Mennyezeti díszlécek belső kialakításban

A belső tér teljes és harmonikus volt, gyakran figyelniük kell a különböző apróságokra. Ma a mennyezeti díszlécekről, valamint a belsőépítészetben betöltött szerepéről beszélünk.

Mi az?

Ha jelentős pénzügyi befektetések nélkül szeretné befejezni a belső teret, használhatja az öntést. Ez egy hamis panel, amely falak vagy mennyezetek díszítésére használható.

A mennyezeti díszlécek tömörek, minimális alkatrészekkel. A stukkó utánzásával is megtalálhatók és többszintű modellek. Az ilyen panelek szélessége változik - a mennyezetnél ez az érték általában 2-20 cm.

A díszlécek alkalmasak a fal és a mennyezet közötti ízületek kialakítására, így a szoba kész megjelenésű, és hangsúlyozza a tervező általános stílusstílusát. Ezenkívül segíteni fognak a belső térben lévő különböző befejező anyagok egyesítésében.

faj

A díszlécek szerkezete és szerkezete eltérő lehet. Ma a különböző konfigurációk és méretek modelljei készülnek. Sima, dombornyomott, régi stukkót vagy geometriai mintát imitál.

Az ilyen panelek különböző anyagokból készülnek:

 • poliuretán (habosított műanyag);
 • polivinil-klorid (PVC);
 • egy fáról;
 • polifluorból;
 • vakolatból;
 • márványból.

poliuretán

Ez az opció a legelterjedtebb a poliuretánnak számos előnye van más anyagokkal szemben:

 • megfizethető;
 • nedvességálló (a fürdőszobában való használatra alkalmas);
 • védelmet nyújt a hőmérséklet csökkenése ellen;
 • szerény gondozás;
 • rugalmas és nem törékeny;
 • megőrzi az eredeti megjelenést és színt sok éven át.

Poliuretán mennyezeti díszlécek hasonlítanak a gipszkartonokhoz. Ebben az esetben az ilyen termékek teljesítménye jóval magasabb. Ez az anyag egy folyékony műanyag, amely a gyártás során öntik, majd kemencében kezelik. Az eredmény egy tartós és vízálló anyag, amelyet a hőmérséklet változás nem befolyásol.

A poliuretán panelek plaszticitása miatt még egyenetlen felületek befejezésére is alkalmasak. Az ilyen díszlécek könnyen telepíthetők és különböző formátumokban találhatók.

PVC

A PVC mennyezeti karnit megfizethető és könnyen telepíthető. Általában a fogyóeszközök szerelési elemekkel vannak ellátva. A PVC díszléceket önmetsző csavarokkal vagy más rögzítőelemekkel rögzítik (ez megkülönbözteti őket a hab- vagy poliuretánprofiloktól).

A poli (vinil-klorid) mint befejező anyag előnyei a tartósság és a külső hatásokkal szembeni ellenállás. Az ilyen alaplapok könnyen tisztíthatók, tisztítószerrel tisztíthatók.

Hab műanyag

A legolcsóbb megoldás a mennyezeti alaplap hab. Ennek a befejező anyagnak a előnye a minimális súly, aminek köszönhetően az öntvényt könnyen fel lehet szerelni egy speciális ragasztóra. A hablemez feldolgozásának egyszerűsége nyilvánvaló - ha szükséges, a hevedernek a kívánt alakot vagy hosszúságot adhatja meg rendszeres író kés segítségével.

Ez az anyag azonban nem különbözik a plaszticitástól, ami miatt csak sima falakra ragasztható (nyilvánvaló hibák és cseppek nélkül).

fa

Ha a szoba falai simaak, nyugodtan válasszon olyan fa részeket, amelyek a leginkább környezetbarát kivitelezési lehetőségek. Az építőiparban már régóta használják a fa paneleket, mivel a mesterséges anyagokból készült díszítőelemek nem készültek.

A fa gyönyörű, biztonságos és környezetbarát anyag.hátránya azonban, hogy a panelt csak egy tökéletesen sík felületre lehet helyezni. Ezt a nyersanyagot a nedves nedvességállóság jellemzi (magas páratartalom, faágak és repedések hatására).

A fa panelek rögzítésének egyik jellemzője a csavarok használata, nem pedig ragasztó. Ez némileg bonyolítja a telepítési folyamatot, de a valódi mesterek számára semmi sem lehetetlen. A fabútor mindig kedves és „meleg” megjelenésű.

Gipsz, márvány

A szokatlan mennyezeti díszlécek márványból és gipszből készülnek. Általában az ilyen konstrukciók drágák. A klasszikus vagy barokk stílusokban díszítik a fényűző belső teret. Ilyen elemeket is használnak a régi épületek helyreállítására vagy exkluzív tervezési projektek létrehozására.

A vakolatból készült stukkó öntés környezetvédelmi szempontból tartós és biztonságos.

Ezzel a kivitelezéssel egyedülálló kialakítást hozhat létre, azonban a vakolat hátrányai:

 • magas ár;
 • nagy súly;
 • törékenységét.

A márvány díszlécek magas művészi értékkel rendelkeznek, hangsúlyozva a lakás tulajdonosának finom ízét. Általában a mennyezet befejezésekor az anyagot ritkán használják a munka összetettsége és a nagy súly miatt. De a homlokzat díszítésére a márvány már tökéletes. Ez az épületnek esztétikai értéket ad.

Függesztett mennyezetekhez

Különösen nehéz a befejezett díszlécek feszített mennyezetre történő szerelése. Egy ilyen vászon telepítése után rendszerint el kell rejteni a fal és a mennyezeti felület között kialakult réseket. A rések mérete a falak görbületétől függ, és elérheti az 1 cm-t.

Mennyezeti szegélyléc és egyéb dekoratív poliuretán bélés - nagyszerű megoldás erre a problémára.

Padlóburkolatok (sarokburkolatok) nyújtó mennyezetekhez poliuretánból vagy poliuretán habból készülnek. Ezeket a könnyű dekoratív paneleket arra használják, hogy ne alakítsák át a függesztett mennyezeti szerkezeteket. A függesztett mennyezetek gyártói azt ajánlják, hogy elkerüljék a kiegészítő díszítést, csak a lábazatot a teherhordó fal kerületén.

Alkalmazási területek

  A mennyezeti díszlécek különböző befejező anyagokkal kombinálhatók.

  • Polivinil-klorid díszlécek - alkalmas megoldás a nyújtandó mennyezethez.
  • Habzsákot általában álmennyezetek és felfüggesztett gipszkarton szerkezetek díszítésére használnak. Fontos, hogy a díszlécek a mennyezetre vagy a falakra festhetők legyenek.
  • Fa lábazat - a műfaj klasszikusja. Általában fákkal bélelt felületekre használatosak (például vidéki házakban és nyaralókban).
  • A poliuretán alaplapot mindenütt szó szerint használják. Különösen népszerű a lakások és lakóépületek tervezésében.
  • A múzeumokban gipszöntvény látható. A modern változatban ez egy meglehetősen drága lehetőség (nehezen telepíthető).

  Szerelési funkciók

  A mennyezetformázáshoz használt ragasztó kiválasztásakor vegye figyelembe az anyagot, amelyből készült.

  • A polifóliához megfelelő, gyorsan beállítható készítmény polisztirol hab vagy akril gitt számára.
  • A poliuretán formázás jobban ragad a folyékony körmökhöz vagy akril tömítőanyaghoz.

  A ragasztás előtt a felületet a szennyeződésektől megtisztítják. A szerelvényeknek a sarkoktól kell indulniuk. Szükség esetén rögzítse a panelt csavarokkal.

  Kérjük, vegye figyelembe, hogy a dekoratív mennyezeti elemeket be kell illeszteni, mielőtt a falakat háttérképpel díszítik. Az illesztéseket ezután a mennyezetre lehet festeni vagy festeni.

  Hogyan kell ragasztani a mennyezeti lábazatot, lásd a következő videót.

  Hogyan válasszuk ki?

  Tekintsük az általános szabályokat a különböző belső kialakításokhoz.

  • Az öntés kiválasztásakor a belső tér stílusára épül.
  • A szobabútorok és kiegészítők befolyásolják a választást.Annak érdekében, hogy a belső teret ne terhelje túl, előnyben kell részesíteni a vékony és egyszerű kialakítású padlólapokat.
  • Masszív fröccsöntés nagyszámú dekoratív alkatrésszel vagy díszítéssel, amely nagy apartmanokhoz és magas mennyezetű szobákhoz alkalmas.
  • Kis lakásoknál széles széles lapok csak akkor használhatók, ha az ilyen szobák falai és mennyezetei világos árnyalatúak. Kisebb területeken kisebb elemeket kell használni.
  • Ha alacsony a mennyezet a szobában, akkor a panelek, a függőleges pilaszterek, a filé és a pszeudopanelek segítenek a hiányosság vizuális kijavításában.
  • A világos szobákban sötét színű díszlécek használhatók a kontraszton.
  • Az alacsony mennyezettel rendelkező széles helyiségekhez illeszkednek a szélességnél nagyobb magasságú lemezek és panelek, amelyek vizuálisan növelik ezeknek a mennyezeteknek a magasságát.

  Használja a belső teret

  A szokatlan kialakításnak köszönhetően a modern díszlécek kielégítik a fogyasztók legszokatlanabb igényeit is. A mennyezeti paneleknek harmonikusan illeszkedniük kell a szoba általános stílusához. A klasszikus belső kialakítású, egyszerű vonalakkal ellátott díszlécek és az etnikai stílusú belső terek számára szokatlan díszítést használhat.

  A mennyezeten lévő díszlécek nemcsak a szoba egyediségét és teljességét adják hozzá, hanem minden egyenetlen felületet is elrejtenek. Miután helyesen választotta ki a panelek méretét és színét, vizuálisan bővíthet egy kis szobát.

  Ha a belső teret klasszikus stílusban kívánja átalakítani (akár lakás, akár egy nyilvános hely), akkor a mennyezet közepén egy panelkeretet készíthet, és elrendezheti a sarkok virág díszét. Ebben a stílusban a kerület mentén található, poliuretánból készült stukkó nyerhető.

  Leggyakrabban a vásárlók fehér és bézs paneleket választanak., amely hozzáadja a szobához a levegőt és vizuálisan növeli azt. És azok, akik színes színekkel szeretnének kísérletezni, és egy luxus belső udvarot kínálnak a "királyi palotában", aranyozott díszeket és dekoratív részleteket vásárolhat.

  A modern stílus hívei a belső térben minimalista kialakítást és elegáns szegélylécet kínálnak. Segítenek nemcsak a mennyezet és a falak közötti ízületek elfedésére, hanem a helyiségek zónákra való felosztására is. Ehhez elegendő a geometriai alakzatok elhelyezése a mennyezeten. Használhatja az eredeti tervezési technikát, számos geometriai alakzatot helyezhet a poliuretán panelekből a csillár "ventilátor" -ból, amely fokozatosan növekszik.

  Bármilyen belső teret egy adott stílusnak megfelelő díszlécekkel lehet díszíteni. Tehát a high-tech a króm vagy fém szerkezetű elemeket kiegészítheti, a pop-művészet élénk színek és kontrasztos technikák használatával jár, a konstruktivizmus és a minimalizmus pedig minimális részletességgel fogadja el a diszkrét tervezést, például sima alaplapokat és négyzet alakú alakzatokat.

  Egy egyszerű fehér mennyezet díszítés nélkül elég unalmas látvány, ezért be kell kapcsolnia a képzeletét, és a tervezőkkel és kézművesekkel együttműködve hozza létre álmai otthonát. A mennyezetre való díszítő elemek hatalmas választéka csodálatos, és kielégíti az ízlés és a pénzügyi lehetőségek igényeit.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba