Mennyezet a belső kialakítás béléséből

Hogyan és hogyan kell a mennyezetet lezárni, hogy ez ne csak szép, hanem praktikus is legyen, és ha lehetséges, környezetbarát, sok érdekel. A különböző befejezések közül a szakértők megkülönböztetik a burkolatot a tapétával, amely a mennyezet egyik leggyakoribb módja.

Jellemzők

Érdekes az építőanyag nevének eredete. Korábban a szállítási autókat fa lécekkel borították, amelyeket a belsőépítészetben használtak. Így jött létre a faanyag általános neve.

Fő jellemzője a természetesség. A szoba, amelyben a mennyezetet fa lapáttal díszítik, lélegzik. Természetes mikroklíma keletkezik benne, ami a fa ilyen tulajdonsága miatt a nedvesség felszívódása miatt fennáll annak hiánya esetén.

Megkülönböztető jellemzők:

 • a természetesség és a természetesség;
 • tartósság és megbízhatóság a használatban;
 • hő- és hangszigetelés;
 • biztonság;
 • a rothadó folyamatokkal szembeni ellenállás;
 • az ellátás egyszerűsége;
 • könnyű telepítés;
 • a megjelenés eredetisége;
 • teljes egészségbiztonság;
 • Nagyszerű lehetőség a kommunikáció elrejtésére.

A fa bélés az ilyen termékek, mint fém- és műanyag bélés őse. Mindenfajta jellemzője az alakja és telepítése. A műfaj klasszikusa - fa burkolat alkalmas különböző felületek díszítésére, beleértve a mennyezetet is. Meglévő hiba - gyenge nedvesség és hőállóság a mai napon könnyen eltávolítható. A szükséges impregnálások könnyen kezelik ezt a problémát..

A mennyezetburkolat műanyag változata elsősorban a költségvetés. Zökkenőmentes technológia, vonzó és elegáns. Ugyanakkor számos komoly hátránya van. A legfontosabb az a törékenység. Idővel elveszíti havas fehérségét, elhalványul és sárga színűvé válik. Mechanikus feszültség- és hőmérsékleti reakcióknak van kitéve.

Acéllemezből és alumíniumból készült bélés gyakrabban kerül felhasználásra a ház homlokzatának befejezésére, de melléképületekben, udvari épületekben is használható. Alumínium termék szinte örökreamit az analógról nem lehet mondani. Olcsó anyag - rövid életű. A védőréteg kisebb károsodása visszafordíthatatlan folyamathoz vezet - egy vékony fém romlása.

A sokféle bélésfajta miatt, amelyek alkalmasak a mennyezet megmunkálására a különböző működési követelményeknek és esztétikai igényeknek megfelelő helyiségekben.

Hogyan válasszunk egy anyagot?

Ennek az anyagnak sok gyártója van, csak a termékek minősége akarja elhagyni a legjobbat. Annak érdekében, hogy ne legyen tévedés az akvizícióban, gondosan meg kell vizsgálnia a vásárlás időpontjában. Ügyeljen minden részletre.

Csomagolás - figyelmeztetni kell, ha a falburkolatot filmbe csomagolják. Ez a tény a termék alacsony minőségéről szól, mivel az eladónak nem szabad elszakadnia a filmet és kihúzni a panelt az ellenőrzés céljából. is a fóliával borított panelek nem szellőztetés miatt nedvességnek vannak kitéve. Ez a csomagolás negatív hatással van az első osztályú anyagok minőségére is.

Ha lehetséges, gondosan ellenőrizze a lemezt. Enyhe görbület veszélyezteti az elvégzett munka eredményét. Jobb az ilyen termék visszautasítása.. Először is nehézségekbe ütközik a telepítés során. Másodszor, még akkor is, ha felszerelte, nincs garancia arra, hogy hosszú ideig tart.

Ha a vizuális ellenőrzés kétségtelen, ellenőrizze a felületet. A táblán keresztirányú hullámok jelenhetnek meg.A legmélyebb ellenőrzésekhez szükséges dokkolószerkezetek (hornyok és gerincek). Semmilyen esetben sem tartalmazhat zsetonokat vagy repedéseket.

Javasoljuk, hogy egy klip legyen a vizsgálathoz, amely képes azonosítani a hullámot. Ha van ilyen, a klyimer nem állítható be. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a szerelés egyszerű volt, amikor külön paneleket csatlakoztattak.

A fali panel nedvességének méréséhez győződjön meg róla, hogy az eszközt a boltban rendelkezésre áll.. Szánjon időt a vásárlások felmérésére - ez garantálja a végeredményt.

A befejező anyag kiválasztásakor el kell ismerni a specifikációját. A fa bélés négy kategóriába sorolható. Jelentős különbségek vannak. Lehetetlen minőségi anyagot választani anélkül, hogy odafigyelnénk rájuk.

 • A osztályú termékek Teljesen alkalmas a mennyezet burkolására. Itt hibák lehetségesek, mint pl. Gyanta foltok (legfeljebb két), nem átfedő repedések (egy-két), egy csomó megengedett.
 • "B" osztály - viszonylag jó dolgok. A lakóövezetben való használata esztétikai jellemzők miatt nem kívánatos. Ez a vak repedések, csomók és kátrányfoltok számának növekedése.
 • "C" osztályú termékek alacsony minőségű. Csak melléképületek bélésére szolgál. Ebben a csoportban a kritériumok teljesen eltérőek - csomók kivonása, repedések, pályaszakaszok. Ez az anyag azonban nem teljes házasság.
 • "Extra" osztályú termékek a hiányosságok teljes hiánya. Ez ideális megoldás a mennyezet befejezéséhez.

Ez a besorolás egy utazó csillag a fa bélés kiválasztásakor. A fa típusa befolyásolja a gyártott termék teljesítményét.

tervezés

Szokatlanul és eredetileg fehér födém néz ki különböző anyagokkal kombinálva. A modern dizájnban a mennyezetre való bélés népszerű és igényes, mivel a gazdaságos anyagok trendje hozzájárul az egyedi stílus kialakításához. A bélés csak egy ilyen termék, amelyet természetes textúra, megfelelő költség és könnyű telepítés jellemez.

A különböző fafajok létrehozásához:

 • A puha barna árnyalatú fenyőtermékek sajátossága megfizethető áron vonzza az ügyfeleket.
 • Fenyőből készült bélés, érdekes költségvetési anyag. A végső szakasz a felület festése, mivel a fa szerkezete nem túl erős.
 • A vörösfenyő termék fő előnyei a tartósság, a gazdag árnyalat és a fa textúra kifejeződése. Ez a fajta nedvességet tolerál.
 • A hárs, műanyag eredetű, vonzó arany árnyalattal rendelkezik.

Tűlevelű típusú bélés, tartós, praktikus, nedvességnek ellenálló. Nem kívánatos a folyamatosan magas hőmérsékletű helyiségekben. A kiürült kátrány tüzet okozhat. A keményfa fajokat feldolgozzák és színezik.

A fehér szín, amely bármilyen stílus alapja, tökéletesen ötvözi a többi színt és képes vizuálisan bővíteni a helyet. Előnyben részesülnek az olaj és az akril festékek. A nedvesség behatolását védő felület és a rovarok oldattal történő feldolgozása után meg lehet hosszabbítani annak lejárati idejét.

A bélés elegáns képet alkot a diagonális csíkok különböző kombinációival.

A szoba belsejében a sokszínűség lehetővé teszi, hogy egyedi elemeket hozzon létre a mennyezeten - például a csillár körül. Egy érdekes jegyzet a belsejében a műanyag bélés mennyezet, a textúra és a nyomtatott minta különbözik. A kontrasztos színekkel ellátott panelek segítségével a szoba zónázása lehetséges.

Az anyagot használó formatervezési találatok lehetővé teszik a tulajdonos számára, hogy egyedi és egyedi karaktert adjon otthonának.

 • keskeny és hosszú panelek bővítik a helyet;
 • a vonaltervezés harmonikusan illeszkedik bármilyen stílusba;
 • egy rácsszerkezet, amely keresztezősínekkel van ellátva, egy gerendával ellátott mennyezet képét képezi;
 • nagyszerű bélésű, különböző szélességű műanyag lemezekkel;
 • az MDF paneleket különböző irányokba rakják, csodálatos természetes faanyag utánzatot érnek el;
 • a befejező luxusokat fehér színű, arany vagy ezüst tónusú hígítással érik el;
 • divatos belső terek kedvelik a rack-stílust;
 • A fából készült és festett mennyezetek lenyűgöző kombinációját kínálja.

Véleménye van az ilyen mennyezet alkalmasságáról csak erkélyeken vagy vidéki házakban. Helytelen.

A nappaliban célszerű használni ezt az anyagot a mennyezet kialakításánál. A lakkozott csíkok képesek a felület átalakítására. Az alpesi faházakban vagy vadászházakban kialakítható a gerendapadló képe. Ez a hatás a befejező elemek színének ellentételezésével érhető el.

Ne feledje: szilárd kép megszerzéséhez az egész belső teret egy stílusban kell díszítenie. A festett falburkolatok hangulatos légkört teremtenek a pihenésre a népszerű Provence-i stílusban, ami annyira szükséges a hálószobában. A kovácsoltvas bútorok és a bevonat lakkozott részleteinek kombinációjában az ókor és a felülmúlhatatlan varázsa alig észrevehető eleme lesz.

Egy ilyen termék óvatosabb választása lehetővé teszi, hogy elkerüljék az allergiás reakciókban szenvedő emberekre gyakorolt ​​negatív hatást a szekretált alapvető vegyületekre. A konyha az ideális helyiség, melyben mennyezeti mennyezet található..

Kiváló lehetőség a fenti stílus kialakítása is. Itt használhatja a bézs, fehér, kék árnyalatokat a panelek színéhez. Gyönyörű a belsőépítészetet fogantatott módon fogja megfordítani. A stílusos készülékekkel és a háztartási cikkek acélfelületeivel ellátott szoba jól néz ki.

Természetes típusú mennyezet lenne megfelelő a természetes kő díszítéssel vagy utánzattal ellátott konyhában. A folyosó kialakításához alkalmas más tárgyakkal festett panelek használata. Ne feledkezzünk meg a további részletekről és a belső megjelenésről.

A gyermekek és az irodák analóg módon készülnek. Az óvodában gondos és gondos megközelítésre is szükség van. A ház egyetlen szobája, ahol nem ajánlott a falburkolat mennyezetének telepítése, fürdőszobává válhat. A túlzott nedvesség a bevonatot megszakíthatja.

számítás

Számítsuk ki a szükséges mennyiségű anyagot a mennyezeti díszítéshez, de könnyű. És a számítást óvatosan kell végezni, hogy a végeredmény ne okozzon csalódást további költségek (idő, pénz, idegek) formájában. Célszerű bizonyos árrést vásárolni. A rögzítőelemek irányában egyértelműen kidolgozott tervvel kell kezdeni. Mindez javítás a rajzon.

Ezeknek a feljegyzéseknek a segítségével könnyebb kiszámítani a termék költségét. A mennyezet területét a következőképpen számítják ki: a szélességet megszorozzuk a din-rel (például ab = 3x4 = 12). A pontos számításhoz szükséges a kiválasztott burkolóanyag méreteinek ismerete. Ezeket az adatokat fel kell tüntetni az anyag csomagolásán, és meg kell felelniük az állami szabványoknak. Elosztva a mennyezeti területet egy fedélzeten, megtudhatja, hogy hány panelre lesz szükség.

Rendes matematika. De ne felejtsük el a rögzítő árnyalatot, azaz a hornyok és gerincek jelenlétét. Itt csökken az egyes táblák szélessége. Egy ilyen számítás kézzel is elvégezhető. Ez sok időt és erőfeszítést költ.

Az online számológépprogramok megmentésre kerülnek. Csak a panel alapvető paramétereinek ismerete szükséges - szélesség, hosszúság, magasság és vastagság. A gyakorlat alapján megállapítható, hogy a két hasonló mérés eredménye nem mutat szignifikáns különbséget. A mérések pontossága megőrzi a javításra szánt költségvetést, megvédi a szükségtelen dugványoktól. viszont Ne felejtsük el a töredékérték felfelé kerekítésének szabályát, és hozzáadjuk az anyag stratégiai tartalékának 15% -át.

Az anyag költségét azonnal kiszámíthatja. Vásárláskor meg kell ismernie a fali panel paramétereit és a szükséges mennyiséget. És ne felejtsük el a költségeket befolyásoló tényezőket: az ár a fali panel méretétől függ, ha pontosan mérjük, akkor lehetséges lesz a szükséges készpénz beszerzése. Most már biztonságos a telepítési munka megkezdése.

felszerelés

Bármely munka elvégzéséhez gondosan elő kell készíteni. Bármilyen speciális készségre lenne szükség, szükség lenne rá. Szükség van azonban egy eszköz összeszerelésére, amely nélkül semmi sem fog pontosan kidolgozni. Szükséged lesz többféle épületszintre.. Rulett nélkül lesz úgy, ahogyan azt látják, látvány szerint dolgozni, ami teljesen elfogadhatatlan. Szüksége van egy kalapácsra, fűrészfűrészre, kirakósra és csavarhúzóra.

Ebben az esetben, ha a láda fémprofilból van, akkor jobb olló használata. A burkolat telepítésekor használjon fúrót ütős mechanizmussal vagy egy betonfödémű kalapáccsal. A fúró minimális átmérője - legalább 6-7 mm. Mire a bőr egy kis időt vesz igénybe, ha elvégezte a helyes számítást és a tiszta jelölést. A Caracas szerelőpanelekhez kétféle lehet - fa és fém. Az első opció optimálisabbnak tekinthető. Olcsóbb és könnyebb dolgozni.

A fából készült ládának szüksége lesz:

 • a mennyezeti terület 4x4 cm-es gerenda;
 • zárójelben;
 • fából vagy műanyag ékek;
 • önmetsző csavarok.

A szükséges fémkerethez:

 • fémprofil;
 • szuszpenzió;
 • rögzítő elemek;
 • önmetsző csavarok;
 • horgonyt.

Szükség esetén a panelt be kell szárítani. Tisztítsa meg a mennyezetet a szennyeződésektől, a portól és a régi vakolattól. Kulcsfontosságú pontok keresése szint használatával. Az első a mennyezet legalacsonyabb pontja, amely minden falra kerül, és a vonal körül egyetlen vonallal van összekötve. Ezek a ládák bárjai.

Kis árnyalat: olyan helyeken, ahol a vezetők nem tartják be az átlapolást, használjon ékeket.

Az ilyen bevonattal ellátott mennyezetek nem tolerálják a magasság és a torzulások különbségeit. A ládát dübelekre szerelik. A rudak közötti rögzítési távolság attól függ, hogy milyen anyagból készül a burkolat. A keret beszerelése elkezdheti a vágást. Ezt a munkát célszerű együtt végezni.

 • Az első panelt egy falra rögzítik. A tábláknak szigorúan merőlegesnek kell lenniük a ládára.
 • Egy szinttel történő rögzítés előtt állítsa be a helyzetét.
 • A második sín, amely szilárdan be van illesztve az első hornyokba, megerősíti a hasított test helyét.
 • Az összes többi panel analóg módon van felszerelve. Ahogy a gyakorlat azt sugallja, az utolsó táblát gyakran le kell vágni. Ahhoz, hogy a varrás kevésbé észrevehető legyen, helyezze el a nyilvános nézetektől. A telepítés során azonnal mérje meg a világítás és a kommunikáció lyukait. Óvatosan kell kalapálni.
 • A kész mennyezetet a perem körüli fapadló díszíti. Kívánatos a fa bélés és lábazatok lakkozása. Lehetséges és festési lehetőség.

Tippek és trükkök

A mennyezeti díszítéssel a burkolólap fontos szerepet játszik a kényelem kialakításában a házban.

Hosszú ideig tartós állapotban tartani, ne feledje:

 • nem ajánlott nedvesíteni;
 • tisztításhoz használjon porszívót vagy rongyot;
 • a foltokat gyenge oldószerrel kezeljük;
 • a mesterek rendszeresen tanácsot adnak a felület kezelésére antiszeptikumokkal és égésgátlókkal;
 • nagyon óvatosan kell rögzíteni;
 • előnyben részesítik a természetes anyagokat.

Az eurolining mennyezetét egy téglaházban és egy lakásban is el lehet végezni. A bélésnek csak a minőséget kell figyelembe vennie, és a lépésről lépésre vonatkozó utasításokat követve fel kell szerelnie.

Kiválaszthatja a mintákat tartalmazó anyagot. Ez a lehetőség leginkább a tetőtérben vagy a loggiában használható, előnyös, ha megnézzük a házat.

Stílusos bélés. Családfotókat tehetsz rá. Ebben az esetben biztosan szélesnek kell lennie.

A lefektetés során először meg kell határozni a helyes irányt. Így könnyebb lesz a saját kezedben lévő szegély. Az anyagnak feszesnek kell lennie, gondosan dokkolva kell lennie. Ezután fontos, hogy a falburkolatot úgy szegezzük, hogy a bejelentés sokáig tartson.

Gyönyörű példák a belső térben

A mennyezeten található fa gerendák szélesebb körűvé teszik a szobát. Az ilyen mennyezeti burkolat is nagyon stílusos és érdekes.

Ez a mennyezeti burkolat tökéletesen illeszkedik bármilyen belső stílusba. Számára a gyönyörű dekoráció minden elemét fel lehet venni.

       A fali panel mennyezeti burkolata egyáltalán nem terheli a szobát.

       Gyönyörű példák a belső mennyezeti faburkolatok kialakítására, láthatók ebben a videóban.

       Comments
        szerző
       Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

       Bejárat

       Nappali

       hálószoba