Hogyan szigeteljük a mennyezetet egy magánházban belülről?

Télen a mennyezeti szerkezet hővesztesége körülbelül 15%. Mivel a ház meleg és hideg van, a szobában kondenzációs formák képződnek, ami kedvező légkört teremt a baktériumok és gombák növekedéséhez. Ezért a ház belsejében szükséges a mennyezet hatékony szigetelésére gondolni.

Különleges jellemzők

A belső mennyezetszigetelés legfőbb jellemzője a kondenzátor lefolyásának megszervezése. A helyzetet vízelvezető falakkal lehet korrigálni. Azonban a költségek nem mindenki engedheti meg magának. Az évszaktól függően a mennyezet gyorsan felmelegedhet és lehűl. Ezért a mennyezetszigetelés fő technológiája úgy van kialakítva, hogy a kész szerkezetben nem keletkezik kondenzátum.

A házban meleg és hangulatos légkör megteremtése érdekében ajánlatos ásványgyapotot használni tekercs vagy födém formájában.

Az emberekben az ilyen melegítőt üveggyapotnak nevezik. Ha ezt az anyagot egy függesztett mennyezettel együtt használják, a gipszkarton megkerülhetetlen akadályt hoz létre a kimenő hő számára.

Az ásványgyapot telepítését több szakaszra kell osztani:

  • A keret összeszerelése és szerelése fém vagy fa alapra. Ehhez érdemes elektromos fúrót és dübeleket használni.
  • Az űrtartalom kitöltése az alkatrészek között ásványgyapot. Mellékletként speciális ragasztót használtak a csempe számára. Azonnal kikeményedik és megbízhatóan rögzíti az anyagot. Ne felejtsük el a gőzfedél további telepítését.
  • A végső szakaszban a munkát a mennyezet telepítése gipszkarton. Javasoljuk, hogy rögzített kötőanyagként öntött csavarokat használjon edzett acélból (nagy szilárdságú és ellenáll a maximális terhelésnek).

Egy hétköznapi ember úgy találja, hogy a telepítési technológia meglehetősen egyszerű. Bármely telepítési folyamatnak azonban saját árnyalatai vannak. Szigorúan tilos ásványgyapot préselni. A hőmegőrzés fő hatása, hogy az anyag belsejében található buborékok nem biztosítanak hőcserét a mennyezet és a padlás között.

A spotlámpa is problémát okozhat. Az energiatakarékos lámpákról ismert, hogy nagyon melegek. A szerelt szigetelés megakadályozza a hő eltávolítását a lámpákból, ami a gyors lebontáshoz vezet. Egy másik lehetőség az, hogy a lámpatestek és a szigetelés között további rés keletkezzen (megakadályozza a hűtőbordát és a légáramlást).

Típusok és anyagok

Különböző üzletek és építőanyag-piacok széles választékát kínálja a szigetelésnek. Ebből a szempontból több fajta is létezik.

Ásványgyapot

Ásványgyapot - a szokásos textilszál, amelyet különböző módszerekkel állítanak elő. A vulkáni anyagokból készült rostot kőkőnek nevezik. A salak a kohó salakján alapul. Az üveggyapot az olvadt üveg alapján létrehozott nyersanyag. Ami a szigetelés vastagságát illeti, az index 2-20 cm.

Az ásványgyapot optimálisan higroszkópos, idővel kondenzátum következtében összeomlik. Ennek megakadályozása érdekében a szigetelés felszerelésekor egy további gőzgátló réteget kell felszerelni.

PE hab

Polietilén hab hengerelt alapon, egy új generáció melegítője. Ennek az anyagnak a vastagsága 3-20 mm. A polietilén a leghatékonyabb anyag a mennyezetszigeteléshez.A kis vastagság miatt könnyen telepíthető egy magánházban és a lakásban.

Hab műanyag

Polyfoam - műanyagból készült anyag sejtek formájában. 1 x 1 m nagyságú négyzetek formájában kapható. A lemezvastagság 2 és 10 cm között mozog, az anyag sűrűsége 15-25 kg / m2 között változik (a habszigetelés 25 kg / m2-t gyakrabban használják a mennyezet szigetelésére). A Polyfoam-ot gyakran használják függő keretek, falak és egyéb házak szigeteléséhez. Jó véleménye van.

expandált polisztirol

Az extrudáló polisztirol habokat speciális polimerek készítésével állítják elő: a kész szigetelés az anyag 120x60 cm-es formájú extrudálásával jön létre, a kész lap vastagsága pedig 10 és 200 mm között van. A mennyezeti szerkezetek szigeteléséhez gyakran használnak 25-45 kg / cm2 sűrűségű anyagot. Egyszerűen fogalmazva, a hab más technológiával készült. Fő különbsége az anyag nagyobb szilárdsága.

A habosított polisztirolt (polisztirol) mennyezeti szigetelésként kell használni, ha azt később tervezik.

A mennyezetet laza agyaggal melegítheti. Ezt az anyagot gyakrabban használják a padlás padlóinak felmelegítésére. Az alapanyagok mellett az időjárás is izolálható, penofol, penoplex. Fontos, hogy a szigetelőanyagot megfelelően rögzítse. Az anyagok alkalmasak a legfelső emeleten, verandán, pincében, tetőtérben való szigetelésre.

Melyiket választani?

A szigetelés megválasztásánál különös figyelmet kell fordítani az éghetőségre, az erőre, a súlyra és az áteresztőképességre. A szigetelés költsége nem olyan fontos szerepet játszik, mint hatékonysága. Fából készült és betonpadló található. A fából készült mennyezettel ellentétben a betonszerkezetek nagy teherbírásúak. A betont részlegesen gőzáteresztő anyagnak tekintik, de a kész lapok elveszítik ezt a mutatót.

A fából készült mennyezetek gyakrabban fordulnak elő magánházakban. Általában a padlópadlót fapadlóra szerelik fel. Ismeretes, hogy a fa égő és jól halad minden páron. Ha megpróbálja bezárni a levegőt, idővel a fa elkezd rothadni. Szükséges kiemelni az anyagválasztást befolyásoló kulcsfontosságú tényezőt - a szigetelőréteg helyét. A mennyezet a ház tetőtéri oldalán és belső részén szigetelhető. Az alacsony költségű, egyszerű és megfizethető lehetőségek szerelmesei a padláson a padláson.

Technológia működik

A tapasztalt szakemberek nem javasolnak szigetelő mennyezetet a szoba belső részén. Ennek fő oka a szigetelés vagy a füstök behatolásának veszélye. Vegyük figyelembe a legjobb megoldásokat a mennyezeti szigetelők elhelyezésére és telepítésére, figyelembe véve a munka technológiáját és az óvintézkedéseket.

Hosszabbított polisztirol (EPS) használható hatékony megoldásként. A telepítési munkák a ládák telepítésével kezdődnek. A munka következő szakaszában a polisztirol habot telepítik. A szigetelés vastagságának 3 mm-nek kell lennie.

Ezután mérjük meg a lécek közötti távolságot (legfeljebb 2 mm). Üres hely van kitöltve szigeteléssel és rögzítőelemekkel. A ládák végén rögzítse a gipszkartonot egy függesztett mennyezetként. Alternatív megoldásként feszítőszerkezetek is telepíthetők.

A polietilénhab nem olyan hatékony, mint a fűtőelem. Hőveszteség esetén a hőszigeteléshez használható. Szereljük fel a ládát a mennyezetre, és rögzítsük a penofolt dübelekkel. A beszerelés után az anyag szellőztetése érdekében egy kis rés van az anyag mindkét oldalán, és még egy láda van felszerelve.

A munka végén a gipszkarton vagy a függesztett mennyezet. Alternatív megoldásként a penofol alkalmazása javasolt a penoplex kombinációban.

A gipszkeverékek további fűtőkké válhatnak.Kiválóan szigetelik a beton alapjait. A gipszkeverékeknek nagy a környezetbarát tulajdonsága. Nem égnek és tökéletesen illeszkednek a ház építészeti stílusába. A kézben lévő hőszigetelés egyik legtermészetesebb és legkiválóbb anyaga a parafa kéreg agglomerációja. Az ilyen anyagot a ládára helyezik. Mivel a parafa kéreg nem fél a nedvességtől, a gőzvédő választható.

A mennyezet szigetelése a helyiség belsejében az alkalmazott anyagtól függ. Hab segítségével a láda nem telepíthető, mert tökéletesen fel van szerelve a masztikusra vagy ragasztóra. A többi anyag további szilárdsága csuklós kialakítású. Nedves helyiségekben (például fürdőszobában) további fémprofilt használnak, más helyzetekben fából készült szerkezetet használnak. Azonban, hogy szigetelni a mennyezet dekoratív dekoráció nélkül nem fog sikerülni.

A profilt a szigetelés méreteihez kell rögzíteni. Vízszigetelő anyagként használt film vagy aszfalt. A szigetelés további rések nélkül van felszerelve. A szigetelés tetején egy másik vízszigetelési réteget helyeznek el és hermetikusan ragasztják. A fólia szigetelése reflektorral van felszerelve a szoba belsejébe. A speciális csiszolás a mennyezet további dekoratív díszítésének kiegészítő eleme.

Tippek és trükkök

A szigetelés megválasztásánál figyelembe kell venni a tippeket és ajánlásokat, valamint az alapanyag számos feltételeit és jellemzőit. Meg kell vizsgálni az építőanyagot (beton, tégla, fa), valamint a szoba méretét és célját.

Válassza ki a mennyezetszigetelés alapvető tulajdonságait és jellemzőit:

  • Magas szintű tűzbiztonság (az anyag nem éghet).
  • Az anyag rugalmassága és rugalmassága fontos szerepet játszik a szigetelés megőrzésében és helyreállításában.
  • Környezetbarát szigetelés (az anyag fő összetétele nem tartalmazhat káros és mérgező anyagokat).

Ne felejtsük el a szigetelésre vonatkozó ajánlásokat. A hőszigetelő réteg nem zavarhatja a légáramlást.

A fűtőelem tartóssága és hosszú üzemideje attól függ. A lakóházak mennyezeti szerkezeteinek hőszigetelése a főépítési munkálatok befejezése után történik.

A befejezés előtt meg kell szigetelni a falakat és a padlót. A szigetelés fő folyamata a ház építése után történik. A designnak teljesen le kell ülnie (ez 6 hónapon belül történik). Ezen idő után a ház tetője szigetelt. A munka végén vízszigeteléssel ellátott szigetelőanyagok kerülnek a mennyezeti szerkezetekre. A szakértők azt javasolják, hogy hagyjon egy kis rést a szigetelőanyag és a tető között a légáramláshoz.

A magánház szigetelése egy meglehetősen munkaigényes munka, amelyet több ember is elvégezhet a telepítés, a telepítés és az anyagválasztás megfelelő technológiájának betartásával.

A kész mennyezeti konstrukció akár 10% -kal is csökkentheti a hőveszteséget. Ennek eredményeként a magánház tulajdonosa jelentősen megtakarítja a fűtést, hangulatosnak és kényelmesnek érezheti magát, miközben beltérben tartózkodik. A felmelegedés folyamata szorgalmat és felelősséget igényel. Az elvégzett munka hatékonyságától a ház hangulatos légkörétől függ. Ha bizonyos kétségek és bizonytalanságok vannak a saját képességeikben, a mennyezet szigetelését a tapasztalt szakemberekre kell bízni.

Az alábbi videóból megtudhatja, hogyan kell megfelelően szigetelni a mennyezetet egy magánházban ásványgyapot segítségével.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba