Hány centiméterre esik a mennyezet a feszítővászon telepítésekor?

A feszített mennyezetek jelentősen megváltoztatják a teret. Az ilyen befejezések kétségtelen előnyei a szépség és a kényelem. Ennek a belső megoldásnak a megválasztásakor azonban szem előtt kell tartani, hogy ezzel együtt a mennyezetet több centiméterrel csökkenti.

Ahhoz, hogy megértsük, mennyire csökken a mennyezet magassága, valamint a helytakarékosságot, meg kell találnia, hogy milyen tényezők befolyásolják ezeket a mutatókat.

Mi befolyásolja a mennyezet magasságát?

A főbb pontok a következők:

 • A vászon maga, vagyis az a fajta anyag, amelyből készült.
 • Láda, amelyre a webt rögzítik.
 • A rögzítés módszere.
 • Tervezett világítás - a világítás száma és típusa.
 • Kommunikáció - amit el kell elrejteni a feszültséghatár alatt.
 • A szoba magassága és alakja.

anyagok

Jelenleg a feszített mennyezetek gyártói kétféle vásznat kínálnak: film és szövet. Ezek lehetnek fényes, matt vagy szatén. A javítás megkezdése előtt ajánlott a műszaki előírások tanulmányozása, beleértve annak megállapítását is, hogy hány hüvelykre csökken a mennyezet.

A feszített mennyezet kialakítása a falakhoz egy baguettával vagy profillal van ellátvaa kerület körül összeszerelték. Az anyagtól függően a vászon a bagetthez csatolva van hárfán vagy bezgarpunnym úton.

Így a filmbevonatok mindkét módszerrel rögzíthetők, és a szövet mennyezeteit csak impregnálás nélkül lehet rögzíteni. A két módszer közötti különbség az, hogy a mennyezet kerületének körüli hárfánnyal a puha PVC hegesztéssel vagy kemény alumíniumprofillal - hárfánnal húzódik. Ez a rendszer lehetővé teszi a mennyezet gyors telepítését, valamint az eltávolított vászon újrafelhasználását.

A nem fegyveres telepítés egyszerűbb, de szétszerelése szinte lehetetlen. Érdemes megjegyezni, hogy egyes mesterek nem ajánlják a profil közvetlenül a mennyezet alá.

A helymegtakarítási anyag szintén jelentős szerepet játszik a helytakarékosságban.

Készült:

 • Fa.
 • Alumínium.
 • Fém és műanyag.

A fából készült lécek ládája környezetbarát és praktikus, de 3 cm magas (minimum) csökkentést igényel.

A fém-műanyag szerkezetek alkalmasak többszintű mennyezetek beszerelésére, valamint egy nem szabványos alakzat kialakítására, például kupolára vagy trapézra.

Az alumínium szinte ideális a ládákhoz, mert tartós, tartós és lehetővé teszi, hogy a mennyezet és a mennyezet közötti minimális rés miatt centimétert takarítson meg.

Szerelési módszer

A hárfunzsák használatakor a mennyezet minimális vesztesége 0,5 centiméter. A feszítőszövet nem hárfán rögzítő rendszere, amelyet francia néven is neveznek, a rögzítés során azt is értjük, hogy a rögzítőelemeket a helyiség szintjére nagyobb hatást gyakorolnak. Ebben az esetben a veszteség körülbelül 2,5 centiméter lesz.

Világítótestek

Rendszerint a feszített mennyezet felépítése, válassza ki a világítás leginkább kompatibilis típusait, például:

 • Halogén lámpákkal ellátott lámpatestek.
 • Csillárok.
 • Spotlámpák.
 • Szalagok beépített LED-ekkel.
 • LED-es lámpák.

Ismerve az eszközök telepítésének árnyalatait, könnyű megérteni, hogy ezek hogyan befolyásolják a szoba magasságát. Tehát a foltok (spotlámpák) 5-10 cm-es magasságot igényelnek, mivel a bázisuk elrejtése szükséges.Ugyanakkor ez az opció hihetetlenül lenyűgöző, mert azt a benyomást keltheti, hogy az egész vászon ragyog.

A LED-szalagot úgy helyezték el, hogy szabadon 2,5-11 cm legyen, azonban a magasság bizonyos részét figyelembe véve a szalag segít javítani a léc szabálytalanságait.

A választás csillárok mellett - a leggyakoribb.

Kétféle csillár létezik, amelyek különböznek a rögzítés módjától:

 • Mennyezet. A szerelőrúdra van szerelve, amelyhez előzetesen elő kell készítenie az alapot a mennyezet telepítése előtt.
 • Kryuchkov. Hurkokkal és / vagy horgokkal rögzítve. Ezzel az eszközzel a mennyezeti szint csökkentése 3 centiméter lesz.

A LED-es lámpatestek optimális megoldást nyújtanak a többszintű feszített mennyezetekhez. Ha egy egyszerű vászonra tervezték őket, a megfelelő használatuk lehetővé teszi a magasság növelését, míg a LED-ek 3 cm-rel csökkentik a mennyezetet.

A halogénlámpák hosszú élettartama, nagy szilárdsága és jó fényereje, de a szemceruza felszerelése az ilyen világítótestekhez, a feszítőszövetet 8-12 centiméterrel kell csökkenteni.

A világítóberendezések telepítése, fontos megjegyezni a tűzbiztonságról, ne mentse a centiméter magasra, ha a lámpák műszaki jellemzői ezt megkövetelik.

A tervezés során ajánlott a levegő keringésének lehetősége a mennyezet és a világítóelem háza között.

közlés

A modern házban egy személyt sok olyan eszköz vesz körül, amelyek kényelmessé teszik az életet. Az internet, a légcsatorna, a légkondicionáló, a tűzvezetékek stb. Működtetéséhez szükséges felszerelés racionális elrejteni a feszítőszövet alatt. Az, hogy a mennyezet mennyi centiméteres ebben az esetben függ, közvetlenül függ a berendezés méretétől.

Ha a csavarhuzalok a dobozban vannak elhelyezve, hogy megakadályozzák a csupasz vezetékek jelenlétét, méreteik változhatnak az extra centiméterek megtakarításához.

A szoba magassága és jellemzői

A magas szintű mennyezetű szobákban többszintű kialakítású mennyezetek érhetők el, mivel az ilyen tervezési ötletek akár 30 cm magasak is lehetnek.

A mennyezeti szint kezdeti állapota szintén nagy jelentőséggel bír:

 • Ha a mennyezetlemezek építése során nem helyezik el a csuklót, de a magasságuk különbözik, akkor az igazítás az alsó jelnél történik.
 • Ha a mennyezet bonyolult megkönnyebbüléssel rendelkezik, amely gerendákat, csővezetékeket, kiálló részeket és hasonló nagyméretű elemeket tartalmaz, ez befolyásolja a szerelendő szalag magasságát.

Az új mennyezet hő- vagy zajszigetelő anyagokkal való felszereléséhez emlékeznünk kell arra, hogy további helyet is igényelnek.

Megengedett lazaság

Idővel előfordulhat olyan helyzet, amikor a függesztett mennyezet megváltoztatja alakját és megereszkedését. Mivel a vászonnak saját súlya van, és csak a kerület körül van csatlakoztatva, előbb-utóbb megtörténik. Meg kell értenünk, hogy az ilyen körülmények egészen természetesek, és még a megengedett lazaság is létezik.

Ez a feszített háló átlójának 1% -a (a megállapított szabályok szerint). Az ilyen megereszkedés nem befolyásolja a mennyezet megjelenését, de azt kell szem előtt tartani azoknak, akiknek pontos számításokra van szükségük a magasság csökkentése érdekében. Ha a befejező átmérő 25 m, akkor az elfogadható süllyedés 0,25 cm.

Ha az érték meghaladja a megengedett mutatókat, akkor a problémát meg kell oldani, mert a vászon változásai miatt nemcsak a szoba megjelenése szenved, hanem a tér magassága és érzése is jelentősen megváltozik.

Ha a feszítőanyagot minden műszaki követelménynek megfelelően telepítették, az új mennyezet hosszú ideig és hibátlanul szolgál.

Lehetetlen pontosan megmondani, hogy hány centimétert kell eldobni a mennyezeti szintet a nyújtószövet telepítésekor, figyelembe véve ezeket a tényezőket és jellemzőket. Minden szoba változatos, és a megoldások egyediek.Azonban, miután megismerkedtünk minden árnyalattal, meglehetősen egyszerű lesz a magasságcsökkentés mértékének kiszámítása. A leggyakrabban ez a szám 2,5 és 10 cm között van, tudással és türelemmel összeszerelve, saját magadat telepítheted, vagy szakemberek segítségére lehetsz.

Megtudhatja, hogy mennyire esik a mennyezet a feszítőszövet telepítésekor.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba