Az alagsor iparvágányának megfelelő telepítése

A burkolólapokkal ellátott épületek homlokzatával szemben a természetes kő vagy a fa túlságosan időigényes. A természetes gyökerekkel rendelkező és a legtermészetesebb anyagok mennyiségét csökkentő összetett tervek helyett könnyű műanyag, vinil és fém panelek érkeznek. Az iparvágány nemcsak környezetbarát, hanem nagyon gazdaságos. És ha nem akarja megújítani az egész házat, de éppen szükség van egy szilárd és szilárd alap megteremtésére a ház számára, egy szerény, de festői pinceszelvény jön a mentéshez.

típusok

Az épület pincéjével szemben két szempont szerint oszlik meg a típus: az anyag és a telepítés módja.

A leggyakoribb anyagok az iparvágány számára:

 • polivinil-klorid;
 • vinil;
 • polipropilén.

Mindegyik univerzális felület az alagsori iparvágány számára, mert kiváló ellenállóképességük van: az ultraibolya sugárzás, a nedvesség, a szélsőséges hőmérsékletek hatására. Könnyen szolgálhat sok éven át. Természetesen van egy fém iparvágány is. Ez azonban az anyag további korróziógátló szerekkel és alaposabb gondozással történő feldolgozását igényli.

A fektetési módszer szerint az alagsori iparvágány típusai lehetnek vízszintesek és függőlegesek.

A leggyakrabban az épület alján áll, hogy az építőipar szakemberei és amatőrei vízszintes egymásra rakják. Annak érdekében, hogy a ház alagsorát a saját kezével a lehető legegyszerűbben, gyorsan és hatékonyan biztosítsa, az alapvető eszközök beszerzése és az épület alapjainak felállítása szükséges.

Előkészítés és eszközök

A telepítés előtt közvetlenül fel kell készíteni a felületet.

Először is figyelmet kell fordítani a falak egyenletességére. A csontváz a csontváz bármelyikét adja ki (olvassa el az egyenetlenségeket). Emlékeztetni kell arra is, hogy a ház alapjával szemben szintetikus törlőkendőkkel szemben kiváló környezet alakulhat ki a gomba, penész és egyéb nedvességet kedvelő mikroorganizmusok megjelenésére és terjedésére. Ezért a lemezek alatt lévő falakat antiszeptikus vagy egyéb impregnálással kell kezelni.

A burkolólapok lerakása előtt az előfeltétel az alap tisztítása a törmelék, por, pókháló és más dolgok között, hogy a felület tökéletesen mentes legyen az idegen tárgyaktól.

A készítmény következő lépése a homlokzat szigetelésének vagy szellőztetésének megoldása lesz. Mivel mindkét jelenség nagyon gyakori a mai körülmények között, a készítményt ezeket a tulajdonságokat figyelembe véve kell elvégezni. Ezen opciók bármelyikével szükség van a vásárolt anyagok kiosztására.

Az alagsor iparvágányának saját telepítéséhez először a következő eszközökre van szüksége:

 • csavarhúzó - használhatja a régi nagyapja csavarhúzóját, de több időt vesz igénybe az ilyen munkák elvégzése;
 • csavarok lapos kupakkal (sok csavar);
 • víz vagy infravörös szint;
 • fűrész vagy fűrészfűrész.

  Természetesen minden egyes esetre és az egyes mesterekre saját szerszámkészlete jellemzi. Ezt a listát el kell kezdeni.

  Ami az iparvágány összetevőit illeti, akkor minden egyszerű. A panelek alagsorban történő felszereléséhez a következők szükségesek: csiszolás (fémprofilok vagy fa rudak), egy kezdőlap, egy befejező profil és egy j-profil. Ez minden, ami a panelek falához való rögzítésére vonatkozik.A magasságot alkotó fő részek a következők: kivágott panelek egy kiválasztott kialakítással és sarokpanelekkel.

  De mielőtt megvásárolná ezeket a komponenseket a ház jövőbeli „személyi” alapjául, meg kell tennie az előzetes, legpontosabb számításokat.

  Az anyag mennyiségének kiszámítása

  Az alagsor befejezéséhez helyesen kell kiszámítani, hogy mennyire szükséges a csempézés. De itt külön figyelmet kell fordítani. Senki sem akar menni a boltba a stílusfolyamat közepén, és több anyagot vásárolni. Vagy éppen ellenkezőleg, hogy vegyen egy csomó panelt, és aztán ne tudja, hol kell a többit elhelyezni, és miért költenek annyi pénzt.

  A ház homlokzatának alapját mérjük. Az egyik oldal szélességének és magasságának mérésével megkapja a bélés felületét. Tegye ugyanezt az ország vagy a vidéki ház többi oldalával is. Mind a négy számjegy hozzáadásával megkapja a teljes felületet.

  Az épületboltokban ma sokféle fali panel található az iparvágány számára, különböző cégek és gyártók számára. Így különböző méretű, textúrájú, fektetési módokat találhat. Egyes gyártók már gyártják és termékeiket kifejezetten paneljeikhez gyártják. Ugyanakkor minden csomag tartalmazza a panelek teljes teljes területét és a hatékony területet. Figyeljen az első értékre, és számoljon be, hogy hány csomagot szükséges az adott esetben.

  Ügyeljen arra, hogy 10-15% -ot adjon a kapott csomagok számához. Ez segít abban, hogy biztos legyen benne, hogy vis maior esetén van ellátás. Ugyanakkor - ez nem túlzott összeg, őrült pénzért.

  A teljes körű anyagok, alkatrészek és eszközök, boldog, akkor folytassa a telepítés az alagsor iparvágány.

  Lépésről lépésre

  Kezdve a saját kezedben elhelyezkedő pince elhelyezését támogató talppal kezdeni. Érdemes megjegyezni, hogy bizonyos esetekben az obreshetka nem szükséges. Amikor a ház falai tökéletesen simaak (hab- és gázblokkokból, és egy másikból), a burkolat önmagában nem szükséges.

  A léc felszerelése az Ön által választott lécek beszerelésével kezdődik: fából vagy fémből. A következő lépés a lécek helyes elhelyezkedése.

  A ládák telepítésének három típusa van:

  • függőleges;
  • vízszintes:
  • kombinált.

  Az alagsor felé nézve a legjobban illeszkedik a vízszinteshez, mivel egy kis terület, gyakorlatilag nincs nyílással. Ha úgy dönt, hogy az egész házat egyidejűleg az iparvágánytáblákkal fogja meg, akkor célszerű egy közös függőleges vagy kombinált láda beszerelése.

  Tartsunk a fémprofilon. Kívül a profilcsíkok dugókkal és önmetsző csavarokkal vannak rögzítve az aljzathoz (ha a fal anyaga tégla vagy kő). A lényeg az, hogy a csavar és a vászon kupakja között fél és fél centiméter között hézagok maradjanak, hogy lehetővé tegyék a hőmérséklet-ingadozásokat, hogy megváltoztassák az összes alkotórész alakját és térfogatát anélkül, hogy feláldoznák a mellékvágány megjelenését.

  Bárbázishoz szabványos csavarokat vagy horganyzott körmöket használhatunk, emlékezve arra is, hogy kis távolságot hagyunk a kupak és az alap között.

  Ne felejtsük el, hogy a ládát az alapra szerelés előtt el kell végezni a homlokzat szigetelésére vagy szellőztetésére. A támogató szerkezet telepítése után nem lesz ilyen lehetőség.

  Amint befejeződött a léc összes szerelési munkája, folytatjuk a burkolólapok telepítését. Az első a kiindulási szint, amely egyfajta útmutató, amely a teljes iparvágány szerkezet további mozgásának útját jelzi. Ezért nagyon fontos ebben a szakaszban az épület szintjének használata. Előfordul, hogy a ház körül lévő föld nem elég, néha még egyenetlen is. Az iparvágány panelek vágása oly módon, hogy esztétikailag kellemes legyen, nem lehetséges. Itt, hogy segítsünk az építőknek J-profilt találni.Ez egy fém heveder j-alakú külső horoggal. A profilt a lehető legközelebb helyezzük el a talajhoz, és az indítópálca rögzítése áldozatok és torzítások nélkül történik.

  Ahhoz, hogy a törlőkendőt a léc aljára telepítse, bizonyos sorrendet kell követnie, amely segít gyorsan és hatékonyan telepíteni az összes panelt.

  Az elemek fektetése balról jobbra és alulról felfelé fordul.

  • Először állítsa be a sarokváz elemet.
  • Az első rész a függőleges irányban balra van vágva, hogy ezt az oldalt teljesen igazítsa. Az elhelyezési sávra vagy a J-profilra kerül, és a lehető legjobban balra mozog, hogy belépjen a sarokelem hornyába. Ne felejtsük el, hogy hagyjanak el természetes réseket az iparvágányok között.
  • Óvatosan megmérte ennek a résznek a szintjét. Amikor pontosan simavá válik, csavarokkal szerelheti fel a ládába.
  • Ugyanígy folytassa a következő elemek telepítését. A következő sorok egymás után elrendezve kerülnek egymásra úgy, hogy az illesztések ne haladjanak egyenesen az alap teljes magassága mentén.
  • A telepítés előtt az utolsó sor a céllaphoz van rögzítve.

  Az alagsori iparvágány telepítése nem különösen nehéz folyamat, de gondoskodást és pontosságot igényel, amely nélkül nem lehet jó végeredményt elérni.

  Különösen szeretnék lakni a halom alapzat bélésén PVC panelekkel.

  A csavarhalmokat olyan helyeken találják meg, ahol egyszerűen lehetetlen a talaj felszínét kiegyenlíteni, és a tulajdonosok nem akarnak elkeseredni és várni. Az ilyen építmények alagsori pincéjének fő különbsége az, hogy először is nagyon óvatosan kell feldolgozni a cölöpöket vízszigetelő eszközökkel és elvégezni a szükséges vízelvezető munkákat. Ellenőrizze a ház alatt a vadállatok törmelékét, növényzetét vagy lyukait. A többit ugyanabban a sorrendben végzik, mint egy rendszeres bázissal.

  tippek

  A saját kezével elhelyezkedő pinceszekrény telepítésével a tapasztalt szakemberek tanácsát és ajánlásait alkalmazhatja.

  • Ha a göndör, szokatlan sarokszerkezeteket szeretné újra létrehozni, akkor bármilyen formájú fémprofilt is használhat, ha a megfelelő helyeken kis vágásokat végez.
  • A dekorációs sarkok száma mindig megegyezik a lábazatok vágási sorainak számával. Így könnyen kiszámíthatja az előzetes számot.
  • Ahhoz, hogy először rögzítse az egyik sarokpontot, telepítse újra a paneleket, hogy újra elfedje mindazt a szögben. Fennáll a veszélye annak, hogy nem számolnak és nem találhatók ki hornyokkal. Az összes mellékvágány elem telepítését az utasításokban megadott összes ajánlás figyelembevételével kell elvégezni.
  • Felhívjuk figyelmét, hogy a burkolat, melyet egy lakóház burkolatú, nagyszámú csavar vagy köröm használatával jár. Tehát egy szabványos panel esetében akár öt darab is lehet. A speciális lyukakba kell őket csavarni. Ugyanakkor, a terhelés egyenletes eloszlására az összes panelre, az önmetsző csavarokat vagy körmöket szigorúan a vízszintes panelek lyukainak középpontjába kell helyezni. Ami a sarkokat illeti, itt egy köröm vagy csavar van behelyezve az első alsó lyukába, majd a középső részbe.

  A szakemberek azt ajánlják, hogy különös figyelmet szenteljenek a panelek kiválasztásánál néhány árnyalatra.

  • Színezés. Minél jobb a termékek, annál egyenletesebb és világosabb lesz a panelek színe kívül és belül is.
  • Vastagságban. Ennek a paraméternek azonosnak kell lennie a teljes hosszon és a panel teljes magasságán. Ha közvetlenül megnézed, és látod a tömítéseket, a dudorokat, a görbéket, menj el a gyártótól vagy az eladótól.
  • Méretek. A gyártó által a csomagoláson megadott méretadatoknak meg kell egyezniük a rendelkezésre álló panelek méreteivel.
  • Lyukak. Minden perforáció azonos méretű, alakú és sima.
  • Megjelenés.A legkisebb felületi hibák jelenléte: hámlás, hólyagosodás, delamináció.

  A gondozásban az alagsor iparvágánya nagyon szerény. Az időben történő takarítás nem csak a szolgáltatás időtartamát fogja bővíteni, hanem az esztétikai élvezetét is. A panelek mosásához célszerű olyan tömlőt használni, amelyben a víz mérsékelt nyomás alatt van. A nehezen elérhető helyeken egy autó kefe megmenthet. A lényeg az, hogy ne használjunk durva felületű anyagokat, és néha klasszikus mosószereket használjunk.

  A szálcement iparvágány (vagy a kő és tégla alatti panelek) telepítésekor figyelembe kell venni azt a tényt, hogy ez az anyag nagyon szeszélyes és rossz zsugorodást eredményez, nehéz reagálni az időjárási változásokra. Ily módon az ilyen típusú szembeállításnak is különlegesnek kell lennie ahhoz, hogy hirtelen vis maior esetén elrontja a hangulatot.

  Az alagsor iparvágányának telepítése, lásd a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba