Rack alumínium mennyezet: előnyök és hátrányok

A felfüggesztett mennyezet már régóta nagyon népszerű. Ezeket a tervezés és az építési sebesség egyszerűsége jellemzi. Korábban csak gipsz- vagy műanyag panelek kerültek felhasználásra. Ma már alumínium lécek voltak. Az ilyen típusú mennyezeti rendszerek lehetővé teszik, hogy egyedi belső tereket hozzon létre.

A fém egyszerűsége és sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy ne csak belső, hanem külső épületeket is telepítsenek.

Jellemzők: előnyök és hátrányok

Az állványos mennyezetek felfüggesztett rendszerek, amelyek a fő szint szintje alá vannak szerelve. Fő célja a felületek díszítése. A rack mennyezet több alapelemből áll:

 • Falprofil. A tervnek más része is lehet. A legtöbb esetben alkalmazza az U-alakú modellt. Ezek a végsínek rögzítéséhez és szilárd rendszer kialakításához szükségesek. Ezért kifelé meg kell egyeznie a teljes vászon színével.
 • Stringer. Az elem csapágyprofil, amely rozsdamentes vagy horganyzott acélból készül. A díszítő elemek magukhoz vannak csatolva. A kialakításnak különböző méretű hornyai lehetnek, amelyeket maguk a lécek alatt választanak ki.
 • A szuszpenziók. Ezeknek az elemeknek a fő feladata, hogy összekötjük a sztringet a mennyezetre. Ezeket közvetítőként használják az alsó sík ugyanazon a szinten történő összehangolására.
 • Alumínium lécek. A termékeket speciális hornyok egészítik ki, amelyek lehetővé teszik, hogy a kereten viseljenek.

Az alumínium mennyezetek sok modern belső térbe illeszkednek.

Ennek oka számos jelentős előnnyel jár:

 • Nedvességálló. Az alumínium gyakorlatilag nincs korróziónak kitéve, mivel a felületén különálló védőréteg keletkezik. A gyártó emellett különböző alapozó kompozíciókat is feldolgoz. Ezért a rack mennyezete telepíthető mind a fürdőszobában, mind a nagy medencékben.
 • Tűzállóság A fém nem gyullad ki és nem támogatja az égést. Fűtéskor nem ártalmas anyagokat bocsát ki. Ha beltérben szigorú tűzvédelmi előírásokat kell betartani, akkor a rackrendszerek alternatív megoldást jelentenek erre a problémára.
 • A fényvisszaverődés minőségi mutatói. A lécek felülete csiszolt, majd sokkal jobban tükrözi a fényáramokat. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a mennyezet kis teljesítményű lámpákkal kiegészüljön, amelyeket a korábban leírt jelenségnek megfelelően állítanak be.
 • Tartósság. Az anyagot gyakorlatilag nem károsítja a külső tényezők (baktériumok, penész stb.). Az alumínium több évtizede megtarthatja eredeti tulajdonságait.
 • Erő. Ennek az az oka, hogy a teljes mennyezetszerkezet fémből készül, amely könnyen ellenáll a mechanikai terheléseknek.
 • Egyszerű telepítés. Minden elem csavarokkal vagy más típusú rögzítőkkel van rögzítve. Maguknak a vasútnak csak a megfelelő beszerelésre van szükség, szerelőrendszerek használata nélkül.
 • Telepítési sebesség kis súly miatt is elérhető, ami lehetővé teszi, hogy minden műveletet önállóan vagy egy asszisztenssel végezzenek.
 • Egyedi tervezési jellemzők. Ugyanakkor nem kívánatos őket hálószobákban vagy gyermekszobákban használni, mivel hideg árnyalatúak. Mindez a személyes preferenciáktól és a fény és a belső dekoráció megfelelő kombinációjától függ.
 • A könnyű javítás. A mennyezet majdnem minden eleme összeállítható és nem függ egymástól. Ezért nem nehéz egy adott részt helyettesíteni, ha szükséges. Ez nem csak a sínekre, hanem a felfüggesztésekre is vonatkozik. Ha azonban a támogatási profil nem sikerül, akkor cserélje ki a mennyezeti rendszer bizonyos részét.

Ami a negatív oldalakat illeti, itt csak néhány tényt jegyezhet fel:

 • Az alumínium puhasága. A lécek felső dekoratív rétege könnyen éles tárgyakkal karcolódik. De ha szándékosan nem hajtanak végre ilyen intézkedéseket, akkor ez a hátrány kiegyenlíthető.
 • A szoba magasságának csökkentése. Ez a lógással történik, amely 5-15 cm-es helyet foglalhat el. Ennek a jelenségnek a vizuális kiegyenlítésére nagyon gyakran használnak tükörléceket, amelyekre jellemző a törékenység.

Az alumínium mennyezetek univerzális rendszerek.

De a legjobb hely azok használatára a medencék, irodák és orvosi létesítmények.

Műszaki adatok

Felfüggesztett mennyezeti állvány típusok, amelyek lehetővé teszik a különböző típusú szerkezetek telepítésekor történő használatát. A rendszer műszaki jellemzői elsősorban az alumínium dekoratív panelek paramétereit írják le.

Az állvány mennyezetei ilyen jellegűek:

 • Külsőleg a panel egyfajta alumínium profil. Ezen elemek vastagsága 0,3 és 0,6 mm között változik.
 • Sínhossz A szabványos módosítások (a GOST szerint) 2-6 m-es méretekkel rendelkeznek, de egyes gyártók lehetőséget nyújtanak speciális paraméterekkel rendelkező szerkezetek gyártására.
 • Form. A dekoratív panel speciálisan ívelt belső végekkel rendelkezik. Az űrlapok eltérőek lehetnek, de gyakran alatta könnyen kiválaszthatja a húrokat.
 • Szerkezetét. A dekoratív lécek szilárdak vagy perforáltak lehetnek. Az utóbbi lehetőség drágább, ezért nem olyan gyakori.
 • Tömeg. Ez a jellemző elsősorban a szerkezet egyéb műszaki jellemzőitől függ. Gyakran 1 m2 minőségi termék súlya 1-3 kg. Ezt a tulajdonságot egy adott gyártótól tudhatja meg, amely lehetővé teszi a legjobb opció kiválasztását.

Ami a felfüggesztett mennyezet többi összetevőjét illeti, ezek gyakorlatilag nem különböznek a szabványos módosításoktól. Ugyanazon alumíniumból vagy horganyzott acélból készülnek. A profil vastagsága nem haladja meg a 2 mm-t.

A rack mennyezetek kis szabványos készletben kerülnek értékesítésre. Paramétereik gyakran jelzik a lécek méretét és a fedett területet. Rack és fogaskerékrendszer kiválasztásakor fontos figyelembe venni nem csak a tervezési jellemzőit, hanem a műszaki paramétereket is. Néhány, jó minőségű, alacsony minőségű módosítás idővel elveszítheti és elvesztheti rugalmasságát. Ezért minden specifikációt optimálisan meg kell vizsgálni, mielőtt egy adott helyiségbe behelyeznék.

tervezés

A függesztett mennyezetek jól illeszkednek bármely modern irodába.

Ennek az egyedülálló kialakításnak köszönhetően:

 • Színes. A gyártók szinte bármilyen színárnyalatot készítenek. A modern és szürke formatervezési minták, amelyek sok modern irodának megfelelnek, klasszikusnak tekinthetők. De ha azt tervezi, hogy a mennyezetet egy magánházban kívánja adaptálni, akkor a piac piros, fekete és más színeket képvisel. Különösen népszerűek az arany vagy ezüst rendszerek. Felhívjuk figyelmét, hogy a sima mennyezet kevésbé gyakori. A legjobb megoldás, ha több árnyalatot használunk, amelyek hosszú csíkok formájában váltakoznak.
 • Textúra. A lécek felső rétege sima vagy szerkezeti lehet. Az első típus a klasszikus irodai mennyezeti módosításokat tartalmazza. Ma megtalálhatja a fa alatt készült léceket. Ez lehetővé teszi, hogy szimulálja a szokásos fa burkolatot, miközben kombinálja a különböző típusú mintákat és színeket.Az ilyen rendszereket egyedülálló világítóberendezések egészítik ki, amelyek kiváló minőségű dekoratív mutatókat biztosítanak nekik.

A sínek a mennyezeti felületen lévő helyétől függően ezek a szerkezetek az alábbi típusokra oszthatók:

 • Lezárva. Itt minden léc szorosan illeszkedik egymáshoz. Kívülről van szó, mint egy hagyományos műanyag bélés. Az elemek speciális hornyokkal vannak összekapcsolva, amelyek lehetővé teszik, hogy a végek a helyükre tapadjanak. A zárt mennyezet egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy egy klasszikus konzervatív felületet kapjon minimális számú dekoratív betétekkel.
 • Nyílt. Ennek a rendszernek az a jellemzője, hogy a sínek nem teljesek. Az elemek elhelyezése után az apró hornyok maradnak (max. 16 mm). A telepítés után speciális díszítő betéteket helyeznek be ezekbe a nyílásokba. Ezek lehetnek műanyagból és alumíniumból is (a második lehetőség előnyösebb). Ezen szegmensek kombinálásával gyönyörű és eredeti felületet kaphat.

A függesztett mennyezetek lehetővé teszik, hogy vizuálisan megoszthassa a helyiségeket zónákba. De csak téglalap alakú alakzatok támogathatók itt. De ha az optimális irányt választja a telepítés előtt, akkor meglehetősen érdekes tervezési hatás érhető el.

gyártók

A függesztett mennyezet mennyezetének minősége nemcsak a megfelelő telepítéstől, hanem az anyagok minőségétől is függ. Ezért fontos figyelni a felhasználók és a gyártók visszajelzésére. Ma a különböző márkák között számos minőségi rácsos mennyezeti márka található:

 • "Albes". A cég egyedi mintákat készít legalább 0,6 mm vastagságú profilból. A felhasználók visszahívása szerint ezek a mennyezetek nagyon ritkán elmerülnek és könnyen összeszerelhetők. A termékek színválasztéka nem korlátozódik szinte semmire, ami lehetővé teszi, hogy egyedülálló designt válasszon. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a gyártó nem csak lapos, hanem ívelt léceket is gyárt. Az ilyen ívszerkezetek szépek és szokatlanok.
 • "Bard". A hazai piacon a rácsos mennyezet gyártásának egyik vezetője. A termékek előnyei között kisméretű ruhadarabok (1,5 kg / m2), valamint porelnyelő és nedvességálló bevonat jelenléte is látható. A márka mennyezetét tökéletesen kombinálják a különböző típusú lámpákkal. A választék magában foglalja mind a háztartási, mind az irodai módosításokat.
 • Geipel. A német gyártó mennyezete, amelyre jellemző az összes komponens magas minősége. A pozitív tulajdonságok közé tartoznak az anyagok környezetbarát és biztonságossága, amelyek még magas hőmérsékleten sem bocsátanak ki mérgező összetevőket a külső környezetbe. A Reiki jól tolerálja a nedvességet, megtartva szerkezetét még hosszabb vízzel való érintkezés esetén is. A tartományt zárt és nyitott típusú struktúrák képviselik.
 • Hunter Douglas. A holland gyártó felső korlátai a világ legjobbjai közé tartoznak. Az ilyen rendszerek élettartama meghaladja a 25 évet. Ezeknek a termékeknek az egyetlen hátránya a minőségnek megfelelő magas ár.
 • Prometal. Az olasz cég termékei is kiváló minőségűek, megfelelnek a modern szabványoknak. A minősítés alapján gyakorlatilag nem alacsonyabbak az előző képviselőnél. A cég számos különböző módosítást végez a síneken, amelyek színben és méretben is kiválaszthatók.

Gyönyörű példák a belső térben

Ebben a konyhában az alumínium lamellák mennyezete kiemeli a csúcstechnológiai stílus általános kialakítását, kombinálva a belső bútorokkal és vörös és fehér árnyalatokkal. A szoba elegáns, steril és szép.

Ebben az esetben a rácsos mennyezet veri a fényűző csillárt, amely az egész dicsőségében tükröződik.

Egy nyilvános épület vagy szálloda hosszú csarnokában ilyen mennyezetre van szükség, hogy ne csak hangulatos és könnyű, hanem ünnepélyes is legyen. A bútorok és a zöld növények jól választottak.

Az alumínium rácsos mennyezetek a fürdőközpontok medencéinek díszítésére is alkalmasak. Ezek lehetővé teszik, hogy ezekben a helyeken higiénikus legyen a szükséges légkör. A lámpák be vannak építve, majd egy nagy szoba mindig elegendő fényt kap.

További információért tekintse meg a következő videót, hogy hogyan készítse el a fürdőszobában a rácsos alumínium mennyezetet.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba