Mennyezeti "Sky": szép lehetőségek a belső térben

 Mennyezeti égbolt: szép lehetőségek a belső térben

A tervezők számos technikát fejlesztettek ki, amelyek beltérben szokatlan és mesés légkört teremtenek. Az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb mód az égbolt elrendezése a szobában.

Ebben az esetben a szokásos mennyezet portálvá válik egy másik világra - szép, bájos és csodálatos.

Különleges jellemzők

A mennyezet díszítése az égbolt formában nem új technika, de ennek ellenére friss, igényes és releváns marad. Ilyen tárgy rajzolása változatos, tiszta kék égbolttól a mennyezetig, felhőkkel, ágakkal, madarakkal és egyéb érdekes részletekkel díszítve. Az éjszakai égbolton a csillagok és a hónap gyakran a háttérben élnek.

A belső tér egy ilyen eleme tökéletesen megbirkózik egy kifejező akcentussal. Az ilyen díszítés a kifakult és monoton tervezést stílusos és eredeti formává teszi. Ez a hatás, amit a modern fogyasztók akarnak elérni.

Sok módja van, hogy otthonokat hozzon létre az égen. A tervezők különböző színkombinációkat, befejező anyagokat és hozzáadott elemeket használnak. A tervet önállóan hajthatja végre, vagy olyan szakembereket vonzhat, akik mindent megtesznek a lehető leggyorsabban és hatékonyabban.

előnyök

A tervezők összeállítottak egy listát az ég díszítésének előnyeiről a mennyezeten:

 • Kifejezőkészség. A dekor nem lesz figyelmen kívül hagyva. Nem csak a ház lakói, hanem a vendégek is örülnek.
 • Színválaszték. Ha úgy gondolja, hogy a dekoráció fehér, kék és kék kombinációja, akkor téved. Körülbelül 150 különböző szín és árnyalat van. Ezek kombinációit is használják.
 • Maszkolás. A regisztráció felülbírálja a hibákat és a kommunikációs elemeket (csövek, vezetékek stb.).
 • Érdekel. A legtöbb felhasznált anyag könnyen tisztítható.
 • Telepítés. A világítóberendezések, a szellőzés és a dekor könnyen illeszthetőek a térfogati tervezésbe.
 • Környezetbarát. A kiváló minőségű anyagok antibakteriális hatásúak. Nem lesz felhalmozódás és por a mennyezeten, aminek következtében a gomba reprodukciója lehetetlen.
 • Sokoldalúságát. A regisztráció sok irányban harmonikus. A ház különböző helyiségeiben is használható.

A szakértők számos jelentős előnyt azonosítottak, amelyek a tervezés típusától és az alkalmazott anyagoktól függenek. Sok díszítő technikát fogunk felfedezni. Minden tervezési technikának saját előnyei és hátrányai vannak.

Ragyogás matricák

Különleges fluoreszcens matricák segítségével díszítheti a csillagos éjszakai égboltot a lakásban. Ez a legolcsóbb és legegyszerűbb módja a belső tér átalakításának. Az üzletekben az építő- és a befejező anyagok kész szetteket, matricákat, csillagokat, bolygókat, crescenteket és más űrobjektumokat találnak. Azok számára, akik a képzeletet és a kreativitást szeretnék bemutatni, van egy fluoreszcens papír a piacon, ahonnan kivághat bármilyen formát.

Az ilyen elemek könnyen rögzíthetők a háttérképhez. A telepítési folyamat körülbelül egy órát vesz igénybe. A legjobb az, hogy egy egyszerű háttérre fognak nézni. A telepítés nem igényel további berendezéseket vagy speciális készítményeket. Ez egy praktikus és nyereséges módja a szoba megjelenésének átalakítására.

Ennek a díszítésnek a hátránya, hogy a matricák csak napnyugta után világítanak. A többi idő csak elhalványult elem.

tapéta

A háttérképek egy univerzális befejező anyag, amelyet falak és mennyezetek díszítésére használnak.Segítségével stílusosan díszítheti a mennyezetet felár nélkül. Egyszerű módja a tojásrakásnak, hogy megtartsa magát.

A díszítéshez háromféle anyagot használunk:

 • Fotowall-papír szükséges témával.
 • Papír tapéta speciális foszfor bevonattal.
 • Fluoreszkáló 3D vászon.

Az utóbbi lehetőség a leginkább kifejező és vonzó. Ezzel hozzon létre egy reális és háromdimenziós rajzot. Ilyen anyag szükséges a nyitott és végtelen tér hatásához. Tapéta ajánlott minden szobában, kivéve a konyhát vagy a fürdőszobát. A befejező anyagok piaca sokféle képet kínál.

festékek

Különböző színekkel és árnyalatokkal festékkel látványos dekorációt hozhat létre. Kék nappali égbolt lehet, napfényes, vagy sötét, sűrű és telített árnyalatok éjszakai égboltja. A díszítéshez leggyakrabban akril- vagy lumineszcens festéket használnak (ez a fajta anyag különleges fényerővel rendelkezik). A rajz a szobát a nap vagy éjszaka bármikor díszíti.

Mielőtt elkezdené, először elő kell készítenie a felületet, vízszintesnek kell lennie, és alaposan meg kell polírozni. Ez a képmegőrzés ígérete sok éven át. Alkalmazott primer is. Ez a módszer jó, mert az ügyfélnek lehetősége van önállóan kiválasztani a mennyezet díszítésére szolgáló mintát, de csak egy profi művész végezheti a munkát a megfelelő szinten.

Feszültségszerkezet

A jól ismert technológia - feszített mennyezetek segítenek a látványos „ég” díszítésében. Egy speciális kereten rögzítse a vászont a kívánt képpel. Ez egy speciális, tartós film vagy anyag. Ez az opció az egyik legelegánsabb, praktikus, tartós és látványos. A nyúlványok átlagos élettartama 15 év.

A "rendelés" szolgáltatásnak köszönhetően az ügyfél választhat a vászon képét. Az ügyfelek egyszintű és többszintű tervezéseket is választhatnak. Az első opció kompaktabb és kisebb helyiségek számára alkalmas, míg a második vonzóbb és kifejezőbb, de több helyet foglal el.

A ZD hatását kétféleképpen lehet elérni:

 • Különleges nyomtatás a vászonra.
 • Térfogati keret (alakzatok, vonalak, hornyok és egyéb elemek kombinációja).

A kialakítás kiegészítheti a pont miniatűr lámpákat vagy LED-szalagokat.

Speciális technika

A kívánt hatás létrehozásához speciális világítást használunk. Ez a tökéletes választás a ragyogó éjszakai égbolt tervezésére, csillaggal borítva. Kívánt esetben az objektumok dinamikát és mozgásokat adhatnak az egyes elemekhez, például egy csökkenő csillag vagy egy üstökös repülés szimulálásához. Ennek a dekorációnak az egyetlen hátránya a magas ár. A felszerelés mindenki számára nem megfizethető. Professzionális telepítés is szükséges.

A generátorok modern modelljei szoftverrel vannak felszerelve, melynek köszönhetően megváltoztathatja a csillagos ég megjelenését. Továbbá, a felhasználók fejleszthetik és megvalósíthatják saját eseményeik kialakulásának forgatókönyvét a mennyei térben. A rendszert egy speciális vezérlővel vezéreljük.

Optikai szál

A csillagos ég díszítésekor a rostot gyakran használják. Ez az anyag olyan szálak formájában van, amelyek fényt közvetítenek. Tippükön fényes ragyogás van, különösen egy sötét szobában. Gyakran ezt a technológiát egy feszített mennyezet kombinálja.

Működés közben az olvadás következtében a szálak megváltoztatják az alakot, aminek következtében a csúcs mérete és fényereje nő. A ragyogó pontok mesteri módon utánozzák a csillagokat. Különböző méretű anyagi csillagokra helyezve különböző átmérőjű szálakat használjon. A diffúzorok segítenek a vétel stílusosabbá és kifejezőbbé tenni.

Hol használhatom ezt a technikát?

A világos, világos ég tökéletesen néz ki a nappaliban.Ez az elem a könnyedség és a frissesség légkörét adja. A konyha számára ez a design is nagyszerű. A mennyezet díszítésére használt világos színek tökéletesen megbirkózhatnak a szoba vizuális bővítésével.

Az éjszakai égbolt a pihenéshez és pihenéshez igazodik, így jobb, ha a hálószobába rendezzük. Az eredeti és érdekes megjelenés egy ilyen recepció az óvodában. Annak érdekében, hogy a design jól nézzen ki, a képet a belső stílussal és az általános színtervezéssel kell kombinálni.

kever

A professzionális dekorátorok gyakran kombinálják a fenti technikákat, egyedi kompozíciókat hoznak létre. Egy együttesben az optikai szál és a világítás, valamint a festékkel ellátott speciális berendezések harmonikusan illeszkednek.

szín

A mennyezethez szabványos színek halmaza az "ég" stílusában.

Nappali égbolt:

 • kék;
 • fehér;
 • kék;
 • sárga;
 • Világos rózsaszín;
 • Turquoise.

Éjszakai égbolt:

 • Sötétkék;
 • fekete;
 • lila;
 • Sötétzöld;
 • Világos sárga (az égi tárgyak képe).

Példák a dekorációban

Ismerjük meg a belső színes színes példákat.

 • Nappali égbolt feszített mennyezet formában. Egységes háttéren fehér és kék felhők kerültek elhelyezésre, valamint a nap fényes sugarai.
 • Díszítő fényes matricák készítése. Praktikus és megfizethető módja a belső díszítésnek.
 • Fényes csillagos ég optikai szál. A tökéletes megoldás a hálószoba kialakításához.
 • Különleges festékekkel készült látványos kép. A tervezők a különböző telítettségű hangok kombinációját használták.
 • Stílusos fotó háttérkép. A háttér halványkékről világos kékre változik. Háttérkép díszített csodálatos felhők, a csillagok és a telihold.
 • Stretch mennyezet a kép a csillagos ég. A kerület körül elhelyezett LED-szalag a designot kifejezettebbé teszi.
 • Nyújtott mennyezet dupla tömítéssel. A kereten rögzítsen két vászont. Az egyik a fő rajzot, a második - az egyes elemeket mutatja. A napfényes égbolt zöld fákkal és világítással díszített.

A következő videóból megtudhatod, hogyan hozhatsz létre egy "Starry sky" nyújtó mennyezetet.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba