Armstrong mennyezeti szerelési részletek

Az Armstrong csempézett mennyezete a legnépszerűbb felfüggesztési rendszer. Számos előnnyel bír az irodákban és magánlakásokban, de hátrányai is vannak. Továbbá megvitatjuk az Armstrong mennyezetének telepítésének minden részletét, és megadják a bevonat használatára vonatkozó tippeket és ajánlásokat.

  A rendszer funkciói

  Az ilyen típusú bevonat pontos neve egy csempézett és cellás álmennyezet. Hazánkban hagyományosan Armstrongnak nevezik az amerikai gyártó cég neve. Ez az a vállalat, amely több mint 150 évvel ezelőtt kezdett természetes szállemezeket gyártani számos más építőanyag közül. Hasonló lemezeket használnak az Armstrong mennyezetek felszerelésére. Bár az ilyen felfüggesztőrendszerek telepítésének eszköze és technológiája valamivel változott, de a név háztartási név marad.

   Az Armstrong csempézett cellás mennyezetek fémprofilokból készült keretrendszerek., a beton alapra és közvetlenül bevont ásványi lemezekre szerelt szuszpenziók. Az anyagot ásványgyapotból állítják elő polimerek, keményítő, latex és cellulóz hozzáadásával. A lemezek színe túlnyomórészt fehér, de a dekoratív bevonatok más színűek lehetnek. A vázrészek könnyűfémekből, alumíniumból és rozsdamentes acélból készülnek.

   Az egyik ásványi lemez tömege 1 és 3 kg közötti, 1 négyzetméterenkénti terhelés. m, 2,7-8 kg. A termékek túlnyomórészt fehér színűek, meglehetősen törékenyek, nedvességnek és magas hőmérsékletnek vannak kitéve, így megbízható nedvességálló csomagolásban tárolhatók. Az ilyen lemezeket egy szokásos festő késsel vágjuk. Tartósabb, latex és műanyag alapú opciók állnak rendelkezésre, amelyekhez szilárdabb eszközre van szükség a feldolgozáshoz.

   Az Armstrong típusú mennyezeti burkolatok előnyei a következők:

   • az egész szerkezet könnyűsége és könnyű telepítése;
   • a mennyezet minden szabálytalanságának és hibájának elrejtése;
   • az anyag biztonsága és környezetbarátsága;
   • a lemezek hibás cseréjének lehetősége;
   • jó zajvédelem.

   A felfüggesztett mennyezetek a telepítés után üregek, amelyek általában rejtett elektromos kábelek és egyéb kommunikációk. Ha új vezetékek javítása vagy telepítése szükséges, akkor könnyen el lehet távolítani több lemez eltávolításával, majd egyszerűen elhelyezhető.

   Az ilyen típusú mennyezetek hátrányai:

   • mivel a mennyezetről valamilyen távolságra vannak felszerelve, a magasságot a szobából veszik, nem ajánlott az Armstrong rendszert túl alacsony helyiségekben telepíteni;
   • az ásványi lemezek meglehetősen törékenyek, félnek a vizet, úgyhogy a magas páratartalmú helyiségekben jobb, ha nem szerelik fel őket;
   • Az Armstrong mennyezete érzékeny a szélsőséges hőmérsékletekre.

   Általában ezeken a mínuszokon alapulnak bizonyos helyek, ahol az Armstrong mennyezetek telepítve vannak. A vezetők itt irodák, intézmények, folyosók különböző épületekben. De gyakran a tulajdonosok a lakások a javítás önmagában ilyen lefedettség, leggyakrabban a folyosón. Olyan területeken, ahol magas a páratartalom, például a konyhákban, a problémát könnyen megoldják - az Armstrong bevonatok speciális típusai: higiénikus, gőzzel szembeni védelem, zsír ragasztás és funkcionális, nedvességálló.

   Hogyan kell kiszámítani az anyagok mennyiségét?

   Az Armstrong függesztett mennyezetek telepítéséhez szükséges anyagok mennyiségének kiszámításához általában meg kell tudni, hogy mely részeket szerelik össze.

   A telepítéshez szabványos méretekre van szükség:

   • ásványi lemez - méretek 600x600 mm - ez az európai szabvány, 610x610 mm-es amerikai változat is létezik, de gyakorlatilag itt nem fordul elő;
   • sarokprofilok a falakon - hossza 3 m;
   • fővezetők - hossza 3,7 m;
   • keresztirányú vezetők 1,2 m;
   • keresztirányú vezetők 0,6 m;
   • állítható magasságú akasztók a mennyezethez való rögzítéshez.

   Ezután kiszámítjuk a szoba és a kerület területét. Meg kell jegyezni, hogy figyelembe kell venni a lehetséges átfedéseket, oszlopokat és egyéb belső felépítményeket.

   A terület (S) és a kerület (P) alapján a szükséges elemek számát a következő képletekkel számítjuk ki:

   • ásványi lemez - 2.78xS;
   • sarokprofilok a falakon - P / 3;
   • fő útmutatók - 0.23xS;
   • keresztirányú vezetők - 1.4xS;
   • a szuszpenziók száma 0,7xS.

   Számítsuk ki, hogy mennyi anyagot lehet a mennyezetre telepíteni a területre, és a terem kerülete lehet, és számos táblázaton és online számológépen elérhető az építőanyag-helyszíneken.

   Ezekben a számításokban az egész részek száma kerekítve van. De meg kell értenünk, hogy csak vizuális képpel lehet elképzelni, hogy valójában sokkal kényelmesebb és szebb legyen a lemezek és profilok levágása a szobában. Például 1 m2-re kb. 2,78 darab Armstrong lemezre van szüksége, kerekítve. De nyilvánvaló, hogy a gyakorlatban a lehető legnagyobb megtakarítással kerülnek kivágásra, hogy a lehető legkisebb vágást használják. Ezért a legjobb az anyagok normáinak kiszámítása, a rajz segítségével a jövő keretének rácsával.

   További elemek

   Az Armstrong mennyezetének kiegészítő elemei közé rögzítőegységeket használnak, amelyeken a felfüggesztések a betonpadlóhoz vannak rögzítve. Számukra a hagyományos csavar dübörrel vagy gallérral készíthető. Még egy további alkatrész - lámpák. Hasonló kialakításúak lehetnek szabványosak, 600x600 mm-es méretekkel és egyszerűen a keretbe helyezhetők a szokásos lemez helyett. A világítótestek száma és beillesztésének gyakorisága a helyiség kialakításától és a kívánt világítási szinttől függ.

    Az Armstrong mennyezetek kiegészítő alkotórészei lehetnek dekoratív lemezek, amelyek körvonallal vagy körökkel vannak ellátva, süllyesztett spotlámpák közepén.

    Előkészítő munka

    Az Armstrong mennyezeti szerelési táblázat következő pontja a felületek előkészítése. Ez a típusú kivitel vizuálisan elrejti a régi mennyezet összes hibáját, de nem védett a mechanikai károsodásoktól. Ezért először is el kell távolítani a régi bevonatot - gipszet vagy fehérre meszelt anyagot, amely leválik és leeshet az ásványi lemezekre. Ha a meglévő anyagot a mennyezetre szorosan tartja, akkor nem tudja eltávolítani.

    Ha a mennyezet szivárog, akkor azt vízállóvá kell tenni.mivel Armstrong mennyezeti lapjai félnek a nedvességtől. Még ha funkcionális és nedvességálló is, ez nem fogja megmenteni a jövőbeli mennyezetet a nagy szivárgásokból. Vízszigetelő anyagként bitumen, vízálló polimer vakolat vagy latex maszti használható. Az első lehetőség olcsóbb, az utolsó két, bár drágább, de hatékonyabb és ártalmatlanabb a lakóhelyiségek számára. A meglévő varratokat, repedéseket és repedéseket alabástrával vagy gipsz gittzel kell lezárni.

     Az Armstrong mennyezeti építési technológiája lehetővé teszi, hogy a keret 15–25 cm-re legyen a padlólaptól. Ez azt jelenti, hogy a hőszigetelés szabad helybe helyezhető. Ehhez használjon különféle szigetelőanyagokat: habot, ásványgyapotot, polisztirol habot. A régi mennyezethez ragasztóalapra, csavarokra vagy merev fémprofilból készült, fából készült lamellákra lehet rögzíteni. Ebben a szakaszban a szükséges elektromos kábelezés is megtörténik.

     Ezután az Armstrong telepítési utasításai közé tartozik a jelölés. A falak mentén egy vonalat rajzolnak, amelyek mentén a jövőbeni szerkezet sarokprofiljai rögzítésre kerülnek.A jelölést lézerrel vagy normál szinten lehet elvégezni a szoba legalacsonyabb szögétől. A mennyezeten jelölt szerelési pontok eurófűrészek. Hasznos lehet az összes vonallal, amely mentén a keresztirányú és hosszirányú vezetők futnak. Ezután elindíthatja a telepítést.

     felszerelés

     Az Armstrong do-it-yourself telepítése nagyon egyszerű, 10-15 m2. m lefedettség állítható 1 napra.

     A szereléshez a következő eszközökre lesz szükség:

     • lézer vagy buborék szint;
     • mérőszalag;
     • fúró vagy kalapácsfúró betonfúróval;
     • Csavarhúzó vagy csavarhúzó;
     • Ollók fém vagy darálóhoz vágási profilokhoz;
     • csavarok vagy horgonycsavarok.

     Az ilyen mennyezet elemei jóak, mert univerzálisak, bármely vállalat adatai azonosak, és ugyanazzal a rögzítéssel rendelkező vezetők és állítható felfüggesztések tervezői. Minden profil, kivéve a falak sarkát, nem igényel önmetsző csavarokat vagy csavarokat, amelyeket saját rögzítőrendszerük segítségével csatlakoztatnak. Ezért, hogy felszereljük őket, nem kell extra szerszámok és anyagok.

     A telepítés a szögvezetők rögzítésével kezdődik a kerület mentén. Meg kell rögzíteni őket polcokkal úgy, hogy a felső él pontosan az előzőleg megjelölt vonal mentén haladjon. Az önmetsző csavarok dübelekkel vagy horgonycsavarokkal vannak ellátva, 50 cm-es lépcsővel, a sarkokban, a profilok ízületeinél enyhén vágva és hajlítva.

     Ezután meg kell csavarni a rögzítőegységeket a régi mennyezetbe, és fel kell függesztenie az összes fém akasztót a felső zsanérok segítségével. A rögzítők elrendezésének olyannak kell lennie, hogy a maximális távolság ne haladja meg az 1,2 m-t, és bármely falról 0,6 m legyen. .

     Ezután össze kell állítani a főtámaszokat, amelyek a felfüggesztések horgaihoz vannak rögzítve, speciális lyukakban, és a perem mentén a sarokprofilok polcain lógnak. Ha az egyik útmutató hossza nem elegendő a szobához, akkor két azonosból tudod növelni. Csatlakozóként használjon egy zárat a sín végén. Az összes profil összegyűjtése után vízszintesen állítják be az egyes fogasok pillangó bilincsével.

     Ezután meg kell gyűjteni a hosszanti és keresztirányú léceket. Mindegyikük rendelkezik szabványos tartószerkezettel, amely a vezetők oldalán található résekbe kerül. A keret teljes telepítése után a vízszintes szint ismét ellenőrizhető a megbízhatóság érdekében.

     Az ásványi lemezek telepítése előtt először be kell szerelni a lámpákat és más beépített elemeket. Ez megkönnyíti a szükséges vezetékek és szellőztetőtömlők nyújtását a szabad cellákon keresztül. Amikor az összes elektromos készülék a helyén van és csatlakoztatva van, folytassa a lemezek rögzítésével.

     A süket ásványi lemezeket átlósan helyezik be a cellába, az emelőket és a fordulókat gondosan el kell helyezni a profilokra. Alulról nem szabad túl nagy nyomást gyakorolni rájuk, erőfeszítés nélkül.

     A későbbi javítások, új lámpák, ventilátorok, kábelek vagy dekoratív panelek beszerelése során a lefektetett lemezek egyszerűen eltávolíthatók a cellákból, és munka után is helyükre kerülnek.

     Tippek és trükkök

     Érdemes megjegyezni, hogy a különböző anyagokhoz különböző lehetőségeket lehet használni. Szórakoztatás, iskolák, klubok, mozi a magas hangszigeteléssel rendelkező Armstrong akusztikus mennyezetet veszi fel. A vendéglők, kávézók és éttermek esetében a higiéniai lemezek speciálisan festett zsírból és pár anyagból készülnek. Nedvességálló elemek latex-tartalommal medencékben, fürdőkben, mosókonyhákban.

     A különféle típusú Armstrong mennyezetek dekoratív lapok. Általában nem rendelkeznek néhány hasznos fizikai tulajdonsággal, amint azt fentebb leírtuk, de esztétikai funkciót hajtanak végre. Némelyikük kiváló lehetőség a design művészet számára.A felületen háromdimenziós mintázatú dombornyomott ásványi lemezek vannak, különböző textúrákkal, amelyek fényes vagy matt fényűek, különböző fafajok textúrája alatt. Tehát, amikor javításra kerül, elképzelhető a képzelet.

     Attól függően, hogy a magasság melyik az Armstrong mennyezeti keretét leengedik, meg kell választani a megfelelő euró felfüggesztést. A különböző cégek számos lehetőséget kínálnak: a standard 120 és 150 mm között állítható, 75 mm-ről rövidítve és 500 mm-re bővítve. Ha csak finom finomságú sima mennyezetre van szüksége csepp nélkül, akkor meglehetősen rövid változat. És ha például el kell rejteni a szellőzőcsöveket a függesztett mennyezet alatt, akkor jobb, ha olyan hosszú szerelvényeket szerelünk be, amelyek a keretet megfelelő szintre tudják csökkenteni.

     Széles terekben a fő keresztirányú vezetők könnyen felépíthetők a zárakkal. Az is könnyen vágható a kívánt hosszra. A kerület keretéhez megfelelő szögletes fémprofilokat használhat.

     Az egyszerűség kedvéért a következő szerelvény a legjobban előkészíti a kerületet, a hordozót, a keresztirányú és a hosszanti profilokat tartalmazó rendszert, a kommunikációt, a szellőztetés helyét, a lámpákat és a vaklemezeket, a fő és a kiegészítő rögzítőelemeket. A különböző elemek különböző színeket jelölnek. Ennek eredményeként a képből azonnal könnyen kiszámíthatja az összes anyag fogyasztását és a telepítés sorrendjét.

     Az Armstrong mennyezetek cseréje és javítása során a leszerelés szabályai a következők: először a vaklemezeket eltávolítják, majd leválasztják a tápegységből, és a lámpákat és más beépített készülékeket eltávolítják. Ezután el kell távolítani a hosszanti és keresztirányú profilokat, és végül a csapágyvezetőket. Ezután eltávolítjuk a kampókat és a sarokprofilokat.

     Az Armstrong mennyezeti keretek fémprofiljainak szélessége 1,5 vagy 2,4 cm lehet, hogy az ásványi lemezeket biztonságosan rögzítse, helyesen kell kiválasztani az élek típusát.

     Jelenleg 3 típus van:

     1. Az olyan lapok, mint például a Board, univerzálisak és megbízhatóan leesnek bármelyik profilra.
     2. A lépcsős szélű tiszuláris variációk csak 2,4 cm széles vezetőkhöz csatlakoztathatók.
     3. A Microlook lépcsős lemezek 1,5 cm-es vékony profilokon helyezkednek el.

     Az Armstrong mennyezeti lapjai standard mérete 600x600 mm, előzőleg 1200x600 fajtát gyártottak, de a biztonság és a bevonat összeomlásának lehetősége tekintetében nem bizonyították magukat, így most nem használják őket. Az USA-ban a 610x610 mm-es lemezek szabványát alkalmazzák, Európában ritkán fordul elő, de még mindig érdemes gondosan megvizsgálni a méretezéssel ellátott jelölést a vásárláskor, annak érdekében, hogy ne kapja meg az amerikai változatot, amely nem egyezik meg a fém rögzítő rendszerrel.

     Az Armstrong mennyezeti szerelőműhelyét a következő videó mutatja be.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba