Károsak a feszített mennyezetek?

Károsak a feszített mennyezetek?

Divatos, vonzó és praktikus - három szavakkal egy ilyen népszerű design elemet írhat le az elmúlt években, mint egy nyúlványt. A termék széles körben elterjedt szeretete gyorsan növekszik, nemcsak a megjelenés esztétikája, kiváló tulajdonságai és tulajdonságai miatt. Az anyagok és a telepítés meglehetősen megfizethető. Az egyetlen dolog, ami aggasztja a vevőket, mennyire ártalmasak az álmennyezetek?

Jellemzők

Ne felejtsük el, hogy az emberi test egyedülálló rendszer, a világ minden táján nem talál két azonos embert. Ezért lehetetlen megjósolni, hogy mi lesz a személy reakciója bizonyos anyagokkal. Valaki számára elfogadható, hogy egy mesterséges díszítésű szobában tartózkodjanak, de valaki nem tetszik a környéken. A legrosszabb esetben allergiás támadás következik be.

A feszített mennyezetek károsak vagy sem - nehéz vizuálisan meghatározniMinden attól függ, hogy milyen nyersanyagokat használtak a gyártásuk során. A háztartásokban leggyakrabban vékony polivinil-klorid (PVC) anyagból készült mennyezetek vannak.

Az ilyen termékek ára sokkal kisebb, mint a szövet, kényelmes és könnyen kezelhető, könnyen ellenáll a nagy terheléseknek a felső emeletek áradása formájában. Van azonban egy PVC fólia és jelentős hiba - a minőségi termék hamisítványa nagyon nehezen azonosítható, még a leggondosabb vizsgálattal is.

A PVC-nek nincs külön megnevezése, ami a tisztességtelen brigadierek használata. Nagyon gyakran vásárolnak rossz minőségű, olcsó filmeket, és állítják, hogy a legjobb belga termékek. Ha a jövő nyúlványának anyaga valóban előkelő, akkor a vásárlás nem okoz bajt. Hamisítás esetén a meglepetés valószínű.

Az anyag összetétele

A PVC-t alaposan megvizsgált szakértők által végzett kutatások szerint az összetevői nem illékonyak, így az állítás, miszerint a feszített mennyezetek nem biztonságosak az emberekre, ésszerűtlen. Annak érdekében, hogy az emberi test jelentős károkat szenvedjen, a káros elemek behatolnak minden sejtjébe.

A gyártótól függően a PVC 50-600 különböző vegyi elemet tartalmazhat.Legtöbbjük nem jelent veszélyt. Mindazonáltal a fenol, a toluol, a formaldehid és néhány más anyag bizonyos mértékig mérgező és káros az emberi szervezetre.

Párologtató, negatív hatással van a bőrre, a légzőrendszerre és az idegrendszerre. Ugyanakkor ugyanazok a szakemberek megnyugtatják a vásárlókat, megjegyezve, hogy a filmben lévő kémiai elemek tartalma sokkal alacsonyabb, mint a megengedett normák és az elfogadott világszabványok.

Kellemetlen szag

Van egy másik vélemény, hogy a feszültségstruktúrák veszélyesek az egészségre, mivel a kellemetlen (mérgező) szag forrása. Valójában a bűz hosszú ideig fennmarad, és néhány órával a csuklós rendszer telepítése után észrevehetetlen lesz, anélkül, hogy romboló lenne.

Egy kellemetlen aroma megjelenésének tényét egyszerűen elmagyarázzuk. Ahhoz, hogy a fóliát lehessen telepíteni, melegszik. Ugyanakkor a helyiség hőmérséklete 65 ° C fölé emelkedik, és a PVC-t alkotó anyagok illékonyak.

Szövet mennyezetek

A szöveti feszített mennyezeteket a leginkább környezetbarátnak tartják, bár a műanyag rendszerektől eltérően porokat gyűjtenek, amelyek egyfajta fizetésnek tekinthetők a biztonságért.Az élettartam meghosszabbítása érdekében az ilyen szerkezetek gyártói feldolgozzák az alapanyag felületét poliuretánnal. Ez ugyanaz a polivinil-klorid, de mennyisége olyan kicsi, hogy a szövetburkolatoknak nem szabad károsodniuk.

A PVC-fóliákkal ellentétben a mennyezeti szöveteket címkézik, a széleken található, így a telepítés után levágják, és semmi sem rontja meg a késztermék megjelenését. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően nő a textil mennyezetek költsége, de senki sem kételkedik a minőségben.

Nincsenek fenol, toluol, kadmium és más vegyi anyagok a szövetrendszerekben, így teljesen ártalmatlanok, ami megerősíti az ISO 14000 követelményeinek való megfelelés minőségbizonyítványát. Általában nincs ott, és ha van, alig észrevehető, mint a mosott mosoda. Nagyon gyorsan eltűnik.

Előnyök és hátrányok

Napjainkban növekszik az a tendencia, hogy a modern világban a feszített mennyezetek telepítése növekszik. Ez nem meglepő, mert a feszültségstruktúrák a mennyezet befejezésének egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja, az ilyen termék előnyei a lakberendezésre vitathatatlanok.

A feszített mennyezetek fő előnyei a következők:

 • Egyszerű telepítés. A mennyezetek elrendezéséhez előzetes felület előkészítésre nincs szükség. Az eljárás gyorsan történik, minimális mennyiségű szemetet.
 • Erő. A szövet- és PVC-rendszerek képesek ellenállni a nagy terheléseknek (akár 100 liter / m2).
 • A szerkezet kis vastagsága. A függesztett mennyezetek anyagának minimális vastagsága miatt a falak magasságvesztése 2-4 cm.
 • Rugalmassági tulajdonságok. A csuklós rendszerek nem veszítik el tulajdonságaikat a nedvesség és az ultraibolya hatására.
 • Nagy területet fed le. Számos területen alkalmazható. Ebben az esetben a befejezések és a varratok nyomai hiányoznak.
 • Változatos választások. Különböző lehetőségek állnak rendelkezésre az álmennyezetekre, a fő típusok: szatén, fényes és matt.
 • Korlátlan színpaletta. Kívánt esetben az ügyfél nemcsak többszínű mennyezetet kaphat, hanem a kígyó bőrének megjelenését is, fa alatt, irha hatással.
 • Környezetbarát. A mennyezet felszínén gomba és baktérium keletkezik! Ez elengedhetetlen a magas páratartalmú szobák - medencék, fürdőszobák számára.
 • Hosszú élettartam. A gyártók 10 és 15 év közötti garanciát adnak a függesztett mennyezetre.

Számos fogyasztó tapasztalata azonban azt mutatja, hogy a tényleges gondoskodási idő sokkal hosszabb lehet.

Ezen túlmenően a mennyezet lehet egyszintű, többszintű vagy lépcsős. A telepítés nem zárja ki a világítás használatát. A szabványos csillárok, spotlámpák és egyéb eszközök telepíthetők.

Stretch mennyezet

A hazai piacon széles nyúlványok széles skálája látható, a belső tér számára a leginkább elfogadható lehetőség kiválasztása. Annak ellenére, hogy sok előnye van, vannak szerkezetek és hátrányok.

Nehéz megnehezíteni számukra jelentős hátrányt, de még mindig léteznek, és tudnia kell róluk, ha vásárol egy terméket:

 • A feszített mennyezeteket nagyon óvatosan kell kezelni. Lehetetlen tesztelni a tartósságot a tárgyak áttörtével és vágásával, a javításokat nem szükséges elvégezni. Ha előre nem látható helyzet alakult ki, például a szomszédok elárasztottak, jobb, ha segítséget kérnek a telepítést végző kézművesektől.
 • A telepítést csak nagyon speciális felszereléssel végezzük, ami befolyásolja a munka árát. A feszített mennyezetek telepítése drága öröm.
 • A fényes felületeken varratok láthatók, a mellékelt fény pedig tükrözheti a szobában lévő összes tárgyat, mintha tükörben lenne.
 • A nullánál alacsonyabb környezeti hőmérsékleten a bevonat elveszíti szilárdságát.
 • Mivel a PVC fólia légzáró, az anyagból álló helyiséget rendszeresen szellőztetni kell, különben a felfüggesztett mennyezet károsodása nyilvánvalóvá válik.

Az orvosok véleménye

Számos fogyasztó számára rendkívül fontos, hogy ismerjük az orvosok véleményét az építőanyagok és dekoratív tárgyak használatáról, amellyel az emberek állandóan közel állnak egymáshoz. Különösen aggasztó a párok, akik nemcsak saját egészségükért, hanem a kisgyermekeik állapotáért is gondoskodnak.

Ezért nem mentek el az egészségügyi dolgozók az álmennyezetek biztonságának kérdésétől, miután tanulmányozták e termékek teljesítményét. A tudomány világítótestének többsége úgy véli, hogy a szerelt szerkezetek teljesen biztonságosak.

Ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy az emberi test reakciója egy új vegyi anyag megjelenésével a környéken nehéz megjósolni. Az orvosok figyelmeztetnek arra, hogy az óvatosságnak elsősorban allergiásnak kell lennie. Csuklós ruhák felszerelésénél a kockázatok várhatnak.

Fenol füstök. A PVC-ben lévő szerves vegyület a test számára igen veszélyes összetevő. A fenol azonban nem lesz káros, ha a mennyezeti anyag kiváló minőségű.

Véleménye szerint a kínai felső határok a nyersanyagok gyenge minősége miatt olcsóak. De ez tévedés. Az ázsiai gyártóknak sikerült bebizonyítaniuk, hogy termékeik nem alacsonyabbak az európai vállalatok számára.

Az orvosok meggyőződnek arról, hogy a PVC szerkezete szerint a fenol nem illékony, vagyis csak magas hőmérsékleten, amely csak egyszer használható, levegőbe párologhat a telepítés során.

Ez a tény megmagyarázza a film kellemetlen szagát, amely több órán át lebeg a levegőben. E hatás kiküszöböléséhez elegendő a helyiség szellőztetése, ahol a telepítési munkálatokat elvégezték.

Szövetfödémek a tudomány világítótestei szerint - a legbiztonságosabb és leginkább környezetbarát termékek. Ez a fajta bevonat azonban gyakran kovácsolt, ahelyett, hogy veszélyes anyagokat használnának, ami természetes anyaghoz hasonlít. Ez a hamisított termék olcsó és veszélyes vegyi anyagokkal van impregnálva, ők azok, akik a klinikákban az emberek gyakori kezelésének bűncselekményei.

Így senki sem, akár orvosi oktatással is, egyértelműen válaszolhat a feszítő vászonok biztonságára vonatkozó kérdésre.

Az orvosok azt állítják, hogy a sikeres megszerzés kulcsa, amely nem lesz káros hatással az emberi testre és környezetére, csak egy minőségi termék megvásárlása. És ez csak olyan bizonyított gyártókat kínál, akik az építőanyagok piacán több mint tucat éve működnek.

Vélemények

A vásárlók aktívan használják a rögzített anyagot, mint a fő mennyezetet, és a legtöbb esetben a termékről szóló vélemények pozitívak. A fogyasztók széles termékválasztékot jegyeznek fel: tetszőleges színű vászonot választhat, matt vagy fényes kivitelben. Az ügyfelek azt is kedvelik, hogy a fehér PVC mennyezet szinte lehetetlenné válik. Idővel nem sárgul, nagyon egyszerű gondoskodni róla, elég nedves ronggyal törölni.

Valójában a vásárlók azt mondják, hogy a felfüggesztett mennyezeten lévő por szinte nem rendeződik, ezért nagyon ritkán mossa le őket. A beltéri levegő tisztább, mint a stukkó.

A hátrányok közé tartozik a termékek magas ára, sokat kell fizetnie a telepítésükért. Ezen túlmenően, néhány fogyasztó panaszkodik a mennyezet összeomlásáról, ami akkor jelenik meg, amikor megnyit egy ablakot vagy ajtót. Ennek oka a kisnyomású zóna kialakulása egy feszített mennyezetű szobában, különösen a vinilfóliákban. Az ilyen bajok megjósolása lehetetlen, de megjavítani - igen.

ajánlások

Az orvosok és a kiváló gyártók, köztük a BARRISOL, a RENOLIT és a PONGS (Németország), a PTCM Polyplast (Belgium) és mások szerint a felfüggesztett mennyezetek nem befolyásolják a fogyasztók egészségét.

A szakértők konkrét ajánlásokat tesznek az ügyfelek teljes biztonságára az áruk biztonságában:

 • Válasszon egy jól ismert gyártót, amely európai anyagokat használ. Többszörös teszteket és ellenőrzéseket végeznek, amint azt a minőségük igazolása bizonyítja.
 • A PVC mennyezet telepítése után a helyiséget szellőztetni kell, és ebben az időben ne lépjen be.

A melegítés eredményeként keletkező párologtatást teljesen elpárologni kell.

Az egész igazság az álmennyezetekről, lásd a következő videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba