Fából készült mennyezet a lakásban: szép ötletek a belső térben

A fából készült termékek, mint például a bútorok, a dekoratív tárgyak és más formatervezési minták, a divat trendjeitől és trendjeitől függetlenül nagy igényt mutatnak. A természetes anyagok különleges tulajdonságokkal rendelkeznek. A fát évszázadok óta használják díszítésben és építésben. Még most is, az anyag iránti érdeklődés nem tűnik el. Bizonyos stílusokban a tervezők egy fából készült mennyezetet hoznak létre az apartmanban.

Tervezési jellemzők

A fával borított mennyezet a helyiség hangulatát és természetességét adja. Ez egy látványos módja annak, hogy felemelje a belső teret, és egy kicsit finomabb és kifinomultabb legyen. Ez a módszer tökéletes az ország- és magánházak díszítésére.

A fából készült mennyezet, a megfelelő fa- és textúrájú árnyalatokkal, harmonikusan illeszkedik a szobába, legyen az egy hálószoba, nappali vagy konyha. Lakóépületek alapján az ilyen konstrukciókat ritkán használják, de van egy helyük is.

A dekorátorok különböző fát használnak. Különösen nagyra értékelik a drága és ritka fajtákat, amelyekre jellemző a szokatlan szín és a textúra. Leggyakrabban a fát természetes formában használják. Védelme érdekében tiszta lakk fedi. A termék ára függ a tömb típusától.

Erősségek és gyengeségek

A fa mennyezeti szerkezetek előnyei:

 • esztétika. A természetes fának különleges varázsa van. A természetes anyag szépsége nem hasonlítható össze a mesterséges analógokkal, még a legmagasabb minőséggel sem.
 • biztonság. A fa egy teljesen környezetbarát anyag, biztonságos.
 • számla. Az anyag lélegzik, megakadályozva a légáramlás stagnálását. A fa segít normalizálni a szobahőmérsékletet.
 • Feldolgozási képesség. A fa festhető, lakkozott vagy festhető, így az anyag bármilyen színt kap.
 • Egyszerű telepítés. A fa mennyezetek telepítése egyszerű. A munka nagyon kevés csavar vagy köröm.
 • Zajvédelem. A faépítés kiváló hangszigetelés.
 • hőség. A faszerkezet melegen tartja a szobát.

Számos előnye ellenére a fa mennyezeteknek hátrányai vannak. Az első a magas költség, különösen, ha ritka faszerkezeteket kíván telepíteni. A tömb különös gondosságot igényel. A fát periodikusan kell feldolgozni, hogy megvédje a nedvességtől és a penész, gomba kialakulását.

stílusok

A fából készült mennyezetek a következő belső stílusokban fognak kinézni:

 • Országzene. A helyiségek nyilvántartásba vételéhez nagy mennyiségben használják fel a természetes fát. A fát nem fedi le a festék, ami természetes megjelenést eredményez. A védelemhez csak átlátszó lakkot használnak.
 • Provence. Ez a fenti változat francia változata. Ez a fehér táblák ideális mennyezete. A belső tér nagyszerű anyagnak tűnik az öregedés hatására.
 • ethno. Az etnikai stílus alapján gyakran használtak különböző fajtákat. A szobát az anyag további elemei díszítik.
 • klasszikus. A fa mennyezet tökéletesen illeszkedik a hagyományos stílusban faragott bútorokhoz.
 • padlástér. Ipari modern stílus. A fa burkolat összhangban van a téglafal és a loft stílusára jellemző egyéb elemekkel.
 • japán. Ebben az irányban a fát nemcsak a mennyezet díszítésére használják, hanem a padlóra és a falakra is.

típusok

Számos típusú befejező anyag van, amelyet stílusos és tartós fa mennyezet létrehozására használnak. Tartsunk a legnépszerűbb helyen.

Öntött

Ezek gyalult és hornyolt (tüskés hornyos) szélezett lapok. Minden elem azonos méretű. Az ilyen elemek telepítési folyamata tágas és egyszerű. Az eredmény megbízható és tartós kialakítás.

Bélés különböző fafajtákból készül. A leggyakrabban használt tölgy, mahagóni, fenyő, vörösfenyő..

panelek

Fa panelek - egyfajta befejező anyag, különböző esztétikai megjelenés. Ezek értékes és ritka fajtává teszik őket. A pénz megtakarítása érdekében egyes gyártók drága fajtákat használnak a panel külső oldalára, és a fennmaradó rétegek megfizethetőbb és olcsóbb lágyfából készülnek.

A szerkezeti elemek biztonságosan összekapcsolódnak egy speciális ragasztóval és nyomás és magas hőmérséklet hatására. Mindezek az egyidejűleg elvégzett eljárások erős fogást biztosítanak. A fa panelek szépséggel, hosszú élettartammal és megbízhatósággal büszkélkedhetnek.

lemezek

A természetes anyagokból készült, elegáns fa mennyezet létrehozása. Ezeket ritka fajták termelik. Ez egy népszerű módja a mennyezet tervezésének. Különösen népszerűek a speciális viaszos lemezek. A kompozíció megvédi a fát a túlzott nedvesség negatív hatásaitól. Az impregnálás után könnyen tisztítható, nem repednek.

E tulajdonság miatt a fürdőszobák, fürdőszobák és konyhák alapján biztonságosan használhatók.

Hamis gerendák

Az ilyen típusú elemek különleges helyet foglalnak el a födémek szegmensében. A gerendák tartóssága és tartóssága különböznek. A belső felépítésüknek köszönhetően vezetékek helyezhetők el, vagy egy világítóberendezést telepíthetnek.

Hamis gerendákat használnak a szoba hangerejének vizuális bővítésére.

A design jelei

Tiszta és stílusos mennyezet a falburkolatokhoz. A tervezők bézs színű táblákat használtak. Az elemek jól illeszkednek egymáshoz, szilárd vászonot alkotva.

A mennyezet tölgyfa panelekből készül. A fa vastag színe kifinomult és elegáns.

A burkolólapok mennyezetének enyhítése. A fénykép a mennyezet és a falak homlokzatát mutatja.

További szép ötletek találhatók a következő videóban.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba