Üveg mennyezet belsőépítészet

A mennyezet modern dizájnját a befejezés különböző lehetőségei mutatják, de az üvegtető külön figyelmet érdemel. Ez nemcsak jól illeszkedik a belső térhez, hanem lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a teret, és szokatlan fényhatást eredményez. Az üveges mennyezeteket figyelemre méltó működési tulajdonságok jellemzik, így bármilyen helyiségben telepíthetők.

A díszítés nagy választékának köszönhetően a tervezés főbb pontjait tekintik, és súlytalansággal tölti ki a szobát.

Különleges jellemzők

Az üvegtető egyike a felfüggesztett szerkezetek népszerű típusainak. Az ilyen mennyezet csempe és fémkeret. A kerethez rögzített mennyezetek gyönyörű üvegből készült ruhák.

A termék fő jellemzője a kiváló minőségű világítás megteremtése. Az ilyen mennyezetek telepítése a szobákban elérheti a "második fény" hatását. Általában a T-24-es és T-15-ös szerkezetekkel végzett szerelési munkák elvégzése, könnyen karbantarthatók és lehetővé teszik a csempe gyors beszerelését és szétszerelését.

Az üvegből készült felfüggesztett rendszerek nagy keresletet igényelnek, mivel megfizethető árúak és számos lehetőséget kínálnak a design kreativitására. Ez a lakberendezési lehetőség tökéletesen alkalmas lakóhelyiségek, irodák, valamint vásárlási, szórakoztató, sportközpontok számára. Az üvegtermékek szépek az éjszakai klubokban és éttermekben.

A dizájn kialakításakor gyakori probléma a szobák kis területe. Az üveg mennyezetek beépítésének köszönhetően könnyen megoldható: az ilyen konstrukciók ideálisak a fürdőszobák, a hálószobák, a nappali és a konyha befejezéséhez.

Érdemes megjegyezni, hogy a bevonatot kiváló minőségű világítással kell kiegészíteni neoncsövek, LED szalagok vagy fénycsövek formájában. Az eredmény egy érdekes színházi játék, és a tér kiterjed.

Előnyök és hátrányok

Az üveg mennyezetek nagyon népszerűek, mivel számos előnnyel rendelkeznek. Az üveg esztétikus megjelenésű, különböző funkcionális célú helyiségekben is felszerelhető.

Ezen kívül ez az anyag az alábbi előnyökkel rendelkezik:

 • sokféleség textúrák és színek.
 • Környezetbarát. Az üveg természetes anyag, ezért nincsenek az emberi egészségre ártalmas anyagok, nem okoz allergiás reakciókat.
 • Nedvességállóság. A formatervezési minták nem félnek a nedvességtől; ennek köszönhetően a telepítés olyan helyiségekben lehetséges, ahol a víz folyamatosan érintkezik.
 • Gyors és egyszerű telepítés. Mivel a mennyezeti rendszer felfüggesztésre került, nem szükséges a munkafelület szintje. Ezenkívül a design minden részletét könnyen meg lehet javítani, így még egy tapasztalatlan mester is képes kezelni a telepítést.
 • gyakorlatiasság. A mennyezet felületét száraz és nedves módszerekkel tisztítják kémiai keverékek alkalmazásával.
 • szilárdság. Megfelelő telepítéssel az építkezés több mint 50 éve képes kiszolgálni.
 • Képesség változtatni a design. Abban az esetben, ha a szoba belseje változik, a mennyezet kialakítása új formában is megjeleníthető. Ehhez válassza ki az új üvegrészeket, amelyeket a régiek helyére helyeznek.

Az üveg mennyezeteknek sok előnye van, de kisebb hátrányai vannak:

 • A felfüggesztési rendszer "vágja" a szoba magasságát.
 • Magas ár Bizonyos típusú üvegek drágák, így nem minden fogyasztó engedheti meg magának ezt a berendezést.

Ezenkívül a befejező anyag mechanikai hatással gyorsan megsérül. Ha az üveg felületén hibákat észlel, azonnal cserélje ki, különben a töredékek leeshetnek és sérülést okozhatnak.

Anyagtípusok

Az üveg mennyezetek nemcsak a külső szerkezetben, színben és formában különböznek egymástól, hanem az anyagban is, mivel a gyártási folyamatban különböző összetevők használhatók.

Ma az alábbi konstrukciókat különböztetjük meg (az üveg típusától függően):

 • Normál mennyezet. Nem fél a kémiai hatásoktól, könnyen tisztítható. Az üvegelemeket hagyományos üvegből (átlátszó és átlátszatlan felülettel) adják ki.
 • Akrilüveg. Az akriltermékek nem rendelkeznek adalékokkal (szemben a hagyományos anyaggal), nagyon átlátszóak és jól ellenállnak a mechanikai stressznek. Gyakran úgynevezett "plexi". A plexiüveg mennyezetek környezetbarát termékek, amelyek nem károsítják az emberi egészséget. Ezt az anyagot áttetsző, átlátszatlan vagy színes formában állítják elő.

A belső matt kompozíciók belsejében megvilágítással szépen néznek ki. Az ilyen rendszerben lévő lámpákat ajánlatos a padlólapok fölé rögzíteni, így a fény teljesen áthalad az üvegen, és szokatlan hatást eredményez.

 • Fényképnyomtatással. Ezek egyedi minták, amelyek üvegfelületén gyönyörű kialakítású. A díszítés károsodásának megóvása érdekében a lemezek továbbá lamináltak, és a fénycsövek egyenletes eloszlását teszik lehetővé a rendszerben.
 • Tükrözött üveg mennyezetek. Külsőleg hasonlítanak a tükrökhöz, és megvilágítás esetén képesek torzítani a képeket.
 • Ólomüveggel. Ez a fajta kivitel a legszebb és legdrágább, mivel nemcsak színes anyagot használnak a mennyezeti elemek gyártásához, hanem a fémből, dekoratív vászonból készült betéteket is.

tervezés

Ma sok olyan technológia létezik, amelyek segítségével szokatlanul és szépen kezelhet bármilyen típusú üvegt. Az ilyen kivitelezés különösen népszerű a szerelt szerkezetek létrehozásakor: a felületre különböző rajzok, szokatlan textúrák és érdekes minták kerülnek alkalmazásra.

A homokfúvást gyakran használják.. Magas nyomáson végzik, melynek eredményeként érdekes homok kompozíciók alakulnak ki, amelyek fényes háttérvilágítással együtt nagyon szépek. Ezenkívül a felület polírozható és polírozható, ezáltal megváltoztathatja a textúráját. A színtelen vagy színes üveglapot is jó díszítésnek tekintik.Általában két vagy három árnyalatot használnak. Az ólomüveg tervezéséhez általában a "felső" üveg kerül kiválasztásra.

Művészi festéssel rendelkező üveg mennyezetek szokatlanok a szobák belsejében. Egy gyönyörű kép alkalmazásához speciális stencileket használhat, vagy saját maga végezheti el a kompozíciót.Kézzel. A díszítés befejezéséhez ajánlatos díszíteni a festményt a vászonból, vagy egy fából készült ládával díszíteni. Ezenkívül a keret fémből vagy műanyagból is készülhet.

Abban az esetben, ha a szobát klasszikus stílusban tervezték díszíteni, a tervezők javasolják a matt minták kiválasztását, absztrakciókkal és szimmetrikus mintákkal díszítve. Díszes vonalak a keleti díszítéshez. Kísérletezhet és kontrasztos képeket is készíthet fotónyomtatással, előnyben részesítve az állatok és a sakura képeit.

A fotónyomtatás meglehetősen drága, de a képek rajzolásához megfizethetőbb lehetőségek állnak rendelkezésre. Ehhez az üveg felületét egy speciális film borítja, amely általában virágokat, égboltot, bambuszot ábrázol. Népszerű és tengeri témák.

A tervezési projektekben gyakran összetett üvegfeldolgozást alkalmaznak, ami az akril és a gipszkarton és a fa szokatlan kombinációit sugallja.Ebben az esetben a fő összetétel üvegből készül, utána más anyagból készülnek. Az ilyen díszítő elemek a tervezési könnyűséget és könnyedséget biztosítják, szabadsággal töltik ki a helyet. A mennyezet színsémája több árnyalatból állhat.

A merész formatervezéshez ajánlott a pasztell színekkel díszített matt üveg világos fényezéssel kombinálni.

Tippek a kiválasztáshoz

Az üvegből készült felfüggesztett szerkezetek könnyen telepíthetők, különféle szobák belsejében eredetiek. Annak érdekében, hogy a szerelési munkák befejezése után szokatlan hatást érjünk el, helyesen kell kiválasztani a befejező anyagot. A legjobb, ha a mennyezeti szakemberek telepítését bízzák meg - a lehető legrövidebb időn belül megbirkózzanak a munkával. Ha nagy a vágy, hogy mindent magad csináljon, kiválaszthatja a megfelelő anyagot, és készítheti el a keretet.

A mennyezetnek esztétikus megjelenése volt, és sok éven át szolgált, a vásárlás során figyelni kell a következő pontokra:

 • méretek. A csempe a helyiség területétől és a tervezési jellemzőktől függ. Ha helytelenül végezzük el a számításokat, akkor az anyagot csökkenteni kell, és ez nagyon nehéz lesz. Ezért javasolt a mennyezet előrajzolása, majd a csempe kívánt szélességének és hosszának meghatározása.

Különösen fontos a mintákkal rendelkező bevonatok kialakítása. Ebben az esetben nagy lapokat és anyagokat is vásárolhatunk egyedi részek formájában.

 • Stílus, design. Minden szoba belseje egyedülálló; általában egy adott témára összpontosítanak. Egy fényes modern stílushoz jól illeszkedik például egy akril mennyezet, amely megvilágítással kiegészíti a fa ládát eredeti módon. Gyönyörű betétek is meg fognak tenni. Ami a klasszikusokat illeti, általában a matt felületű üveglapok, ahol természetes árnyalatok érvényesülnek.
 • Telepítési típus. A mennyezeti szerkezet jellemzőire összpontosítva ki kell választania a megfelelő rögzítési módot és az üvegtermékek megfelelő alakját. Ha egy tágas szobába kíván telepíteni, általában téglalap alakú és négyzet alakú lemezeket szeretne. Ami a keskeny és kis helyiségeket illeti, ahol sok a hajlítás a falakon, komplex telepítést kell végezni, és dekoratív betéteket kell beszereznie a design létrehozásához.
 • anyag. Minden üvegtípusnak bizonyos pozitív tulajdonságai vannak. Ugyanakkor az akril minták a legtartósabbak és megbízhatóbbak. Könnyűek és alacsony áruk vannak. Ha meg kell takarítania a mennyezet beszerelését, ajánlatos akriltermékeket vásárolni és díszítőelemekkel díszíteni.

Általában az üveg mennyezeteket kész formában értékesítik. Ha a ház kialakítása egyedi konstrukciót igényel, rendelhetőek, figyelemmel az egyedi üvegfelületre, az anyag típusára és a felfüggesztett szerkezet összetettségére. Ilyen tervezői mennyezetekhez nagyon magas minőségű pohár kerül felhasználásra, felülete gravírozással, barázdált mintákkal, fotónyomtatással és festéssel is díszíthető, ami az ólomüveg utánzatot imitálja. Ha egy ilyen szokatlan díszítésű mennyezetet választ, biztos lehet benne, hogy senki sem tudja levenni a szemét.

Ha egy vagy másik felfüggesztett szerkezetet választ, akkor figyelembe kell vennie a világítást. Ebben az esetben, ha nincs technikai képesség, akkor LED-es lámpákkal is megteheti, de a legjobb hatás érdekében nagy fényerejű képességű üvegfelületekre lesz szüksége.

Ha a ház jó elektromos vezetékekkel rendelkezik, biztonságosan kiválaszthatja a mennyezet kombinált változatát, melynek kialakítása több többszínű panelet és erős fényt egyesít.

Így a szoba egy érdekes színjátékot hoz létre.Ezenkívül a kis hálószobák és a nappali helyiségek esetében az üvegtetőt tükrözött felülettel kell felszerelni. Gyönyörűen tükrözik a dekoráció elemeit és vizuálisan bővítik a szobát, tágasabbá és kényelmesebbé teszik.

Gyönyörű példák a belső térben

Napjainkig a fotónyomtatással ellátott üveg mennyezetek újdonságnak számítanak a nappaliban. A termékek felületén lévő rajzok különbözőek - mind a kontrasztos hátterek, mind a természetképek formájában.

Az ilyen formatervezési minták lehetővé teszik, hogy eredetileg átalakítsák a szoba belsejét, és kedvezően hangsúlyozzák a design szépségét, egy adott stílus jellemzőit. Ezen túlmenően ezek a mennyezetek nagyszerűek a kis nappaliban, mivel a szoba vizuálisan bővül.

Gyermekszobák kialakításánál gyakran használják a fotónyomtatású üvegterveket is. Itt a tervezőknek nagyszerű kreatív lehetőségeik vannak. A gyerekek számára leggyakrabban a mese karakterek, állatok vagy virágok képeit választják.

Azok a helyiségek, ahol a kirakat üveg felfüggesztési rendszereit telepítették, elegáns és kifinomult. Az ilyen mennyezet fő eleme a világítás, amely a keret keretei közé van szerelve és lehetővé teszi a fény átjutását a színes üveg felületén. Tehát a szoba elkezd hasonlítani egy mesés helyet, különleges hangulattal.

A festett üveg mennyezetek tökéletesen illeszkednek a designba, de a minimalizmusban is jól látszanak. A szoba „gazdag” belsejének elkészítéséhez ajánlott önbeálló padlók telepítése, amelyek mintázatai a mennyezeten lévő dekoratív elemek eredeti folytatásává válnak. Leggyakrabban ez a cél a nagy szobák számára van kiválasztva.

Különös figyelmet érdemel egy ólomüveg a kupola formájában. A legjobb, ha nagy nappali helyiségbe telepítjük. Ideális lehetőség a kis apartmanok számára egy ilyen mennyezetnek tekinthető, amelyet egy kör formájában készítenek el. Különböző stílusokhoz illeszkedik, és tökéletesen illeszkedik a különböző helyiségekhez.

Sok textúrája és formája van, de a vezető egy négyszögletes, különböző mintákkal és vonalakkal díszített design. Ebben az esetben az üveg konkrét képként és absztrakcióként alkalmazható - a hatás minden esetben nagyon érdekes lesz.

Tekintse át az elegáns üvegtetőt a belső térben, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba