Vox iparvágány: specifikációk, színek és méretek

A mai piac számos, a homlokzatokban használt anyagot kínál. A szegélyezés különleges elismerést kapott közöttük. Sokoldalú, praktikus és esztétikai megjelenéssel rendelkezik. Az egyik leghíresebb a lengyel Vox cég által gyártott iparvágány. A felhasználás és működés jó áttekintése hangsúlyozza a márka anyagainak minőségét.

Mi az a Vox iparvágány

Ekkor a termékeket nemcsak Lengyelországban, hanem más országokban is gyártják: Romániában, Fehéroroszországban és Oroszországban. Ez bizonyos időjárási viszonyok között lehetővé teszi az anyag minőségének beállítását.

A VOX iparvágány széles körben ismert a piacon. Megfizethető ár, minőség és praktikus. Használt épületek homlokzatainak feldolgozására különböző típusú felületeken.

A Vox iparvágány polivinil-klorid alapján készül. Ezek 1-1,5 mm vastagságú monolit panelek. Nagyon tartósak, a légköri jelenségek és a mechanikai hatások jól tolerálhatók.

A termékek nem mérgezőek és környezetbarátak, ami lehetővé teszi, hogy biztonságosan használja a munkát.

A gyártó tartománya igen széles. A szálloda klasszikus vinil, lábazati paneleket és habszárnyakat kínál. A falak falfelületek 25 cm szélesek és 385 cm hosszúak.

A Vinyl panelek két színes kollekcióban kaphatók. Az UNICOLOR kollekció olyan árnyalatokban és színekben készült, mint a fehér, bézs, sárga, homok, krém, borostyán és világos zöld. A NATURE gyűjtemény egy fa utánzata. Létrehozása során a termikus nyomtatás technológiáját alkalmazzák. Olyan árnyalatokban készült, mint a természetes és szürke tölgy és fenyő.

A Socle iparvágány először a méretétől eltér. A szélessége 46,5 cm, hossza 111 cm. Speciális csavarokkal rögzített panel. Olyan színben készült, mint a fehér, vörös és barna, égett, homok és sötét homok, valamint égetett mahagóni.

A habosított iparvágány olyan termék, amely bizonyos jellemzőkben és tulajdonságokban különbözik. Olajbogyó, bézs, krém és fehér színű, fa szerkezetű. Jellemzője a jó hőmegtakarítás, korróziógátló és gombaellenes hatás, különböző időjárási viszonyokkal szembeni ellenállás és hőmérsékletkülönbségek. A falazás tolerálja a mechanikus terhelést, szigetelést biztosít, teljesen környezetbarát. Fektetése során egy egyedülálló Fastech Lock telepítési rendszert használ, amely lehetővé teszi az elemek közötti rések megjelenésének elkerülését.

Előnye és hátránya a Vox iparvágánynak

A Vox termékek kétségtelen előnye a teljes környezetbiztonság. Ezen túlmenően az anyagok szellőztetést tudnak biztosítani, ellenállnak a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak, korróziógátló és gombaellenes hatásokkal rendelkeznek, és a nedvesség jól tolerálható. A gyártó által gyártott iparvágány panelek színválasztéka széles választékot kínál, aminek következtében nincs szükség további festésre.

Az iparvágány telepítésével nincs probléma, a telepítés gyors és egyszerű. Az anyagok erősek és tartósak, hosszú élettartamúak.

A felhasználók alig észlelnek semmilyen hátrányt a Vox burkolólapok használatakor, azonban az anyag élettartamának meghosszabbítása érdekében szükséges a helyes telepítési technológia követése, valamint az anyagra gyakorolt ​​túlzott mechanikai hatás megszüntetése.

Műszaki adatok

A Vox iparvágány monolit panelek formájában jelenik meg. Ezek vastagsága 1 és 1,5 mm között van, és három rétegből áll, amelyek mindegyike saját funkcióval rendelkezik.

Az első réteg rugalmas, védi az anyagot a jelentős hőmérséklet-ingadozásoktól. A második segít a mechanikai hatások elviselésében. A harmadik védi az UV sugárzást. Annak érdekében, hogy a panelek színe nem változik működés közben, és maguk nem deformálódnak, az anyagban titán-dioxid található.

A panelek nagyon könnyűek - az épület homlokzatán nincs túlzott terhelés. Az iparvágány szélei különleges kialakításúak, amelyek segítenek elkerülni az erős szél okozta deformációt és leválást. A gyártó paneljei szinte bármilyen felületre szerelhetők. Jól kombinálják a fa, a tégla és a kő.

A Vox iparvágány tolerálja a nedvességet, tűzálló, agresszív kémiai vegyületek hatására toleráns. A panelek sokkal erősebbek, mint a fa, és könnyebben telepíthetők speciális rögzítőfuratok miatt.

Teljes készlet

A burkolólapok elemeit a tartósság és a megbízhatóság jellemzi. Maguk a panelek egyszeri vagy kettősek lehetnek.

A csomag tartalma:

 • kezdő profil;
 • csuklós, priokonny és befejező szintek;
 • összekötő szalag;
 • sarkok, üregek, soffit és trim.

Minden elem magas minősége lehetővé teszi az egész szerkezet élettartamának meghosszabbítását sok éven át.

Vox iparvágány telepítés

A gyártó iparvágány paneljeinek telepítése nem túl bonyolult. Az első lépés a felület felkészítése és tisztítása. A falakon nem lehetnek kiálló részek, mindent el kell távolítani: az ablakpárkányoktól az antennaig. A korábbi bélés - ha nem tervezték eltávolítani - biztonságosan rögzítve kell, hogy legyen, és ne zavarja a panelek beszerelését.

Először egy ládát kell készítenie. Ő fogja befolyásolni, hogy milyen erős és stabil lesz a szerkezet. Ebben az esetben a falak felületének a lehető legmagasabbnak kell lennie.

A keret az iparvágányhoz lehet fém- vagy fa gerendák. A celláknak meg kell felelniük a szigetelőlapok méretének.

A csonkítás az épület kerülete körül történik. Ha a falak fából vannak, ajánlatos a léceket a fa keretére is felhelyezni. Ebben az esetben figyelemmel kell kísérnie az anyag nedvességtartalmát, legfeljebb 18 százalékát. Ezenkívül a fát fertőtlenítőszerrel kell kezelni, amely segít elkerülni a penész és a gomba.

Tégla és kő esetében a keret anyagának kiválasztása nagymértékben bővül. Használható fém, fa, polivinil-klorid csíkok.

Ablaklemezekkel történő telepítéskor fontos feltételeket kell teljesítenie:

 • a csavarok nem túl szorosak - egy milliméteres résnek kell lennie a panel és a panel között;
 • a vinil iparvágány használatakor figyelembe kell venni, hogy ha a hőmérséklet változik, akkor kibővülhet vagy szerződéses lehet;
 • A deformációk kiküszöbölése érdekében az iparvágány és az elemei között 5-7 mm-es rések kell lennie.

Összefoglalva

  A Vox burkolólapok általában magas minőségű, megfizethető áron, hosszú élettartamúak. Ez nem okoz problémát a telepítés során, könnyen telepíthető az elemek egyszerűsége miatt. A -50 és +50 fok közötti hőmérsékletkülönbséget elviseli, nem repedések és leválasztások. Kiváló megoldás a homlokzat friss és megjeleníthető megjelenésének biztosítására.

  Hogyan szereljünk egy VOX-i oldalt, lásd az alábbi videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba