A szigeteléssel burkolt házat magad csinálja

A ház legelterjedtebb eleme az iparvágány. Segítségével nagyon egyszerű az épület falainak szigetelése és védelme saját erőfeszítésünkkel. Ha mindent helyesen csinálsz, akkor ez a kialakítás nagyon hosszú ideig tart, és sok éven át is örül.

Jellemzők

A ház szigetelő burkolattal ellátott önburkolata nehéz és hosszú folyamat. Először is döntenie kell az anyagról. Meg kell választani a burkolólapok (ásványgyapot, hab stb.) Megfelelő szigetelését, valamint magának a burkolóanyagnak a kiválasztását.

Miután a ház tulajdonosa eldöntötte, hogy szükséges-e számítani a felületen és a fogyasztáson alapuló munkához szükséges anyagmennyiséget.

Nagyon fontos előkészíteni a szükséges eszközöket. Ellenkező esetben a munka nem lesz a legmagasabb szinten.

Ha egy ilyen eljárást először végeznek, előzetesen konzultáljon egy szakemberrel a kellemetlen következmények elkerülése érdekében.

A legfontosabb, amikor önálló szigetelés és burkolás - ne rohanjon és kövesse szigorúan az utasításokat.

Anyagfajta

Az építőanyagok gyártási területe messze elment. Ma már több fajtafajta anyag van, amelyből a burkolólapok egy ház megmunkálására készülnek.

faipari

Ideiglenes fát használtak az építőiparban és az építőiparban. Emellett az iparvágány panelek is lehet fenyő, luc, tölgy, stb. Kezdetben volt egy alaplap alakú, melyet speciális megoldással kezeltek a penész és a rothadás megelőzésére. Ezután a gyártók elkezdték készíteni a falra könnyen szerelhető kész paneleket. Ennek az anyagnak az az előnye, hogy környezetbarát, alacsony költségű, könnyen használható és ellenáll az alacsony hőmérsékletnek.

A hátrányok közé tartozik a gyúlékonyság és a nedvességre való hajlam. Ezek a hiányosságok azonban javíthatók. Most számos olyan bevonat van, amely megakadályozza a fa égését, és megakadályozza a víz bejutását a fa szálakba.

Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen burkolóanyag gondoskodik: időben történő festés, aprítás (ha van), kitöltve repedésekkel (általában akkor jelenik meg, amikor a tábla nagyon száraz).

fém

Egy alternatív megoldás lehet a ház fémlemezének változata. Az ilyen burkolólap vastagsága körülbelül 0,7 mm, maga a fém réteg (általában alumínium), primer és polimer bevonat (a fa szerkezetét utánozza).

Az ilyen anyagok nagyon praktikusak és tartósak. Nem adja be az égést, jó a tartóssága, a korrózió ellen stabil a megfelelő feldolgozás során.

Ha az iparvágány alumíniumból készült, akkor könnyedén gyűrődhet, és a fogazat szinte lehetetlen. Ebben a tekintetben jobb, ha előnyben részesítjük a horganyzott acélt. Ez a fajta bőr tartós, jó rugalmassággal rendelkezik (ezért könnyebb a célállomáshoz jutni, és nem hajlítani), tolerálja a hőmérséklet ingadozásokat, nem fél a nedvességtől és a közvetlen napfénytől. Ha azonban feldarabolták őket, akkor a rozsda előfordulása után azonnal meg kell szüntetni őket.

Az ilyen burkolólapok nem igényelnek különös gondosságot. Szükség esetén könnyen mosható a tömlőből egy szokásos vízzel.

vinyl

A vinil burkolólapok gazdag textúrájú és színspektrummal rendelkeznek.Jellemzőik szerint nem rosszabbak a versenytársaiknak: nem érzékenyek az égésre, szilárd testük van, nem érzékenyek az időjárási viszonyokra (eső, nap, hőmérsékletváltozások). Emellett a mesterek rámutatnak, hogy a vinil-iparvágány nem mérgező, megfizethető áron, alacsony súlyú és 40 éves élettartammal rendelkezik. Az ilyen burkolatok segítségével könnyű kialakítani a ház szép és esztétikus megjelenését.

Ez az anyag kevésbé mínusz: magas hőmérsékleten (+ 40o) elveszítheti az alakját és az olvadékot, nem tartja a hőt, és ezért házba való beépítéskor szigetelést igényel.

Mint ilyen, az ellátás nem szükséges. A vinil burkolólapokat nem szabad súrolószerekkel mosni, és az aktívan aktív (agresszív) mosószer vegyi anyagok használata nem elfogadható.

Cement (rostcement)

Ez az anyag viszonylag nemrégiben jelent meg. Az ilyen burkolólapokat úgy állítjuk elő, hogy a cellulózszálakat cement segítségével nyomjuk.

Az egyik panel vastagsága körülbelül 9-11 mm, ami elegendő szilárdságot és megbízhatóságot biztosít, de ugyanakkor nagyon nehéz. Ezért egy speciális keret szükséges a telepítéshez, ami bonyolítja a munkát.

A szálas cement nem ég, könnyen tolerálja az 50 fokos hőmérsékletváltozásokat, és nem rothad és nem rozsdál. Különösen kedves - nem igényel további gondozást.

Ennek a bőrnek a hátrányai viszonylag magas árnak tulajdoníthatók., egy kis színválaszték. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a panel ilyen vastagságú, speciális szerszámok nélkül nem lehet vágni. Tudnia kell, hogy a vágás során por keletkezik, amit nem lehet belélegezni. Ezért a mesterek erősen ajánlják a védőmaszk használatát a munka során.

Keramosayding

Ez a faj a legfiatalabb. Japán szakemberei cement-, cellulóz- és agyagkeverékkel rendelkeznek. Az eredmény egy kiváló minőségű, tartós és tartós anyag. Ez a furnér környezetbarát, nem ég, elnyeli a zajt, és esztétikai megjelenéssel rendelkezik.

Hogyan melegszik?

Miután elkészítették az iparvágányok kiválasztását, gondolni kell a szigetelés választására. A fajok sokfélesége is nagy, és mindegyiknek előnyei, hátrányai és jellemzői vannak.

Ásványgyapot

Ez a szigetelés többféle formát ölthet. Ezek lehetnek rendszeres tekercsek, lemezek vagy nagyobb vágások egy szőnyeg formájában. Termelése többféle módon történik. Az első az üvegedények, üvegáru stb. Olvasztása, amelyből üvegszál vagy üveggyapot készül. A második lehetőség a bazalt feldolgozása. A végtermék az úgynevezett kőgyapot.

A harmadik módszer - fa rost- és papírhulladék préselése. Kiderül, környezetbarát szigetelés.

A Minvat kényelmes a munkában, de magában foglalja a légzőszerveket károsító anyagokat. Ebben a tekintetben ajánlott védeni a légutak maszkját. Fontos megérteni, hogy ez az anyag elnyeli a nedvességet, ezért további vízszigetelésre van szükség.

Az ásványgyapot lapok (minplit) ásványgyapotból készülnek. A gyártók olyan szintetikus komponenst adnak hozzá, amely a szigetelést tartósabbá és funkcionálisabbá teszi. Nem ég, nem szívja fel a nedvességet, és hosszú élettartama is több mint 25 év.

Hab műanyag

Ez a szigetelés a legolcsóbb. Átlagos hő- és zajszigeteléssel rendelkezik. Ezen okok miatt több rétegben van elhelyezve. A hab nem tolerálja a közvetlen napfényt, és körülbelül 10-13 év.

Nagyon kedveli a patkányokat és az egereket. A védelem érdekében védőhálót helyeznek a tetejére.

Penoplex

A szigetelés körülbelül 50 évvel ezelőtt jelent meg, és sikerült jól kialakulnia a piacon. Ezt úgy kapjuk, hogy polisztirol granulátumot keverünk egy habzó reagenssel. Az eredmény tartós és sűrű membránok.

Az anyag tökéletesen tartja a hőt a házban, nem rothad, és nem szívja fel a nedvességet. A tulajdonságok csökkenése nélkül is zsugorodhat, és ellenáll a nagy hőmérsékleti cseppeknek, nem reped, és nem reped.

Poliuretán hab

Ez a termék habanyag. Kezdetben folyadék, amelyet a falakra permeteznek. Ennek az alkalmazásnak köszönhetően a szigetelés egyenletesen oszlik el a felületen varratok és ízületek nélkül.

A poliuretánhab magas áron van, és speciális felszerelést igényel a „fektetéshez”, ezért a kézi borításhoz és a szigeteléshez csak tapasztalt kézművesek számára alkalmas. Különös figyelmet kell fordítani a légutak védelmére.

A fentiek ellenére ez a melegítő kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, és hosszú élettartamú. Kiváló hőszigetelő, elnyeli a zajt, vízálló és nem reagál az égésre (de 600 fokos hőmérsékleten a szén-dioxid és a szén-monoxid gázok szabadulhatnak fel).

Hogyan válasszuk ki?

Az egyes házak paraméterei egyediek és különös figyelmet igényelnek. A telepítési munkálatok attól függően változnak, hogy milyen épületről van szó: egy vidéki ház egy nagy fúvott tér vagy egy hasonló típusú ház között, ahol nincs szabad áramlás.

A szükséges anyagok megfelelő kiválasztása a kézírás és a szigetelés egyik legnehezebb problémája. A választás sok tekintetben attól függ, hogy melyik építőanyagból készül a ház. Például a tömör fából készült faanyagok építéséhez előnyösebb az ásványgyapot, a tégla vagy a cinder esetében gyakorlatilag minden típusú szigetelés.

Favázas házaknál is ajánlott ásványgyapot használata. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a faépületek leginkább tűzálló anyag.

Ami a szénsavas beton külső falát illeti, a szakértők azt tanácsolják, hogy penoplex-mel melegítsék őket.

Az építőipar és a telepítés szakemberei viszont számos olyan tulajdonságot azonosítottak, amelyeket szigetelni kell.

Ezekre a normákra összpontosítva sokkal könnyebb lesz választani:

 • a legfontosabb minőség az alacsony hővezetés;
 • a szigetelésnek hidrofóbnak kell lennie vagy nedves mennyiségben kell elnyelnie a nedvességet;
 • „meg kell őriznie az űrlapot” (nem morzsolódik, nem mászik, nem áramlik, nem változtatja meg a hőmérséklet alakját);
 • Különösen fontos, hogy hangsúlyozzuk az emberek biztonságát, továbbá az anyagnak tűzállónak kell lennie, nem melegíthetik ki a szagtalan szagokat;
 • elfogadhatatlan anyagtartalom, amely elősegíti a baktériumok, gombák és penészek növekedését.

A szegélyezés is figyelmet igényel. A választását bölcsen kell megközelíteni, mivel a természeti jelenségek (szél, eső, hó, hőmérsékletcsökkenés stb.) Hatnak rá. Minden típusú burkolatnak előnyei és hátrányai vannak, de a legkedveltebb borítású vinil panelek széles választékában. Tulajdonságai miatt „szabadtéri viszonyokat” tolerál, nem sokáig eltűnik a napban, és „lélegző” és biztonságos anyag.

Ma a piacon megtalálható a talajvölgy. PVC-ből készül, további feldolgozással. Kifejezetten azért van kialakítva, hogy elviselje az összes időjárási ellenállást, melynek köszönhetően nagyon hosszú ideig szolgálhat. Nagyon könnyen és gyorsan telepíthető. Ez az év bármely szakaszában megtehető, ami a legnagyobb előnye.

Ha fémlemezeket választ, akkor gondolkodjon a felszerelés szintjéről. Egy kezdő ebben az üzletben egyedül nem tud megbirkózni. Ami a jellemzőit illeti, ne felejtsük el a korrózióra való hajlamot. Plusz, ha ferdén esik az eső, a vízcseppek a falakhoz ütköznek, és magas zajszintet hoznak létre.

Ha végül is kétségek merülnek fel a választásban, akkor a valódi fogyasztók lesznek a legjobb megoldás ebben a kérdésben. A legjobb, ha a lakástulajdonosokkal beszélget. Ezekből megtudhatja, milyen előnyöket és hátrányokat mutattak ki a működés során.

Szerelési technológia

A javítás és kivitelezés területén kiváló eredmény eléréséhez kövesse a lépésről lépésre vonatkozó utasításokat. Ez vonatkozik az épület homlokzatának szigetelésével történő burkolatra is. Minden épület egyedi és saját jellegzetességekkel rendelkezik. Külső része ugyanolyan fontos, mint a belső.

A saját kezével ellátott, megfelelően szigetelt ház mindig kényelmét és hangulatát kéri. Nagyon fontos megérteni, hogy ha szembesülnek, akkor nem szabad elfelejtenünk a gócot (felső rész). Melegíteni kell.

A külső homlokzat befejezésével kapcsolatos munkák sorrendje közvetlenül függ az anyagból, amelyből az objektum épül. Ha a ház tömörfa keretből áll, akkor először meg kell javítani az összes zsetont és repedést, hogy a nedvesség ne juthasson oda. És ha a pajzs típusú ház, akkor természetesen sokkal könnyebb és gyorsabb.

Kezdetben a mesterek állványok telepítését javasolják. Tehát sokkal könnyebb lesz megtisztítani a ház teljes felületét idegen elemekből (kültéri fény, ablakpárkány stb.).

Ezután távolítsa el az összes lyukat, hibákat a falakon. Ezt követően a felület átmásolható és továbbléphet a rácsra, amelyre a mellékvágány panelek kerülnek felszerelésre. A telepítés előtt azonban szükség van a szigetelés kötelező kialakítására a kialakult méhészetben.

Ez csak egy általános DIY telepítési technológia. Minden elem részletesebb megfontolást igényel.

Fali előkészítés

A végeredmény attól függ, hogy a falak milyen óvatosan készülnek a telepítéshez. Ez a kérdés nagy figyelmet és erőt kell adni.

Meg kell határozni, hogy a falak hogyan épülnek fel: tégla, fa, beton blokkok stb.

Ha a ház szilárd naplókból készül, az előkészítés a következő lesz:

 • Amint korábban említettük, a falakat megtisztítják a feleslegesektől és az idegenektől, amelyek zavarják a munkát.
 • A fa repedéseit megtisztítják és megtisztítják a törmeléktől és a forgácstól. Különösen gondosan kezelt helyek, ahol a fa formában van, vagy ott van a rothadó hely.
 • Minden fát óvatosan kell kezelni egy antiszeptikus oldattal, különösen hornyokban és repedésekben.
 • Továbbá, minden lyuk és szabálytalanság speciális fa gittzel van bevonva.
 • Miután minden megszáradt, a vízszigetelő fóliát alkalmazzák. Ezt száraz és meleg időben kell elvégezni.

Hasonló tevékenységeket végeznek abban az esetben, ha a ház fából készült táblákból készül.

Abban az esetben, ha az épület téglából készül, a készítmény egy kicsit gyorsabb.

A következő lépéseket kell végrehajtani:

 • Meg kell nézni a teljes téglafalat, és azonosítani kell a hibákat (repedt cementösszetétel, laza tégla). Ezenkívül a hibákat hab vagy azonos cementhabarcs segítségével tisztítják.
 • Minden ízületet és varratot penész és penészes oldattal kezelünk. Érdemes még a megelőzés érdekében is megtenni, mivel a sötét és nedves tér hasznos környezet a mikroorganizmusok növekedéséhez és fejlődéséhez.
 • Otthon zsugorodásából adódó repedések alaposan pelyhesek.
 • A ház alapja vízszigeteléssel van ellátva (film, oldat).
 • Ha a szigetelés a falra van ragasztva, akkor előzetesen földelt.

Hasonló eljárást hajtanak végre a betonblokkokból épült házak esetében.

Az előkészítő munkát követően vizuálisan meg kell győződnie az elvégzett munka minőségéről, majd folytatnia kell a batten telepítését.

Hogyan rögzítsük a ládát és a szigetelést?

A láda szükséges ahhoz, hogy alapot teremtsen az iparvágány biztosításához, valamint a szigetelőanyag elosztásának kényelméhez. Segít egy kis légrés kialakításában a szigetelés és a burkolat között. Így nem lesz kondenzáció, majd később a gomba és a penész.

Az ilyen keretek kétféle típusúak: fából és fémből.Előnyösebb, ha egy fém ládát tégla aljzatra és egy fából készült táblára helyezünk.

A fából készült láda az alábbiak szerint van felszerelve.

 • A falak teljes területe fölött jelölés szükséges. A rudakat 45-55 cm-es távolságban kell egymástól elválasztani, helyüket szigorúan merőleges a jövő borítóanyagára.
 • Minden fa táblát egy speciális vegyszerrel kezelünk, amely megvédi a tűz, a nedvesség és a rothadás ellen.
 • A fának szélességének és vastagságának 50 és 50 mm között kell lennie.
 • A megjelölt pontokon előfúrt lyukak a falhoz való rögzítéshez.
 • A rack gerendákat függőlegesen telepítették. Először is lyukakat fúrnak be őket, és a műanyag dübelek a jövőben rögzíthetők, majd a szokásos csavarokkal vannak csavarozva. Az eredmény egy fából készült keretrács.

A legfontosabb dolog az, hogy a kapott szerkezet merev és tartós, ellenkező esetben az iparvágány súlya alatt szétnyílik vagy akár leesik.

A fém láda telepítéséhez a következő lépéseket kell tennie:

 • Mint a faszerkezethez, a jelölést először végezzük.
 • A külső homlokzaton lyukak készülnek, a dübelek kalapácsosak és U-alakú felfüggesztések vannak felszerelve.
 • Ezután fémprofilokat rögzítenek a felfüggesztésekre merőlegesen. A "kemény" csatlakozási profiloknál a "rák". Ez egy lemez, amely segít rögzíteni a ládát.
 • A falhoz további felfüggesztések vannak rögzítve. Ezeken a fűtőberendezések "rögzítve lesznek" és rögzítve lesznek.

Függetlenül attól, hogy milyen formában van a rács, az ablak- és ajtónyílások a kerület körül vannak bélelve. Miután telepítette ezt a tervezést, folytathatja a következő lépést - a szigetelés.

A szigetelőanyag beszerelésének sajátosságai a típusától függenek.

Poliuretán hab

A permetező segítségével a szigetelés egyenletesen kerül alkalmazásra a falak teljes kerületén. Különös figyelmet kell fordítani a lécek közötti résekre és csatlakozásokra. Ha szükséges, alkalmazzon ismétlődő réteget.

Miután mindent megszáradt, minden kiugró többletet író késsel kell vágni. Nagyon fontos, hogy minden réteg jól száradjon, különben a szigetelés rossz lesz.

Ásványgyapot

Az ásványi varratok tökéletesek a fából készült ládákhoz. 1 vagy 2 rétegben helyezhető el, mindez a szigetelés vastagságától és a faltól a faltól való távolságától függ. A lapokat egyszerűen beillesztjük. A rake helyett a helyükre rögzíthető. Miután mindent lefektettek, a szélálló réteget felülről nyúlik ki, durva oldalával.

Penoplex

A telepítés is egyszerű. A fémkeret telepítésekor használatos. Ezt az anyagot az előkészített fogasok „húzásával” rögzítették. Meghajolnak és szorosan húzzák magukat a szigeteléshez.

Ha a fektetés következtében kisméretű repedések jelennek meg, akkor azokat hab segítségével kell eltávolítani (a felesleget le kell vágni). Védő szélvédő fóliát is alkalmazunk a rögzített szigetelésen.

Hab műanyag

A falszigetelés hablemezekkel egyike a legolcsóbb módoknak. Egyszerűen és gyorsan fel van szerelve. A keretrácsok közötti nyílásokba kerül. A hablemez felülete építési ragasztóval van bevonva, majd „esernyőkkel” rögzítve csavarokkal van rögzítve (a végén 5 cm átmérőjű kör van, így a csavar nem csúszik át a vászonon, hanem éppen ellenkezőleg, tartsa szorosan az adott helyzetben).

A vászonok közötti kötések hab vagy habarcs bevonattal vannak ellátva. A tetején ugyanaz a védőfólia marad a széltől. Érdemes megjegyezni, hogy könnyen gyúlékony.

Amikor a láda biztonságosan be van szerelve, a fűtőtestet lefektetik, és az összes illesztés hiányzik és festik, a végső szakaszra - az iparvágány panelek beszerelésére.

burkolat

A burkolóanyag felszerelése mindig alulról felfelé történik. Mint korábban említettük, a panelek keretrácsra vannak szerelve. A ház egyik szélétől a ládánál legalább 5 -7 cm-t kell elhelyezni, és egy jelölést kell tennie. A kézművesek általában körmöket kalapálnak vagy csavarral csavarják. Ezután a fal másik végén hasonló munkát végeznek.

Ezután a szálat a címkékre húzzák, ami vizuális szinten fog szolgálni. Alatta nem mehet. Nagyon fontos, hogy a szint a lehető legegyszerűbb legyen. Ellenkező esetben az összes panel egymásra görbül.

Ezután a kezdeti szint lesz szegezve. A szakembereknek azt tanácsoljuk, hogy ne szorítsák túl szorosan, mert a magas hőmérsékletű anyagok enyhén terjeszkednek (repedések és ütések jelenhetnek meg). Ennek a hevedernek a következő szakaszai 4-7 mm-es résszel vannak felszerelve. Továbbá, a falak összes csatlakozásánál külső és belső szög van kialakítva. Minden alkalommal, amikor egy sor teljesen fel van szerelve, ellenőrizni kell a rögzített lécek és panelek egyenletességét. Ez úgy történik, hogy a jövőben nincs görbület.

Ezután a léceket az ablakok és ajtók körül helyezik el. Ebben a szakaszban az előkészítő munka véget ér. Folytatni kell a burkolat azonnali telepítését.

Az első iparvágány lapot a kezdőlapba helyezik és rögzítik. Ehhez használjon ugyanazokat a körmöket vagy csavarokat. A további telepítést "nagy forgalmú" helyeken végezzük: ajtók, ablakok. Minden panel alulról felfelé kerül egy körbe. Ez azt jelenti, hogy nem tudja először telepíteni az összes lapot a fal egyik oldalára, majd vegye fel a másik lapot. A körkörös telepítés lehetővé teszi a tiszta görbület nélküli szint fenntartását. A mesterek azt tanácsolják, hogy a munkát balról jobbra végezzék.

Különleges pontosságot kell mutatni az ablaknyílás alatti burkolat felszerelése során. Mivel ez nem mindig felel meg a csuklós méretnek, azt az ablakhoz illeszteni kell. A lemezlapon jelölje meg a vágás helyét. Tudnia kell, hogy 5–8 mm szélesebbre kell vágni, így a kapott panel szabad átjárója volt.

A felesleges anyagot levágják a tervezett vonal mentén. (először függőleges vágásokat, majd vízszintes). Ezt követően a szokásos módon kerül beillesztésre.

Az utolsó sor az ereszen csak a befejező rúd telepítése után kerül felszerelésre. A körmöket az ereszhez ragasztva szegélyezik. Ezután csatlakoztatnia kell az elülső oldal utolsó paneljét az előzővel, és rá kell kattintania egy jellegzetes kattintásra. A panel utolsó része csatlakozik a befejező sínhez, és a helyére pattan.

A telepítés során minden alkalommal ellenőrizni kell, hogy a panelek egyenletesen vannak-e rögzítve. Ez nagyon kemény munka, de az eredmény önmagáról szól.

ajánlások

Amikor valaki először dolgozik, akkor mindig hibákat fog tenni. Az építés területén nem kívánatos, hogy engedélyezzék őket, hiszen minden hiba költséges lehet a tulajdonosnak - új anyagot kell vásárolnia, újra kell dolgoznia, több időt kell töltenie.

Ebben a tekintetben a szakértők néhány olyan ajánlást adnak, amelyek segítenek elkerülni a súlyos hibákat:

 • A mesterek nem javasolják, hogy "fojtsák meg" a szigetelést és a burkolat paneleket. Szorosan illeszkedniük kell a falhoz, de ugyanakkor egy kis rés van a rögzítőben.
 • Minden szöget, csavart és csavart csavarozni kell, és meg kell csavarni, és ne érje el az 1 mm-es alapot. Szükséges, hogy az anyag forró nyári napokon bővüljön.
 • A körmöket 45 fokos szögben nem lehet kalapálni, ellenkező esetben gyorsan fellazulnak és a mellékvágány "feltérképezi". Ez vonatkozik a csavarokra is.
 • Ha egy fából készült láda van felszerelve, akkor csak a horganyzott konzolok és más fém alkatrészek kerülnek érintkezésbe. Ellenkező esetben a rozsda rothadáshoz vezethet.
 • A szerelési munkákat legjobban nyáron lehet elvégezni, amikor az időjárás száraz és tiszta.Az év hátralévő részében fennáll annak a veszélye, hogy az alkalmazott habarcsok és a repedések gittjei nem száradnak ki teljesen. Következésképpen fennáll a penész és a penész veszélye. Ezek kiküszöböléséhez szükséges az összes szerkezet lebontása és az összes fal tisztítása.
 • Nem minden épület tökéletesen sík. Ezért fa- vagy fémrekeszek telepítésekor plumb-ot kell használni, és mindent egy szintre kell telepíteni. Ha ez nem történik meg, az iparvágány nem lesz lapos és szép, hanem csak a ház külső hibáit hangsúlyozza. Továbbá, a helyesen telepített keretnek köszönhetően nem szükséges a falak felszínét kiegyenlíteni, a szigetelés és a bevonat rétegének köszönhetően igazodnak.

Nem ugyanaz a dolog, ha elolvasjuk, hogyan kell megfelelően elvégezni a munkát, és magad is. De a helyes elméleti előkészítés az üzleti siker kulcsa.

A ház homlokzatával történő felmelegedése, lásd alább a videó utasításokban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba