Mennyezet különböző stílusokban: ötletek a belső térben

 Mennyezet különböző stílusokban: ötletek a belső térben

A házban a mennyezet nagyon sokszínű és még eredeti is lehet, de a környező objektumok saját preferenciái és jellemzői mellett figyelembe kell venni a stílus és a stílus sajátosságait is. Sok különböző irány van, és csak úgy, hogy világosan láthatóvá válik, hogy ez vagy az opció hogyan néz ki, hogy lehetséges-e elkerülni a hibákat a javítás során.

Provence-i stílus

A Provence-i stílus megteremtése egy hagyományos vidéki ház utánzását jelenti a franciaországi Földközi-tenger partján. Ennek a megközelítésnek a jellemzői a kegyelem és a külső egyszerűség rugalmas kombinációja, a pompozitás és a síkság teljes megsemmisítése. A közönséges orosz ház mennyezetében számos módja van a Provence-i légkör megtestesítésének.

A fehér színt a leggyakrabban használják, és különösen durva fagerendákat hoznak létre.

Ennek a hagyományos megközelítésnek a diverzifikálása lehetséges, mert a fa „leereszkedik” egy alacsony kulcsú, alaposan átgondolt minta kialakulásával. Javasoljuk, hogy a fa gerendák textúráját minden lehetséges módon kiegyenlítse a dekor - fényes anyagból készült függönyök, klasszikus kárpitozott bútorok miatt. A belső megvilágítású áttetsző betétek használata nagyon jó, de jobb, ha a radikális színkísérleteket professzionális tervezőknek hagyják.

Ha rejtett világítással felszereljük a gipszkarton gerendákat, ez is jó megoldás lesz. Fontos azonban figyelembe venni, hogy még az alacsony falakkal rendelkező nagy csarnokok is rosszabbak lehetnek, ha a kötetelemek aránytalanul nagyok. A Provence-i belső térben még a többszintű mennyezet is megfelelően érzékelhető.

Gondosan mérlegelje a világítás és a fénysugarak irányát, hogy végül javítsa a szoba általános megjelenését.

High tech

Ez a fajta mennyezet a múlt század végén jelent meg. Hangsúlyozza a legmagasabb prioritású technológiát.

Ennek az opciónak a jellemzői:

  • maximális hely létrehozása;
  • csak a legfejlettebb anyagok használata;
  • hideg színek használata (a meleg árnyalatokat rendkívül ritkán használják).

A palota utánzása

A „barokk” formátumot elsõsorban a nagy magasság jellemzi (nem használható alacsony helyiségekben). A mennyezet területe a legtöbb boltívrel és boltozattal rendelkezik. Nagyon jó lépés a stukkó használata és a keretes csillárok, valamint a dombornyomott szegélyű falak metszéspontja. A legmodernebb és kifinomultabb lehetőségek közé tartozik a freskókkal való festés vagy a képek nyomtatása fotónyomtatással. Kívánatos, hogy a telkek megfeleljenek a reneszánsznak.

Országzene

Mint a Provence esetében, a stílus alkotóit a természet ihlette, és olyan természetes környezetet próbált létrehozni, amennyire csak lehetséges. Még akkor is, ha szintetikus anyagokat használ, nem szabad kifelé észrevenni. Fontos, hogy kezeletlen faanyagban használják, és csak akkor, ha ez nem lehetséges, a kezelt szerkezeteket használjuk. Meg kell őrizniük az eredeti textúrát, mivel vesztesége kategorikusan elfogadhatatlan.

Az „ország” beállításhoz természetes pasztell színek használata szükséges, de semmiképpen sem telített és élénk tónusok.

Egy sötét fa (vastag faanyag vagy akár egy napló) nagyon jól fog működni.

A városi lakásokban ugyanaz a hatás reprodukálja a poliuretán és a polisztirol gerendákat. A köztük lévő hézagokat fadarabbal kell varrni, az MDF-en alapuló mennyezetet készíthet, a fa textúra reprodukálására. Elfogadhatatlan a PVC panelek használata, mert a fényes vinil „fa” mintázata abszolút nem felel meg a koncepciónak.

Egyéb stílusok

A skandináv stílusban lévő mennyezet megismétli a tervezési irány általános jellemzőit - a tér és a fény bőségét, a finom hangok és a természetes anyagok elterjedtségét. A koncepció tökéletesen kiderül a fa használatakor, és még viszonylag magas ár is aligha tekinthető hátránynak. Egy durva mennyezeti szerkezet (gerendákkal kiegészítve) világos belső falakkal kombinálva elegáns kontrasztot hozhat létre.

De meg kell jegyezni, hogy az apartmanok átfedése nem mindig ellenáll a megterhelt terheknek, és csak a magánházakban megfelelő döntés.

A hálószoba jól érzékelhető kombinációja a kulcshangoknak - fehér, bézs és barna. A hozzáértő tervezési megközelítés lehetővé teszi, hogy ne féljen a problémáktól, beleértve a túlzott színes monotonitást. A tetőtérben ajánlott laminátum használata, amely a természetes fa megjelenését utánozza, miközben sokkal olcsóbb és könnyebb, mint a természetes kollégák.

Japán stílusú kanon kifinomultság és rejtély, de nem teheted túlságosan fantasztikus helyzetet. Az egzotikus országhoz kapcsolódó kulcsforma a négyzetek és a téglalapok; Ilyenkor mindig a mennyezeten hozhat létre ilyen jellegű tervezést, megvalósítva a legdrágább ötleteket.

Lehetetlen egy négyzetet és egy téglalapot összekeverni egy belső térben, vagy egy opció, vagy egy másik. A pontos választás attól függ, hogy mekkora a szoba területe, és mi a saját geometriája.

Mint minden hagyományos megközelítés esetében, egy japán mennyezet létrehozásakor kívánatos, hogy csak természetes anyagokat használjunk (kivéve a műanyagokat és a szintetikus szálakat, megjelenésében egy keleti formatervezés).

A minimalizmus stílusában a mennyezetnek szigorúnak és tömörnek kell lennie, így a felesleges tartozékok jelenléte teljesen elfogadhatatlan. Nagyon fontos, hogy kísérletezzünk a fényáram fényerejével, és több részre osztjuk. Ugyanakkor a lámpák tökéletes kialakításában egyáltalán nem lehetnek láthatóak, szélsőséges esetekben a legegyszerűbb és elegánsabb fényforrásokra van szükség.

A modern design mennyezeti szerkezeteit szigorú funkcionalitás jellemzi.külső vizuális hibák és külső vizuális hibák. A tervezési opciók száma nagyon nagy, különösen figyelemre méltó az elegáns, megvilágított, üveges ablakok, amelyek egy díszes konfiguráció mennyezeti blokkjára vannak felszerelve. Ha nem tetszik ez a megoldás, akkor megpróbálhatja a „csillagos ég a fejed felett” opciót, ami nem lehet nagyon sötét.

A félkövér tervezők néha rendkívüli kísérletekről döntenek, mint például többszintű szerkezetek létrehozása vízszintes panelek formájában, vagy a béke atlasz utánzatának rajzolása a mennyezeten.

A "faház" stílusa a fa aktív használatára összpontosít. Mivel a régi idők pásztorai kategorikusan elkerülték a mennyezet festését, évről évre csak sötétebb lett. A modern emberek, akik szeretnék a legelegánsabb légkört létrehozni, és pontosan reprodukálni a „faházak” kanonjait, kezdetben telítettebb színekben szerezzenek anyagot. A gerendák cseréje műanyag vagy patinázott MDF lemezekként szolgálhat négyzet, rombusz vagy téglalap formájában.

A "modern" stílus teljesen ellentétes az előző verzióval: itt fel kell készülnie a meglehetősen jelentős anyagi költségekre. A mennyezet feltétlenül látványos lámpával rendelkezik - kristály elemekkel rendelkező csillár.A dekor kiegészítő elemeként használhatunk gipsz stukkót, szimmetrikus és aszimmetrikus motívumok és vonalak használatával.

Az angol nyelvű mennyezet nem kevésbé színes, mint a modernista. A fából készült "caisson" megoldások teljes mértékben reprodukálják a birodalom öregkori brit lakóhelyének hangulatát. Van még egy út: a gerendák használata, amelyek között a festékek fehér festékkel vannak borítva. Végül az angol stílus is monofonikus mennyezeten gipsz stukkó, ez a verzió nem kevésbé hiteles, mint a két korábbi változat.

A választott lehetőségtől függetlenül a szoba felső részének összhangban kell lennie a padlóval és a falakkal.

Összefoglalva, az öko-stílust egyszerű, könnyű és maximálisan tágas formátumnak tekintjük. Nem csak léceket vagy gerendákat, hanem fotónyomtatási megoldásokat is alkalmazhat, amely lehetővé teszi egy véletlenszerűen kiválasztott kép bemutatását. Érdemes egy jelentéktelen méretű és lakonikus rajzrajzot használni, és ne próbálja meg létrehozni a lehető legnagyobb összetételt.

Elfogadhatatlan olyan többszintű konstrukciók használata, amelyek túlságosan természetellenesnek tűnnek egy ilyen összetételben.

További érdekes mennyezeti tervezési lehetőségek a következő videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba