Mennyezeti matricák: Fajták és jellemzők

Bármi legyen is a ház belsejének stílusa - kifinomult vagy minimalista, sok bútorokkal és textilekkel, vagy anélkül - a szoba kialakításának fő „horgonyai” a falak, a padló és a mennyezet maradnak. A szoba teljes benyomása a dekoráció és a design jellegétől függ.

A modern tervezők hatalmas számú változatot kínálnak a szoba mennyezetének díszítésében. Ezek közül a legérdekesebb a matricák (matricák, stylerek) használata a mennyezeten. Ez az egyszerű, de hatékony módja a belső frissítésnek egyre népszerűbbé válik.

Mi az?

A mennyezeten található matricák az új generáció modern díszítőelemei. Használatuk során a legelterjedtebb és unalmasabb szoba is úgy fog kinézni, mint a design művészet.

Ezzel a nem szabványos díszítéssel egyedi stílust és egyedi karaktert adhat a lakásának vagy házának, anélkül, hogy professzionális szakemberek szolgáltatásait igénybe venné.

Ezen túlmenően ezeknek az elemeknek a használata lehetővé teszi a szokásos helyiségek belső terének frissítését nagy javítások és magas pénzügyi költségek nélkül.

A mennyezet díszítésének módját mennyezeti matricák segítségével „vinil stílusnak” nevezik.

A hasonló matrica létrehozásához a szakértők vékony műanyagot vagy filmet használnak, ahol speciális ragasztó alapot alkalmaznak. Néha az ilyen alapok helyett a gyártók kétoldalas szalagot használnak. Ezután a kívánt képet (a szokásos vagy a sötétben ragyogó) alkalmazzák a műanyagra vagy a filmre.

A fluoreszcens matricák képeit speciálisan tervezett festékkel alkalmazzuk, amely egy speciális pigment - foszfor alapján történik. A nappali napfényt felhalmozódó foszfor ragyog az éjszakában.

típusok

Annak ellenére, hogy a piacon a mennyezeti matricák igen változatosak, általánosan elfogadott, hogy megkülönböztetnek néhány jelentős díszítőcsoportot.

vinyl

Az ilyen matricák polivinil-klorid filmre vannak nyomtatva (ahonnan a nevüket veszik fel), és számos formát, rajzot és ábrát mutatnak. A mennyezeten található vinil matricák sima, dombornyomott vagy akár terjedelmes textúra lehetnek. Néha (speciális hatás esetén) egy 3D nyomtatót használnak. Ezután a mennyezeten lévő kép mélységet és kifejeződést eredményez.

fluoreszkáló

Ezek a ragyogó a mennyezeti dekoráció sötét elemeiben egy hálószoba vagy egy óvoda belsejének valódi dekorációjává válnak. A foszforsav, neon vagy akár tükör matricák különleges titokzatos hangulatot adnak a szobának. A legnépszerűbb fluoreszcens matricák a csillagok vagy a bolygók, amelyek valódi meséket hoznak létre minden szobában.

Előnyök és hátrányok

Próbáljuk meg részletesebben megérteni a mennyezeti stílusok jellemzőit és sajátosságait. Fontolja meg a dekor előnyeit, amelyek nagyszámú vásárlót vonzanak, és a visszataszító hátrányait.

A mennyezeten lévő matricák használatának előnyei:

 • Egyszerű módja annak, hogy frissítse a belső teret. Még a legmodernebb és legdrágább javítások is megismerkednek és idővel kicsit bosszantóak. Annak érdekében, hogy gyorsan és olcsón frissíthesse szobáját, használjon matricákat a mennyezeten.
 • Széles körű. A mennyezeti matricák egy tetszőleges vagy festett mennyezetre ragaszthatók. Emellett a mennyezetre matricák is felszerelhetők, tapétával borítva.

Fontos! Nem szükséges rögzíteni a mennyezeti tapétákat a vakolatra (normál vagy dekoratív), valamint a mentőfelületre.

 • Megfizethető és megfizethető árak.A tetszőleges alakú és típusú mennyezeten lévő matricák viszonylag alacsony áron vásárolhatók, ami nem hasonlítható össze az új szakaszos mennyezet vagy a friss festés költségével.
 • Tartósság. Ez az egyszerű, de látványos dekoráció nem tűnik el a napsütésben, hosszú ideig fog szolgálni Önt, és minden háztartás szemét kedveli.
 • Könnyen használható. A ragasztott mennyezeti elemek nagyon könnyen felszerelhetők és eltávolíthatók. Ha kívánja, legalább minden évszakban megváltoztathatja a szobát a saját kezével. A szakértők segítsége nem szükséges.
 • Lerakódási sebesség A mennyezetbefúvók ragasztása több mint 30 percet vesz igénybe, és cselekedeteik hatása legalább néhány évig tart.
 • Segít elrejteni a hibákat. Foltok, dudorok vagy kopások - az új és világos mennyezeti stílusban a mennyezet minden hiányossága eltűnik.
 • Segít majd osztani a lakást a zónákba. Különösen igaz a kis apartmanok és szobák esetében. A mennyezeten található dekoratív matricák segítségével könnyedén megoszthatja a helyiségeket funkcionális területekre. Tehát a kis konyhában lehet étkező, és a kis óvoda - játszószoba.
 • Egyszerű gondosság. Annak érdekében, hogy a mennyezeti matricák tisztán maradjanak, elegendő egy szivaccsal hetente egyszer törölni őket.
 • Ökológiai biztonság. A matricák környezetbarát anyagokból készülnek. Ezért ne bízzunk abban a mítoszban, hogy a mennyezetbefogók károsak.

A mennyezeten lévő matricák használatának hátrányai:

 • Könnyű tűz. A foszfor típusú fluoreszkáló stylerek eléggé gyulladnak. Ezért biztonsági okokból nem szabad a konyhába szerelni.
 • Nem kompatibilis a nedvességgel. Egyes márkák mennyezeti matricái nem tolerálják a gőzt vagy a nedvességet, és nem alkalmasak a fürdőszobában való ragasztásra. A díszítés ezen jellemzőjét előzetesen konzultálni kell egy szakemberrel a boltban.

Így a mennyezeten található matricák az egyik legnépszerűbb, olcsóbb és egyszerűbb típusú dekoráció. A negatív jellemzők ellenére pozitív tulajdonságaik a mennyezeti matricákat az egyik legérdekesebb és elérhetőbb belső megoldássá alakítják.

tervezés

A mennyezeten elhelyezett matricák megtervezése még a legmodernebb látnok képzeletét is meg fogja lepni. Kiválaszthatja a belsőépítészethez illeszkedő és különböző stílusokba illeszkedő matricákat: hi-tech, loft, country vagy pop art.

A pillangó matricák nagyok az óvodában., pókhálók vagy felhők, a hálószobában - csillagok, hold vagy bolygók, a nappaliban - virágok vagy titokzatos dísz.

A mennyezeten található különleges öröm-stylerek hozzák a gyerekeket. Egy ilyen egyszerű dekoráció segítségével a gyermek szobájában valódi „oázis” lehet a boldogságban.

Hogyan ragasztó?

A PVC matricák ragasztásának technológiája meglehetősen egyszerű és még egy tapasztalatlan építő számára is elérhető. Könnyen szerelhetők a most népszerű csuklós mennyezetre.

A hibák elkerülése érdekében érdemes egy egyszerű utasítást használni, a szükséges ajánlásokat követve:

 • Először elő kell készítenie a felszínt, gondosan mosni és törölni kell. Várjon, amíg a mennyezet teljesen száraz. Ne dolgozzon nedves vagy nedves felületen.
 • Végezze el a szükséges méréseket, és határozza meg azt a helyet, ahol ragasztja a styler-et (ne feledje, hogy a matrica nem adja át az újbóli beillesztést). Alkalmazza a jelölést (a legjobb, ha több ellenőrző pontot jelöl meg egy ceruzával), és ismét becsülje meg a matricát a kívánt helyre. Ha lehetséges, kérje meg valakit a háztartástól, hogy „értékelje a helyzetet” alulról, és ellenőrizze munkájának helyességét.
 • Húzza le a védőfólia egy részét (nem minden). Csatlakoztasson a matrica egy részét a kiválasztott helyre, lassan és óvatosan lehúzva a védőfólia maradék részét, szorosan nyomja a matricát a mennyezetig, fokozatosan ragasztva.A minta sima simításához használja a görgőt vagy egy nem fémes spatulát, hogy segítse a nem kívánt légbuborékok eltávolítását és a felület szintezését.

Fontos megjegyzés: ha a mennyezeti matrica nagy vagy szabálytalan, használjon egy partner segítségét.

 • Most, hogy a matrica teljesen ragasztott, húzza le a felső védőréteget és törölje le a matricát szivaccsal. Kész.

Példák a belső térben

A mennyezeti matricák segítségével számos érdekes belső kialakítás található. A képzeleted repülése korlátlan.

A leggyakoribb lehetőség - a csillagos ég. Ilyen varázslat létrehozásához csillag matricákat, matricákat kell készíteni a Hold és a bolygók alakjában. Ezeket a stylereket általában foszfor foszfor formában értékesítik, és éjszaka jelennek meg, és az egész szobát kellemes fényben világítják meg. Kellemes álom álmodni egy ilyen csillagos égen.

A mennyezet dekoráció másik gyakori formája a színes, elegáns pillangók. Ha több karikatúra-képet választ, akkor díszíthetik az óvodát, és bonyolultabb rovarok lesznek érdekes dekorációk a nappaliban.

Gyermekszobákban a leggyakrabban a gyerekek kedvenc rajzfilmfiguráinak és meséinek képét használják. A hazai farkas és a nyúl, a három kis sertés vagy a Little Red Riding Hood örömmel fogadja a kisbabát, és a Disney rajzfilmek modern karakterei hamis hangulatot fognak teremteni a szobában.

A finom természet és a titokzatos karakterek esetében a korlátlan díszítésű formázók mennyezeti dekorációként használhatók. A kecses fürtök könnyű és feltűnő hangulatot adnak a szobának.

Általában, a mennyezet díszítésére, kiválaszthatja a kicsi, szép matricákat, vagy egy látványos és fényes díszet. Így a szobában nyugodt és lelki hangulatot, energikus és vidám hangulatot hozhat létre.

A mennyezeti kialakítás színrendszerének kiválasztásakor a következő két módszer egyikét kell követnie:

 • A mennyezeten lévő stylerek teljes mértékben megfelelnek a szoba általános palettájának, anélkül, hogy kiszabadulnának a teljes képből.
 • A matricák világos, szokatlan akcentussá alakíthatók a szoba kialakításában úgy, hogy egy nem szabványos színt választanak, amely teljesen eltér a szoba színsémájától.

Hogyan ragasztani a matricát a mennyezetre, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba