozása miatt a felület nagyon sima.
 • Tartós szerkezet. A WPC jól tolerálja a nyomás és a sokk, valamint a rezgés mechanikai hatásait.
 • Egyszerű kezelés. A panelek nem igényelnek különös gondosságot, nem kell festeniük, csiszolni vagy hurkolni.
 • Tartósság. Optimális működési körülmények között a fa-polimer bevonat 10 és 25 év közötti.

A WPC hátrányai számíthatók:

 • Költség. A kiváló minőségű panelek drága költségeket fognak felmutatni, és az olcsó nem fogja hosszú élettartamot kérni.
 • Kis termékválaszték. Ez a mínusz feltételes lehet. Habár a WPC-i iparvágány közel azonos formátumban készül, sajátossága miatt könnyen kezelhető a feldolgozás, részben kompenzálható.
 • A karcolásoktól függ. A fa-polimer kompozit nagy szilárdsága ellenére, amely ellenáll az 500 kg / m2-es nyomásoknak, a mechanikai hatás alatt a felület könnyen megkarcol és karcolódik.
 • Nehéz telepítés. A fa-polimer panelek burkoló technológiája hasonló a más típusú befejező anyagokhoz, de tudást és készségeket is igényel. Az önszerelés valószínűleg anyagi kárhoz vezet.

típusok

A fa-polimer panelek többféle változata létezik a homlokzati falakhoz.

A fő különbség az anyag alakja, összetétele és megjelenése.

 • „Dió”.A panel méretei: 2 × 16,5 × 400 cm, 0,6 cm-es arcvastagsággal, a dombornyomott textúrája kiemelkedik, a színtervben barna színű és árnyalatai vannak.
 • LWN.A termék teljes mérete: 1,4 cm × 13 × 300 cm A piacon a drága minőségi opciót különböző textúrájú tervek képviselik, beleértve a fát imitáló mintákat és a sötét és világos színek közötti színeket.
 • "WPC-ből dombornyomott formájú." A burkolólapok mérete: 1,6 cm × 14,2 cm × 400 cm, az élek vastagsága 0,4 cm, a panelek textúrája egy fa alatt dombornyomással, széles színválasztékkal készül.
lélek
dió
LWN
 • „Népi”. A burkolat mérete 1,6 cm × 4,2 cm × 400 cm, vastagsága 0,4 cm, ez a típus a megnövelt szigetelési tulajdonságokkal és a fokozott zajszigeteléssel rendelkezik, és a tanúsítvány megerősíti a készítmény abszolút környezetbarát jellegét. A színtartományban a termékeket fekete, barna és terrakotta színben, texturált felülettel látják el.
 • „Gerendaház”. A panelek szabványos mérete 6,2 × 15 × 300 cm, a méretek az adott gyártótól függően eltérőek lehetnek. Szellőztetett homlokzati falak befejezésére szolgál. A termékek textúrája egy fából készült rudat szimulál, a színteljesítmény a könnyű homoktól a barna sötét árnyalatáig terjed. Az európai minőségi előírásoknak megfelelően készült.
 • Laminált KDP dombornyomással. A felszíni textúra imitálja a fa textúráját, vizuálisan hasonlít egy nagy méretű, szabványos béléssel. A falra függőleges vagy vízszintes rögzítéssel szerelhető fel.
Faulk
Blokkház
a dombornyomott

A fő kiválasztási kritériumok a WPC mellékvágány számára

  A megfelelő termék kiválasztásához több tényezőt kell figyelembe venni a fontosságuk szerint:

  • Gyártó. A kiváló minőségű panelek gyártói márka: DeckMayer, Legro, Tardex.
  • Polimer komponens.Annak ellenére, hogy százalékos aránya lényegesen kisebb, mint a faapríték, ő határozza meg a WPC panelek alapvető tulajdonságait. Ha polietilént használnak, akkor egy ilyen termék ára jelentősen alacsonyabb lesz, és a működési tulajdonságok rosszabbak. Ha PVC-t használunk, a garantált magas árat kiváló tulajdonságok kísérik.
  • Egyedi termékspecifitás. A fa-polimer burkolat nagyon hasonlít egymásra, de például a panel kialakításában egy légzseb jelenléte jelentősen növeli a hő- és hangszigetelést. A befejező anyag kiválasztása során figyeljen a részletekre.
  • Költség. Az olcsó opciók kifelé nem különböznek a minőségektől, azonban a használatuk időtartama sokkal rövidebb, és idővel a burkolólapok teljesítménye és esztétikai tulajdonságai valószínűleg romlanak.

  A nagyszámú pozitív tulajdonsággal rendelkező WPC panelek kiválasztásának kérdése az előnyök fő forrásának megértése.

  Lásd a mellékelt szerelési tippeket.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba