Fekete belső mennyezet

Egy stílusos, szép és látványos belső kialakításához nem elég csak szokatlan háttérképeket ragasztani, drága bútorokat vásárolni, azt is meg kell gondolni, hogy a mennyezet felülete legyen. Ez az objektum központi eleme a háznak, így a vendégek első benyomása a négyzetméter tulajdonosáról, ízléséről és preferenciáiról a megjelenésétől függ.

A ház belső kialakításában a fekete mennyezet kiváló megoldás, amellyel hangulatos és érdekes légkört hozhat létre, és hangulatos légkört biztosít a szobának.

Színes funkciók

A fekete szín hatalom, hatalom és rejtély. Sokan fegyverként érzékelik, védik a környező világ problémáit. Ennek a színnek a gyakori használata azonban állandó depressziót, depressziót és megbékélést okozhat. Sok ország lakói úgy vélik, hogy a fekete tónus gyász, ezért igyekeznek minél kevésbé szembesülni. Otthon a tervezők azt tanácsolják, hogy a fekete adagolást csak az elnyomás légkörének elkerülésére használják.

Közben gyakran a mennyezet pontosan meghatározza a fekete változatban.

A tiszteletet a következő színjellemzők határozzák meg:

 • A fekete hangsúlyozza az élénk színek energiáját (narancs, sárga, rózsaszín).
 • Vizuálisan állítja be a nagyon magas mennyezet magasságát, kiegyensúlyozza a szoba méretét.
 • Hangsúlyozza a stukkó szépségét és eleganciáját (ha van benne a házban), csodálatosan játszik bármilyen más textúrával.
 • A megfelelő színnel, különböző színekkel, vizuálisan növeli az alacsony mennyezet magasságát. Ennek a célnak a eléréséhez fehér falakat kell megvásárolnunk, amelyek függőleges csíkos fekete színűek a fal dekorálásához, vagy fehérre festik a szoba belső felületét, és önállóan sötét sávokat rajzolnak ki, amelyek zökkenőmentesen fekete tetejűvé válnak. Ennek eredményeképpen az összes határ törlésre kerül, és senki sem fogja megérteni, hogy a falak mennyire végződnek és a mennyezet kezdődik.
 • Ez a legjobb mód a nagy panorámás ablakokkal rendelkező szoba kialakítására.
 • A sokszínű nyomatok és minták sötét háttéren nagyszerűek, így még az óvodában is használhatja. Például egy gyönyörű duett lesz a fekete mennyezet és a csillagos ég vetülete. A szoba ilyen díszítése nemcsak díszíti, hanem lehetővé teszi a növekvő gyermekek számára, hogy megtapasztalják a világot.

A lefedettség típusai

A mennyezet befejezésének különböző módszereinek köszönhetően egyedi belső tereket hozhat létre. A legnépszerűbbek a lefedettség számos lehetősége.

feszültség

A leggyakoribb befejezés. A szövet vagy PVC fólia fémprofilból készült fali keretben van rögzítve. Az anyagtól függően a felület lehet matt, fényes vagy szatén, a különbség látható.

A fényes felület a napfényben vagy a lámpák fényében tükrözheti a szobát kitöltő tárgyakat. Néhány fogyasztó ezt a pillanatot negatívnak nevezi, mert nem mindenki akarja látni a mennyezetre vonatkozó gondolatait. Eközben a tükör hatása miatt a szoba területe vizuálisan nő, és ezt a tényezőt nem lehet pozitívnak nevezni.

A matt anyag kiküszöböli a visszaverődés valószínűségét, éppen ellenkezőleg, intim, backstage hangulatot teremt.

A szatén szövet selymesen érinti, a fény sima és finoman terjed egy ilyen felületen. Ez a befejezési módszer jó, és az a tény, hogy elrejti a felület feletti szabálytalanságokat.

A szakaszos mennyezet telepítésének folyamatát lásd az alábbi videóban.

festett

Ez a befejezési módszer tökéletesen sík felületet igényel.Festés három szakaszban történt. Az első felületen alapozott, az első festékréteget a másodikra, a harmadikra ​​- a másodikra. A színes megoldás egyenletes alkalmazásához jó megvilágításra van szükség, hogy lássuk, hogy a mennyezeten milyen üregek maradnak.

felfüggesztett

A függesztett mennyezet kétféle lehet: gipszlemezek és lécek. Az első elrejti az összes szabálytalanságot, és többszintű többszintű struktúrát hoz létre. A gipszkarton lemezek fémprofilokra vannak rögzítve.

A rack típus a mozaik elvén alapul. Profilban, falra szerelve, léceket, amelyeknek bármilyen szerkezete és színe lehet.

tapéta

A legegyszerűbb és legnépszerűbb befejezési lehetőség. Ahhoz azonban, hogy a beillesztett mennyezet vonzóvá váljon, sima felületre van szüksége. Az eredeti belső megoldás - a mennyezet beillesztése fali freskókkal, amelyek az éjszakai égboltot ábrázolják, fényes csillagokat a fekete háttéren.

faipari

A fa ideális vidéki stílusban. A fa panelek teljesen festettek fekete vagy részlegesen, ami a mennyezeti gerendák hatását eredményezi.

MDF panelek

Az MDF mennyezete tisztességes, nem igényel időigényes gondozást, nem veszíti el eredeti megjelenését még sok éves szolgálat után sem. Ugyanakkor a panelek beépítése meglehetősen nehéz folyamat a nehéz súlyuk és tömegességük miatt.

járólap

Ez a befejezési lehetőség nem okoz nehézséget a telepítés során. Vonzónak tűnik, és nem igényel különös gondosságot. De a legtöbb esetben a mennyezeti lapokat fehér színben állítják elő, így ha fekete mennyezetre van szükség, akkor a lapokat festeni kell. A tervezők ezt a módját is lehetővé teszi.

stílusok

A sötét árnyalatok nem illeszkednek a belső térhez, és különösen a fekete mennyezethez. Ezért, mielőtt megtervezné magát a helyiséget, szakember segítsége nélkül fontos, hogy megtudja, melyik mintázatban fog kinézni a fekete a legtöbb szerves anyag. A legnépszerűbb verziók.

  minimalizmus

  A stílus, amely a legjobban illik a fekete palettához. A tervezők szerint ezek a fogalmak elválaszthatatlanok. A klasszikus változatban a tökéletes kombináció fekete, fehér. E két szín segítségével, bár problémás a hangulat kialakítása, ez teljesen lehetséges, és ugyanakkor minimális bútorokra lesz szükség. Az összes szükséges elem elhelyezése a szoba kerületénél, a textíliák, azaz a függönyök, ugyanabban a színsémában kell lenniük.

  A világítás lehet egy pont, nem buja csillárok - mindennek tömörnek kell lennie.

  Pop-art

  Stílus, amely ellenjavallt középszerűség. Kontrasztnak kell lennie, és ez a legjobb módja annak, hogy létrehozzunk egy fekete mennyezetet, és jobb, ha nem egy, hanem többszintű.

  Kiváló megoldás ebben az esetben a padlóburkolat és a vörös (bor) színű falak kialakítása.

  modern

  Szereti az innovációt, a természetes anyagok használatát, nem teszi lehetővé a hiányosságokat. Az ebben a stílusban lévő vonalaknak zökkenőmentesen kell mozogniuk, vizuálisan zónákba kell helyezniük a helyet - a fekete teteje ezt a feladatot a legjobb módon fogja kezelni.

  Art Deco

  Stílus, amelyet szigorú világos vonalak képviselnek. E szoba kialakításához alkalmasak a világos bútorok, a bronz részletek (például lámpák), a nem összeférhető színek kombinációja.

  Ebben a stílusban a fekete fényes mennyezet fehér mennyezeti szegéllyel egészíthető ki.

  Kombináció más árnyalatokkal

  • Fekete-fehér - a műfaj klasszikusai. A fekete az alap, a fehér pedig mennyezet vagy betét.
  • Fekete piros Ezeknek a színeknek a lejátszása ázsiai stílusú szobát kínál.
  • Duo fekete és arany színe a luxushoz, a gazdagsághoz kapcsolódik. Az arany elemeket külön díszítéssel, például csillárokkal lehet bemutatni.

  Fekete és kék - a hangok közel vannak egymáshoz, egyetlen előadásban hasonlítanak az éjszakai égboltra vagy a mélytengerre. Bár ezek az árnyalatok nagyon sötétek, a szoba belseje nyugtató lesz.

  • Fekete és narancssárga kombináció a belső teret modern stílusban és retro kiegészíti.Gazdag színek megismételhetők a bútorokban vagy a díszítésben.

  Különböző szobákhoz

  Nemcsak a fehér mennyezet lehet univerzális, hanem a fekete felületre is jellemző. Segítségével bármilyen belső teret hozhat létre, de figyelembe kell vennie minden szoba finomságait.

  fürdőszoba

  Minden háztartás naponta jár, minden ember reggelével kezdődik és a nap véget ér. Ezért különös figyelmet kell fordítani a fürdőszoba kialakítására. A fekete fényes födémfedéllel ellátott fürdőszobában a mennyezet kialakítása segít a kényelem és a hangulat érzésében. A falak lehetnek többszínű csempe, például fehér és piros.

  konyha

  Ha a konyhában sötét mennyezet van, jobb, ha nem tölti be a különféle díszítőelemekkel, akkor szabadon és könnyű legyen. Nem kell sietnie a bútorok mennyiségével sem, mindenben minimálisnak kell lennie, nincsenek túlzott mértékűek. A konyhai szett jobban választható a világos fából. Sokan tanúskodnak arról, hogy a konyhában fekete mennyezettel és vörös falakkal kellemes, hogy nem csak főzni, hanem enni is, mert ez a helyzet hozzájárul a jó étvágyhoz.

  Egy hálószoba

  Úgy tűnik, hogy a hálószobában található fekete mennyezet nem megfelelő, de ez egy csalódás. Ez a kialakítás luxust nyújt a szobának, elegánsvá teszi. A hálószobában a nyugodt, nyugodt légkör és a fekete szín mindennel hozzájárul. A befejezéshez szükséges anyagok köre különböző: festék, tapéta, PVC. Ha tetszőleges nyúlványt választunk, annak érdekében, hogy megakadályozzuk a kényelmetlenséget, a fényes „tükörben” tükröződik, jobb, ha matt terméket telepítünk. A romantika és a szex a hálószobát tölti be, ha a mennyezetet a csillagos ég formátumában készíti el.

  A lakás integritása a bútorok és textíliák nélkül lehetetlen. Tartalmaznia kell a fekete elemeket is. Az eredeti kombinációkat fehér, arany és rózsaszín színnel kapjuk.

  Nappali

  A nyeremény egy fényes fekete mennyezet a nappaliban. Egy ilyen lombkorona kellemes légkört teremt, egy kis kegyelemmel, eredetiséggel. Nagyszerű kombináció - fekete-fehér paletta. Ezek a színek kiegészítik egymást és egyensúlyt. A világos részletekkel, például egy piros világító eszközzel hígíthatja a súlyosságot és tömörséget.

  erkély

  Az erkély és a loggia mindig tele van fénygel, így nem tűnnek kicsinek és sötétnek. Ha fekete mennyezetet készít, gondoskodjon a falakról világos árnyalatokban, és tegyen egy pár bárszéket a padlóra, kényelmes helyet biztosít a reggeli teához.

  Szakértői tanácsadás

  A tervezők egyhangúlag azt mondják, hogy ha fekete szobát használnak a szoba dekorjában, fontos, hogy ne túlzásba vegye a mennyiségét, mindennek mérsékelten kell lennie. A padló és a falak nem egyesülhetnek a szoba tetejével, az optimális megoldás a fekete mennyezet és a falak világos színei, de semmilyen esetben sem pasztell.

  A belső tér harmonikus lesz, ha a durva mennyezetet kontrasztos falakkal vagy a padlóburkolat világos színével kombinálja. Teljesen díszítse a feje fölötti helyet fekete színben, nem szükséges, akkor élénk színekkel „újraéleszteni”. A fehér mennyezeti díszlécek és a vanília színű stukkók különösen lenyűgözőek, az eredeti csillár jó megoldás lehet.

  Fontos figyelembe venni a tervezők alábbi ajánlásait:

  • Nem is kell gondolkodnod a fekete mennyezetről, ha a szoba nem különbözik a nagy paraméterektől. A szoba komor lesz, optikailag csökken a már szerény mérete. Ha valóban szeretné díszíteni a mennyezetet fekete színnel, akkor gondoskodnia kell a tükrök vagy más fényvisszaverő felületű tárgyak számának növeléséről.
  • A Black Top egy kis ablakokkal ellátott szobák tabu. Egy ilyen unió félelemérzetet, pánikot okozhat egy személyben, létrehozhat egy elszigeteltség légkört, ami nem így van a nagy ablaknyílásoknál. A fekete mennyezetűek kombinációja biztonságosan nevezhető barátságosnak, mert a sötét felület nem szívja fel a természetes fényt.
  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba