Lebegő mennyezet: az előnyök és hátrányok

Az eredeti belső tér kialakításához a tervezők különböző módszereket alkalmaznak, amelyek közül az egyik a lebegő mennyezet. Ez a díszítés hihetetlen érzést kelt, mintha a mennyezeti padló a levegőben szárnyalna. A tervezők a közelmúltban kifejlesztettek egy rendszert a szárnyaló mennyezetre, amely lehetővé teszi a mennyezeti burkolat kiemelését és ízét. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a szárnyaló mennyezet és annak fajtáinak tervezését.

Különleges jellemzők

A mennyezeti burkolat kialakítása a szárnyalás hatására olyan elemekből áll, mint:

 • film vagy szövet anyag;
 • rögzítőeszközök;
 • speciális rugalmas profil;
 • áttetsző maszkolószalag;
 • LED szalag.

A lebegő mennyezet speciális hatását 3 módszerrel lehet elvégezni:

 • lebegő szerkezet felállítása, amelyet a bordákkal ellátott, bordákkal ellátott fénycsíkokkal végzünk, és rések a diffúziós speciális hatás megvalósításához;
 • a feszített mennyezet felszerelése, amelyet gipszkarton használatával végeznek;
 • a mennyezet díszítésére szolgáló poliuretánból készült eresz-rejtett elrejtés használata.

Annak érdekében, hogy a rendszer telepítésének eredményei ne okozzanak csalódást, figyelni kell az anyag minőségére és az építőelemben szereplő elemekre.

A szárnyaló mennyezet fő anyaga feszültségvászon. A matt, fényes és szatén elemeket a mennyezeti befejező munkákhoz ajánljuk. A modern módszerek (fotónyomtatás és világítás) lehetővé teszik a mennyezeti felületek díszítésére vonatkozó kívánságokat.

A matt üvegből készült anyag ideális a levegő hatásának kialakításához. Különböző színű üvegből vagy akrilból készült. Minden szobában lenyűgöző, függetlenül attól, hogy hol van telepítve. A legjobb megoldás a szálak használata, amely alatt elrejtheti a szerkezet vezetékeit. Átlátszó panelek nincsenek felszerelve, mivel ezeken az anyagokon keresztül a mennyezet és a vezetékek látható hibái lesznek.

A ragyogás és a ragyogás vizuálisan növeli a helyet, főleg kis terekben használják. Ha a fény világít, a tágulási hatás fokozódik. A matt vagy félig matt anyagokat nagy és tágas szobákban használják, ezáltal a szobában kellemes és kényelmes.

A szárnyaló rendszer alapja a rögzítőelemek profilja, amely lehetővé teszi 10-20 cm magas rés kialakítását a mennyezeti burkolatok szintje között. Ilyenkor a LED vagy a lineáris világítás spotlámpákkal és szalagokkal rögzíthető. A mechanizmusok a szintek kontúrjain rejtve vannak, ezáltal a szárnyaló benyomást keltve.

A világítási mechanizmusok elrejtésének javítása érdekében fény diffúziós betéteket használnak, amelyek fényvezetőképessége akár 95%.

A úszó dekor felszerelésének másik módja is van. Ebben az esetben a LED-ek elrejtik a vászonot, aminek következtében a kerület mentén kiváló fény szóródik. Ennek a telepítési módnak az egyetlen hátránya, hogy az elektronikus mechanizmusok cseréjekor a vászon leszerelése történik.

A ragyogó vonalakat létrehozó profilok bármilyen helyzetben telepíthetők. Annak érdekében, hogy a helyiséget vizuálisan bővítsük, a horizontokat el kell rendezni. A helyiség növelése függőleges vonalaknak kell lennie. Az ilyen világítás tökéletes a folyosóra, a folyosóra.A fénysorok segítségével geometriai alakzatokat is létrehozhatunk.

típusok

A lebegő felfüggesztett mennyezetek szövet és film.

 • A filmanyagok polivinil-kloridból készülnek. Ennek alapja a vinil. A szolgáltatás élettartama legalább 10 év. A vinil előnyei a nedvességállóság, a tartósság és a praktikusság. Az egyetlen hátrány a mechanikai sérülésekre való hajlam. A szakértők azt javasolják, hogy a PVC fóliát +5 foknál magasabb hőmérsékleten telepítsék.
 • A szövetbevonatok alapja a poliészter fonal. Az ilyen anyagok kétszer olyan drágák, mint a filmbevonatok. A bevonat fő előnye a magas hőállóság és a gőzáteresztő képesség. Az egyetlen hátrány az alacsony nedvességállóság. A szövetfelületek gyorsan szennyeződnek és elnyelik az idegen szagokat.

Stretch mennyezet világítással tökéletesen kombinálva gipszkarton anyagokkal. Segítségükkel a mennyezeti felület alapját kiegyenlítheti.

A gipszkarton előnyei:

 • az anyag környezetbarát jellege;
 • a gipszkarton anyaga nem húzza be a vázlati mennyezetet;
 • lehetséges bármilyen bonyolultságú struktúrák létrehozása;
 • a gipszkarton könnyen átfesthető különböző színekben;
 • a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás nagyobb, mint a film- és szövetbevonatoké.

hátrányai:

 • alacsony nedvességállóság, a vízszivárgás az anyag megsemmisítéséhez vezet;
 • a gipszkartonnal való munkavégzéshez építési ismeretekkel kell rendelkeznie;
 • a telepítés után a mennyezet magassága 10 cm-rel csökken.

A mennyezetek többszintű, egyszintű és kétszintű rendszerekre is oszthatók.

Az ilyen bevonat telepítésének legegyszerűbb változata egyszintű kialakítás. A telepítést az egyik síkban húzódó kendő segítségével végezzük. Ezeket a rendszereket PVC fóliával vagy gipszkarton segítségével szerelik fel. A többszintű konstrukciókat bonyolult módszerrel állítják elő. A fő keretet először telepítik, és a bevonat következő rétegei rá vannak szerelve. A szint rögzítését speciális rögzítők segítségével végezzük. A többszintű rendszerek további szerszámokat igényelnek: spotlámpák, bagettek, díszítőelemek.

A mennyezeti díszítésnek ez a módja rengeteg fajtát tartalmaz, amelyek a tervező szeszélyeit határozzák meg. Minél nagyobb a bevonatok szintje, annál kifinomultabb és eredetiebb lesz a lebegő mennyezet.

Vannak Armstrong mennyezetek, amelyek osztott típusok:

 • Kábelekkel a mennyezeti felület aljához van csatlakoztatva. Az ilyen rendszerek modelljei eltérőek.
 • Konkáv és ívelt. Tartós kialakítások, amelyeket az eredetiség és a szokatlan modellek jellemeznek.
 • A panelek kialakítása speciális technológiákon történik. Ezek lehetnek egy kör, négyszög, háromszög formája. Ilyen létesítmények segítségével egyes területeket el lehet osztani. A tükörbevonatok tökéletesen tükrözik a fényt és a hangtompító zajt.

tervezés

Egy másik új találmány a mennyezet felszínének díszítésében, a levegő szárnyalása hatására a függönyök rejtett ereszének használata. Egy ilyen függöny a mennyezet és a fal vízszintes síkja közötti egységet képezi.

A rejtett konzol jól néz ki egy alacsony mennyezetű szobában, így vizuálisan növelve magasságukat.

Az áttetsző rejtett karnit közvetlenül a feszített mennyezet profiljához csatolják, és így nem veszi fel a használható területet. A hagyományos karnice költsége drágább, tekintettel a díszítés és a technológiai munka további elemeire. A függöny síneknek nem kell felvenniük a dekoráció színeit és elemeit, csak telepítést igényelnek.

Az ilyen szerkezetek alkalmazásának előnye, hogy nemcsak sík felületekre, hanem ívelt, ovális, U alakú formájúak is.

világítás

A szárnyaló mennyezet kontúrja mentén történő megvilágítás LED szalag segítségével történik. A LED-es lámpák nagyon kis méretűek, és a környező tér nem melegszik fel. A Svetolentának megvan a saját fajtájuk, amit meg kell tudni a világítótestek vásárlásakor. Szalaghengereket állítanak elő (legfeljebb 5 méter hosszú).

A távirányító segítségével beállíthatja a világítást. Az egyszintes mechanizmus egyszerűen be- és kikapcsolható.

A kétszintű és többszintű mennyezet szabályozott:

 • zónás paraméterekkel;
 • a lumineszcencia intenzitása;
 • színpalettán;
 • világítással, amely állandó vagy impulzív lehet.

A LED-szalag használható mind a fő, mind a kiegészítő világítás. A kis tereknél elég egy ilyen ragyogás, és a nappaliban és más helyiségekben szükség van a világítóeszközök további telepítésére is. A csarnokban a központi világítást ajánljuk egy nagyszerű csillár és a vászonra szerelt reflektorok formájában.

Tippek a kiválasztáshoz

Az ilyen díszítés telepítésekor a legfontosabb választás a lámpák választása, mivel létrehozzák a teljes hatást. A LED-ek nagyon népszerűek. A LED-ek jellemző tulajdonságai: egyszerű telepítés, költséghatékony, kis fűtés. Bizonyos típusok kiválasztásakor leállíthat egyszerű szalagok beszerzésével, amelyek csak be- és kikapcsolhatók. Ha a költségvetés megengedi, megvásárolhat egy speciális világító készletet egy vezérlőrendszerrel.

Egy ilyen mechanizmus beállíthatja a ragyogás színeit és intenzitását.

A magas páratartalmú (konyha, fürdő) helyiségekben a nedvességtől védett LED-eket kell kiválasztani. A klasszikus variáció a fehér vászon használata bármely árnyék háttérvilágításával. A film bevonatának élénk színei is használhatók. Az eredmény egy kontraszt játék.

A szakértők azt javasolják, hogy a szárnyaló mennyezetet többszínű festékekkel készítsék el. Sötét nem használható: az ilyen árnyalatok a szorítás és a kényelmetlenség érzését eredményezik.

Vélemények

A pillanatnyilag megnövekedett nyúlványrendszer megszerzése után a jelenlegi megvilágítás hatással bíró generáció számos pozitív véleményt ad.

Ennek eredményeként megjegyezzük az ilyen befejező munkák előnyeit:

 • a befejező mechanizmusok telepítése kis időt vesz igénybe (kb. 2 óra);
 • a LED-mechanizmus alacsony költsége;
 • a magasodó mennyezeti rendszer tökéletesen elrejti a mennyezet alapfelületén lévő hibákat és hibákat;
 • a szárnyalás különleges hatása coziness és kényelmet biztosít a szobában;
 • A szerkezet 100% -os biztonsága;
 • hosszú élettartam;
 • környezeti anyagok;
 • lehetőség van nem szabványos formák telepítésére a szobákban (ívelt vagy lekerekített falak);
 • kopásállóság a szennyezés ellen: az anyagok antisztatikus tulajdonságokkal rendelkeznek;
 • a szárnyaló rendszer ünnepélyes hangulatot teremt.

A negatív értékelések ritkák. Általában olyan ügyfelektől származnak, akiknek problémái vannak a rossz technológiával készült rendszer telepítésekor.

Vannak hátrányok:

 • A mennyezeti burkolat beszerelése néhány centiméterrel csökkenti a szoba magasságát. Biztosan kis méretű szobákban lesz.
 • Annak érdekében, hogy az eredmény ne zavarjon, szigorúan be kell tartani a telepítési technológiát.
 • A mechanikai sérülések (lyukak, vágások) nem javíthatók. Ebben az esetben a teljes mennyezeti burkolatot vagy egy bizonyos szintet cseréljük.

Gyönyörű példák a belső térben

Szélesedő mennyezet egy nagyszerű módja annak, hogy helyet és kényelmet hozzon létre az apartmanban. A szárnyaló rendszer fenti változatai tökéletesen illeszkednek a belső terek stílusába: avantgárd, minimalizmus, hi-tech, pop-art, konstruktivizmus, minimalizmus, techno.

Nappali

Egy nagy, tágas szoba lehetővé teszi, hogy többszintű kialakítást alkalmazzon a lebegő mennyezetre, és a helyiségeket zónákra osztja. A mennyezet egyes részeit fotónyomtatással lehet díszíteni, amely tökéletesen illeszkedik a szatén vászonhoz. A mennyezet díszítése fényekkel és szárnyaló függönyökkel ünnepi hangulatot teremt.

Egy hálószoba

A hálószobákhoz ajánlott sima matt vagy fényes szövet. A lebegés nemcsak a LED csíkok, hanem a további világító eszközök (spotlámpák) létrehozásához is ajánlott.

A fali lámpákat vagy speciális lámpákat egy szoba vagy egy fülhallgató egy bizonyos területének megvilágítására használják.

óvoda

A gyermekszoba mennyezeti felületének díszítése különböző módokon hozható létre. A bevonat alapja a finom, finom (kék, kék, fehér) árnyalatok kiválasztása. A színes háttérrel rendelkező rajzfilmfigurák képei nagyszerűek lesznek. A kék felhők és a csillagos ég öröme lesz a kis űrhajósoknak.

konyha

A konyhában a legjobb, ha olyan anyagokat használunk, amelyeknek a gondozása nem igényel sok nehézséget. Javasolt matt vagy fényes PVC fóliát használni. További célként spotlámpákat használhatunk. Ha a szoba nagy, a nagyfokú megvilágítás többszintű kialakítása nagyszerű lehetőség.

A lebegő mennyezet telepítése, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba