A mennyezet finomsága

A mennyezet díszítése szerves része a szobának. A mennyezeti tér kialakításának meg kell felelnie az egész belső stílusnak. Sokféle anyag és befejező anyag található. Annak érdekében, hogy ne tévesszük meg a választást, érdemes megismerkedni a hagyományos és új mennyezeti megoldásokkal, megtudni, hogy a szoba mérete hogyan befolyásolja ezt a választást, hogyan kell díszíteni és milyen színeket lehet kombinálni a harmonikus belső kialakítás érdekében.

Különleges jellemzők

A mennyezet kialakítása attól függ, hogy melyik helyiségről van szó. A városi lakásban való bejelentkezés eltér a dacha befejezésétől. Sok időt töltünk a házban, és a befejezés hátrányait nem veszik figyelembe. Helyénvaló betartani a technológiai ciklus teljes láncát. A felső átfedés felszínének előkészítéséhez gondosabban meg kell közelítenie a színek és a textúrák kiválasztását, különös jelentőséget tulajdonítanak a díszítés típusainak.

Az országban végzett munkálatok a vidéki ház használati feltételeitől függenek - függetlenül attól, hogy a helyiséget csak nyáron melegítik vagy használják-e, függetlenül attól, hogy az alacsony hőmérséklet és páratartalom befolyásolja-e a mennyezeti burkolat anyagát. Egy univerzális megoldás az lenne, ha a mennyezetet egy fával húzzuk meg, ha egy vasutat használnak egy nyári ház tervezésében. Ez a mennyezet hosszú évekig tart, és szükség esetén egyszerűen a kívánt színre festheti.

A mennyezeti burkolat egyik vagy másik változatát figyelembe véve figyelembe kell venni a szoba méretét. A felfüggesztett szerkezetek mennyezete 5-10 cm-es magasságot távolít el, az alacsonyabb helyiségekben jobb, ha vakolatra festeni vagy tapétázni. Éppen ellenkezőleg, a keskeny és magas helyiségek méretei kiegyenlíthetők a felfüggesztések kívánt magasságra történő csökkentésével. Az így kialakított tetőtérben akár két méter magasságot is eltávolíthat, hogy a szobát hagyományos stílusban rendezze.

A mennyezet és a mennyezet különböző szintjeinek használata lehetővé teszi a szoba zónáját, és vizuálisan befolyásolja a méretet. A fa keresztirányú gerenda vagy a gipszkarton kiálló síkja osztja a helyet, és kiterjeszti a hosszú szűk helyiség falainak határait. Ugyanez a hatás érhető el, ha a keresztirányú csík kontrasztos színben készül. Legyen óvatos a sötét színek használatával a mennyezeti színben. Ezek súlyozzák a tér tetejét. Ez a technika elfogadható, ha a falakat nagyon könnyű vagy fehér virágokkal végzi, és elegendő magasságú a szoba.

A mennyezeti díszítés egyes típusai önállóan is elvégezhetők, a bonyolultabb megoldásoknál jobb szakértőket hívni. Egy exkluzív tervezési mennyezet megvalósításához tervezési dokumentációt készítenek, tervrajzot készítenek, elektromos vezetékek és világítási sémákat készítenek, egy árnyékoló vázlatokat készítenek egy adott objektumhoz viszonyítva. Ilyen tervezési munka nem olcsó, költséges lesz a kiváló minőségű anyagok és a szakemberek munkájának kifizetése, de ennek eredményeként egyedülálló mennyezet tulajdonosa lesz, amely meg fogja lepni a vendégeket és díszíti az otthont.

A díszítés módjai

A mennyezet befejezésének hagyományos és legrégebbi technikája meszelés. Bármely háziasszony ismeri a meszes sémát: a régi krétával meszelt meszes kendő kissé homályos egy nedves szivaccsal vagy ecsettel, majd egy új, tiszta víz-kréta megoldás kerül alkalmazásra egy spray palackból vagy egy széles keféből. Az első festménynél a mennyezeti lemezre több réteg mészkő kerül alkalmazásra. Ennek az az előnye, hogy egyszerű a javítás és a festés, a krétaoldat ártalmatlansága, a magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállás.Az előnyök közé tartozik a szoba magasságának változhatatlansága.

A hátrányok közé tartozik a padlófelület gondos előkészítése. A munka ciklusa a következő: a padlóburkolatot porról, cementpermetről és olajfoltok jelenlétében zsírtalanítják. A felületet egy alapozó borítja, az alapozót gipsz vakolattal ellátott fűtött helyiségekben vakolják, és a kiegészítő helyiségekben cementet. A lemezek közötti rések vagy egy nagy magasságkülönbség jelenlétében a jelzők be vannak állítva, és a felület a gerendákkal van összehangolva. Ezután egy kiegyenlítő gittet alkalmazunk, amelyre egy alapozót alkalmazunk, és az üvegszál egy speciális ragasztóhoz van ragasztva. Ezt követte egy befejező gitt réteg, amelyet először nagy hálós hálóval dörzsölünk, majd kézzel vagy mechanikusan szűkítjük. Most a felület készen áll a fehérre meszelésre.

A kréta színek ma elvesztették jelentőségüket. és akril- és víz-diszperziós festékekkel helyettesítették. Ezt a mennyezetet lehet mosni, ez a bevonat hosszabb ideig tart, de a festés előkészítése ugyanúgy történik, mint a fehérítésnél. Mindkettő és más típusú bútorok bármilyen belső színezésre alkalmas színben festhetők. Ennek alapján készítsen freskókat és festményeket, amelyek az előcsarnokokat és a nappalit díszítik. A dekor használt stukkó, hogy nagyobb ünnepélyt adjon hozzá aranyozott.

A Noble szilárd fehér mennyezetnek tűnik klasszikus stílusban.

A megfizethető és egyszerű teljesítmény a mennyezeti tapétát illeti. Ez a lefedettség önállóan is elvégezhető, a falak tapétájának megfelelő háttérképet választva, vagy a mennyezeten világos színű díszítéssel, fekete-fehér belső díszítéssel. A padló előkészítése egy kicsit könnyebb, mint a mosás. Itt elegendő egy réteget felhordani a vakolatra. A sűrű háttérképek elrejtik a kisebb felületi hibákat. A vinil tapéta többször is festhető, frissítve a színt.

A hátrányok közé tartozik a rövid élettartam, az ultraibolya sugárzás hatására sárguló hajlam, a varratok leválasztása a nedvesség hatására és a ragasztási folyamat összetettsége. Az ízlésesen kiválasztott háttérképek klasszikus reneszánszot hoznak létre a nappaliban.

A papír cseréje folyékony tapéta. Itt nagy különbség van a színekben, az anyag rendelkezésre állása, az alkalmazás egyszerűsége, a nagy tartósság, a színmélység megváltoztatásának képessége. A hátrányok közé tartozik a nedves tisztítás nehézsége és a por felhalmozódása a textúraban.

A mennyezeti díszítés következő csoportja a felfüggesztett szerkezetekre vonatkozik, amelyekhez az alapanyag csatlakozik. Számos ilyen anyag létezik.

A gipszkarton egy olcsó anyag, melynek felületét egy gitt alkalmazására készítik. Ehhez a befejezési opcióhoz nincs szükség átfedési feldolgozásra. Ezeket a mennyezeteket nem kell a padlóburkolatok átfedésének szintjéhez igazítani, hanem környezetbarát anyag, nem éghető, könnyen telepíthető.

A kezdeti szakaszban egy keretet állítanak össze, amely a fogasokra rögzített fémprofilokból áll. A világítási rendszer által meghatározott vezetékek. Ezután a keret burkolódik a gipszkarton lapokkal, vágva a lyukakat a világítás telepítéséhez. Gipszkarton gitt az ízületekben, üvegszálas ragasztás és egy réteg befejező gitt. A felületet a kívánt színnel festjük. Az ilyen típusú mennyezetek tapétával vagy folyékony tapétával vághatók, majd korlátozhatja magát a lapok közötti gittek tömítésére. Így a mennyezet síkja legalább 10 centiméterrel csökken, ezt figyelembe kell venni az alacsony helyiségekben a mennyezet befejezésének módjának kiválasztásakor.

A keret mennyezete több szinten is elvégezhetőEz hozzáadja a belső művészi kifejezést. A többszintes mennyezetek tágas, nagy terekben jól néznek ki.Egy kis szobában meg kell állnia egy egyenes mennyezeten, vagy egy kiálló szintet kell elhelyezni a középen vagy az egyik fal mentén. A szintre szerelt LED-szalag oldalsó felületén, vagy a mennyezet síkjában több pontfény szintjének körvonalaiban.

Felfüggesztett gipszkarton mennyezetek elengedhetetlenek, ha komplex megkönnyebbülés szükséges a mennyezeten.

Az elmúlt években a feszített mennyezetek nagyon népszerűvé váltak. Könnyen és gyorsan szerelhetők, nem igényelnek speciális padlófelületet, csak a keret beszerelését. A fémprofil váza a falakhoz van rögzítve, így a mennyezet csak a profil magasságára csökken 3 és 5 centiméter között. A következő szakaszban elektromos bekötés történik világításra. A befejező szövetet több helyen meghúzza és rögzíti, majd egy elektromos generátor segítségével fűtött és spatulával meghajlik, a profil és a fal között meghajlik. A fali és mennyezeti csatlakozást fröccsöntéssel díszítik.

A PVC vászon a következő típusokba sorolható: matt, fényes, szatén és szövet. A matt felület szinte minden belső térhez alkalmas, a helyiség méretétől függetlenül. Ilyen megoldás ideális az alacsony helyiségek számára. A matt felület hiánya a fényelnyelés képessége, ezért gondoskodnia kell a megfelelő világításról. Az ilyen típusú vászon megválasztása alkalmas a szoba klasszikus kialakítására, fából készült bútorokkal, hagyományos függönyökkel és festményekkel, amelyek esetében a szoba tükröződése nem kívánatos.

A belsőépítészet ultra-modern trendjeihez a gyártók fényes vászonot kínálnak. A fény visszaverődése és fénye miatt a fényes mennyezet fényt ad a szobának, és vizuálisan felemeli a mennyezetet. A fényesítő a visszaverődés elvén működik a tartályban - ha a padlót fényes kerámia gránit díszíti, akkor a tárgyak ismételten tükröződnek, ami végtelen hatást eredményez. Ha hozzáad egy vagy másik színoldatot, rendkívül stílusos hatást érhet el a padlóra és a mennyezetre.

A szatén vászon ötvözi a kétféle befejezés előnyeit. A matt anyag nemességének megőrzése fényes, szatén anyagból és gyöngy motívumokból áll. Ez a legjobb választás a klasszikus építészeti megoldásokhoz. A vászonszerkezet alacsony fényessége kiemeli a mennyezeten játszott fényt, a szövésmintázat különböző árnyalatokat változtat a különböző szögekből, ami gazdagabbá teszi a textúrát. Természetes fény esetén a színsémák sötétebbek, mint az elektromosak.

A szövet mennyezetek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek. Ebben az esetben a gyárban egy vékony PVC réteg kerül felhordásra a szövetre, ami rugalmasvá teszi a vászonot, és nem rejti el a szövés jellemzőit. Egy professzionális művészeti festményt készítenek a szöveten, vagy egy meglévő mintát választanak, de ez a fajta befejező anyag a legdrágább.

A modern technológiák lehetővé teszik a PVC-ből vagy szövetből készült többszintű mennyezetet.

A plusz nyúlványok a tartósság, a nagy teljesítmény és a tartósság, a sokféle textúrák és a szövet színei, könnyen tisztíthatóak, csak nedves ruhával törölhetők. A befejező anyag magas nedvességállósággal rendelkezik, helyiségekben bármilyen célra használható.

A hátrányok magukban foglalják az öntelepítés lehetetlenségétmivel a speciális berendezések és a technológia ismerete, valamint a nem fűtött helyiségekben történő használat korlátozása szükséges. Nem végezhet kisebb javításokat. Ha egy ilyen mennyezet sérült vagy elárasztott a felső szintről, a vászont teljesen ki kell cserélni.

A következő népszerű mennyezeti dekoráció a felfüggesztett moduláris mennyezet. Itt az "Armstrong" mennyezetet rendelje el. Az adminisztratív és irodaházak befejezőanyagainak minősítésében az első helyet foglalják el.A mennyezet egy fém keretből áll, amely a padlólaphoz négyzet vagy téglalap alakú. Ezekbe a négyzetekbe préselt ásványi rostlemezeket (keményítőből, latexből, gipszből, cellulózból készült kőgyapot) helyeznek, amelyeket a keret T-alakú profilja tart.

A lemezek standard mérete 60x60 cm és vastagsága 1-2,5 cm. A téglalap alakú lemezek 120x60 centiméter méretűek. A leginkább megfizethető és praktikus mennyezet az Oasis és a Baikal fehér vagy szürke. A "Biogard" lemezek speciális antimikrobiális bevonattal rendelkeznek, amely kiterjeszti az alkalmazási kört a konyhákban és az étkezőben. A "Prima" lemezek ellenállnak a magas páratartalomnak. A kiegészítő hangszigetelés felső határa "Ultima".

Ezeknek a mennyezeteknek az előnyei nyilvánvalóak: elfogadható ár, a telepítés sebessége, nincs szükség a padló előkészítésére, a vezetékek elrejtésére, az egyik modul cseréjére a javításkor. A hátrányok közé tartozik a lemezek nagy nedvességtartalmú vagy vízzel való teljesítményvesztése, az ásványi lemezek törékenysége és az UV sugárzás instabilitása.

Számos függesztett szerkezet a kazettás mennyezet. A házak díszítésénél gyakrabban használják őket. Modulok lehetnek bármilyen színűek, valamint tükör, fém, polimer. A teljesítményük sokkal magasabb, és a könnyű összeszerelés vezet az értékesítés vezetőihez.

A moduláris mennyezet másik változata a „Grilyato” mennyezet. Ezek az alumínium alakú rácsok. Konfigurációjuk nagyon változatos, bármilyen színnel festhető, a telepítés során nincs nehézség, fénybe kerülnek, ami lehetővé teszi az eredeti világítás csatlakoztatását. Korábban Grilyato formatervezési mintákat használtak ipari épületekben és étkezdékben. Vannak sűrű kis téglalapok - vakok, négyszögletes háló „Standard”, piramissejt, amely vizuálisan növeli a szoba magasságát - „piramis”. Ezek a cellás mennyezetek különböző szinteken helyezkednek el. Ma, amikor az ipari formatervezési stílusok divatosak lettek, a rácsmodulok a legnépszerűbb csúcspontjukban vannak, ami lehetővé teszi fantasztikus belső terek kialakítását.

Hátránya a rácsok átláthatósága és a villamosenergia- és szellőztető kommunikáció láthatósága. A tervezők belsejéből szívesebben zárják le a mennyezetet matt üveggel.

A leggazdaságosabb megoldás a PVC-ből vagy habból készült elismert modulok. Dísznövény, fa vagy kő textúra vannak. Válasszon sokféle színt. Még egy kifinomult építő személy is képes megbirkózni a mennyezeti ragasztócsempékkel. A csempe ragasztása után a varratokat gittzel vakolják, hogy megfeleljenek a modul színének. A sík talppal és a modulok csinos felszerelésével gyönyörű mennyezet érhető el.

Rack mennyezet jól ismert a nemzeti vidéki építés. A faágazatokat fa deszka vagy sín díszítette, mivel a fa a leginkább hozzáférhető anyag, a fa nagyon tartós anyag, jól megtartja a hőt, és kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Mínusz - a rothadó és a gombás betegségekre való hajlam a hőmérséklet és a nedvességtartalom megsértésével.

Ez azonban egy meglehetősen egyszerű technológia, amely nem igényel speciális alapot. A felső mennyezethez fémprofilból vagy fából készült bárból készült keret van. A keretet varrással vagy léccel varrják. Az anyag brutalitása lehetővé teszi a csomókból származó darabok jelenlétét, és a fa heterogén, érdekes rostos szerkezete elrejti a szabálytalanságokat. Az elektromos vezetékek a keret és a rács közötti résbe kerülnek.

A fa jól illeszkedik a magas páratartalomhoz, "lélegző" anyag, környezetbarát.A faanyagok fajtái fűtés közben a légzőszervek számára hasznos gyantákat termelnek, ezt a hatást sikeresen alkalmazzák a fürdőkben és a szaunákban. A tervezők örömmel használják a fából készült sínt a helyiségek díszítésében. A rothadó speciális kezelés után a rack mennyezetét lakk, viasz vagy folt borítja víz vagy olaj alapján. Amikor a mennyezet idején javították a feketét, a felső réteget homokba lehet csiszolni, így tiszta fa nyílik meg. A tömb mély legyőzésével a mennyezet egyszerűen festéssel festhető.

Napjainkban a természetes befejező anyagok egyre inkább helyettesítik a mesterséges anyagokat. Elterjedt PVC mennyezeti sínek. A PVC lécek építése nagyon könnyű, nem fél a nedvességtől, a telepítése nem bonyolult, az egész technológiai ciklus egy kis időt vesz igénybe. A gyártók olyan természetes anyagok utánzatokat készítenek, amelyek nem azonosíthatók „szemenként”. Hasonló mennyezeti lamellák fémből készülnek, arany vagy sima felületűek. A megfizethető dekoratív anyag lehetővé teszi luxus belső terek kialakítását.

Az RSD mennyezetének és falainak lefedése eredeti és egyszerű megoldás. Az OSB lemezt sima és tartós alapként használják más anyagok befejezéséhez, ez is tiszta megoldás lehet a mennyezetre. Ez az anyag a legnépszerűbb csúcson van, hiszen érdekes szerkezete és színsémája van természetes színekben. Az OSB lemezek fokozott nedvességállósággal, tartósak, esztétikusak.

A vidéki szőnyegek érdekes technikává váltak egy vidéki ház vagy tetőtér befejezésére, nem nagyon tartósak, de megfelelő nedvességvédelemmel több évig tartanak, és egy egzotikus jegyzetet hoznak a villa tervezéséhez.

A ferde mennyezetű szobák általában nehezen felszerelhetők. A helyiség alsó részén egy fel nem használt terület jelenik meg, ahol a nem kívánt dolgok felhalmozódnak. Jobb, ha ilyen szobákat helyeznek a hálószobába, és helyezzük a fejtáblát alacsony falra. A jó ötlet egy kontrasztos anyagokból álló kombinált mennyezeti díszítés lenne. Élénk színű figyelmezteti a zúzódásokat és díszíti a belső teret.

tervezés

A modern design trendek nagy jelentőséget tulajdonítanak a mennyezeti tér modellezésének. A padlónak csak egy vízszintes síkja van, a falak függőlegesek, de a mennyezet a legbámulatosabb. És ehhez használjon egyszerű típusú kombinációkat - a fehérre mártástól a fa lécig.

Az eredeti tervek a gipszkarton szerkezetek és a feszítőelemek kombinációjából készülnek. A kontrasztos színek összetételében stílusos hi-tech mennyezetet kapunk. Ezt a designot fényes sötét bútorok és világos színű falak támogatják.

Stretch mennyezetek egy minta teljesen átalakítani a szobát, ha használja a megvilágítás a vászon tetején és oldalán az alsó szinten. A térbeli kép hatása a 3D-s rajzok létrehozásának technológiájának köszönhető.

A faszerkezet az ultra-modern helyiségek tervezésében a minimalista trendek egyik eleme. A fehér színben festett, többszintű gipszkarton mennyezetet a középső részbe batten fapadlóval töltik. Az űr-transzformátorok tervezői a mennyezet felosztásának funkcióját adják.

A skandináv stílusú rácsos mennyezetben a fa mennyezeti gerendák kerülnek előtérbe. A szerkezeti gerendák szándékosan vannak kiemelve színben. A szándékos érdességi mennyezeti burkolatot a helyzet eleganciája kompenzálja. A mennyezet és az ablakkeretek sötét színeit könnyű falak, padló és kárpitozott bútorok teszik ki.

A mennyezet lehet boltív. Az építészek a téglafalat végső befejezésként hagyják el. Előnyösebb, ha piros vagy sötét téglát adunk, egyes részei fából készült panelekből állnak, mögötte az elektromos vezetékek.Az „ipari” mennyezetet a szoba többi részének klasszikus kialakítása és a hagyományos többlépcsős csillárok lágyítják.

Felfüggesztett építése gipszkarton hiánya világítás a tetőtérben van kombinálva egy üveg ólomüveg mennyezet. Az ólomüveg ablak természetes megvilágítással van megvilágítva, vagy a világítórendszer beépítve van, amely a szerkezeten belül rejtve van.

Az egyedi gipszkartonmodellek egy hagyományos szobát fantasztikus laboratóriumokká alakítanak. A szoba jelentős magassága miatt nagyon mély dombormű lehetséges. A helyzet egyszerűsége nem vonja el a felső átfedés törésmódjának kifinomult mintáját.

A világítás hatalmas szerepet játszik a térszervezésben. A világítóberendezések változatosak, tetszőleges kivitelben kiválaszthatja a megfelelőt. A mai LED-ek lehetővé teszik, hogy szimulálják és a legkülönfélébb módot hozzák létre a szoba megvilágításához. A LED-ek színesek, kis méretűek a világító pontoktól a szalagfényig. Ezek többszintes mennyezetbe vannak szerelve, és egyedi mennyezeti mintákat hoznak létre a mennyezeten.

A kompetensen kialakított mennyezet növeli a szoba magasságát. Ehhez használja a falon lévő mennyezet vételi intézményét vagy a falon lévő mennyezetet szín segítségével. A falak mennyezetében a mennyezeti karnit festik, a központi rész pedig fényes, fényes színekkel színezett. A közepén található fehér gipszlemezeket el kell osztani az arany nádszőnyegeket imitáló, rugalmas anyagból készült csíkkal. A szoba mennyezete vizuálisan emelkedik.

A keskeny helyiségeknél a mennyezeten található dekoráció a rövid oldal mentén van elrendezve, a keresztirányú vonalak „elválasztják egymástól” a falakat. Ha a rövid és széles helyiséget ki szeretné terjeszteni, akkor a hosszirányú megkönnyebbülés vonalakat a mennyezeten világítsa meg. Ez elválasztja a falat, és harmonikusabbá teszi a szoba méretét.

Tippek a kiválasztáshoz

Ismerve a mennyezet minden finomságát, figyelembe kell vennie a befejező anyag működési feltételeit. A modern formatervezés széleskörű lehetőségeit bármilyen anyag alkalmazására korlátozza a hőmérséklet és a páratartalom. A fűtés nélküli padláson vagy egy nyitott teraszon található mennyezeti eszköz esetében válasszon egy nedvességálló, fából készült sínt, hálós fémmodult. A padlószőnyeg eredeti megoldása a reed szőnyeg lesz.

A belső terek a páratartalom függvényében változhatnak.Ez egy konyha, fürdőszoba, zuhanyzó és fürdőszoba. Rendszeres egészségügyi tisztítást igényel. Jó választás lenne a PVC lécek mennyezetének, vagy a fehérre meszelésnek és a festésnek. A műanyag könnyen mosható, a mész vagy a festék könnyen frissíthető. A fürdőszobát gyakran látványos fém- vagy tükörpanelek készítik, de ez nem praktikus, mert a panelek nedvességtől rozsdásodnak, ezért rendszeresen cserélni kell őket.

A befejezéshez szükséges anyag kiválasztásakor figyelembe kell venni a káros szennyeződések kibocsátását, amikor melegszik. Nem szükséges olcsó gyúlékony bevonat beszerzése. A fürdőben a gőz jobb a természetes fát. Nyitott kandallóval, kandallóval vagy gáztűzhellyel rendelkező szobák esetén válasszon nem éghető befejező anyagokat. Elég csak a gipszkarton, a kő, a kréta vagy a fém moduláris mennyezet alkalmazása a gyújtási zónában, a többi vászon pedig tetszik.

Gyönyörű példák a belső térben

Szokatlan LED-világítás a mennyezeten.

Moduláris függesztett mennyezet neoklasszikus stílusban.

Brutális gerendák a mennyezet helyett.

Tippek a mennyezeti burkolat kiválasztásához az alábbiakban találhatók.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba