Armstrong mennyezet: előnyök és hátrányok

 Armstrong mennyezet: előnyök és hátrányok

Ha szükség van a mennyezet sürgős elrendezésére egy lakásban vagy egy nyilvános helyiségben, de az időre és a költségvetésre korlátozások vannak, ajánlatos figyelni az Armstrong mennyezetére. Különböző kialakításukban és egyszerűségükben különböznek, könnyen szerelhetők és sok éven át szolgálnak.

Különleges jellemzők

Az Armstrong mennyezet a lakossági és irodaházak egyik leggyakoribb lefedettségi fajtája. Ebből a lemezekből épül fel, amelyeket fém keretben cellák formájában helyeznek el. Ez a mennyezet nagyon könnyen telepíthető, és nem rendelkezik magas költséggel, ezért széles körben népszerű.

Érdemes megjegyezni, hogy a nevet a gyártó tiszteletére szerezték be, aki az első, aki ilyen felső határokat adott Oroszországba.

A bevonat kialakítása eltérő, ami nem csak a mennyezet megjelenését, hanem a mennyezet akusztikáját is meghatározza. Egy ideig a vállalat felajánlotta, hogy kétfajta lemezt használ: négyzet - 600x600 és négyszögletes - 1200x600 mm méretű. A második típus azonban aggodalomra ad okot, mert a struktúra összeomlása fenyegetett, így döntést hoztak arról, hogy elhagyják őket. Ezen túlmenően az Armstrong lemezek műszaki jellemzői a vastagság (8-25 mm) és a tömeg (2,7–8 kg / m2).

Egy halomban 8-22 lemez található, amelyek 15 és 30 Celsius fok közötti hőmérsékleten tárolhatók, és a levegő páratartalma legfeljebb 90%.. A GOST szerint az Armstrongot 12 ° C-nál alacsonyabb hőmérsékleten és a helyiség páratartalmának legfeljebb 70% -ánál kell üzemeltetni. A tűzállóság határértékét néhány perc alatt számítjuk ki.

Az ilyen bevonat lágy vagy kemény lehet. A puha mennyezet ásványi vagy szerves. A kemény lemezek nagyon nehézek, ezért drága kötőelemekkel erősíteni kell őket, és speciális szerszámokkal kell kezelni.. Ebből következik, hogy ezek általában kizárólag drága apartmanok vagy vidéki házak díszítésére szolgálnak.

Az ásványi lemezek jellemzői is ellenük játszanak - a szakértők rájöttek, hogy egy ilyen mennyezet nem környezetbarát és káros az egészségre. Most a legtöbb vásárló figyelmét a szerves lemezekre fordítja, mert papírhulladékból készülnek, és ezért gyakorlatilag ártalmatlanok.

Hozzá kell tenni, hogy egy ilyen lemezt egy rendes késsel lehet kijavítani - nem kell több pénzt költenie szerszámokra.

A felfüggesztett szerkezet négyfajta mennyezeti lemezekből és profilokból áll: keresztirányú, falú, hordozó és hosszirányú, valamint felfüggesztések és rögzítők. Az Armstrong profilok különböző anyagokból és különböző formákból készülnek: vagy festett fém vagy fém-műanyag, szuszpenziós lyukakkal.

A felületet hosszú ideig nem kell javítani, és a szokásos száraz kefékkel vagy nedves ruhával tisztítani kell a portól. Ha a mennyezet elég alacsony, akkor még porszívózást is végezhet. A szerkezeti elem cseréjekor lehetetlen eltávolítani a felfüggesztéseket, illetve semmilyen módon nem változtatni annak hosszát.

Előnyök és hátrányok

Mint minden más típusú mennyezet is, az Armstrong mennyezetnek saját előnyei és hátrányai vannak. Az előnyök közé tartoznak a következő pontok:

 • Elég alacsony költség.
 • Lehetőség van önállóan telepíteni és nem túlfizetni a szakemberek szolgáltatásait.
 • Kiváló minőségű hő- és hangszigetelés, ami különösen fontos egy vékony mennyezetű házban található hely számára. A bevonat kiküszöböli a felesleges hangokat, és megtartja a hőt a lakásban.
 • A felfüggesztett szerkezet az eredeti mennyezet és az új bevonat közötti telepítése után meglehetősen nagy szabad hely alakul ki. Különböző kommunikációkat, vezetéket, internetkábelt és lámpákat is elhelyezhet. A könnyű hozzáférhetőség és a szerkezet mobilitása miatt könnyen javítható és szükség esetén cserélhető.
 • Ha a választás fényvisszaverő lemezekre esett, a fény mennyisége nő a szobában.
 • Ökológiai biztonság - a természetes anyagokból készült szerves lemezek gyakorlatilag ártalmatlanok.
 • Készíthet saját faburkolatot, ha a tervezés megköveteli, és rögzítheti azokat a profilkereten.
 • A bevonat maga is könnyen javítható és könnyen karbantartható.
 • Lehetőség van az Armstrong használatára a garázs, az erkély és a háztartási helyiségek felmelegítésére.
 • Nincs szükség az eredeti mennyezet tisztítására.
 • Az Armstrong számára számos olyan összetevőt állíthat elő, amelyek alkalmasak a tervezésre.
 • Az elemek nem éghető anyagokból készülnek.
 • Vonzó megjelenés.
 • Akár 6,5 kg / 1 négyzetméterig is ellenáll. négyzetméter.

Azonban Armstrong elszigetelt és egy bizonyos számú mínusz. Például:

 • A szerkezetek összetevői nem nagy szilárdságúak - az anyag nagyon törékeny.
 • Nem fogja elmenteni az árvizektől, ha a fenti szomszédok áttörik a csövet. Ezen túlmenően, ha egy szálból álló bevonat választott, a mennyezet megsérülne.
 • Armstrong közel egynegyede ellopja, ezért nem ajánlott alacsony mennyezetű apartmanokba helyezni. Jól fog kinézni a sztálini építésű, modern sokemeletes épületek, bevásárlóközpontok és irodaházak apartmanjaiban, de a „Brezhnevok” és a „Hruscsov” tulajdonosainak előnyben kell részesíteniük egy másik bevonatot.
 • Az ásványi lemezek a hőmérséklet vagy a páratartalom változása miatt sárgára válhatnak.
 • Tervezési korlátok vannak: íves elemeket nem lehet létrehozni.

típusok

Az alábbiakban néhány típusú Armstrong bevonat van.

Gazdasági osztály mennyezetek, például "Baikal" vagy "Oasis". Az ilyen lemezeket leggyakrabban bevásárlóközpontokban, irodaházakban, kórházakban és más közterületeken használják, amelyek normális működési feltételekkel rendelkeznek, mivel ezek olcsóak, de meglehetősen érdemesek a mennyezetre.

 • „Bajkál” - a legnépszerűbb gazdaság modell. Fehér szerkezetű, dombornyomott felülettel rendelkezik, amelyek a „féreglyukakkal” rendelkeznek. Az „Oasis” az eredeti durva textúrájával megkülönböztető, kellemes tapintású. Két előnye van: kellemes megjelenés és alacsony költség. Van egy „Oasis Plus” is, amelynek átmérője váltakozó átmérőjű, csillapító zaj.
 • "Tatra" egy mesterségesen repedt panel. Elég jól hangzik. Emellett a „Norma” modell átmérőjű váltakozó perforációval is ehhez a típushoz kapcsolódik.
 • Funkcionális mennyezet, például "Prima"A nedvesség ellenálló a kompozícióban levő nagy mennyiségű latex miatt, könnyen mosható és nem deformálódik még a 95% -os nedvességtartalom növekedésével is. Rendszerint úszómedencékbe, fürdőszobákba, mosókonyhákba, fürdőkádakba, vendéglátóipari és nedves üzletekbe telepítik őket. Az összes lemez vastagsága 15 mm, emellett megnövelt hangszigeteléssel rendelkeznek.
 • Akusztikus mennyezetek, például "Ultima". Ezek külső burkolattal szembeni védelmet nyújtanak: üvegszálas akusztikus bevonat. Magas hangszigetelésük miatt úgy döntenek, hogy kinagyítják a mozikat, az éjszakai szórakozóhelyeket és a hangversenyteremeket a hangos hangok lágyítására. Az Ultima nagyfokú fényvisszaverődéssel rendelkezik a sima fehér felület miatt.
 • Higiénikus mennyezet, ezek közé tartozik a "Bioguard". Az ilyen panelek speciális megoldással vannak bevonva, amely megvédi a zsírt és a gőzt, és megakadályozza a baktériumok növekedését. A felület sima és fehér, könnyen tisztítható és gond nélkül nedves tisztítással. Az ilyen típusú mennyezetek olyan helyeken helyezkednek el, ahol a SanPiN-nek való megfelelés fontos, például kórházak, óvodák és élelmiszeripari vállalkozások üzletei.

A dizájn mennyezetet olyan lakásokban és egyéb helyiségekben használják, amelyek eredeti dekorációval, formákkal és színekkel rendelkeznek. Ha azonban meg kell őrizni a mennyezet magasságát, akkor meg kell választania egy alsó szerkezetet. Általában tükör, üveg, fa vagy mintás.

A fából készült lemezek kiváló minőségű MDF-ből készültek, tartós lakkozással rögzítve, és megfelelnek a tűzbiztonsági követelményeknek.

 • Különösen kiemelkedő Graphis sorozatamely fehér színű, kis négyzetek és körök formájú dekoratív dombornyomással és kis csíkokkal és kis négyzetekkel ellátott grafikai tervezéssel rendelkezik, és cirrus - dekoratív "depressziós" körökkel, négyzetekkel és csíkokkal, dekoratív mintákkal hullám, szalag és fésű formájában. Emellett érdemes megemlíteni a rácslemezeket, a Colorton, a Madera fa mennyezet (laminált és fa furnér) sorozatát. Emellett a fém (léc vagy kazetta) és a műanyag lemezek kereskedelmi forgalomban kaphatók.

Nehéz lemezekhez erősített alumínium profilok szükségesek.

A telepítés módja szerint kétféle mennyezeti lemez van: a klasszikus típus, amely a keretbe be van ágyazva, és a modern lemezek, amelyek a helyükre beilleszkednek, ha kívülről szerelik.

tervezés

Az Armstrong mennyezetre való választás alkalmával lehetőség nyílik a lemezek színének kiválasztására, amely ideális a helyiség kialakításához. Bár a mennyezet fajtái sokszínűségükben szembetűnőek, leggyakrabban a fehér szín és a klasszikus „sima” modell részesül előnyben - ez az irodaházak, szupermarketek és más közterületek tervezői.

A mozikban azonban gyakran választanak egy fekete mennyezetet.

A lakossági területeken kialakított tervezési megoldások is változatosak: színes lemezeket találhat, és mintázott, és formázott, különböző formájú lyukakkal perforált és finom dombornyomott. Több mint tízféle típusú dombornyomás van: mindkettő azonos típusú, egy geometriai alakzatú mintával, és kombinálva. Nagyon gyakran perforált panelek kerülnek elhelyezésre az orvosi létesítményekben.

Nyitott rács típusú sejtek vannak, amelyek képesek elrejteni a felfüggesztett szerkezetet. Ne felejtsük el a különböző Armstrong csempe textúráinak jelenlétét - lehetnek dombornyomott minták, akril modellezés, aranyozás és más "pimply" dekor.

A szintek számának megváltoztatásának lehetősége lehetővé teszi a szoba ízlésének megszervezését. Amikor a döntést két mennyezeti szintre szerelik fel, Érdemes "játszani" a világító elemekkel, hogy gyönyörű 3D-s hatású mintákat kapjon. Különböző színű lemezeket is használhat: például fekete, fehér és világos, kontrasztos. Ez a megoldás kettős előnyökkel jár, mert a színes betétek nem csak a belső teret, hanem a helyiség zónáját is díszítik.

Az Armstrong nappali konyhával kombinálva megkülönböztethető az üdülőterület és a főzőfelület között egy világos csíkkal.

Rendszerelemek

A felfüggesztett mennyezet kialakítása lemezeket és egy felfüggesztéssel ellátott fémkeretet tartalmaz. A mennyezeti burkolat keretét szabványos profilokból szerelik össze, amelyek polcszélessége 15-24 cm, és a felfüggesztési rendszer nyílásai. Látható vagy rejtett lehet. a burkolóelemek között. A profilok rugókkal vagy hajtogatott antennákkal ellátott zárakkal vannak összekötve.

A peremprofilok a "G" betű alakúak, a többi pedig a "T" betű. A csapágyelemek hossza 3,6 m, keresztirányú - 0,6 és 1,2 m. Minden profil könnyen vágható a kívánt méretre.

A kész rács 6 mm hosszú fémrudakkal van felfüggesztve.Az egyiknek sima, a második - egy horoggal, és mindkettő egy speciális rugóval - „pillangó”. Ha megnyomja a "pillangót" és elkezdi mozgatni a rudakat, a mennyezet magassága beállítható. Amikor a pillangó esik, a rudak végül rögzítve vannak. Ha a mennyezetek közötti mennyezeten (világítás vagy kommunikáció) szükséges munkát végezni, az egyik panel felemelésre és mozgatásra kerül, és a végén vissza kell térni a helyszínre.

Az Armstrong rendelkezik a szokásos bontószerkezettel az alapcsomóponttal, valamint a megerősített felfüggesztéshez szükséges dübel vagy fémgyűrűvel. A második opciót általában a szupermarketek tulajdonosai választják, hiszen maga a bevonat súlyossága mellett számos lámpa, légkondicionáló és szellőzőrács biztosít további súlyt.

A mennyezet telepítésének számos lehetősége van: kéttengelyes kerettel egy vagy két szinten, egytengelyes kerettel vagy anélkül. A harmadik opció kiválasztásakor meg kell erősíteni a fogasok nélküli profilokat az eredeti mennyezeten. Ha a biaxiális keret ugyanazon a szinten van előnyben részesítve, akkor a profilok úgy vannak felszerelve, hogy 600x600 mm-es szakaszokat kapjanak. Két szint esetén további elemek használhatók a profilok összekapcsolására.

A felfüggesztések kiválasztása a mennyezet típusától függ.

Az Armstrong mennyezeti szerkezeteiben háromféle lámpatest található. Az elsők a raszteresek, az ilyen típusú mennyezetre készülnek, és 600x600 mm méretű lapot képviselnek. ilyen a mennyezeti lapok helyett a lámpák lépcsőzetesek további felfüggesztések használata esetén.

A második LED-ek 600x600 mm-es vagy 1200x600 mm-es lemezek, a harmadik pedig pontlemezek. Számukra a mennyezeti lapok közepén speciális lyukakat vágnak.

felszerelés

Az Armstrong mennyezeti szerelvénye alapos előzetes számításokkal kezdődik.

Először is szükséges, hogy a bevonat harmonikusan illeszkedjen a belső térbe, másrészt meg kell határozni, hogy mennyi anyagra van szükség és milyen árat kap. Először is ajánlott a kerület kiszámítása: ehhez mérjük a falak hosszát, és a számokat egy olyan számra kerekítjük, amely háromszoros. Ezt nem szabad elfelejtenünk A peremprofil a sarkokban hajlítható és rövidíthető.

Egyes mesterek inkább egy további metszést végeznek annak érdekében, hogy megfosztják a bevonatot szigorúan megjelenőnek.

De még mindig nagyon óvatosan kell vágni a lemezeket: legfeljebb fele. Ha a szélességük 30 cm-nél kisebb, további cellákra lesz szükség. A vágási sort a bejárati faltól távol kell elhelyezni.

Közvetlen beszerelésnél figyelembe vesszük, hogy a profilok, amelyeknek a fő súlyt kell figyelembe venniük, csak a rövid falakkal párhuzamosan vannak rögzítve.

Az első szakasz a perem mentén lévő profilok beépítésével kezdődik, lágy lemezeknél 0,6 m-es szerelési lépéssel, merevek esetén pedig 0,3 m-rel. A fedett zsinór kontúrot hoz létre, vagy a magasságot buborék vagy lézer szinttel mérik, miután a kerület profiljait vágták és rögzítették a csapok vagy a körmök csavarjaira. Ezután a jelölést elvégezzük, és a lyukakat fúrjuk a fennmaradó profilokhoz és felfüggesztésekhez.

A következő lépés a csapágyprofilok vágása, és a kész elemek csíkokban, majd a vízszintes felületen lévő kerületeiben vannak összekötve. A léceket a hosszúság mentén mozgatják, és a felfüggesztéseket a tartóelemekbe is szerelik.

A keresztirányú és hosszirányú összeköttetések telepítése párhuzamosan és keresztmintával kezdődik, ami erősséget biztosít. A felfüggesztést a profil után 1 m 20 cm-es lépésben szerelik fel a mennyezetbe fúrott lyukak segítségével.

A csomópontokat a falaktól 45 cm-nél távolabb kell elhelyezni.. De lehet, hogy ez lehetetlen - aztán fokozatosan vannak felszerelve. Ha a kialakítás feltételezi a nehéz szerelvények vagy mérnöki berendezések jelenlétét, akkor további felfüggesztéseket használnak átlósan. A terhelés maga is közelebb van a falakhoz és a sarkokhoz.

A lemezek elhelyezése csak az összes építési és szerelési munka befejezése után kezdődik, beleértve a padlóburkolat és az ablakok üvegezését. Ami a hőmérsékletet illeti, 20-30 ° C-on belül kell tartania°C, és a levegő relatív páratartalma nem lehet több, mint 70%. Maguk a lemezek, amelyekben a lámpatesteket előzetesen behelyezik, az utolsó szakaszban felemelkednek és a cellákba történő dőlésszögben helyezkednek el, de ha további súlyok vannak, akkor először be kell helyezni őket. Az összeszerelést a "siket" lemezek elhelyezése végzi. Az utolsó közülük felemelkedik a kézen, felemelkedett a sejt lyukában, kiegyenlített és leeresztett.

Tippek és trükkök

Ha van egy vágy, hogy alacsony mennyezetű helyiségekben vásároljon Armstrongot, például "Hruscsov", akkor csökkentenie kell az interceiling teret, és el kell hagynia a csapok és rugók csuklópántjainak és csavarjaihoz rögzített sarkok használatát. Abban az esetben, ha a felfüggesztést a betonpadlóhoz rögzítik, előnyben részesítik a "gombákkal" ellátott dübeleket a bemeneten - elkerüljük, hogy az ilyen típusú falakban lévő levegő üregekbe kerüljenek.

A mennyezeti rendszer telepítése csak akkor kezdődik, amikor már minden fontos kommunikáció már lefektetett, mert különben nagyon kényelmetlen lesz. A paraméterek kiszámítása speciális számológéppel történik az Armstrong telepítőjének vagy gyártójának helyén.

A világítás tervezésénél fontos meggondolni, hogy milyen funkciókkal rendelkezik. 10 négyzetméter. m általában 2 lámpát használt, de ez a szám csökkenthető és növelhető.

Az Armstrong illeszkedésű moduláris és raszteres szerelvények, felsőrészes kialakítás, dupla rács, 4 lámpás fénycsövek, tükörfelülettel rendelkező lámpák, amelyek tükrözik a fényt, "Grilyato", "Ringo", pont és LED.

Ezen kívül a mennyezetet diffúzorok egészítik ki - speciális vékony lemezek a világítóeszközök alsó részén. A diffúzorok lehetnek átlátszatlanok, opálok, bevont "zúzott jég" vagy "prizma".

A mennyezeti burkolatok telepítése tiszta kesztyűvel történik, hogy a felület ne foltolódjon. A fektetés a központtól kezdődik.

A legbiztonságosabb és legkényelmesebb az Armstrong Hydroboard. A lemezek gyúlékonysága csaknem nulla, és a megengedett páratartalom eléri a 100% -ot. Ezen túlmenően ez a mennyezet meglehetősen olcsó - nedves területek tervezéséhez választották: úszómedencék, zuhanyzók és tárolók.

A kerek világítótestek lyukai vágható fúvókával. A vezetékeket és kábeleket azonnal ki kell emelni, és a csupasz végeket gondosan szigetelni kell.. A cellát, amelybe a lámpatest be van helyezve, négy további akasztóval kell ellátni a sarkokban.

Függesztett mennyezet tervezésénél figyelembe vesszük az összes beágyazott berendezés súlyát, amely a hamis mennyezetben található.

Erős vágyakkal az Armstrong lemezeket csak bizonyos szabályok betartásával lehet festeni: csak víz alapú festéket és alapozót kell használni. A feldolgozás előtt el kell távolítani a paneleket és helyezni őket sík felületre.

Az összes munka végén a rácsot vízszintesen állítjuk be - ezt egy szinttel lehet elvégezni. Néhány nap elteltével meg kell ismételni a kiigazítási eljárást, mivel a mennyezet már teljes terhelésben részesül ezekben a napokban.

A mennyezet önálló összeállításához legalább két emberre lesz szüksége - az egyik a tetején kerül elhelyezésre és a profilok konszolidálására és összekapcsolására, a második pedig a szerszámok és anyagok segítésére.

A munka megkezdése előtt meg kell rendezni az összes alkatrészt szín és méret szerint, el kell dobni a sérült mintákat, és elő kell készíteni az összes segédelemet.

termelés

Ma az Armstrong üzemek Európa-szerte helyezkednek el: a világ 12 országában 42 gyár működik. 2015 júniusában Oroszországban megalakult a termelés.Ott jöttek létre a "Baikal" gazdasági osztály modellje, amelyet kifejezetten hazánk számára terveztek. Az ilyen bevonatok kiváló minőségű anyagok, felhasználóbarát kialakítás és könnyű szerelés.

Az Armstrong mennyezeteket bármilyen álmennyezeteknek nevezik, amelyeket általában irodákba szerelnek és 600x600 mm-es cellamérettel töltenek. Ez nem teljesen igaz, mivel kizárólag a gyártó paneljeit kell használni, és nem csak a szerkezet létrehozásának elvét.

Amikor az alkatrészeket más cégek gyártják, ez már nem Armstrong, így minden más bevonatot „Armstrong-típusú szerkezeteknek” tekintünk.

Az Armstrong típusú mennyezeti burkolatok alapja az ásványi rost latex, keményítő, cellulóz vagy gipsz szennyeződések. A legtöbb költségvetési minta több keményítőt tartalmaz, és a drága termékek latexet tartalmaznak, ami növeli a nedvességállóságot. Az anyag nedvesség ellenállóképessége és képessége a keményítő és a latex arányától függ.

A lapokat bálákra hajtják, vastag papírral fektetik, és vákuum segítségével polietilénben lezárják, hogy az anyag a szállítás és tárolás során ideális állapotban maradjon. A csomagban lévő lemezek maximális száma 22 darab, ami elegendő a közel 8 négyzetméteres tervezéshez. m mennyezet.

A paneleket meghatározott hőmérsékleten és páratartalom mellett tárolják és működtetik.

Háromféle csempézett él van:

 • Microlook. Ez nem túl széles lépcsős él. Olyan felfüggesztett szerkezetekhez tervezve, amelyek szélessége nem haladja meg a 1,5 cm-t.
 • cserepes. Széles lépcsős szélkel ellátott él. Olyan felfüggesztési rendszerekben használatos, amelyek szélessége nem haladja meg a 2,4 centimétert.
 • ellátás - Ez egy többfunkciós él, sima éllel, mindkét típusú mechanizmushoz.

A lemezek vastagsága 0,8-2,5 cm, és a súlya elérheti a 8 kg-ot. A legnépszerűbb panelek fehér színűek, de a vásárlók mindenféle színt és textúrát kaphatnak. A mennyezet visszaverő képessége nem haladja meg a 90% -ot.

A következő gyártói követelmények vannak:

 • a keresztirányú csíkok típusának meg kell felelnie a lemez oldalprofiljának;
 • az összeszerelést legjobban "létrán" végezhetjük el;
 • további mozgó alkatrészeket, mint például horogsorokat, az eredeti mennyezethez külön fogasokhoz csatolnak, amelyek nem tartoznak a főszerkezethez;
 • az egyedi lámpák szintén az alaptetőre vannak felszerelve;
 • a munkát lépcsőkön és nagy magasságban - biztonsági öveken végzik.

Az Armstrong szabványos mennyezeti műszaki elrendezése mindent az előzetes rajzoktól a telepítésig, beleértve a világítást is.

Gyönyörű példák a belső térben

 • Az ezüstbevonatú tükörfelületek minden fürdőszobát mágikus és rejtélyes légkört biztosítanak. Folytatja a tejüveg témáját a mennyezet mögötti világítással, amely lágy diffúz fényt hoz létre és tökéletesen illeszkedik a folyosón, homokszínekkel és klasszikus stílussal díszítve.
 • A lámpákba ágyazott fehér és piros lemezek váltakozása sokrétűvé teszi a leg unalmasabb és hosszúkásabb konyhát is. A nappaliban lévő nemes belső terek kiegészítik a "laminátum alatt" lévő fa lapokat.
 • A fa koronák nyomtatott fényképével ellátott nagy lemezek fényes akcentussá válnak a folyosón, és a mennyezet alá rendezett rajzfilmfigurák díszítik az óvodát. Ha azonban a szoba fényes bútorokkal és lakberendezési tárgyakkal már túlterhelt, akkor érdemes fehér mennyezeten maradni.

Az Armstrong mennyezet felszereléséhez lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba